Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов скандал в БГ "Евровизия"

Featured Replies

Участниците в Евровизия изпратиха протестно писмо днес до Генералния директор на БНТ Уляна Пръмова и до медиите в България, съобщи БГНЕС. С него те изразяват протеста си “относно техническите проблеми по време на гласуването чрез обаждания през мобилните оператори и БТК на финалния кръг на конкурса “Евровизия”, проведен вчера, 11 март. БНТ въведе ограничения за гласуване по време - 10 мин. и до 5 обаждания от един телефон".

“След определените 10 мин. за гласуване ние сме информирани от хиляди наши симпатизанти от Фен-клубовете ни в цяла България, че гласуването през М-тел и БТК практически е било невъзможно. Ние питаме, как определената на първо място песен получи още в самото начало на постъпване на гласоподавателите за 30-40 сек. около 23% и те се запазиха почти без промяна до края на гласуването? Кой и как е дал възможност да се получи предимство още в началото на гласуването? Ние смятаме, че предварително е организирано и преимуществено въвеждане на гласове за песента, която спечели първото място. Феновете от цяла България ни се оплакват, че в определеното за гласуване време не се е получавал отговор, че гласът им е бил регистриран. Линиите просто не са приемали обаждане”, се казва в писмото.

Участниците смятат, че са нарушени правилата за равнопоставеност на техническите параметри на постъпване на гласовете за отделните песни – финалисти на конкурса “Евровизия” 2006-та. Участниците декларират от тяхно и от името на феновете си, че “гласуването на 11.03.2006 година беше технически опорочено”. В протестното писмо се казва още, че “подадените гласове на хиляди фенове не са отразени коректно, с което резултатът от гласуването фактически е подменен. Той не отразява реалните резултати, които биха били вследствие от истински подадените гласове”.

Участниците ще организират специална пресконференция. “Настояваме да има ново и коректно гласуване без съмнения за предопределение на крайните резултати чрез техническа намеса”, се казва още вписмото.

Е те какво очакваха? И сега какво очакват освен това? Че ще бъдат овъзмездени? Да, да... Колкото Каффе бяха дисквалифицирани... :sobbing:

Ще се нагледаме на простотии и тази година,от сега се почна,а си представям какво ще е на финала. :sobbing:

Ще се нагледаме на простотии и тази година,от сега се почна,а си представям какво ще е на финала. :down:

<{POST_SNAPBACK}>

снощи беше финала!

и да бъдем още по точни:

"11 март /събота/

14:00 генерална репетиция с всички участници

20:30 ефир"

мен по ме притеснява една друга тема, както и проф. Хулиган Кучков а именно:

"Как е възможно от 12 песни само една да е на Български език бе ?!?!?!...ама какво ще си помислят за нас в Европаааа бе...Може ли такова нещо бе....

СЛУУУууууШам драги зрители и НЕВЯааааарвам на очите си!!!....а бе Аланколоууу : )) ТИ АНГЛИчанин ли си бе да ми пееш на английски *професора се държи за главата*......Абе дядо ти на тебе, като е пял на баба ти серенади на мегдана, на англииииски ли ги е пял бе ?!?!!...... "

а иначе няма какво да ги мислим тези фалш гласувания, надявам се само да НЕ са участвали мои приятели и роднини, че горките смс-и :)

Редактирано от jorone (преглед на промените)

Хубаво ! И аз си обичам езика ! Но ако на конкурса песента е на български кой ще разбере за какво се пее ? Не го гледам този конкурс но доколкото си спомням и на Руслана и на Елена Папаризу песните бяха на английски. Поздрав и успешен ден !

Редактирано от cecov (преглед на промените)

Не вярвам някой да е очаквал,че ще се мине без скандали. ;) А относно езика...разбира се,че сме българи,но пък дали не по добре да се пее на английски?Все пак това си зависи от критериите на финалния конкурс,а аз специално нямам идея какви са те. ;)

• Автор

След проверка БНТ потвърди победата на Мариана Попова

Допълнителна проверка е извършена във връзка с възникналия технически проблем при подаването на sms-ите от М-Тел при гласуването за песните от българския конкурс за "Евровизия", съобщиха от БНТ.

Проверката е показала, че вотът е бил обективен, тъй като при обработката на всички съобщения - включително на тези, получени в рамките на 10-те минути, и на тези след края на гласуването - класирането се запазва същото. По регламент на 11-и март в рамките на 10 минути чрез обаждания и sms-и зрителите определиха песента, която ще представи страната ни през май в Атина. Окончателните данни потвърждават, че българската песен тази година е "Let Me Cry" в изпълнение на Мариана Попова. Днес останалите участници в конкурса изпратиха писмо за невалидност на данните.

Песента е чудесна.Бях се влюбила в мелодията,още преди да иде на Евровизия и съм доволна,че тя спечели.Исканията и претенциите са повече от неоснователни.Който и да беше спечели,щешеда стане обект на съмнения и глупости от рода ,,ама той/тя не спечели честно``

cool.gif Този път не гласувах имайки предвид миналогодишната излагация,но песента на Мариана Попова ми харесва. Дано тази година имаме по-добър късмет.

Позволявам си да говоря без да съм чул какво има да покаже конкуренцията - и българската и чуждата: тази песен няма да спечели конкурса, но няма да падне под 5 място.

На мен лично ми харесваха най-много песните на Мариана Попова и Весела Бонева. Изключително съм доволна от избора, аз гласувах с смс през Глобул и след броени секунди получих автоматичен отговор, че гласът ми е взет под внимание.

Не мога да отрека, обаче, че сестра ми и майка ми с няколко смс-а през МТел получиха автоматичен отговор след повече от половин час: "Гласуването за Евровизия приключи!"

Интересното е, че и днес следобед - 3 дена по-късно, сестра ми получи още един такъв отговор за поредния изпратен смс.

И мисля, че в случая не става въпрос за това дали ще има скандал или не, а за това че като се поставя ограничение от 10 минути, то всички оператори трябва да са в състояние да приемат подадените обаждания и смс-и. :yanim:

А иначе пак ще кажа, че песента е страхотна и ще звучи добре на Евровизия! Също така много ми хареса, че около Мариана Попова на сцената има две гимнастички, красиво е!!! :down:

тая Мариана Попова е посредствена

<{POST_SNAPBACK}>

... според теб! :P

Кто ги видях как се изложиха миналата година вобще не ги следя,макар че щеше да ми е интересно да гледам финала.Destiny-как се нави да гласуваш в тази фалшива и порочна система?Смяташ ли че с вота си помогнала твоята любимка да победи? sad.gif

Destiny-как се нави да гласуваш в тази фалшива и порочна система?Смяташ ли че с вота си помогнала твоята любимка да победи? sad.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Ами, аз по принцип съм си малко наивна в някои отношения.

:P От друга страна, обожавам музиката и просто така реших. Понякога хората взимат съзнателен избор, като осъзнават че може и да бъдат излъгани. ;) 100% гаранция няма за нищо и от никой! Така, че... гласувах и не съжалявам!

А има и още нещо, което ме стимулира много. Следя Весела Бонева от доста време, много преди да заяви участието си в Евровизия и смятам, че този талант и труда, който полага, заслужават поощрение! Аз пуснах смс за нея! :) Мариана Попова ми беше на 2-ра позиция и много се радвам, че спечели. Това е! :bye:

тая Мариана Попова е посредствена

<{POST_SNAPBACK}>

Не успях да гледам целия конкурс, но чух накрая изпълнението на Марияна Попова, и ако такова ще е изпълнението й на Евровизия /някъде четох, че с нея ще пее и Азис/, то жална ни майка българска! :speak::speak::speak:

Не успях да гледам целия конкурс, но чух накрая изпълнението на Марияна Попова, и ако такова ще е изпълнението й на Евровизия /някъде четох, че с нея ще пее и Азис/, то жална ни майка българска! :P  ;)  :speak:

<{POST_SNAPBACK}>

Защо мислиш така? Аргументирай се поне!

На мен Весела Бонева ми направи добро впечатление още, когато за пръв път се показа в шоуто на Слави. Много е сладка и мисля, че е наистина талантлива. Дано да се реализира :eek:

Що се отнася за победителката, макар, че не ми е любимка, смятам, че заслужи да стигне до финала и се надявам да ни представи добре. ;)

• 3 години по-късно...

Пак се представяме с крадена песен на Евровизия?

0000005598-article.jpg

Няма конкурс за Евровизия в България без скандал. Дали победителят е нагласен или песента е крадена, няма значение, въпросът е, че винаги има нещо!

И този път явно няма да се разминем без скандал. И той е подозрение, че Миро е изплагиатствал песента си от друго място. Дали това е така или просто вече всичко е създадено и не може да се направи нещо, което да не прилича на друго нещо?

Ето и какво пише в блог Newmedia. Текстът и мнението на автора не са променяни:

Миро ще представи България на конкурс Евровизия 2010 с песента Ангел си ти.Посланието е за детето във всеки един от нас, който е пораснал.

За съжаление обаче българската продуктивност не е пораснала и с йота през последните години. Ето някои мои впечатления, които ме озадачиха:

Защо през цялата програма за гласуване имаше заигравка за приемствеността между поколения? Как защо- нали концепцията на песента-победител трябва да бъде системно внушена и затвърдена...

Защо Миро проведе кампания, че ще търси нови таланти, които да представи с участието им при композирането и списването на песните-кандидати? Беше абсолютно излишно, понеже да си си и композитор на песента-победител е изкушение, на което трудно се устоява...

Защо при подкрепата от утвърдени имена (музиканти, спортист, артист...) основния мотив беше- Давай напред и не слушай ко ти пее публиката? Отговорът ми е в следващия въпрос...

Защо Ангел си ти болезнено напомня на Lost на Roger Sanchez?! Защото на световно-известния DJ сингъла е доказан хит и е някак си по-лесно да се вземе нещо успешно...

И в случая не завистта и злобата са типично по български, а тенденцията за интелектуално безчинстване с наистина големите.

"Аз не съм музикант по образование. След запитване от различни сайтове към мен по същия въпрос, изпратих песента на Роджър Санчес Lost на класически музиканти и музикални редактори. Те са категорични: Прилика в мелодичната линия няма. Песента Ангел си ти е музикална форма на поп песен "куплет-припев-куплет-припев-куплет. Не разбирам защо дни преди избора на българска песен за Евровизия се търсят измислени поводи за скандали" - объркан е PR-ът на певеца.

И за да му помогна на човека в преценката, както и за вашето решение, дали има или няма кражба- ето малък микс от двете песни.

Чуйте и коментирайте къде са десетте разлики. За да знам и аз ;)

Миро - Ангел си ти

http://www.vbox7.com/play:c4084eb0

По-долу пък можеш да чуеш цялото парче - оригиналът:

Roger Sanchez - Lost

mp3.dnes.bg

Не е нужно да оплюваме нашите представители в конкурса !

В този си вид,той е абсолютно безинтересен,безидеен и подчинен на регионални принципи и симпатии/антипатии/.

И без да има спечелена награда от конкурса,една Румъния е водеща в Европа през последните години.

Там трябва да наблегнат и нашите музиканти,стига да не са водещи критериите описани по-горе,само че на месна основа.

прав си адаш ... не взимам страна ... НО песните са си еднакви ... кой каквото иска да казва !

прав си адаш ... не взимам страна ... НО песните са си еднакви ... кой каквото иска да казва !

Не че ме интересува Евровизия, но винаги с по-тъпи и по-тъпи песни отиваме....

Още когато я чух за пръв път, си казах, че ми е някак позната тая песен... Явно е имало защо хахах...

Защо някои хора все търсят под вола теле.По тази логика колко песни още трябва да бъдат обявени за плагиат заради близкото си звучене.

За мен двете песни са различни.

Различни?Еднакви? Какво значение има? Песента е тъпа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.