Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем:Вирус или нещо друго?

Featured Replies

Здравейте.Компютъра ми забива страшно много,бави се,редовно ми вади грешки за неработещи програми.Понякога дори без да правя нищо мишката е в работещ режим все едно зарежда нещо,а и червения светодиод на компютъра така се наема,че просто.... :P Преди няколко дена бях пуснала друга тема,за проблем с мишката,може и от това да е проблема,но не съм сигурна...

Знам,че има други подобни теми във форума,четох ги и предполагам че става дума за някакво зловредно приложение което работи във фонов режим и товари CPU - то,но не знам дали при мен проблема е същия,затова не посмях да направя написаното там да не объркам нещо допълнително,затова пускам отделна тема.

Проверих в Task Managera процесите и направих скрийншотове, 2 са,защото просто списъка беше прекалено дълъг и нямаше как да го сместя само в 1 .С червено съм подчертала процеса който гълта най-много памет,искам да кажа,че преди да направя скрийшота,не беше 55 а 97 и се менеше постоянно.Извинявам се ако не обеснявам правилно.

AVG не намира нищо нередно,ъпдейтвам си я редовно.

Поствам данните на компютъра ако има нужда

AMD Sempron Processor 2600+ 1,60 GH , 512MB RAM , 32 - bit Operating System , Windows Vista Ultimate SP1

Моля ако някой може да ми помогне,защото съм вдигнала ръце от това чудо :rolleyes:

post-202849-1236856832_thumb.jpg

post-202849-1236856843_thumb.jpg

Едно че имаш доста ненужни процеси в таск менажера, ами и за Vista Ultimate се изисква двойно повече памет от разполагаемата. А дали има зарази е друг въпрос, за него ще са нужни съответните проверки, като за начало един лог от HiJackThis ще е от голяма полза.

• Автор
Едно че имаш доста ненужни процеси в таск менажера, ами и за Vista Ultimate се изисква двойно повече памет от разполагаемата. А дали има зарази е друг въпрос, за него ще са нужни съответните проверки, като за начало един лог от HiJackThis ще е от голяма полза.

Прегледах другата тема към която си дал линк и ще направя каквото е написано там ,в момента сканирам с a-squared ,след това ще направя скан и с HiJackThis , но къде да постна логовете - тук или в другата тема? Благодаря за помощта .

Редактирано от kalista83 (преглед на промените)

Прегледах другата тема към която си дал линк и ще направя каквото е написано там ,в момента сканирам с a-squared ,след това ще направя скан и с HiJackThis , но къде да постна логовете - тук или в другата тема? Благодаря за помощта .

Логът публикувай в другата тема. Процеса (System Idle Process), който си подчертала показва, незаетата процесорна мощ, а не колко е натоварен.

Провери и с Malwarebytes Anti-Malware 1.34 и SUPERAntiSpyware 4.25.0.1014 и публикувай логовете.

• Автор

Логът публикувай в другата тема. Процеса (System Idle Process), който си подчертала показва, незаетата процесорна мощ, а не колко е натоварен.

Провери и с Malwarebytes Anti-Malware 1.34 и SUPERAntiSpyware 4.25.0.1014 и публикувай логовете.

Благодаря за информацията,така сме ние непросветените :rolleyes: ,добре че сте вие,че иначе...

Ще сканирам и с тези които си посочил,но ще отнеме малко време ; а с резултатите от сканирването на а-squared , SUPERAntiSpyware 4.25.0.1014 , Malwarebytes Anti-Malware 1.34 какво да правя - да пипам ли нещо там или не?

а с резултатите от сканирването на а-squared , SUPERAntiSpyware 4.25.0.1014 , Malwarebytes Anti-Malware 1.34 какво да правя - да пипам ли нещо там или не?

Винаги са възможни фалшиви тревоги и ако искаш можеш първо да ги публикуваш преди да триеш наред.

• Автор

Винаги са възможни фалшиви тревоги и ако искаш можеш първо да ги публикуваш преди да триеш наред.

A-squared ми даде някаква грешка току-що,но прозореца изчезна сам много бързо и не успях да видя какво точно пише,единствено видях - send bug report и dont send bug report ,и една таблица с файлове,след това ми даде опция да я затворя.Сега ще сканирам с другите 2 и ще публикувам логовете.

A-squared ми даде някаква грешка току-що,но прозореца изчезна сам много бързо и не успях да видя какво точно пише,единствено видях - send bug report и dont send bug report ,и една таблица с файлове,след това ми даде опция да я затворя.Сега ще сканирам с другите 2 и ще публикувам логовете.

Определено машината е слабичка за Виста.

Отделно, можеш да деинсталираш a-squared.

Обновяваш антивирусната, а правиш ли това и с Операционната Система ?

Според мен ще ти е по конфортно под Windows XP SP3 с текущия хардуер.

Ако ще оставаш на Виста или направи един upgrade на компонентите или поне оптимизирай малко О.С. и спри ненужните неща (indexing service и т.н.).

Виж тази тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=70812

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.