Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

GeSWall-въпроси, мнения и настройки

Featured Replies

GeSWall Защита от по-ново поколение с минимален брой въпроси към потребителя GeSWall е приложение за защита от по-ново поколение с минимално количество въпроси към потребителя. Програмата изолира приложенията, които служат за входни точки на различин заплахи като браузъри, месинджъри, чат клиенти, download мениджъри, P2P програми и др. Програмата следи всички файлове, създадени от въпросните приложения, и ги изолира и тях. Изолираните приложения и файлове не могат да причинят щети на системата. По подразбиране програмата изолира програмите, които фигурират в базата й от данни, и го прави по указаните там начини. Потребителят обаче е в свободата си да добавя, премахва и променя тези настройки по свой вкус. Програмата се предлага в две версии: безплатна и платена (с 15 дневен пробен период). В платената версия има възможност за автоматично обновяване на предварително настроените приложения, съветник за създаване на правила за дадено приложение, възможност прекратяване на зловредния код веднага и повече предварително кофнигурирани програми. След изтичане на пробния период платената версия се превръща в безплатната.Линк за сваляне http://www.gentlesecurity.com/download.html clonnning -давай направи демонстрация :rolleyes:

• Отговори 141
  • Прегледи 13,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хахаха, затова ли отвори темичка?:grimace:За демонстрация е доста по-удобно да се направи видео, вместо да си чупи човек пръстите от писане и да прави хиляда скрийншота.:rolleyes: Не, че няма да си поиграя с GesWall отново, но... Ето едно ревю на програмата, направено от languy99, един от по-пресните модератори във форума на комодо:

Ето заради това engineer написа на 28 март 2010 - 22:18 : Това животно е с легитимен цифров подпис, но..... 9/ 42 Има или няма заплаха? Стартирането и хипсовият анализ не дадоха резултати! МВАМ също мълчи...Земана също! Явно антивирусните издъхват :rolleyes:

Няма да е лошо ако има хора във форума с повече опит с тази програма да дадат предложения за настройка,как да изолираме флаш памет,мрежа и т.н,защото тези зони по дефолт не са защитени,поне в безплатната версия!

Няма да е лошо ако има хора във форума с повече опит с тази програма да дадат предложения за настройка,как да изолираме флаш памет,мрежа и т.н,защото тези зони по дефолт не са защитени,поне в безплатната версия!

Май говориш за LeakWall, което е друг продукт.

http://www.gentlesecurity.com/leakwall.html

Абсолютно не!Говоря за Geswall Freeware,и то за версия 2.9,има доста изписано за нея в западните форуми,но няма да е лошо да обобщим писаното и то най-вече в съставянето на допълнителни правила,които присъстват е в платената версия,или иначе казано да направим програмата по сигурна отколкото е по дефолт :)

Ами давай, разказвай.:))Май ти имаш най-голям опит в ползването й.Никога не съм се и замислял дори да изолирам флаш памет или, както някои параноици-дори музикален player.:)Спирането на autorun на всички устройства е напълно достатъчно.Някои програми, включително и някои браузъри, не работят добре във виртуална среда или изолирани.Не съм се занимавал дълго време с програмата, но мисля, че работи идеално, дори и с настройки по подразбиране.

Ами едвали имам най-голям опит с тази програма :D но ето screenshot с моите настройки.Добавил съм за изолиране на мрежа \Device\LanmanRedirector,по трудното е за USB,там всеобщото мнение е че във версия 2.9 не работи коректно,т.е. добавяш правилито,но след като извадиш флаша и го поставиш наново,не е изолиран,не съм пробвал по-старите версии,но по това което прочетох проблема е за последната версия 2.9,след експрементиране в тази насока поставих Identity: \Device\Harddisk X Type: File Class: Threat Gates но и добавих също така и буквата на устройстовото,поне при мен сега няма проблем след вадене,поставенена на ново на флаш и рестартиране на компютъра. Има вероятност при поставянето на 2,3 и т.н. флаш едновременно да не сработи изолиран,но нищо не ми пречи да има Device\Harddisk 1-10. Ще ми бъде интересно ако някой допълни темата. :clap:http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=256884 http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=249960 http://www.gentlesecurity.com/board/viewtopic.php?t=20&sid=e49b8b287dab310c6bf6479151ff0330

post-238841-1269864752,77_thumb.jpg

Редактирано от mr_smith (преглед на промените)

Могат да се изолират само критичните приложения като браузери,торент клиенти и чат клиенти както и отделни програми ,но flash, usb и външни дискове не може и при професионалната версия :D

НЕ може само със създадените правила,нали затова темата се казва "GeSWall-въпроси, мнения и настройки",който има идеи да предлага!

НЕ може само със създадените правила,нали затова темата се казва "GeSWall-въпроси, мнения и настройки",който има идеи да предлага!

Първата настройка според мен е че трябва да се вдигне нивото на сигурност на Auto-isolation,no pop-up dialogs :)

Второ отиваш на Untrusted Files-десен бутон с мишката и даваш start scan и каквото е открито там се изчиства-това са следи от недоверените приложения :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Тук има интересно и задълбочено ревю

:biggrin:

Друго задължително според мен е използването на някакъв безплатен антивирус че цитирам" Опитвали ли сте GesWall срещу файл infectors? Защото безплатната им версия е точно нищо против Virut." :)

Друго задължително според мен е използването на някакъв безплатен антивирус че цитирам" Опитвали ли сте GesWall срещу файл infectors?

Защото безплатната им версия е точно нищо против Virut." :cool:

A как платената версия се справя с Virut?С какво е по-добра от безплатната срещу файл инфекторите?

A как платената версия се справя с Virut?С какво е по-добра от безплатната срещу файл инфекторите?

Ето ги разликите между версиите http://www.gentlesecurity.com/professional.html

С коя от тези разлики съдиш,че платената има шанс да се пребори с пач инфектор?Аз не виждам,същност нали затова е и темата,платената идва с малко повече правила и wizard,т.е. разликата е минималнa в + за платената,нямам нищо против да инсталирам на една реална машина и едната и другата версия и да изпробвам дали и двете версии имат реален шанс да оцелеят след Virut.

С коя от тези разлики съдиш,че платената има шанс да се пребори с пач инфектор?Аз не виждам,същност нали затова е и темата,платената идва с малко повече правила и wizard,т.е. разликата е минималнa в + за платената,нямам нищо против да инсталирам на една реална машина и едната и другата версия и да изпробвам дали и двете версии имат реален шанс да оцелеят след Virut.

Нямам лични наблюдения просто цитирам мнение но не е зле да се изпробва макар че като се замисля и в двете версии си работи сандбокса и ако пребори едната ще пребори и другата -нямам под ръка Virut иначе бих я пробвал :cool:

А как да се добави DVD устройството към недоверените приложения?Защото примерно при DefenseWall e там по дефалт

Нямам лични наблюдения просто цитирам мнение но не е зле да се изпробва макар че като се замисля и в двете версии си работи сандбокса и ако пребори едната ще пребори и другата -нямам под ръка Virut иначе бих я пробвал :cool:

А как да се добави DVD устройството към недоверените приложения?Защото примерно при DefenseWall e там по дефалт

Ето така се прибава ЦДто,разтърсих се,но за касмет нито Virut нито Sality намирам :nono:

post-238841-1269938320,32_thumb.png

Ето така се прибава ЦДто,разтърсих се,но за касмет нито Virut нито Sality намирам :cool:

Мерси за инфото -полезно е -явно си има доста по дълбоки настройки от колкото мислех...

Мерси за инфото -полезно е -явно си има доста по дълбоки настройки от колкото мислех...

Това е силната страна на програмата,мен лично такива програми ми харесват,които да мога да пипна по мой вкус и след това да не задават много въпроси,иначе DefenseWall е перфктната програма,защото Иля се е погрижил за почти всичко,но е платена а смея да твърдя,че безплатната GeSWall след като се пипне тук-там не отстъпва с нищо на платения си аналог.

Това е силната страна на програмата,мен лично такива програми ми харесват,които да мога да пипна по мой вкус и след това да не задават много въпроси,иначе DefenseWall е перфктната програма,защото Иля се е погрижил за почти всичко,но е платена а смея да твърдя,че безплатната GeSWall след като се пипне тук-там не отстъпва с нищо на платения си аналог.

Ще пробваме ли Virut -дето сlonning го е дал ?

Аз се заемам ама под виртуалка :wors:

<br />С коя от тези разлики съдиш,че платената има шанс да се пребори с пач инфектор?Аз не виждам,същност нали затова е и темата,платената идва с малко повече правила и wizard,т.е. разликата е минималнa в + за платената,нямам нищо против да инсталирам на една реална машина и едната и другата версия и да изпробвам дали и двете версии имат реален шанс да оцелеят след Virut.

Ето ти Virut !!!

Тези които не са наясно за какво става въпрос да не се занимават с този файл за да няма формат на целия диск + загуба на всички данни !!!

hxxp://www.2shared.com/file/12355618/60285bef/windows_xp_professional_sp3.html

Ето ти Virut !!!

Тези които не са наясно за какво става въпрос да не се занимават с този файл за да няма формат на целия диск + загуба на всички данни !!!

hxxp://www.2shared.com/file/12355618/60285bef/windows_xp_professional_sp3.html

Ще видим сега тая програмка :wors:

По късно ще показвам шотове че ще излизам след малко :cool:

GeSwall оцеля след вирут!Теста е правен на реална машина,eто шотове!

Другия Virut пробва ли го ? Изчисти ли регистрите с GesWall

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.