Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Първи сведения за Windows 8

Featured Replies

Публикувано изображение

Докато голяма част от потребителите все още не са инсталирали новата версия на операционната система Microsoft Windows 7, от софтуерният гигант вече подготвят заместника му Windows 8. Очаква се новата ОС да бъде базирана на 128-битова архитектура. Windows 8 е предвиден за 2012 година. Ако се има предвид тригодишният цикъл на обновяване възприет от Microsoft, информацията изглежда достоверна и много вероятна.

Публикувано изображение

Microsoft ще се съсредоточи върху разработката на Windows 8 от юли 2010 година. Голяма част от ресурсите на корпорацията ще бъдат насочени към новата операционна система. Промени в нивото на сигурност са задължителни, като се очаква Windows 8 да е още по-сигурен. Бъдещата операционна система ще въведе и подобрена и разширена система за използването на 3 и повече монитора едновременно. Освен това е силно вероятно Windows 8 да може да работи (макар и не в пълна версия) на ARM процесори. Като цяло всички потребители и анализатори се обединяват около едно: Windows 7 вдигна нивото изключително много. Макар и често да е определян като "качествено направена Vista", Windows 7 ще е доста сериозно предизвикателство дори за Windows 8, който ще трябва да представи поне няколко невероятни новости, за да бъде равностойна конкуренция.

Известно е, че Windows 7 ще бъде последната операционна система на компанията, която ще поддържа 32- и 64-битови архитектури.

източник: digital.bg

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

• Отговори 130
  • Прегледи 27,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

А всички с 32Битови процесори?Какво ще правят те? Интересно е как вместо от M$ да се съсредоточат да пускат нещо свястно, постоянно релийзват нови версии.А после едвам-едвам сварват да ги поддържат. Както се замисля това е още една причина да си седя на Linux и да си мирувам.(че с тоя Pentium 4M няма накъде...) П.П Айде някой да ми даде един 128 Битов процесор и дъно за него, които ги има в продажба..

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Уиндоус 8, ще излезе с 64битово адресиране! Версията със 128битово, ще бъде готова поне година или даже две по-късно и вероятно ще е предназначена, за използуване в суперкомпютрите! Колегите с 32битови процесори, ще си използуват 32битовата Уиндоус 7, че да не е лоша "бозичката", та сте се разбързали за Осмицата?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Абе не ви знам вас, маниаците на тема "излезе нова ОС, веднага сменям!", аз все още си седя със Win XP PRO Sp3 и си мирувам и ми е топличко, бързичко, надежничко.... :rolleyes:

Абе не ви знам вас, маниаците на тема "излезе нова ОС, веднага сменям!", аз все още си седя със Win XP PRO Sp3 и си мирувам и ми е топличко, бързичко, надежничко.... :rolleyes:

Както и старичко...

Както и старичко...

И със аеро интерфейс и без - все едно и също...

Нали. И аз бутам 98цата... то за кво ми е хр. Хвърчи трещи. Нешо на новата машина не пали ама карай... ше я върна и ше искам такава дето да подпали. Свикнал съм си. Простичко, сивичко .. не мога да се разделя с него. Само като знам че съм дал 150$ за него.

Кви са тия иновации. Интуитивни операционни системи, готини графични интерфейси, всичко да ми става автоматично .. амииии не е за мене тва. Да не знам къде му цъкна.

На същия принцип си карам и заската и вобще не ми дреме. :mad:

А всички с 32Битови процесори?Какво ще правят те?

Интересно е как вместо от M$ да се съсредоточат да пускат нещо свястно, постоянно релийзват нови версии.А после едвам-едвам сварват да ги поддържат.

Както се замисля това е още една причина да си седя на Linux и да си мирувам.(че с тоя Pentium 4M няма накъде...)

П.П Айде някой да ми даде един 128 Битов процесор и дъно за него, които ги има в продажба..

Мхм, така е вместо със Windows 7 да се спрат със Windows и да направят минимум UNIX базирано "Нещо" те само със таз боза.А относно 128 битовите процесори има нещо във Wiki-то ама във следващите

две години надали ще се покаже някой на светна цена или дори покаже ,а какво ще тръгне на него...

П.П. И кой е тоз и***т който е наравил аеро стилът който не понасям и съм обречен със красивия класик който е по - красив от luna-та на ХР!

• Автор

OFF: Въпреки, че пуснах тази тема не съм привърженик на новите ОС-с ХР съм и ако искам мога да го направя да изглежда като виста 7,8,9, и тнт..-пробвах виста-не мерси, пробвах с 7 и с нея нещо не мога да свикна и си останах ХР-то, като ми скимне си инсталирвам някой трънсформър пак и готово,нищо че е от 2001, ХР-то е можеби най-ползваната ОС вече 9 години и сигурно над 50% даже и повече са още с ХР! За мен си остава най-добрата ОС-всичко тръгва на нея, няма излишни простотии като Aero и 3D глупости! Малко съм против темата си, но това е мое мнение, а темата я пуснах за инфо и за тези които очакват следващата ОС на Microsoft

OFF: Въпреки, че пуснах тази тема не съм привърженик на новите ОС-с ХР съм и ако искам мога да го направя да изглежда като виста 7,8,9, и тнт..-пробвах виста-не мерси, пробвах с 7 и с нея нещо не мога да свикна и си останах ХР-то, като ми скимне си инсталирвам някой трънсформър пак и готово,нищо че е от 2001, ХР-то е можеби най-ползваната ОС вече 9 години и сигурно над 50% даже и повече са още с ХР! За мен си остава най-добрата ОС-всичко тръгва на нея, няма излишни простотии като Aero и 3D глупости! Малко съм против темата си, но това е мое мнение, а темата я пуснах за инфо и за тези които очакват следващата ОС на Microsoft

Предлагам наистина темата да се използува с такова предназначение и мисля че е време да има такава тема! Темата за Уиндоус 7, кара стабилният 14ти месец от своето начало, така че виждате колко от рано е постната!

Що бе колеги, глейте ква хубава чета се събрахме. Давайте да направим едно движение, ше се събереме всички хейтъри и ше протестираме против софтуерния прогрес. Защо да ни правят на глупаци. Вдигаме табелите през президентството .. до час циганите ше дойдат с кебапчетата .. може да ги смъмрим за процент от печалбата .. тъй де да си дойдем на думата. Манджа ше има... Млади хора сме. Воля голяма.... Току виж съборим майкрософт и всички програмисти дето пишат тея гадни нови ОСи.

Що бе колеги, глейте ква хубава чета се събрахме. Давайте да направим едно движение, ше се събереме всички хейтъри и ше протестираме против софтуерния прогрес. Защо да ни правят на глупаци. Вдигаме табелите през президентството .. до час циганите ше дойдат с кебапчетата .. може да ги смъмрим за процент от печалбата .. тъй де да си дойдем на думата. Манджа ше има... Млади хора сме. Воля голяма.... Току виж съборим майкрософт и всички програмисти дето пишат тея гадни нови ОСи.

BTW знаете ли колко ми е добре със стария черно бял 29 инча, не му помня вече и марката телевизор. За к'ъв ми са тея плазми и цифрови телевизии, само ми развалят кефа...

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

BTW знаете ли колко ми е добре със стария черно бял 29 инча, не му помня вече и марката телевизор. За к'ъв ми са тея плазми и цифрови телевизии, само ми развалят кефа...

Ами да! Тва тяхното е пропаганда .... геноцид! Трябва да се надигнем срещу това кощунство.

Вътре съм ,но все пак замислете се за какво говориме ако ще спираме целия софтуерен прогрс ше спреме и UNIX базираните системи ,програмите и така на татък трябва да спрем M$ и начина не е чрез протести ,а със стоп на купуването!

Вие пак сте си добре и сте опитвали Windows 7 .. Много ми се ще да го видя на какво мяза, а колкото до аеро ( или там кво беше ) това дето съм чел за него ... еми може и без него. На майка ми компа е с 98 не се оплаква аз съм със XP3 не се оплаквам въпреки чеми се иска да видя Великата седмица в действие ... А колкото до линукс ... никгоа няма се метна на него ( е ако MS фалират :) ) може и да се замисля ...

Редактирано от s-mille (преглед на промените)

XP е толкова малоумна и бъгава система,пък в 64 битовия вариянт нямам думи. 8-та с кодово име Midori ще излезне 2012 години на края на света сигурно и главно ще е с 64 битова версия като 128 битови-я ще е второстепенен като сегашния 128 битов.Беше време вече.64 битова ОС ползват много хора вече,дори хората с по-сносните машини и с 4 и повече гб рам повечето ползват 64 битова версия аз вече от доста време съм с 64 битова Ос и съм много доволен.Почти пълна съвместимост с 32 битовите програми има и си има от почти всички произв. драйвери и дори кодеци

Вътре съм ,но все пак замислете се за какво говориме ако ще спираме целия софтуерен прогрс ше спреме и UNIX базираните системи ,програмите и така на татък трябва да спрем M$ и начина не е чрез протести ,а със стоп на купуването!

Колега аз бъзикам софтуерните "експерти" влюбени в двупотопните си хр-та.

Аз ползвам 64битов напълно лицензиран 7 хоум премиум. И не бих ползвал система дори и без инсталирани всички ъпдейти. ХР ползвах 99та година. В 21ви век е смешно да се избягва операционна система заради изискването и от 1 ГБ памет и 20-30 ГБ дисково пространство. Крайно време е тези офис машинки излязат от употреба! Те и без тва независимо че подкарват хр-та и на пръв поглед вървят "добре" с тях не може да се работи. Аз допреди 2 седмици бях с вайо с 2ГБ рам и двуядрен интел на 1.86 че ми се видя мн слаб и си купих ново, пък камоли някой селерон на 1.5 с 512 рам. Че то такива и за плеъри вече не стават. ;)

Редактирано от Progres (преглед на промените)

И аз съм с 64-битво процесор. ;):mark::):P Значи ще мога да си подкарам 8-миоцата. САмо да си купя 1-2гб рам още,че с 2гб на толкова нова,при това 64 битова ос ще и е тесничко,но с 3,5 или 4 ще стане :speak: гадно зщао няма да има 32-битова

:offtopic_s:

Голям бъзик, няма що... Темата е за Windows 8 и затова влезнах да я чета, но като гледам някои мнения, честно да ви кажа, много са дразнещи. Имам доста впечатления от седмицата, защото я ползвам на един лаптоп и ме мързи да търся драйвери за XP. Няма да сравнявам двете - XP и 7, но само човек с малко мозък доста ограничени компютърни познания може да напише, че "XP е толкова малоумна и бъгава система,пък в 64 битовия вариАнт нямам думи." Според мен, един компютър с инсталираната на нея ОС, програми и всичко останало, носи почерка на човека, който го ползва. Аз мога да позная компютър, който аз съм инсталирал, измежду стотици други. В този смисъл, моето XP никога не може да изглежда "малоумно и бъгаво". :offtopic_s:

Аз ползвам 64битов напълно лицензиран 7 хоум премиум. И не бих ползвал система дори и без инсталирани всички ъпдейти. ХР ползвах 99та година. В 21ви век е смешно да се избягва операционна система заради изискването и от 1 ГБ памет и 20-30 ГБ дисково пространство. Крайно време е тези офис машинки излязат от употреба! Те и без тва независимо че подкарват хр-та и на пръв поглед вървят "добре" с тях не може да се работи. Аз допреди 2 седмици бях с вайо с 2ГБ рам и двуядрен интел на 1.86 че ми се видя мн слаб и си купих ново, пък камоли някой селерон на 1.5 с 512 рам. Че то такива и за плеъри вече не стават. :rolleyes:

XP-то си е супер 32 и 64 битово само че не мога да му намеря драйвъри за 64 битовата версия защото процесора подържа само такава и съм със 64 битова седмица ,а стария комп има 32 битов ХР който съм ползвал 6 години със 5 макс 6 преинсталации.За WIN 8 съм сигурен че ще е като подобрена Vista или седмица ще има тъпия Аеро който всички боготворят и само за него ще са нужни 3ГБ рам и 20ГБ ХДД ,а за защитата ако нямаш супер защитна стена и супер антивирус нямаш шанс!

XP-то си е супер 32 и 64 битово само че не мога да му намеря драйвъри за 64 битовата версия защото процесора подържа само такава и съм със 64 битова седмица ,а стария комп има 32 битов ХР който съм ползвал 6 години със 5 макс 6 преинсталации.За WIN 8 съм сигурен че ще е като подобрена Vista или седмица ще има тъпия Аеро който всички боготворят и само за него ще са нужни 3ГБ рам и 20ГБ ХДД ,а за защитата ако нямаш супер защитна стена и супер антивирус нямаш шанс!

Много елементарно поглеждате върху ОС. Виста/7 са далеч повече от ХР с аеро. Който си мисли че е така просто е невежа! :)

Още един път ако обидиш друг потребител - изхвърчаш от форума! А за какво не остави другата част от коментара.Защото не ти отърва?

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

Аерото ми взима от миличкото процесорче и рам не че са най-слабите ама за какво ми е да си ги тваря за "ФуКниЯ" пред другите?А и на мене също така не ми харесва този стил! П.С.Компа не ми е чак толкоз слаб че да не ми тръгва!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.