Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя Antispyware (adware) програма предпочитате?

Коя Antispyware (adware) програма предпочитате? (част 2) 340 гласували потребители

1. 1. Коя Antispyware (adware) програма предпочитате?

• Ad-Aware
      22%
      59
    • AVG Anti-Spyware (бивша ewido)
      6%
      18
    • CounterSpy
      2%
      6
    • Spybot - Search & Destroy
      19%
      52
    • Spy Sweeper
      8%
      23
    • Spyware Doctor
      12%
      33
    • Trend Micro AntiSpyware
      1%
      4
    • Windows Defender
      2%
      7
    • XoftSpy
      6%
      17
    • Друга
      17%
      48

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Аз харесвам най-много Ad-Aware.Но честно казано от месеци не съм хващал spyware и май ще се откажа от инсталирането на подобен род програми.

• Отговори 359
  • Прегледи 70,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

и аз съм голям фен на Giant Antispyware, макар да се съмнявам,че има 1 млн. дефиниции

• 2 месеца по-късно...
deleted by me

Моето лично мнение на базата ми от работата с 4 подобни програми като само 2 са в списъка това са Spy Sweper, Ad Adware а другите две са Spybot - Search & Destroy и на Майкрософт сега има една бета на едно място и трите първи програми хващаха една след друга все различни гадинки аз залагам в къщи на Spy Sweeper и Ad Adware

deleted by me

Извинявам се бях написал отговора в отговор на онова момче което питаше и като даде затворена тема без да поглеждам горе го пуснах в тази но според мен еднозначен отговор кой е по добър май няма в един приятел като започнах братче да трепя ама такъв табун си беше завъдил коне от Троян че пускам едната хваща един голям табун и го трепе пускам я пак казва чисто, веднга пускам, другата и оная пак изважда една голяма бройка и накрая третата и тя пак хвана едно голямо стадо и всеки път поглеждах данее от карантините файлове на предната ама небеше

Aз съм,за XoftSpy - много лека,много бърза и с изключително добра поддръжка.А относно...

Е, нали си има бутон "Update", според мене би трябвало да се опитва да се свързва едва след като го натисна.

...мисля,че има логика в това,преди сканирането да се обнови базата от дефиниции,(които са през 3-4 дни)

След двугодишна лоялност към Ad-aware започнах да забелязвам доста съществени пропуски при почистването на "налепи" (включително най-новият SE Professional )и се принудих да сменя програмата. Препоръчвам една по-непопулярна програма, използвана предимно от по-напреднали потребители (не считам себе си за такъв) - "Hijack this" - малко е трудничко да се работи с нея, но за сметка на това действа безотказно (а и на всичкото отгоре инсталационният архив е некви мижави 200К).

Програмата се води "browser hijack removal tool", но всъщност бърка надълбоко във всички системни процеси и файлове......само че внимавайте какво махате.....

Hijack this

Програмата е на принципа - На вълка вратът му е дебел, защото си върши работата сам!!!

Между другото, лиценза е freeware!!!

След двугодишна лоялност към Ad-aware започнах да забелязвам доста съществени пропуски при почистването на "налепи" (включително най-новият SE Professional )и се принудих да сменя програмата. Препоръчвам една по-непопулярна програма, използвана предимно от по-напреднали потребители (не считам себе си за такъв) - "Hijack this" - малко е трудничко да се работи с нея, но за сметка на това действа безотказно (а и на всичкото отгоре инсталационният архив е некви мижави 200К).

Програмата се води "browser hijack removal tool", но всъщност бърка надълбоко във всички системни процеси и файлове......само че внимавайте какво махате.....

Hijack this

Програмата е на принципа - На вълка вратът му е дебел, защото си върши работата сам!!!

Между другото, лиценза е freeware!!!

<{POST_SNAPBACK}>

Цецко, то тази програмка е известна на повечето потребители, защото "батко ти" G-YON винаги я препоръчва на младите и неопитни потребители във форума. Наистина е сложна за несвикнал потребител, но има интересни опции.

Все пак не бих я класифицирал като нещо забележително и даже не смятам, че е редно да се постави в графата "антиспай". Също така за програмката има писано и в статията на "извънземното" - Мрежова и интернет защита на Windows 2000/XP/2003 v2.18

Цецко, то тази програмка е известна на повечето потребители, защото "батко ти" G-YON винаги я препоръчва на младите и неопитни потребители във форума.

Буенас тардес, амиго!

Статията на G-Yon си е хубава (чел съм я още като я постн-а, моите комплименти :P ), но темата на форума е "Кой е любимият ви антиспай", т.е. всеки може да изказва свободно мнението си (поправи ме ако греша). Самият факт, че досега всеки споменава само Ad-Aware и X-soft като "любими" означава ли че никой не може да спомене Hijack This и то само защото някой някога си (преди около година ) е споменавал за него? Между другото, сериозен преглед на Hijack This e правен през далечния април 2004 , а аз съм далеч от мисълта че всеки един в този форум първо прочита всички постове, пък тогава споделя проблемите си....

От друга страна досега HiJack This в този форум е споменаван единствено от 1. Demodi 2. Nofear 3. Int3vision 4. От самия теб през януари ..... та къде е пост-а на G-Yon в който съветва "неопитните потребители" във форума да ползват HiJack This (G-Yon, нищо лично спрямо теб :whist: ).......иначе Ad-aware се споменава от всеки, но това не пречи да продължава да се коментира......?????

Между другото, аз не бих нарекъл "нищо особено" програма, която успя да елиминира така омразните ми internat.exe i IEHost.exe (нещо, с което предишните не можаха да се справят) - пак повтарям - програмката е малка и безплатна, но бие по функционалност "тежкия" комерсиален софтуер....

П.П. Абе малко ти беше тока на оня банкомат, щом имаш сили да правиш "уточнения"...ще говоря с ОББ следващия път да ти "пуснат" повечко напрежение :nono :nono :nono

deleted by me

Абе Цецо, ще ти изям ушите бре. Как можа да кажеш че това е антиспай програма като обикновените (комерсиалните) такива. Все едно да кажеш че egedit е програма за почистване на регистрите :eek

Я виж какво е направил един наш потребител с тази програма и тогава се чуди защо ти казвам, че това не е програма за всеки.

Вярно, съгласен съм, че с нея можеш да откриеш потенциални шпиони, но ти и с Regedit също можеш, дори и с msconfig, стига да знаеш какво и къде да търсиш. А и стандартните "антиспай" програми са предназначени най-вече за откриване на шпионски програми, те не въшат диагностичната работа, която HijackThis върши. Това е за мен разликата между този продукт и споменатите вече 10 пъти антиспай програми.

Отново казвам, тази програма е наистина много добра, но тя дава най-вече информация за процесите, които се стартират с операционната система и друга допълнителна информация, която е малко по-сложна за разбиране. И в допълнение с това, потребителя може да изтрие даден процес или да го спре да не се стартира.

Я виж какво е направил един наш потребител с тази програма и тогава се чуди защо ти казвам, че това не е програма за всеки.

Мдаааа, нещата там наистина са се скофтили....и все пак "тя се върти", т.е. комбинацията Ad-Aware + SpyBot (XSpy) понякога не е чак толкова перфектна и се налага "ръчно" да се пипа с подобни на Hijack програмки (с мярка естествено).

Ок, ако трябва да приключим спора "Hijack This" антиспай програмка ли е или не, що кажа:

"Деца, не правете това вкъщи без предварителна консултация или просто си ъпдейтвайте редовно Lavasoft-ското чудо"

Доволни?!?!?

П.П. към Tragedy: Аре сега да не сравняваме MSconfig и RegEdit с HijackThis.....разликата е от Севлиево до Барселона (но това ще го уточняваме по ICQ-то, щото досега все ме изхвърляше)

deleted by me

Да взема да напиша една статия за нея, а?

<{POST_SNAPBACK}>

Крайно време беше да се сетиш :ph34r:
  • 3 седмици по-късно...

Не знам за Вас,но за мен да предпазя компютъра си от шпионски и рекламни програми стана много по-трудно отколкото от вируси.В началото разчитах само на SpyHunter,както всички знаят той е част от System Mechanic.Аз гласувах за него и настина е доста добър.Но разбрах ,че само с него нещата няма да се оправят и сега разчитам и на Adware SE и ScanSpywar и сега всичко изглежда далеч по-розово.Освен това трябва да предупредя тези,който влизат безразборно в дадени сайтове без дори да знаят за какво са.Ако случайно попаднете в сайт,който Ви казва,че имате spyware и компютъра Ви е по-бавен от обикновено и случайно имат програма,която може да Ви помогне и тя разбира се е платена,познайте от къде сте хванали този spyware.Така че бъдете внимателни!!!

Аз съм със Spybot - Search & Destroy и XoftSpy, много съм доволен от двете програмки. А за Microsoft AntiSpyware какво ви е мнението?

И аз бях със Spybot- Search & Destroy, но при проверка на компютъра с Касперски, някои файлове са закодирани и не може да бъдат проверени затова последва >>>uninstall <<<. В момента съм с XoftSpy, лека е много бързо сканира и намери много повече буби от спайбот-сърч.... и т.н. :bye:

Общо взето програмите Ad-aware, Spy-Bot, SpySweeper, XoftSpy не са лоши, но ако се тестват на компютър пълен със spyware, всяка може да намери допълнителни spyware след почистване преди това с друга от изброените програми. На мен ми се е случвало това. Препоръчвам да има поне 2 от изброените програми, като по-добра защита и да се ъпдейтват дефинициите им редовно. Относно HijackThis...тази програма не е за съвсем начинаещи потребители. С нея хора на които не им е ясно какво точно прави програмата могат да причинят сериозни софтуерни проблеми. През google могат да се намерят някои упътвания за работата с програмата. Тази програма трябва да се ползва при положение, че проблемите продължават след сканиране и почистване с поне 2 anti spyware програми.

При HijackThis...винаги трябва да сте наясно всеки един стартиран процес към коя програма е. Най-добре на чиста операционна система с офис и повечето нужни програми в HijackThis отивате от главния прозорец на опцията Config след това на tab -> Misc Tools-> Generate StartupList Log и се записват всички стартирани в момента процеси в един файл.

Когато има сериозен проблем пак се прави същото и се сравнява внимателно информацията от двата log-а. Преди да се изтрие някой от процесите задължително трябва да има направен backup(от tab-backups). Ако нещо случайно се обърка да може да се възстанови Това е за начинаещи или малко напреднали. :speak:

Ако ползвате браузерите Opera или Mozilla Firefox, spyware много по-рядко може да бъде намерен. Публикувано изображение

Edit: Ако ползвате Ad-aware и е без SE. Задължително си свалете новата версия Ad-Aware SE, защото Lavasoft вече не поддръжа по-старите версии (тоест не може с по-стара версия да изтеглите най-новите дефиниции)

Редактирано от Int3rvisi0n (преглед на промените)

А може ли да ми кажете кои от посочените действат в реално време? Сега съм с Ad-aware SE, но искам нещо, което е полезно непрекъснато, а не само при сканиране.

А може ли да ми кажете кои от посочените действат в реално време? Сега съм с Ad-aware SE, но искам нещо, което е полезно непрекъснато, а не само при сканиране.

<{POST_SNAPBACK}>

Ad-aware има включен ad-watch който ти следи регистрите и промените в тях. Иначе точно за реално сканиране на системата са ти Spybot S&D, Spysweeper и много други, които ще ти препоръчат колегите тук.

Моя избор са Ad-Aware SE и Spy Sweeper, това са мисля най-качествените програми за борба с шпионския и другия подобен зловреден софтуер. Също можеш да се ориентираш от статията в kaldata.com - Сравнение на anti-spyware програмите, за нововъведенията в Ad-Aware SE спрямо Ad-Aware 6 , можеш да прочетеш от съответната статия - тук. Публикувано изображение

• 1 месец по-късно...

Аз лично използвам BPS Spyware Remover 8 и ми харесва много, но дали не греша не знам.И знаете ли защо се съмнявам ,че греша ?Защото се бях хванал с антивирус Avast 4.6 pro обаче се разнебити нещо и си сложих bitdefender 8 откри ми 7 вируса и 15 спайуера!!!

Ако ви трябва инструмент за защита от шпиони в реално време, вижте безплатната Spyware Blaster. Да ви е сладко!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.