Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пирати и морски приключения в любовните романи

Featured Replies

Марги за "Магията" на Кристин Хана ли става въпрос, от поредицата на Хермес - Пламъкът и розата?

Тя е на Робин Лии Хатчер от поредицата на Романтични времена на ИК"Капазанов"

Редактирано от margc (преглед на промените)

• Отговори 67
  • Прегледи 34,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

И двете книги на Робин Лий Хатчер "Магията" и "Пиратската лейди" са много хубави. Леки и причтни за четене. По една десятка и за двете. Както и 10 за "Танцуващия дявол", макар, че аз съм го чела под заглавието "Дяволско изкушение" ;)

• Автор

Аз съм чела само Любовницата на корсаря и мога да кажа, че е старашно готина! Любимият момент е когато едвам се спасиха...и Скай видя, че му се е отлепила брадата и разбра че годеника и пирата са едно и също лице....направо го преби от бой...много съм се смяла! От мен - 10!

Аз съм чела само Любовницата на корсаря и мога да кажа, че е старашно готина! Любимият момент е когато едвам се спасиха...и Скай видя, че му се е отлепила брадата и разбра че годеника и пирата са едно и също лице....направо го преби от бой...много съм се смяла! От мен - 10!

О,да тове бе велик момент.много съм се смяла на него :):clap::)

оооо,този момент и на мен ми е любим,всеки път се смея като чета но според мен това е от Индия или просто има повторение и аз се бъркам :clap:

Даа и на мен този момент ми е любим, книжката е много хубава Голяма 10-ка и от мен!

оооо,този момент и на мен ми е любим,всеки път се смея като чета но според мен това е от Индия или просто има повторение и аз се бъркам :speak:

Бъркаш се, просто момента ги има и в двете книги.

"Любовницата на корсаря" си е чисто и просто класика в жанра. Историята е супер интересна и динамична, героите просто не се спираха на едно място. А главните бяха толкова яки, цялата фамилия Камерън са ми големи любимци.

Наистина най-култовата сцена в цялата книга е момента в който "пиратът" бе разкрит :super: милия главен, едвам бе оцелял в морето и мацката му са нахвърли като разгневен бик при вида на черевно веещо се наметало :super: Много се изкефих и след като прелъсти мъжа си и му разби главата с бутилката, главната ще ходи при пирата, а главния за да й върне удара така извъртя нещата, че тя го свари с една мръсница в кревата и щеше да се пукне от ревност (много са ми несвързани обясненията, ама не си спомням имената на главните, и ако има някой който не е чел романа - главния се представя за пират и благородник едновременно и лъже и жена си, тя мисли че са различни души) :super: Да не продължавам с хвалбите, думите са излишни, който не е чел просто нищо не знае. Оценката ми е 10.

• Автор

Дойдохме си на думата с Ветровете на съдбата и Мрак приди зората! Страхотни книги - те са свързани и с Грешницата (но тя е повече към темата за шотландците, за това не я давам за оценка) , която е първа като хронология!Така в тези книги става дума за семейството на дук Кемъри – Люсиен Доминик, жена му Сабрина и техните деца – Реа Клер, Франсис и Робин. Люсиен има врагове – неговите братовчеди близнаци, които по всякакъв начин се опитват да го убият за да наследят Кемъри Хол....дори отвличат любимата му дъщеря Реа Клер и качват я на кораб за Америка, където да бъде продадена. Когато пристига в Америка, тя успява да избяга и за да се скрие, се качва на един кораб на пристанището.....този кораб се оказва “Морският дракон” собственост на известния пират Данте Лейтън.Когато капитана открива неканената гостенка в своята каюта, разгърнала така жадуваната от всички карта на съкровище, той решава, че лейди Реа Клер е измамница, дошла да търси съкровището. Данте въобще не повярва на необикновената история за отвличането й, а още по – малко на твърденията, че е дъщеря на английски дук. И тъй като тя вижда картата, те не могат да рискуват и да я пуснат и затова я взимат в плаването до Западноиндийските острови.Съвсем скоро обаче всички се убеждават, че тя е тази за която се представя. Данте се държи пренебрежително с Реа и е постоянно в лошо настроение....но причината за това е, че той вече е влюбен в нея!Когато хвърля поглед към нея от горната палуба, в сърцето на Данте се събужда копнеж да притежава завинаги тази прекрасна жена....тя се превръща в едно истинско предизвикателство за него!Обаче лейди Реа Клер проявява същата решителност и щом хвърлят котва в пристанището на Сейнт Джонс, тя се опитва да избяга....но малко след това изпада в затруднено положение. Изгубена в града, отблъната от всички богати къщи, тя попада в ръцете на груби пияни матроси и само навременната намеса на Кони Брейди и на един английски офицер я спасява от жестока съдба. При опита си да спаси Реа малкия Кони Брейди е ранен и постъпката й в този момент подпечатва собствената й съдба и тази на целия екипаж....тя се връща доброволно на кораба и заедно откриват заровеното съкровище. Данте вече е наясно със своите чувства и в един отдалечен залив, където приливът меко се плиска в затопления пясък и небето се оцветява в ярко червено и златно, един мъж и една жена се откриха и признаха любовта си!А когато настъпи нощта, съдбите им бяха свързани завинаги!Идва момента, който всички трябва да се върнат в Англия – Данте за да си върне титлата, Маркиз Джакоби, Реа Клер дасе срещне със семейството, което се тревожи за нея.....За дук Кемъри е трудно да приеме Данте за съпруг на любимата си дъщеря, но въпреки всичко нещата се подреждат. Данте и Реа заминават за Мердрако и там заварват пълно опустошение и обвинението, че Данте е убил младо момиче....но двамата влюбени успяват да преодолеят всички препятсвия и да докажат невинността му!Моята оценка е 100 процентово 10 и за двете книжки!

Оу да да дааааааааааа. Обожавам "Ветровете на сътбата" и "Мрак преди зората", макар, че във втората наш пич вече не е пират, нали си е пак за тях ;) Много ме кефи как всички се страхуваха от Данте. Само да погледне някой на леко на криво и всички си чупят краката да бягат. :lol6: Любим момент ми е в началото на "Мрак преди зората" когато Данте влиза в хотелската си стая и заварва Реа в ръцете на друг мъж, как само побесня и се посготви за бой, а той баща й :super: И беше яко като почнаха да се джафкат, Данте почна да ръси глупости, че я е прелъстил, че се влюбил в нея и я задържал на кораба си, баща й едва се сдържаше, а тя заобяснява, че го обича, че му се е отдала доброволно, и че са женени. Тогава баща й заяви, че ще разтрогне брака, ама акто рабра, че е законен и консумиран, се накани да прави Реа вдовица, и тя милата се изцепи че е бременна. :) Не с е знаеше кой е по-изненадан, бъдещия татко или бъдещия дядо :lol6: Също много любима сцена ми е и тази, като отиде в дома си, дето оная нейната "най-добра" приятелка, я разпитваше, и наща " Ами омъжих се за морски капитан" и оная тамън почна да се радва и наща й сервира "А споменах ли, че е и Маркиз?", Оная завалата щеше да пукне от яд, че наща си е хванала маркиз докато тя самата се мъчи да се докопа до някъв си обикновен граф. После бившия годеник на нашия почна дас е утешава, че реа се е омъжила за мъж с много по-висока титла и знатно семейство от неговото, а не го е заменила за обикновен моряк и се сети, че е имало някакъв скандал покрай Данте. И наща каза, че е напуснал Англия и е станал пират. И тогава завистницата едва не се ухили победоносно, и почна да изказва съболезнованията си на реа, че се е ожеила за авантюрист и зестрогонец, и ако баща й я е лишил от наследство, сигуно й е много зле. А наща й се ухили насреща, каза й, че не е лишена от наследство, но дори и да беше Данте е неимовено богат (Във 'Ветровете на сътбата" бяха намерили потънал кораб със съкровище) и оая едва не пукна. Много яко беш ;) Страхотни книги. По 10 и за двете (Само не съм сигурна тук ли трябваше да обсъждам "Мрак преди зората", че май трябва да е в темата за Лондонското висше общество? :eek: )

• Автор

Хммм....може би си права, но от друга страна не ставаше особено дума за Лондонското висшето общество, а за контрабандисти...а иначе тая прятелката на Реа беше толкова тъпа и гадна...и мен ме изкефи как й натри носа! Тя Реа направо истинско ангелче....много беше яко, когато се върнаха в Мердрако като се появи бившата му Бес как се опитваше да засегне Реа, ама всеки път тя се поставяше в кофти положение!И когато Реа разбра, че е прекарал нощта с Бес и му повярва....много мило ми стана - Не може да има любов без доверие - каза тя!Страхотна книга!

И аз много ги харесвам тези 4-ри книги, но Мрак преди зората е по-добра от Ветровете за мен. Оценката ми за Мрак преди зората е 10 , а за Ветровете 9-ка, защото докато се стигна до сцените с двамата герои изчетох толкова много други неща ,че чак ми се загуби идеята в един момент. За любовницата на корсаря 10-ка без да се замисля от трите свързани книги това е най-леката и забавна.

От споменатите книги дотук съм чела само две: "Ти не си за мен" на Джейн Фийдър - определено не ми хареса, даже ми беше и скучна, не знам защо - виждам, че много от вас я харесват. Общо взето причините, за да не я харесам са доста, но на първо място поставям факта, че накрая нямаше сватба - все пак са живеели 18 или 19 век - не може да са така сводолюбиви, не ми се видя реалистично. И още - злодея беше много гаден. Чела съм книгата отдавна, но ми е останало като спомен, че той имаше някакви педофилски наклонности и главната като малка май беше една от жертвите му, което съжалявам, но не ми харесва и мисля, че е отвратително. Но и като цяло не съм фен на Джейн Фийдър ;) Оценка: 3 (и пак много й давам) Другата книга е "Любовницата на корсаря" на Хедър Греъм - тук вече абсолютна 10-ка. Книгата е невероятна, както и цялата трилогия за сем. Камерън. И на мен момента с разкриването на изтинската самоличност на главния ми е останал любим :) Искам да предложа и една друга книга, преди малко я допрочетох. Става въпрос за "Пирати на любовта" на Карин Робърдс. Това ми е първата книга от тази авторка, хареса ми, въпреки че имам някои забележки. ;) Накратко: главната - Кети - я отвлича главния, който е пират - Джон. Малко е настоятелен в началото и почти я изнасилва, но пък и тя и го харесва. Кети става негова любовница, но все още иска да се върне при баща си, който пък е мн високопоставен посланик. Та тя успява да избяга от кораба, когато спряха за почивка в едно пиратско селище и на кораба нямаше кой да я пази. Обаче се набута точно където не трябва, при един куп пияници и пропаднали, и взеха да я разиграват на зарове или карти (не помня точно) и без малко да я изнасилят, но тогава Джон взе, че пристигна като по чудо и я спаси. Него, обаче го раниха много зле и Кети започна да се грижи за него и тогава вече много се заобичаха. Той я завде на неговия остров и голяма любов беше. Оабче бащата на главната пристигна с един куп кораби разруши всичко, а Джон искаше да обеси за пиратство. Разбира се Кети започна да моли баща си да го освободи, той не искаше, но когато тя каза, че е бременна (което така си и беше) баща й склони. Кети каза, че иска да се омъжи само за Джон, баща й се съгласи, но реши веднага след сватбата да я направи вдовица - и така хем пирата ще умре, хем бебето ще е законно. Ожениха ги те набързо - Джон не искаше и се дърпаше, защото не е имал планове да се жени, взе да я обижда, баща й се ядоса и нареди после да го пребият от бой, и да го хвърлят в затвора, докато на щерка си каза, че е избягал и е изоставил нея и бебето. В затвора с Джон се отнасят много зле и все го пребиват от бой. Още повече, че бащата на Кети му казва, че това е по нейно нареждане и в резултат Джон я намразва. Той успява да избяга от затвора и я отвлича, а тя вече си е доста едра и с голям корем. Много зле се държеше с нея, и я замъква на кораба си. После обаче по едно време взе да омеква и беше много симпатичен. Но Кети така и не можа да го накара да спи с нея и много се ядосваше и не знаеше защо той си мисли, че тя е наредила да го хвърлят в затвора. Както и да е - бебето се ражда (таткото беше мн притеснен по време на раждането :) ), обаче все още се дърпаше от нея. След раждането тя все се опитваше да го съблазни, но все не успяваше и накрая взе да флиртува на един бал, за да го накара мъжа си да ревнува. Той пък - абсолютно говедо - взе, че я изнасили (беше много гадно) в каретата, докато се връщаха към вкъщи, и това ми е основното нещо, което не ми хареса в книгата - хем много я обичаше, хем искаше да е гадняр. После, разбира се и се реваншира подобаващо :hush: но замина за друг град, нейния баща дойде и тя тръгна да си ходи с него и взе бебето. Джон пък пристигна и той по това време, баща й си призна какво е направил и в крайна сметка всички заживяха щастливо. Книгата има и 2-ра част "Небуздана страст", но все още не съм я чела. Оценката ми е 9

Редактирано от tanushi (преглед на промените)

Чела съм "Ветрове на съдбата" и много ми хареса и давам десятка,но не и "Мрак преди зората",защото не можах да я намеря тогава,а сега нямам време.А що се отнася до "Пирати на любовта",това е една най-увлекателните книги съм чела и също заслужава 10.Чела съм продължението,"Необуздана страст",но отдавна съм го чела и имам бледи спомени,,но си спомням че и тя е страхотна книга за това и давам десятка :cool:

Аз искам да предложа една моя любима книга,това е"Вземи сърцето ми" на Боби Смит.История започва с това,когато Александър(главния) е малък е отвлечен с леля си Катрин,която е отвлечена и са отведени на кораб,докато похитители те ваемат откупа.Поръчители на това отвличане са бащата и майката на детето,за да могат да измънат пари от дядо на момчето,към тях се включва и годеникът на Катрин,но докато чакат откупа,кораба е напднат от пирати и Александър и Катрин са взети в плен,а бащата е загинал.Те са отведени в емира на Алжир,Малик.Той е впечатлен от Катрин и веднага я пожелава,а тя му се опълчва и не го харесва и не го иска.Тя заживява в харема му,двамата се карат постоянно,той си мисли,че Катрин е майка на Александър,заради приликата им,но скоро разбира истината.След много техни срещи той успява да я прелъсти и стават любовници,ни когато разбира,че въобще няма намерение да се свърже с баща и да я върне в родината,прави опит да избяга с Алекс и успява до някъде,защото е напдната о и е спасена от Малик,той я заплашва.че никога няма да види Алекс ако не е с него и Каттрин се примирява.Осемнайсет години по късно майката на Алекс измисля план да представи един актьор който много прилича на бащата на Алекс и следователно копие на Алекс.Прави така,че да уличат актьора,че е убил някакво момиче и му става свидетел,но го запшлашва,че не изпълнява плана и ще го предаде на властите,така актьора се съгласява.Играта се получава и дядото повярва,че това е истински Алекс.След време дядо му казва,че преди години е сключен таен договор между него и дядото на нашата и още е с сила.Затова Виктория(главната) тръгва с кораб от Индия към Англия с кораб където е нападната и отвлечена от пирати предвождани от истинския Алекс,той привлечен от нея и я иска за любовница,но тя не иска и се дърпа.По евреме една буря се наранява и нащата се грижи за него,но той излъгва,че е наред,защото не може да понесе нейното докосване,защото силно желае.Стават любовниши едва вече са в Алжир.Тя се връща в Англия и той я последва.там вече цялата развръзка и се открива цялата истина и всичко си идва на мястото.Давам пълна стопоцентова десятка :cool:

За "Пирати на любовта" и "Необуздана страст" по едно 9 от мен, а за "Вземи сърцето ми" 8. нещо не ми е много на сърце таз книжка.

Днес дочетох "Пиратът принц" на Кони Мейсън. Напълно в стила на авторката, определено в романа има изключително силни моменти, интригуващи герои и страхотен хепиенд. :giggle1:

Накратко: главната е отвлечена от пирати английска лейди,на път като доставка за харема на турския султан. Главният е турски принц (брат на султана),превърнал се в пират, за да избегне участта на останалите си братя,убити от най-големия брат при възкачването му на престола. Тласкан от отмъщението си към султана, главния завзема всички турски кораби, до които се докопа. И така взема главната (лейди Уилоу) за заложница, за да я размени с майка си, която пък е в харема на султана. Много вълнуващ момент беше,когато и двамата осъзнаха колко много се обичат. Главния реши, че не може да я даде на султана, нито да остави в жестоките му ръце майка си и реши сам да се предаде, въпреки че така подписваше смъртната си присъда.Боже,направо е стряскащо да има някой, готов да умре заради любовта си към теб Публикувано изображение Но пък и главната беше на ниво - тя отказа саможертвата му, а вместо това сама реши да жертва себе си като доброволно отиде в харема на жестокия султан.Публикувано изображение

Оценката ми за книжката е 10!!! Като изключим здраво пиперливите сцени, които могат да докарат сърцебиене на хора със слаби сърца Публикувано изображение и с които е пропит целия роман, книгата е много интересна и приковаваща вниманието.Публикувано изображение Май това е един от най-еротичните романи от авторката Публикувано изображение

Пиратът принц,пълно 10,много хубава книжка,най ми хареса моментът когато тя се жертва за него и тръгна за Истанбул,а той милия толкова се ядоса ;)

Мисля, че достоен представител на любовните романи за пирати е "Испанската роза" на Шърли Бъзби. Чела съм я доста отдавна и затова няма да правя опити да я разказвам, но спомените ми са хубави, а и авторката ми е една от любимите. Давам й оценка 9, и то защото главния беше доста стар за моите представи - цели 15-16 години по-голям от главната, което си е често срещано в любовните романи, но все пак на мен множко ми се вижда.

Редактирано от tanushi (преглед на промените)

За Вземи сърцето ми гласувам с 8. Много е хубава книжката, но почти до средата главните не се познават.Освен това развръзката става много набързо.

"Пиратът принц" беше много интересна, 10 и от мен.

• 2 седмици по-късно...

Испанска роза е 10-ка за мен, и двамата главни герои са страшно силни характери, което ми допада, исторически е доста издържан и интригата с враждата между семействата на главните е черешката на тортата в романа.

Аз искам да предложа "Неверница в Сарая"на Патриша Грасо.Малко да разкажа за нея.Поне това,което си спомням.Хедър(главната)е на път за Франция с кораб за да се омъжи за човека,който е определен от Елизабет I,но по време на пътуването са нападнати от пирати.Хедър е отвлечена и е поднесена увита в килим на Халид бег(главния).От първия момент тя не го харесва и отказва да му се подничява.Двамата упорстват и всеки се опитва да наложи над другия.Изключителен роман.Оценката ми е 10 ;)

Редактирано от margc (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Искам да помоля някоя от вас дами, да сподели по - подробно мнение за Играта на Бренда Джойс! Забелязах, че с пиратска тематика и ми е интересно дали си заслужава!

Играта е доста заплетена книга, малко е трудна за преразказване. По времето на Елизабет, Ирландия е покорена а кралицата е всевластна. Нейната слабост са красивите мъже и подчининието им. Главният е син на покорен ирландски вожд и английска дама, незаконно роден е и тъпкан от баща си, докато не става самостоятелен и най-големия капер около британските острови. Главната е дъщеря на един от най-големите бунтовници и графове в Ирландия, отгледана е в Манастир във Франция. Един ден след като от години няма вест от родителите си, решава да се прибере и да ги намери, но кораба е нападнат от главния и тя е взета в плен, той и разказва че баща и е победен и изпратен в изгнание и единствения и избор е да му стане любовница, но тя е твърдо против и се почват едни интриги......той, тя ,кралицата , политиката,пиратството, църквата...........стигна се дотам ,че тя се омъжи за друг, само и само да не му стане любовница, но той я отмъкна преди първата брачна нощ и си смени вярата за да се ожени за нея. Книгата много ще ти хареса , защото героите са много силни като характери , има много драма......но определено си струва! Оценка 10, защото въпреки всичките неща, си е голям късмет някой да те обича до там, че да заложи всичко заради теб.

Редактирано от Gael (преглед на промените)

• Автор

Мила, много ти благодаря за бързия коментар!!! Изглежда интересна и при първа възможност ще я прочета! Само не разбрах каква е оценката ти....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.