Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кастрацията на животни - за и против

Кастрацията 77 гласували потребители

1. 1. За или против кастрирането на домашните животни сте ?

• За
      46%
      32
    • Против
      44%
      31
    • Не ме интересува
      8%
      6

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

44% за и 44% против biggrin.gif Следващите 3 мнения са решаващи за съдбата на животните cool.gif

Не знам в каква среда живеят пишещите "против" ама явно не са имали досег с обикновени помияри.

Пак ще повторя: Пред живота на децата ми и този на помиярите избирам децата си !

• Отговори 63
  • Прегледи 13,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам какво имате против кастрацията, ама в развитите страни (нещо за което претендираме и ние), всяко куче или котка може да се вземе само от развъдник или приют И КАСТРИРАНО.Изключение правят само

• Ако е самичко в дома ти защо трябва да се кастрира? Смърфче,нея май хем я боли хем я сърби Уж дом й търси-ми дай я Да ама не я дава-щяла да я кастрира Не казва защо И това,че храниш едно

• Точно това ме провокира да пиша.Защо трябва да се трие пост в който се предлагат стандарти (според ЕС) за отглеждане на домашни любимци.Копнея за момента в който всеки който ще иска да има куче от дад

Публикувани изображения

Против естествено вие кастрирани ли се раждате а?

Ще взема да пусна тема ЗА ИЛИ ПРОТИВ КАСТРИРАНЕТО НА ХОРАТА

Познаяте колко му е хубаво на животното да е кастрирано а?

Поставете се на негово място а?

И като сте толкова ЗА вземете и се кастрирайте и вие, ще бъдете по щастливи и няма да се налага да ползвате презервативи,а и ще живеете повече.

Не бях чела по-голяма глупост biggrin.gif Еми нз дали на животното му е хубаво,но знам,че на неговите наследници няма да им е добре на студа или умиращи от глад.А на такива като теб,които са против "изкуственото",въобще няма да им пука за животинките.Така че,ако обичаш....

Като собственик на дом. любимец съм силно против. :whist:

44% за и 44% против biggrin.gif Следващите 3 мнения са решаващи за съдбата на животните cool.gif

Не знам в каква среда живеят пишещите "против" ама явно не са имали досег с обикновени помияри.

Пак ще повторя: Пред живота на децата ми и този на помиярите избирам децата си !

То и аз ако трябва да избирам пред твоя живот и на някой близък , бих избрала неговия. Предполагам, че при теб ще е аналогичен избора. Само дето казус кучетата или децата-няма! Повечето бездомни са добронамерени и доста наплашени животни от "доброто" отношение на хората. Тези нахапвания и прочие, които ги слушаме по телевизията обикновено са дело на домашни кучета. А, сега кажете ми, че хората не са виновни?

Не бях чела по-голяма глупост biggrin.gif Еми нз дали на животното му е хубаво,но знам,че на неговите наследници няма да им е добре на студа или умиращи от глад.А на такива като теб,които са против "изкуственото",въобще няма да им пука за животинките.Така че,ако обичаш....

Лично аз съм удивено от сравнението човек-куче, котка. Предполагам, че имаме еднаква физиология и коефициент на интелигетност, за да се сравняваме непрекъснато с тях.

angry.gif А що не те приспим тебе а?

:whist: ти мене с куче ли ще ме сравняваш? Май твоето мнение е за редактиране заради обида. А в моето нямаше нищо, което да противоречи на правилата. Личи си, че нямаш нужните качества да бъдеш модератор.

:lol6:ти мене с куче ли ще ме сравняваш? Май твоето мнение е за редактиране заради обида. А в моето нямаше нищо, което да противоречи на правилата. Личи си, че нямаш нужните качества да бъдеш модератор.

Не, няма да обиждам животните я...

П.П Оплачи се, имаш това право.

То и аз ако трябва да избирам пред твоя живот и на някой близък , бих избрала неговия. Предполагам, че при теб ще е аналогичен избора. Само дето казус кучетата или децата-няма! Повечето бездомни са добронамерени и доста наплашени животни от "доброто" отношение на хората. Тези нахапвания и прочие, които ги слушаме по телевизията обикновено са дело на домашни кучета. А, сега кажете ми, че хората не са виновни?

Черния хумор не ти прави чест.Достатъчно възрастен съм за да съм имал случки и инциденти с "милите улични кученца", в три от тях намесата ми е спасявала дете, дали от физически травми или само страх не знам, не изчаквах кучето да стигне до детето.Имал съм три кучета от различни породи и познавам добре поведението на животните.Повярвай ми че най-голямата агресия е при уличните, както и при хората при отхвърлените.Нямам нищо против животните.Ако ги отглеждат някъде в някакъв приют даже бих дарявал някаква сума за тях, но да не са по улиците.Бил съм в чужбина,както и други от пишещите тук) и всички знаем че нещата там се решават кардинално, без значение дали старата чанта Лорен пази някой.

И накрая в абсолютно твоя дух ще ти отговоря:Като ти харесват толкова безпризорните, организирайте си клуб и си ги отглеждайте в къщи.На мен ми е все тая, важното е улиците да са чисти поне от кучета и котки.

Черния хумор не ти прави чест.Достатъчно възрастен съм за да съм имал случки и инциденти с "милите улични кученца", в три от тях намесата ми е спасявала дете, дали от физически травми или само страх не знам, не изчаквах кучето да стигне до детето.Имал съм три кучета от различни породи и познавам добре поведението на животните.Повярвай ми че най-голямата агресия е при уличните, както и при хората при отхвърлените.Нямам нищо против животните.Ако ги отглеждат някъде в някакъв приют даже бих дарявал някаква сума за тях, но да не са по улиците.Бил съм в чужбина,както и други от пишещите тук) и всички знаем че нещата там се решават кардинално, без значение дали старата чанта Лорен пази някой.

И накрая в абсолютно твоя дух ще ти отговоря:Като ти харесват толкова безпризорните, организирайте си клуб и си ги отглеждайте в къщи.На мен ми е все тая, важното е улиците да са чисти поне от кучета и котки.

Зарежи ти, при нас има глутница от 10на и повече псета. И всичките питомци на овчарки и питбули. Дотолкова е страшно, че ми се е налагало да ескортирам пешеходци по тротоара посред бял ден. Че кмета не си мърда пръста по въпроса това е очевидно, но наистина за да бъде спечелена тази "битка" трябва да се кастрират помиярите и да се продължи с домашните любимци. Защото при кучетата "убийци" това намалява агресията им и ще ни подсигури, че една порода отглеждана само и единствено с целта да убива - няма да плъзва и по улиците. Аз съм за кастрирането на кучетата и котките. Алтернативата е мъчение както за тях така и за стопаните и в това съм се уверил не еднократно. :rolleyes:

ИЗцЯлО ПОДКрЕПЯм ДИНДИ!

Тези нахапвания и прочие, които ги слушаме по телевизията обикновено са дело на домашни кучета. А, сега кажете ми, че хората не са виновни?

Двата страшни питбула на иначе много добрите ми съседи щяха да нападнат 8 годишната дъщеря на другия съсед и моята дъщеря, ако аз не им бях изкрещяла да се връщат в къщи. Също и на мен ми се размина за малко, но цялата улица за два питбула беше излязла с ръкавици и сечива.

Щастливата случайност онзи път ни спаси, но днес или утре като изляза може би пак ще се срещнем.

Стопаните са виновни, зная го, защото видях щастливата им реакция - аз наистина ги уважавам и обичам тези хора, но не мога да го ксажа в никакъв случай за много свирепите им кучета - и малките им в частност.

послепис: Искам да кажа две думи за уличните кучета - нашите к7варталните - макс,рита и боби - като ме срещнат, не ме гледат на кръв и не ми ръмжат кръвожадно, а ме лизват по ръцете и се отъркват с обич в мен. И никого не са ухапали до сега - кучета са - лаят, ние хората го правим, че те ли!

Редактирано от linaadelina (преглед на промените)

Това не беше хумор, а пример, който да ти подскаже, че подобни сравнения в случая не са подходящи.

Много ми е интересно как мен улични кучета никога не са ме нападали, а съм мерила улици и квартали доста. За това пък ми се е случвало да ме "спасяват" от хора. Далеч съм от мисълта, че уличните кучета всички са добри, но повечето са. Повечето са ритани за удоволствие, бити, измъчвани и са толкова наплашени, че се свиват само да ги погледнеш. Нямам против кучета да бъдат приспивани. Но когато са агресивни или неизлечимо болни. Тогава допускам подобно разрешение. Но да се хванеме и да трепеме наред е жестоко и гадно и безсъвестно и животинско и....мисълта за това е отвратителна. Още повече, че дори и да ги изтребим нали си наясно, че хората, които имат практика да изхвърлят бебетата на своите домашни любимци ще продължат порочната си практика. Така ще си убиваме и убиваме....

Междудругото имам познати, които бият кучетата си с вериги, за да ги озлобят. Повярвай ми тея песове ако по някаква причина се окажат на улицата ще стане страшно. После ми омаловажавай човешкия фактор, ама това междудругото.

Подобни приюти има, но те не могат да смогнат с огромният брой безпризорни животни и обикновено са финансирани "отвън".

Докато не се промени самосъзнанието на хората, няма да се разреши проблема. Защото най-лесно е да кажеш: Трепи ги наред.

А, иначе аз отговорността съм си я поела, моите животни са кастрирани, ваксинирани и обезпаразитени. Последният ми котак е взет от улицата и е страхотен сладур, мисълта, че някой иска да го очисти, не ми действа добре.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Моите не са кастрирани, но никога няма да допусна да нападнат човек, или да се размножават беконтролно !

Иам си начини, с които може да се поддържа контрол върху скитащите кучета.

С кастрацията ще изпаднем до състоянието на Германия, в която вече почти няма кучета - хората идват до България, за да си вземат домашен любимец от приютите.

П.П Оплачи се, имаш това право.

Мне, всъщност си ми прекалено много под нивото, за да се занимавам с теб. Вместо да губя време в напразни препирни, свърших нещо полезно - след работа с колегите приспахме 4 кучета от глутницата до работа в твоя чест. Останалите две избягаха, та ги оставихме за утре.

• Автор
Зарежи ти, при нас има глутница от 10на и повече псета. И всичките питомци на овчарки и питбули. Дотолкова е страшно, че ми се е налагало да ескортирам пешеходци по тротоара посред бял ден. Че кмета не си мърда пръста по въпроса това е очевидно, но наистина за да бъде спечелена тази "битка" трябва да се кастрират помиярите и да се продължи с домашните любимци. Защото при кучетата "убийци" това намалява агресията им и ще ни подсигури, че една порода отглеждана само и единствено с целта да убива - няма да плъзва и по улиците. Аз съм за кастрирането на кучетата и котките. Алтернативата е мъчение както за тях така и за стопаните и в това съм се уверил не еднократно. :speak:

О Люлин-здравей,и не искам и да се връщам там

Писах и в друга тема точно за Люлин и глутниците

Живяла съм там малко та знам какъв ад е

Защо там нищо не се прави по въпроса а

:angry:

Как в Слатина,Гео Милев,Яворов,Изток-няма такова чудо

Как така тук са кастрирани и не се развъждат,и глутници няма

biggrin.gif

Каквито са ни стопаните, такива са ни полицаите та и кметовете. Май наистина е най-добре да почнем да ги кастрираме и тях :rolleyes:

Относно кварталите - в Лозенец на пл. Журналист видях някакъв малоумник с питбул, без каишка и надморник но върха на сладоледа беше, че се качи с него в трамвая! За подобно нещо би трябвало да се влиза в затвора, защото едно такова животно колкото и да е кротко (ако е кротко) може да нападне от страх, а там имаше и деца! Накрая контрольора го свали защото индивида не беше с билет! Тази тема трябва да се смени на "За и против кастрацията на стопаните"...

Моите не са кастрирани, но никога няма да допусна да нападнат човек, или да се размножават беконтролно !

С кастрацията ще изпаднем до състоянието на Германия, в която вече почти няма кучета - хората идват до България, за да си вземат домашен любимец от приютите.

Ти можеш ли да гарантираш за останалите стопани? Защо мислиш, че безконтролното размножаване не зависи от тях? Бих предпочел да е като в Германия, но да не ми изкачат кучета убийци на ъгъла на блока и да не ме гонят докато карам колело. А иначе кучетата могат да се отглеждат в приюти и да се поддържат породите както при конете. Да не говорим, че не е нормално да отглеждаш подобно животно в 60 кв. м. апартамент.

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Кучетата ядат котки, а котките-мишки

За закрила на котките и за кастрацията на кучетата, и против безотговорността на собствениците им

П.П. Днес бях свидетел как едно улично псе нападна в гръб едно кротко малко куче на каишка

Донякъде против ,донякъде - за.... Все пак добре е да се кастрират за да не се множат "учличните превъзходни" породи :yanim: .... Ама ако става въпрос за това кучето да е мое няма да му отнемам достойнството.... cool.gif Едва ли особено му пука..

Нищо подобно - почти всеки на запад, които иска си има куче в къщи, или в двора.

разрешен е проблема с уличните кучета и с глутниците бездомни - просто такива няма.

Редактирано от fate_ (преглед на промените)

Достатъчно възрастен съм за да съм имал случки и инциденти с "милите улични кученца", в три от тях намесата ми е спасявала дете, дали от физически травми или само страх не знам, не изчаквах кучето да стигне до детето.Имал съм три кучета от различни породи и познавам добре поведението на животните.Повярвай ми че най-голямата агресия е при уличните, както и при хората при отхвърлените.Нямам нищо против животните.Ако ги отглеждат някъде в някакъв приют даже бих дарявал някаква сума за тях, но да не са по улиците.Бил съм в чужбина,както и други от пишещите тук) и всички знаем че нещата там се решават кардинално, без значение дали старата чанта Лорен пази някой.

Много хубав коментар по темата!

И мен са ме гонили улични кучета и ме спаси само бързата намеса на случаен минувач.Ако нещо се случи с децата ви,много се съмнявам да реагирате пак с "хуманност" и "любов към животните".Често съм в чужбина и това,което се вижда по родните ни улици го няма другаде.Ще кажат много предполагам,че там има закони,средства и т.н.По-скоро има желание да се прави нещо по въпроса,а не с празни приказки за "благородство" да се подминава проблема.

И като сте толкова ЗА вземете и се кастрирайте и вие, ще бъдете по щастливи и няма да се налага да ползвате презервативи,а и ще живеете повече.

=================

С rulom лично аз съм съгласна, но протестирам против избиването - отстрелването - на кучета и котки. Ако бяхме свястна и уредена държава биха били многобройни и по-уредени кучешките и котешките приюти, както е в почти всички цивилизовани държави. Иначе - да, пази Боже да не се случва, но с голи ръце бих удушила твара, нападнал детето.

Имам много лошото чувство, като се абстрахирам да Ви обиждам, че това в зоо-форумите е ПРАЗНА МАРА ТЪПАН БИЛА - помага се само с празни приказки и някой и друг линк. Нито протестите пред големите вършат работа, нито биенето в гърди.

Моето мнение за кастрацията е нито плюс, нито минус, защото съм заета 6 дни в седмицата от сутрин до късна вечер и не искам да мисля даже колко пари - не е безплатна тя, както й направиха реклама - от 40 до 120 лева е кастрацията в околността ни , време и нерви ще ми коства. Хората, прокламиращи кастрацията са млади, състоятелни и с много свободно времв. А като се прибави и образованието им, лесно им е да съветват отстрани.

Редактирано от linaadelina (преглед на промените)

С rulom лично аз съм съгласна, но протестирам против избиването - отстрелването - на кучета и котки.

А ти като си толкова ПРОТИВ, вземи си направи приют вкъщи. С колкото се може повече питбули, та като разкъсат децата ти или те нахапят и тебе - да имаш оправдание, че такъв им бил гена...

П.П. Извинявам се, но ми писна от хора които си нямат на идея колко е сериозен проблема с бездомните кучета убийци, да защитават каузата за правата на четириногите в града. angry.gif

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

------------------------------------------

Добро утро,

тези горните слова и мисли НЕ СА МОИ, а на потребител от предната страница - видяха ми се смешни, а и аз ги разбирам може би по-добре от Вас, защто съм по-голяма от Вас.

Да, за нахапването от питбули сте прав - скоро аз и децата - мои и в махалата го преживяхме в детайли.

За приютите, че не са достатъчно е вярно, но никога няма да се реши този проблем - ПРИЧИНА - БЕЗДУШИЕ от горните етажи - те за деца и старци по варелите нямат милост, че за хайванчетата ли....ами!

А да се караме и разправяме...сега в тази чест закъснявам за работа.

Дай Боже Новата година да е по-благосклонна с всички ни!

С поздрави - Ади и Добро утро най-после!

Мне, всъщност си ми прекалено много под нивото, за да се занимавам с теб. Вместо да губя време в напразни препирни, свърших нещо полезно - след работа с колегите приспахме 4 кучета от глутницата до работа в твоя чест. Останалите две избягаха, та ги оставихме за утре.

Ще ти е хубаво ли ако утре аз приспя 4 от глутницата ти колеги а други двама избягат,те за утре.Само не знам ти от кои ще бъдеш от избягалите или от другите.Ако те знаех в кой град си нямаше да те оставя да си вършеш работата.Бих те напсувал така,че после да не можеш да си кажеш името, но от уважение към форума и модераторите няма да го направя.***** Приспивал ми кучета,приспи си **** да може някое куче да те*****

Редактирано от Гост
dindi:обиди (преглед на промените)

Кастрацията на животни - за и против

Това е темата. Тя няма нищо общо с убиването на животни. Всеки следващ пост засягащ подобен акт ще бъде третиран като спам и съответно изтрит.

Тема за безпризорните животни има, ако толкова ви се разсъжадава на тази тема, заповядайте там.

• 3 седмици по-късно...

ами отчасти да отчасти не ,..., макар че на мойто животно не му се налага защото незнам някога папагалите да са били кастрирани били те мъжки или женски ,.., против сЪм защото когато животно няма контакт с други от противполоЖЕн пол сякаШ няма много смисЪл ,.., ако животното пЪк не е домашно а излиза навЪн може би пък може да стане инфекция или нещо подобно не сЪм запозната много с тея неща biggrin.gif ,.., а пЪк за защото .. и аз не знам защо може би не сЪм за ;):P не знам ,.., не сЪм много осведомен какво е тоЧно, но изказвам предположение biggrin.gif

П.С : може и да има греШки защото не сЪм свикнала да пиШа на БГ и ползвам фонетиЧни.

dindi: Срамота е, да пишеш на майчиния си език с 4, 6, 1. В българската азбука съществуват буквичките- Щ,Ч,Ъ -използвай ги.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Здравейте,

гласувах ЗА кастрацията на животните, но само ако е направена от добър специалист а не от псевдо "доктори", както "д-р" Радослав Стефанов!!!!!

Котето ми умря след кастрация направена от него!!!!!

А най-интерсеното е, че некадърника чак и книга издал angry.gif

Ветeринарен лекар - хомеопат

член на Международната асоциация по ветеринарна хомеопатия

д-р Радослав Стефанов

ж.к. Младост

базар Орехчето, модул 4

сл. тел.: 052 / 50 39 27

тел.: 088 885 67 96

Работно време:

понеделник - петък: 9:00 – 19:00 ч.

събота: 9:00 – 19:00 ч.

неделя: почивен ден

e-mail: [email protected]

Ако ви е мил домашния любимец НИКОГА не ходете при този нещастник

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.