Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пирати и морски приключения в любовните романи

Featured Replies

Публикувано изображение

Това е новата тема от проекта на форума за разделяне на любимите ни романи в различни теми, според сюжета им. Тя е за Пиратите и морските приключения в любовните романи, а този сюжет е мой личен любимец. Романтиката на морето, карибските приключения и страстните любовни истории са ежедневие за загадъчните и мъжествени пирати. Господарски надменни, но в същото време изключително нежни и неотразимо мъжествени, невероятно вещи любовници, те прелъстяват жените с такава лекота, с каквато плячкосват корабите в открито море. Но в повечето случай в крайна сметка си намират майстора в лицето на някоя прекрасна, но твърдоглава млада дама, на която не й е приятно да е отвлечена от кръвожаден пират и прави всичко възможно да го побърка...да не споменаваме, че успява! Като прибавиш зрелищни морски битки, бури, корабокрушения на самотни острови и карти на заровени съкровища се получават едни от най - завладяващите любовни романи!!!

В първите два постта от темата ще откриете препоръчаните книги, заедно с оценка по десетобалната. Оценката е формирана на базата на мненията ви за дискутираните в темата книги.

"Крадец на сърца" - Тереза Медейрос

Публикувано изображение

Лондон, 1780 година...

Лусинда Сноу, хубавата дъщеря на богат дом, е отвлечена от жестокия пират Капитан Дуум. Господарски надменен, но в същото време изключително нежен и неотразимо мъжествен, той разпалва в сърцето на наивната девойка неутолима страст.

И след една гореща целувка отново й връща свободата.

Но пътищата им съвсем скоро ще се пресекат отново...

Оценка:9,5 (6 гласа)

"Ти не си за мен" - Джейн Фийдър

Публикувано изображение

Лейди Оливия Гренвил се разхожда по пътечката край морето, забола нос в една дебела книга, когато се спъва и пада от скалата. Идва на себе си - гола - на непознат кораб. Тук открива, че дължи живота си на един тайнствен мъж- сивоок, греховно красив и очевидно пират...

Оценка: 6,7 (8 гласа)

"Пленница на вятъра" - Кит Гарланд

Публикувано изображение

ТЯ Е ПРИЕЛА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО ДА ЖИВЕЕ КАТО МЪЖ! Тя се състезава с него по море на борда на собствения си кораб "Мисчиф", побеждавайки "Флийтуинг" и неговия легендарен капитан, доказвайки, че корабът, който тя е проектирала, построила и сега управлява, е най-бързият плавателен съд. Доминик Уилъби прави на Николас Хоксмур невероятно предложение: да я вземе със себе си на опасна мисия в Средиземно море в търсене на легендарен скъпоценен камък. Тя е готова да посрещне опасностите, но е съвсем безпомощна пред изгарящия пламък на погледа му...

Оценка: 10 (4 гласа)

"Страстната робиня на пирата" - Робин Лий Хатчер

Публикувано изображение

Еротика, любов, приключения. Изгаряща страст под палещите лъчи на Карибите. Търговци на бели робини, груби и коравосърдечни пирати кръстосват моретата. Тяхна плячка става красивата американка Лорин. Неудържимо влечение пламва между нея и безстрашния лорд Дерек, тръгнал да освободи отвлечената си сестра. Ала законите в пиратския свят са жестоки и лордът трябва да използва цялото си мъжество и смелост, за да защити любимата си Лорин. За пръв път българският читател държи в ръцете си роман от жанра на "романтичната пиратска литература". Миговете, преживени с героите му, остават незабравими.

Оценка: 10 (1 глас)

"Танцуващия дявол" - Кони Мейсън

Публикувано изображение

"Не можеш да убиеш дявола", шепне суеверната тълпа, събрала се да види как ще обесят прочутия пират Диабло. И наистина, само след миг разбойникът се изплъзва от примката, повличайки като заложница красивата лейди Девън. Разгневена, девойката се заканва, че няма да допусне коварния похитител до себе си. Но Диабло умее да съблазнява, особено през дългите топли нощи в морето, под небе, обсипано с едри звезди. Девън знае, че в прегръдките му ще изпита непозната страст, но и съзнава, че изкушението, на което е подложена е дяволско.

Оценка: 10 ( 4 гласа)

Любовницата на корсаря - Хедър Греъм

Публикувано изображение

Скай Кинсдейл е изключително красива. Със своите златни коси и дълбоки сини очи тя омагьосва всеки мъж и го превръща в свой безволев роб. Но един ден съдбата я среща с дивия Силвър Хоук и живота й се преобръща. Тя не иска да се преклони пред суровия пират, но и той не е склонен да отгатва по очите й всяко нейно желание. Твърдо е решил да пречупи волята на красавицата и да я направи своя робиня и любовница...

Оценка: 10 (6 гласа)

Пиратската лейди - Робин Лий Хатчер

Публикувано изображение

Лейди Джасинда Съдърланд мечтае за любовнил с гарвановочерна коса и горяш поглед, рицар, яхнал посред нош кон, който ще се втурна в живота й и ще я потопи в страстните си прегръдки. Но Тристан Дансинг не е рицар - не е дори и джентълмен - и въпреки това изкусните му ласки са като вихър от страст в иначе спокойния й живот. И преди да разбере истинската му същност, тя вече е отвлечена на пиратския кораб на път към екзотичния Константинопол. Пленница в открито море, тя е изправена пред разкъсващ сърцето й избор: или да се присъедини към клетите жени в трюма, предназначени за Султанския харем, или да сподели капитанската каюта. Тя вече е обезкуражена от опустошителните му целувки, но се е заклела, че никога няма да бъде...

Оценка: 10 (3 гласа)

Магията - Робин Лий Хатчер

Публикувано изображение

Решен да унищожи Фарли Дънуърди, Деймиън, капитан на кораба "Магия", би използвал всички средства, дори и невинната племеница на врага си. Но той не допуска,че ще бъде завладян от очарователната красавица със сребриста коса. ЛЕЙДИ - Решена на брак без любов с порядъчен непознат за нея, Касандра Джеймисън е отвлечена от капитана на пиратскикораб. Как би могла тя да устои на най-прелестния мъж, когото някого е срещала? МАГИЯТА - Изолирани в тишината на каютата, Касандра и Деймиън са и любовници, и врагове. одени от своите сърца, те ще открият спасение в магията на любовта.

Оценка: 10 (2 гласа)

Ветровете на съдбата - Лори Макбейн

Публикувано изображение Публикувано изображение

Жаждата за приключения тласка красивия и обожаван от жените пират Данте Лейтън към легендарните заливи на Западно-индийските острови, пълни с потънали съкровища. Но вместо мечтаното богатство, в мрежата му се заплита нещо друго – една замайващо красива и темпераментна русалка - Pea Доминик. Тя е отвлечена от английския дом на своите родители, но успява да се измъкне от похитителите си в едно американско пристанище. Когато се съвзема от болестта, тя се озовава очи в очи срещу най-красивия мъж, който е виждала. Закоравелият корсар също не остава безучастен. И така Pea разбира, че той е мъжът, който съдбата й е отредила за цял живот ...

Оценка: 9,7 (4 гласа)

Мрак приди зората - Лори Макбейн

Публикувано изображение Публикувано изображение

Младата Реа Клер е отвлечена от бащиния си дом и е продадена като робиня на „Морския дракон". Там тя среща очарователния корсар Данте Лейтън и страстно се влюбва в него. На един западно-индииски остров Данте се жени за Pea, а после открива и потънал кораб с голямо съкровище. Заедно с мрадата си жена Данте се връща в Англия, където омразният му втори баща започва коварни интриги срещу Реа. И нейните родители се мъчат по всякакъв начин да я откъснат от Данте. Но любовта на Pea е по-голяма от всички коварства и съмнения...

Пирати на любовта - Карен Робърдс

Публикувано изображение

Лейди Кетрин е на път към родината, когато корабът й е нападнат от пирати. Тя попада в ръцете на сдобилия се с лоша слава капитан Хейл. Морският разбойник гледа на нея като на лична собственост и я отвлича на самотен остров, за да отмъсти на дъщерята на аристократичното лондонско общество. Ала от смъртната омраза се ражда любов и в тях се събужда страст, способна да ги задуши. Сега вече двамата се борят за своето общо бъдеще и за живота си.

Оценка: 9,5 (2 гласа)

Вземи сърцето ми - Боби Смит

Публикувано изображение

Отвлечен в детството си от пирати, гледан като принц в палата на алжирския емир, лорд Александър е възпитан според арабските порядки и изобщо не подозира за своя знатен произход. Няколко години по-късно съдбата го среща с ослепителнокрасивата Виктория, наследница на изключително богат маркиз, и в сърцата на двамата пламва любов. Но тяхната гордост и различните им разбирания ги възпират да излеят истинските си чувства и ги въвличат в низ от вълнуващи перипетии както в най-екзотичните кътчета на Алжир, така и в най-потайните квартали на Лондон.

Оценка: 9 (2 гласа)

Испанската роза - Шърли Бъзби

Публикувано изображение

Шеметната история на двама изпълнени със страст млади хора от края на седемнадесети век. Ужасяваща семейна вражда разделя испанския род Делгато и английския Ланкастър. Но един ден хубавата Мария среща в морето гордия Габриел, чийто кораб попада в плен на испанците. Скоро Габриел става роб в имението на Мария Делгато, където търпи нечувани унижения от жестокия дон Диего -брат на девойката и неин настойник. Но скоро съдбата се обръща и известният пират Хари Морган завзема града. Тогава робът Габриел става свободен човек, а Мария - негова робиня. Ще успее ли любовта да победи толкова много омраза и унижения?

Оценка: 9 (1 глас)

Пиратът - принц - Кони Мейсън

Публикувано изображение

Според законите на Османската империя всеки възкачващ се на трона султан е длъжен да избие братята си, за да няма живи претенденти за трона. Затова принц Тарик, вторият син на починалия султан Мурад, е принуден да избяга и да стане пиратски главатар. Един ден неговите шпиони му донасят, че корабът "Осман" ще вземе от Алжир безценно съкровище. Но когато пленяват кораба, се оказва, че съкровището е необичайно - младата англичанка Уилоу Фоксбъри, жена със златни коси, изумрудени очи, копринена кожа и бузи с цвета на праскова. Купена за баснословна сума, тя трябва да стане перлата в султанския харем. В този момент Тарик разбира, че съдбата му е поднесла неочакван подарък - да се възползва от страстта на брат си Ибрахим за своите цели. Но сам пада в капана на прекрасната Уилоу...

Неверница в сарая - Патриша Грасо

Публикувано изображение

Хедър Деврьо е почетната пътничка на кораба за Франция, където я чака годеникът й - граф дьо Болийо. Но банда арабски пирати ги напада и Хедър се оказва пленница на османския принц Халид бег. Този суров и безпощаден воин, наричан "Мечът на аллах", изведнъж открива у себе си неочаквана страст към новата си робиня... Но не му е лесно да пречупи волята на гордата англичанка. За това е нужно да преминат заедно през хиляди смъртоносни изпитания...

Оценка: 10 (1 глас)

Бренда Джойс - Играта

Публикувано изображение

След като извоюва освобождаването си от френския манастир, в който е затворена от своето семейство, младата непокорна аристократка Катрин Фицджералд отплава за любимата си Ирландия – но само за да попадне в ръцете на прословутия пират, когото всички наричат Господаря на моретата. Капитан Лиъм О'Нийл е любимец на кралица Елизабет и ловък дворцов интригант. Той е твърдо решен да завоюва упоритата и своенравна Катрин, както и в същото време да реализира собствените си тайни планове. Но за да постигне триумфа, трябва да заложи на карта всичко, което му е скъпо, в една много опасна игра с опасни лъжи и жестоко погазване на всички правила. И играта започва…

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

• Отговори 67
  • Прегледи 34,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хайде да ни е честита новата тема. Йори, поздравления справила си се страхотно.

Започвам аз с "Ти не си за мене" на Джейн Фийдър. Книгата е много интересна, започва с това как главната Оливия се разхожда покрай едни скали забола нос в една книга, подхлъзна и се хоп - падна в морето. За нейн късмет оттам минаваше пиратския кораб на Антъни, който я спаси от удавяне. Оливия прекара 3-4 дни на кораба му и естествено се влюби в морския вълк. Но трябваше да се прибира вкъщи, но преди Антъни да я остави на морския бряг, нападнаха кораб, а морската битка беше описана страхотно! Вече у дома Оливия си мечтаеше за Антъни и не щеш ли той се появи, но се рпеструваше на глупак, за да помогне на английския крал да избяга (Чарлс втори мисля че беше и само да уточня, краля беше държан в плен от бащата на Оливия :) ) Книгата имаше много забавни моменти, екшън свързан с контрабанда и освобождаването на краля, романтика - Антъни се държеше прекрадно с Жливия, само тя от време на време малко се дънеше, ама както и да е.

Оценката ми е 8+, заради две неща - главните не се ожениха, а си заживяха в грях на кораба (не си представях така края) и на злодея в книгата му се размина доста леко (искаше ми се повечко кръв).

Само да допълня - книгата е последна от трилогията на Фийдър - "Годеницата", предхождат я "Откраднатата годеница" и "Неочакваната годеница"

• Автор

Крадец на сърца е един от най - любимите ми любовни романи на Пиратска тематика! Та значи става дума за красивата Лусинда Сноу, която по погрешка е отвлечена от всеизвестния пират капитан Дуум, тъй като пирата има зъб на баща й - адмирал Люсиен Сноу (личи от къде идва грешката). Луси обаче го изненадва като се държи изключително смело и дори успява да го рани в ръката. След една страстна целувка той я пуска....но решен да отмъсти на баща й, той се преоблича като Жерар Крермон и се явява на обявата, която пуска адмирал Сноу за телоохранител. Представете си изненедата му щом научава че ще охранява не друг,а Мис Сноу! И след това започват едни забавни случки....след като Луси разбира, че няма как да се отърве от него започва да го тероризира нон - стоп...докато накрая се влюбват! Но той няма планове да остава...решава че е време да си тръгне и да се раздели с нея,но внезапно променя мнението си и я отвлича като капитан Дуум! Представете си колко бясна беше тя, когато разбира истинската му самоличност....на кораба имат доста противоречия, но когато се появява адмирала и се водят преговорите, Луси осъзнава на чия страна е и че капитан Дуум е мъжът когото обича!

Моята оценка за книгата e 10!!! Не се колебайте, книгата наистина си заслужава!

Редактирано от Yoringel (преглед на промените)

• Автор

Първо много да ти благодаря Пете, за всичко, толкова подробно и разбрано ми обясни всичко!!! За това и темичката стана чудесна!

А сега за Ти не си за мен - На мен книгата много ми хареса...много сладка двойка, обичаха се и се срещаха тайно.

Когато се срещат за първи път, някак много завладяващо е описано превличането между тях! Допадна ми и това, че беше обърнато специално внимание на лоялността, защото все пак Антъни и нейния баща бяха врагове. и на мен като на Петето не ми допадна това, че не се ожениха накрая....но щом са си щастливи така.....Като цяло препоръчвам я на всички!

Моята оценка е 9 !

Ами аз да си кажа, в началото от "Ти не си за мен" очаквах много повече. Книгата имаш много силни моменти и красива любовна история. Главните бяха нетипични и интересни. Обаче хич не ми допадна, че никой от двамата не искаше да се омъжи, и накрая си останаха така, само като двойка. Според мен най-хубаво е когато има сватба, било то в началото средата или края на книгата. Или поне намек за сватба. Тук нямаше точно заради това оценката ми е 8. Просот не може без сватба Публикувано изображение

А за "Крадец на сърца, чела съм я, много ми хареса, давам й 10. Сега нямам възможност да я коментирам по-обстойно, но ще го направя по-късно.

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Крадец на сърца е книга,която с удоволствие бих прочела отново.Имаше много забавни и комични моменти около пазенето на госпожица Сноу и същевеременно капитан Дуум ми беше страшно миличък с неговите прояви на загриженост от време на време,а накрая завърши както подобава и се събраха въпреки моите опасения,че всичко ще завърши зле.Препоръчвам я на всички,които искат да прочетат нещо малко по различно,забавно и разбира се любовно. Моята оценка е 10! Ти не си за мен откровенно казано не ми хареса изобщо.Имах по големи очаквания тъй като съм чела Неочакваната годеница от същата поредица и ми хареса,е не беше като останалите в жанра,но поне завърши добре,а тук не само,че главните не се ожениха,което е голям минус,ами и отношенията им бяха доста странни,като че ли липсваше динамичната любов,нямаше го трепета,характерен за другите книги.Но все пак на някои им е харесал затова момичета не се отчайвайте и четете,може да ви хареса! Оценката ми е 5!

Тука ме оцелихте, но не съвсем. Т.е. чела съм и двете книги, но уви, преди толкова време, че съм ги позабравила. Все и от двете имам доста приятни спомени.

Оливия от "Ти не си за мен" ми е любимка, защото направо сме си лика прилика, като забодем нос в някое четиво, отиде, та се не видя. Пък и аз съм си спъната по природа (снощните ми премеждия с падането от стола потвърждават), та има за какво още да й съчувствам. :cool: Разбира се и аз като вас, момичета, останах малко разочарована от края, който ми се видя някак претупан. От поредицата за "Годениците" съм чела и книгата за "Поршия" и не очаквах подобен неопределн завършек. Това ми напомня за страшно забавните сцени между трите приятелки, а и романтично-рискованите срещи на Оливия и Антъни. Ех, хубава книжка е, добре, че ме подсетихте за нея. Оценката ми е 9+. ;)

Колкото до "Крадец на сърца", тя беше първата книга на Тереза Медейрос, която прочетох и може да се каже, че ме спечели за авторката. В началото ми беше суховата честно казано, но с напредване на действието положението се промени. Любим момент ми е, когато главния отвлича Лусинда вече като пират. Сладурско. И все пак, ще я оценя с 8-ца.

Мисля, че няма как да не спомена "Пленница на вятъра" (Кит Гарланд) в тази тема. Вярно, пиратите не са на фокус, но морските приключния са на 6. Освен това книжката е доста свежа. Започва с това как Доминик, млада американка е изправена пред лек проблем. Работата е там, че се е обзаложила с баща си, че може успешно да управлява корабната компания на семейството докато той и майка й са на почивка, май беше в Барбадос. И ако не се справи, трябва да се омъжи, за който родителите й определят. Дотук добре, но компанията има средища в Ню Йорк и Англия, а брат й е подведен на покер и американския клон виси на косъм, докато в същото време саботират огледа на кораба, който самата Доминик е проектирала. Тя решава, че е време за спешни мерки и участва в корабно състезание, което печели. Познайте кой е победен? Разбира се, главния герой - Николас Хоксмур, англичанин, изпълняващ политически поръчения. Той е очарован от кораба и решава, че иска да го купи, а и да направи сделка за още плавателни съдове. При което се свързва с брата на Доминик, който я препраща към нея, но не уточнава, че близнака му е всъщност жена. Много сладурско беше, когато осъзна, че леко са го метнали. А по същото време той получава задачата да намери и спаси едно съкровище, но ще излъжа от коя пустинна държава беше. Доминик буквално го изнудва да я вземе със себе си и се почва едно доста интересно и напрегнато пътуване, при което страстта се надига, а накрая двамата са принудително оженени от везира на Тунис. В първата брачна нощ тя е отвлечена, в две думи: страхотно четиво. Нали се сещате, че му давам пълна десетка!

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Оу, "Пленница на вятъра" и аз много я харесвам, наистина страхотна книжка. Приключения, хумор, любов. 10 и от мен.

В момента мога да коментирам само "Ти не си за мен",защото "Крадец на сърца" още не съм чела,но от коментарите до тук направо ме очарова и нямам търпение.А дали имаме тук сканирана.А що се отнся за "Ти не си за мен' и аз като останалите не съм много доволна от края.Стори много тъпо,че накрая не се оженижа.Чела съм и останалите две книги и очаквах и трета да така интересна,но със сравнение с тях е много слаба. Оценката ми:5 :whist:

• Автор

Пленница на вятъра на Кит Гарланд....това беше една наистина прекрасна книга, историята беше много вълнуваща, главната героиня Доминик беше страхотна, нейна страст беше морето, истински спец по корабите, дори беше проектирала и построила един....а аз обожавам кораби....много беше смела!!! А за главния герой какво да ви кажа, страхотен, със стоманен поглед, със слава на женкар, но под лошата репутация, герой които не позволява да го възхваляват.....много страст и искри между двамата.... и аз горещо да я препоръчвам!!!!

Моята оценка е 10!!!

Редактирано от Yoringel (преглед на промените)

В момента мога да коментирам само "Ти не си за мен",защото "Крадец на сърца" още не съм чела,но от коментарите до тук направо ме очарова и нямам търпение.А дали имаме тук сканирана.А що се отнся за "Ти не си за мен' и аз като останалите не съм много доволна от края.Стори много тъпо,че накрая не се оженижа.Чела съм и останалите две книги и очаквах и трета да така интересна,но със сравнение с тях е много слаба.

Оценката ми:5 :cheers:

Мда, имаме си я, даже и обработена в текстов формат.

П.П. Йори, страхотен коментар за "Пленница на вятъра", днес си във вихъра си. ;)

Редактирано от Тор (преглед на промените)

Крадец на сърца е доста хубава книга, главната много ми допадна с това ,че все пак отся кой кой е и на кого да държи- на тате или на любовта, обичам героини, които могат да мислят - оценка 9 от мен

Ти не си за мен , много ме грабна в началото , но нещо сякаш остана недовършено и стана малко скучна по едно време, затова и давам 7 точки.

Последната книга не съм я чела, но с радост ще ви прочета коментарите и ще си я сложа в списъка ако не е с оценка 2 или 3 Публикувано изображение .

п.с. Уори, Тихи - много готина тема Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Мда, имаме си я, даже и обработена в текстов формат.

П.П. Йори, страхотен коментар за "Пленница на вятъра", днес си във вихъра си. :D

Много благодаряПубликувано изображениеВеднага слагам я на преден план за четене:D

Редактирано от Тор (преглед на промените)

Една голяма 10-ка за "Пленница на вятъра",обожавам сюжетите за пирати, главната Доминик е страхотна, особено когато се опитваше да го съблазни, имаше няколко емоционални момента, които буквално ми "бръкнаха в сърцето"ато последния им скандал на кораба. Страшно ми хареса и развитието на главния герой, името ххаах Николас и вънщния му вид разбира се!!

Аз бих предложила "Страстната робиня на Пирата" на Робин Гидиън. Наща е на път по морe и кораба й е нападнат от пирати, там я спасява нашия, той се представя за дясната ръка на такъв дето купува бели робини, пиратите хич не го харесват, ама трябва да работи с него. А той се е заел с тая работа защото сестра му е била отвлечена за робиня и той я търси. В началото наща хич не го харесва и не му вярва,ама той се държеше страхотно с нея, все я защитаваше от пиратите и накрая се влюбиха. После нея я отведоха в харема на един гадин. Там тя откри сестрата на нашия. Главния пък отиде да ги спасява. Суперска книга. направо думи нямам. Първия любовен роман, кото четох. Заради нея се запалих по този жанр. Пълно 10.

Не съм чела нито една от споменатите до тук, но снощи приключих Танцуващия дявол на Кони Мейсън. Книжката динамична и приятна, и мястото й е точно тук. Пиратът Диабло е изправен на бесилото, но верните му приятели го спасяват, за да се измъкнат от Лондон, той отвлича лейди Девън като заложница на кораба си, като обещава да я върне, но никак не му се иска. Тя го ранява, буря ги отнася в океана и след тези събития той я отвежда на острова си, като лека-полека я съблазнява и вече дума за връщането й в Англия не става. Но тя упорито иска да се върне в Лондон и се доверява на един гадник да я отведе, докато Диабло не е на острова, подлъган от гадната Скарлет, бивша негова любовница, пиратка и готова на всичко за да си го върне. Гадникът Льо Ватур без малко да я изнасили, но морска буря при която е ранен я спасява и тя срещу солиден откуп е върната на баща си. Срещу още пари Льо Ватур предава и тайната на острава на Диабло. Баща й изпраща на острова годеникът на Девън да се разправи с пирата, но той не е там и селището е разрушено от Уинстън. Когато Диабло се връща и вижда какво се е случило решава,че Девън го е предала и отлува за Лондан да я убие, но я обича прекалено много и като разбира, че е бременна я отвлича и се жени за нея, но тя губи бебето. Полека-лека започават да си оправят отношенията, на Диабло му се налага за замине и Уинстън само това и чака отвлича Девйън от отстрова, той предпочита мъжете, но е затънал в дългове и брака му с нея е единственото му спасение, но тя упорито отказва. Диабло е почти сразен от изчезването на Девън и се отдава на алкохол и пиратсво, но след два месеца приема амнистията,която е предлажена на карибските пирати и решава да се върне в Лондон,за да се бори за титлата отнета му от Уинстън, който е негов братовчед и баща му, и за съпругата си. Диабло вече е Кристофър Линли и намира Девън на един бал,но тя пак е отвлечена от Уинстън, по заповед на Скарлет. Баща й се е съгласил след като е измамен от Уинстън и дори му помага да я отвлече, по-късно разбира от Диабло/Кристофър, че са съпрузи с дъщеря му и че е сгрешил помагайки на Уинстън,но получава удар и не може да каже нищо за да помогне, докато не се възстановивява след около месец. Кристофър тръгва да я търси и най-накрая те се намират и заживяват щастливо, а мен ме беше яд, че на Уинстън и Скарлет им се размина, трябвяше да си получят наказанието да му се не види.

Редактирано от sanian (преглед на промените)

Боже,Танцуващият дявол беше първата книжка,която си купих от този жанр и сея започанх колекцията си.Много интересна любовна история,в началото мразех Диабло,защото заради него Девън загуби бебето,но после направо го съжалявах,как страдаше по нея и дори се отказа от пиратството,за да се оженят.Прочететте я момичета,това е една от най добрите книги на Конито Оценка разбира се,че 10 П.П. Инче, не занех,че Страстната робиня на пирата е толкова интересна,веднага сия слагам в списъка :)

Редактирано от lunichkata90 (преглед на промените)

П.П. Инче, не занех,че Страстната робиня на пирата е толкова интересна,веднага сия слагам в списъка :line dance:

Ммммм да, нали ти казвам, първата ми е. Обожавам си я. наистина страхотна книга :cool:
Тънцуващият Дявол Публикувано изображениеми е една от най-най-най любимите книги, обожавам момента в който Кит(Деабло) стои с примка около шията и гледа тълпата зяпачи и си мисли ,че никога не е обичал жена в живота си и тогава вижда Деван(главната) и според мен тогава се и влюбва в нея, а съдбата благосклонно му позволява да я отвлече . Оценка 10000000000000000000000000000000!!!! Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Аз бих предложила "Страстната робиня на Пирата" на Робин Гидиън. Наща е на път по морe и кораба й е нападнат от пирати, там я спасява нашия, той се представя за дясната ръка на такъв дето купува бели робини, пиратите хич не го харесват, ама трябва да работи с него. А той се е заел с тая работа защото сестра му е била отвлечена за робиня и той я търси. В началото наща хич не го харесва и не му вярва,ама той се държеше страхотно с нея, все я защитаваше от пиратите и накрая се влюбиха. После нея я отведоха в харема на един гадин. Там тя откри сестрата на нашия. Главния пък отиде да ги спасява. Суперска книга. направо думи нямам. Първия любовен роман, кото четох. Заради нея се запалих по този жанр. Пълно 10.

Тази книга ми напомня на друга книга,която съм чела"Пиратската лейди "на Робин Лии Хатчер.Главната героиня си мечтае за любов,но трябва дасе ожени за да спаси семейството си от разорение.Тя има един сън в който сънува мъж с гарвано,чена коса и черни очи,яхнал черен кон.И той се сбъдва,когато срещна нашия,той е по-красив отколкото в сънищата и,а той е морски капитан тръгнал да търси сестра си,която по-късно разбира,че е продадена за бяла робиня.Той се свързва с гаднаря,който е направил това уж да и той участва в бизнеса,за да може да открие сестра си.Гаднара е мъжът,за кото нашата да се ожени,по каприз на съдбата нашата отвлечена и отведена на кораба на нашия и тя го мисли за престъпник и двамата се карат през цялото време се,но и запчват да се влюбват.И се женят.Намират сестра му и успяват да я измъкнат,а тя се влюбва негов един приятел и се женят.Накра я гадния си получава заслуженето,като в битка с нашия умира.Много трогателна история давам и пълна десетка

Да незабравим и "Любовницата на корсаря" също страхотна книга.Главния играеще двойна роля на пират и потчен джелтъмен-10!

Редактирано от margc (преглед на промените)

тази книга ми напомня на друга книга,която съм чела"Пиратската лейди "на Робин Лии Хатчер.Главната героиня си мечтае за любов,но трябва дасе ожени за да спаси семейството си от разорение.Тя има един сън в който сънува с гарвано,чена коса и черни очи,яхнал черен кон.И той се сбъдва,когато срещна нашия,той е по-красив отколкото си в сънищата и ,а той е морски капитан тръгнал да търси сестра си,която по-късно разбира,че е продаедена за бяла робиня,Той се свързва с гаднаря,който е направил това уж да и той участва в бизнеса,за да може да открие сестра си.Гаднара е мъжът,за кото нашата да се ожени.по каприз на съдбата нашата отвлечена и отведена на кораба на нашия и тя го мисли за престъпник и двамата се карат през цялото време се,но и запчват да се влюбват.И се женят.Намират сестра му и успяват да я измъкнат,а тя се влюбва негов един приятел и се женят.Накра я гадния си получава заслуженето,като бика с нашия умира.Много трогателна история давам и пълна десетка

Да незабравим и "Любовницата на корсаря" също страхотна книга.Главния играеще двойна роля на пират и потчен джелтъмен-10!

Ех, супер, нмаскоро си купих "Пиратската лейди" и много й се чудих дали е хубава или не, но явно няма да съжалявам за избора си. :cool:

"Крадец на сърца" има 10 и от мен...Книжката е една от най-добрите на Тереза Медейрос,които съм чела.Самото начало много ме трогна,затова как главния герой като малко момченце помогна на майка си да роди...как дава на родилката вода от ръждясала лъжичка и как дори не поглеждаше към бебето докато го израждаше...описанията бяха много ефектни.Любовната история е страхотна и има много хубав финал.Препоръчвам я горещо!

Редактирано от The Duchess (преглед на промените)

Ех, супер, нмаскоро си купих "Пиратската лейди" и много й се чудих дали е хубава или не, но явно няма да съжалявам за избора си. ;)

Определено те очаква приятна изненада,това е една от любимите ми книги.Имам друга любима книга на същата авторка и това е"Магията"!Разкзва се затова как главната героиня пътува на кораб за да се омъжи за да може да спаси семейството си от разорение,но по пътя ги нападат пирати на които нашия е капитан.Той презвема кораба и пленява нащата,но тя незнае,че нашия напада само корабите на чичо и защото преди години е направил така,че да отнеме корабната компания на баша му,като го оввинява в държавна измяна и изфабрикува лъжливи доказателстава и сега той търси отмъщение.Гадняра в случая е чичо и е замислил той да е отвлече и да вземе парите от откупа,които ще плати годеника и ,но нашия разбира за плановете му и го изпреварва и отвлича нашата.Естествено нашата не може да го понася и се карат постоянно ,те се влюбват,но тя все пак решава да си удараржи на думата и отива при годеника си,но той смята,че след като е била при пирати,вече не е девствена решава да я вземе за любовница и затваря в една стая,но един хората на нашия вижда какво става и казва нащия и той я спасява.Нашите започват връзка и нашата забременява,но преди да му каже той я изпраща обратно в Англия,защото смята,че още не приключил с отмъщенито си към чичо и,но после като му казват,че тя е бременна,той се уплашва,че я пратил право в ръцете на чичо и с неговото дете и тръгва след нея,а междувременно тя се представя за вдовиша,за да е законно детето и.Нашия пристига в Англия за да я търси.Тъй като напада само корабите на чичо,никой няма представя,че е пират и останалите го смятат за потчен човек и уважаван човек.Той намира нащата и казва,че ще остави отмъщението,заради нея и детето,но тя решава го продължи без нашия да знае.Пояти успява,но чичо я хваща и отвлича,но нашия успява да я спаси с помошта на баша и.Малко се отплеснах и той и се пада вуйчо,а не чичо.Давам пълнадесетка!

Редактирано от margc (преглед на промените)

Марги за "Магията" на Кристин Хана ли става въпрос, от поредицата на Хермес - Пламъкът и розата?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.