Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кастрацията на животни - за и против

Кастрацията 77 гласували потребители

1. 1. За или против кастрирането на домашните животни сте ?

• За
      46%
      32
    • Против
      44%
      31
    • Не ме интересува
      8%
      6

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Не съм!Но тя няма стопани,така че аз и хората,които се грижим за

нея,можем да се наречем така.Мисля че ние ще решим кой ще бъде новия

стопанин!Сивушка щеше да бъде кастрирана,но поради здравословни

проблеми това не стана.Решили сме кастрация ще има,след консултация с ветеринар !

И защо ще я кастрирате-че не ми стана ясно

:)

Преди 2 години и половина имах котенца

Естествено намерих домове на всички

След няколко месеца момичето,което взе едното мъжкарче,ми писа по кюто че го е кастрирала

Аз имам ли някакво право да му решавам съдбата-щом не съм му собственик?

Ти и тези,които се грижите за Сивушка не сте господари на живота й!

Сигурна съм че Смърфчето ще се грижи за нея и ще я обича много

Тя е страхотен човек с голяма Душа

Между другото тук пишем на кирилица!

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Отговори 63
  • Прегледи 13,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам какво имате против кастрацията, ама в развитите страни (нещо за което претендираме и ние), всяко куче или котка може да се вземе само от развъдник или приют И КАСТРИРАНО.Изключение правят само

• Ако е самичко в дома ти защо трябва да се кастрира? Смърфче,нея май хем я боли хем я сърби Уж дом й търси-ми дай я Да ама не я дава-щяла да я кастрира Не казва защо И това,че храниш едно

• Точно това ме провокира да пиша.Защо трябва да се трие пост в който се предлагат стандарти (според ЕС) за отглеждане на домашни любимци.Копнея за момента в който всеки който ще иска да има куче от дад

Публикувани изображения

Не знам какво имате против кастрацията, ама в развитите страни (нещо за което претендираме и ние), всяко куче или котка може да се вземе само от развъдник или приют И КАСТРИРАНО.Изключение правят само собствениците на лицензирани развъдници.Не може АЗ да си заплодя котката(кучето) от ТЕБ, и да ги подаря(новородените) на ТЯХ, щот няма кво да ги правя.По същата логика ако в съседския двор има 4-5 котки аз мога да си ги отстрелвам с въздушната пушка и никой нищо не може да ми каже.....

• Автор
Не знам какво имате против кастрацията, ама в развитите страни (нещо за което претендираме и ние), всяко куче или котка може да се вземе само от развъдник или приют И КАСТРИРАНО.Изключение правят само собствениците на лицензирани развъдници.Не може АЗ да си заплодя котката(кучето) от ТЕБ, и да ги подаря(новородените) на ТЯХ, щот няма кво да ги правя.По същата логика ако в съседския двор има 4-5 котки аз мога да си ги отстрелвам с въздушната пушка и никой нищо не може да ми каже.....

Ако е самичко в дома ти защо трябва да се кастрира?

biggrin.gif

Смърфче,нея май хем я боли хем я сърби

Уж дом й търси-ми дай я

Да ама не я дава-щяла да я кастрира

Не казва защо

И това,че храниш едно животинче на стълбището,не ти дава никакви права

И аз храня котките и кучетата около блока-и съм намерила домове на 2 кученца чрез обяви в нета-без да ги кастрирам

После собствениците им ако решат да си ги кастрират

Т

П.П.....Спровете са излишни и всеки следващ провокативен пост ще бъде изтрит. В крайна сметка важно е котето, а не да си чешаме егото.

Точно това ме провокира да пиша.Защо трябва да се трие пост в който се предлагат стандарти (според ЕС) за отглеждане на домашни любимци.Копнея за момента в който всеки който ще иска да има куче от дадена порода ще трябва да си плати 200-300 евро за кастриран любимец.Моето ЕГО е ясно.Имам котка,гледам си я в къщи, кастрирана е и не ми създава проблеми.Всичко останало намиращо се в нашия двор подлежи на отстрел и изхвърляне в контейнера.

Давате ли си сметка едно коте или куче ако не е кастрирано какво поколение прави.........

.......защо трябва това поколение да напада децата ми ( не оспорвайте,имам примери),

....... А знаете ли колко струва едно лечение от кучешка тения.............?(тук става въпрос за човешки живот.....?)

Редактирано от rulom (преглед на промените)

Точно това ме провокира да пиша.Защо трябва да се трие пост в който се предлагат стандарти (според ЕС) за отглеждане на домашни любимци.Копнея за момента в който всеки който ще иска да има куче от дадена порода ще трябва да си плати 200-300 евро за кастриран любимец.Моето ЕГО е ясно.Имам котка,гледам си я в къщи, кастрирана е и не ми създава проблеми.Всичко останало намиращо се в нашия двор подлежи на отстрел и изхвърляне в контейнера.

Давате ли си сметка едно коте или куче ако не е кастрирано какво поколение прави.........

.......защо трябва това поколение да напада децата ми ( не оспорвайте,имам примери),

....... А знаете ли колко струва едно лечение от кучешка тения.............?(тук става въпрос за човешки живот.....?)

Отдавна съм се научила, че споровете в подобни теми не водят до никъде. Ще се сджафкаме, ще се изпокараме и същността напълно ще се заличи.

Не напразно повтарям темата във всеки свой пост...Темата е да се намери дом за котето и някой ако има желание да се обърне към Мони.

Що се отнася до съседското развъждене смятам, че всеки средноинтелигетен човек с малко съвест би трябвало да осъзнава, че това е абсолютно неправилно.

Именно, защото подкрепям тезата ти, не съм изтрила постта ти.

За съжаление обаче много хора смятат, че ако в животното им има някаква породиста кръв и го чифтосат с друго подобно, могат да изкарат 100 кинта ей така. Шото има балъци, които да купуват и си мислят, че купуват породисто животно.

Други пък смятат, че тяхното хубаво животинче трябва да има сладко поколение, което да изхвърлят на боклука, а трети, че домашният им любимец трябва да си начеша крастата.

Тези неща си ги знаем.

П.П Тъй като нямам права, за да отделя темата ще помоля някой глобален мод да я раздели.

• Автор
haidukpikaso-"...и съм намерила домове на 2 кученца чрез обяви в нета"

Бъдете внимателни с обявите по интернет.

Споко,и аз чух за този изрод

При добри хора са-пазят вилите им

cool.gif

Е каква е тая "любов"

:P

Обичаш котето си-другите да мрат

Не мога да го разбера изобщо

Или обичаш животните-всичките-или ги мразиш

Какъв тоя отстрел бре

sad.gif

P.S.Dindi да ни премести постовете където сметне за необходимо

Нали е мод на този раздел

Или да направи нова тема

Против.

Животното не е виновно, че хората са зли.

Личното ми мнение е, че евтаназията е по-доброто решение, от колкото кастрирането.

• Автор

Тръгнахте на животинките да им решавате съдбата

Аз предлагам да се кастрират всички ромки,които раждат повече и от кучета и от котки

И пълнят домовете за сираци с децата си

Аз предлагам да се кастрират всички ромки,които раждат повече и от кучета и от котки

Ако зависеше от мен бих кастрирала всяка ромка след раждане на второто си дете biggrin.gif

Никой на никого не решава съдбата бе.

Как не се умори да си пишеш актив от чуждите неволи пфуууууу...

Ако не са тия същите ромки, срещу които пищиш, до сега да сме останали не повече от 5 милиона.

пп. Сори на всички за офтопика, но то бива, бива, ама бивол за мезе не бива.

• Автор

OFF

Тук говорим за или против кастрацията при животните

Като пишеш ЗА или ПРОТИВ ще се обосновете с жена ти

Модовете да направят отделна тема за тебе,algor

Нищо смислено не прочетох понеже-защо?

Твърдо ...против

Кво става сега

Като няма човек на кой да си отмъщава, та хваща животните

После - човекът бил ....хуманен

Глупости

Ебати животното е

Тотална гад

Редактирано от Vladek (преглед на промените)

Тук говорим за или против кастрацията при животните

Като пишеш ЗА или ПРОТИВ ще се обосновете с жена ти

Нещо май се опитваш да ми казваш какво да правя?!

Анкета.Гласувах.Ще се обоснова,ако искам.

Против.

Животното не е виновно, че хората са зли.

Личното ми мнение е, че евтаназията е по-доброто решение, от колкото кастрирането.

100% Против, животните по природа са добри, хората... вече не знам! Прав си, Док

Не знам какво имате против кастрацията, ама в развитите страни (нещо за което претендираме и ние), всяко куче или котка може да се вземе само от развъдник или приют И КАСТРИРАНО.Изключение правят само собствениците на лицензирани развъдници.

Когато осъзнаете написаното, тогава ще разберете за какво иде реч. Няма нищо хуманно в това в държавата ти да пъплят безпризорни животни, които да гладуват, да бъдат тормозени, подритвани и убивани за забавление.

Няма нищо по-страшно от криворазбраната човещина.

"Човещината" не означава членовете на семейството ми , и по точно децата ми да бъдат изпоядени от разни питомци на разни жалеещи личности от форума.Имал съм и куче, имам и котка( в момента).Най важното в моето семейство е човека,после е всяка останала твар.

Темата за кастрациите неизменно води до задълбочени спорове,което не е от полза на никого.Всеки има мнение и го защитава,но трябва да се спазва добрият тон и да се вадят факти и тези,а не просто обиди.

Лично аз смятам,че много хора тук не са напълно наясно с целта на кастрацията.Тя в никакъв случай не се прави за да тормозим животните или да се правим на господ.Прави се в името на по-чисти от бездомни животни улици и по-малко страдащи животинки.Много е лесно да видиш бездомна котка на улицата и да я подритнеш,но замисляш ли се какво и е на нея.Че е гладна,че и е студено,че я е заболяло от удара ти,че е унизена и изплашена.Това ли искате за бъдещето поколение на вашите котки и кучета.По-добре ли ще се чувствате,като не сте сигурни дали"задоменото" животинче е в къщата,където са го оставили или по една или друга причнина е било зарязано.Причини за това има много и основната е човешката глупост и жестокост.

Ама животните,които вие сте отгледали и задомили са на сигурно място...Може би да,но много други не са и колкото по-малко нещастни животни има на улицата,толкова по-добре ще бъде.Никой не цели да заличи котките и кучетата от лицето на земята и никой не иска да си пробва садистичните умения в/у тях.

http://dog.bg/forum/index.php/topic,10793.....html#msg130726

Редактирано от natikot (преглед на промените)

• Автор
Когато осъзнаете написаното, тогава ще разберете за какво иде реч. Няма нищо хуманно в това в държавата ти да пъплят безпризорни животни, които да гладуват, да бъдат тормозени, подритвани и убивани за забавление.

Няма нищо по-страшно от криворазбраната човещина.

Аз някъде да съм написала това?

Темата от тук ли започна-от тук-разделихте я

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=98867

Говоря за домашните животни-не за уличните

Редактирано от dindi (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
Говоря за домашните животни-не за уличните

А от къде мислиш,че идват уличните.Изхвърлени домашни животни,барабар с поколението им.

Аз от една страна съм против от друга не.

Против сам защото животните не се чувстват добре няколко дни.

За съм защото няма да има деца. :jumping11::friends1::help:;):speak:

post-196012-1227354887_thumb.jpg

• 2 седмици по-късно...

Твърдо ЗА!

В някои страни стопаните даже премахват ноктите на котките си. Според мен това е доста садистично и гнусно. Кастрацията специално си има и добри и лоши страни. Лошата е, че никога няма да си имат деца. Добрата е, че ще могат да правят колкото си искат секс :P Но пък затова има и контрацептивни хапчета и кастрацията става ненужна. Затова съм твърдо против нея.

п.п. уличните кучета могат да ги приспиват.

Редактирано от dindi
По по-лека... (преглед на промените)

Против естествено вие кастрирани ли се раждате а?

Ще взема да пусна тема ЗА ИЛИ ПРОТИВ КАСТРИРАНЕТО НА ХОРАТА

Познаяте колко му е хубаво на животното да е кастрирано а?

Поставете се на негово място а?

И като сте толкова ЗА вземете и се кастрирайте и вие, ще бъдете по щастливи и няма да се налага да ползвате презервативи,а и ще живеете повече.

п.п. уличните кучета могат да ги приспиват.

angry.gif А що не те приспим тебе а?

Против естествено вие кастрирани ли се раждате а?

Ще взема да пусна тема ЗА ИЛИ ПРОТИВ КАСТРИРАНЕТО НА ХОРАТА

Познаяте колко му е хубаво на животното да е кастрирано а?

Поставете се на негово място а?

И като сте толкова ЗА вземете и се кастрирайте и вие, ще бъдете по щастливи и няма да се налага да ползвате презервативи,а и ще живеете повече.

А ти вземи да ходиш редовно на училище, щото "липсите" изпъкват.

По-спокойно, не си кастрирайте напразно настроението.

А за отстрелването е вярно, за ритниците и пр. също - всеки си шета на мозъка.

А на Влади аватарчето много ми хареса!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.