Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с HDD

Featured Replies

Добро утро на всички. От снощи имам следния проблем: първоначално компютърът ми забочна да работи ужасно бавно, пробвах какво ли не, но нищо не постигнах и решин да преинсталирам Windows. И при стъпката с форматирането ми отне 45 минути за да форматира дяла, който е 20GB - до сега такова нещо не бях виждал. Изчаках го и след това при инсталацията ми даде грешка, излезе син екран, който се махна доста бързо даже и не успях да видя както имаше изписано на екран. И от тогава нищо не мога да направя на моя компютър. Отидох в един приятел, закачих си харда като slave и той тръгна. Имам достъп до всички дялове, не ми дава грешки, но когато опитах да преместя за да спася поне част от информацията разбрах че това става много бавно (150MB за около 10-15 минути). И сега се чудя какво мога да направя. Моля помогнете и дайте някакви съвети или трябва да прежаля всичката си информация и да бракувам диска.

Добро утро на всички.

От снощи имам следния проблем: първоначално компютърът ми забочна да работи ужасно бавно, пробвах какво ли не, но нищо не постигнах и решин да преинсталирам Windows. И при стъпката с форматирането ми отне 45 минути за да форматира дяла, който е 20GB - до сега такова нещо не бях виждал. Изчаках го и след това при инсталацията ми даде грешка, излезе син екран, който се махна доста бързо даже и не успях да видя както имаше изписано на екран. И от тогава нищо не мога да направя на моя компютър.

Отидох в един приятел, закачих си харда като slave и той тръгна. Имам достъп до всички дялове, не ми дава грешки, но когато опитах да преместя за да спася поне част от информацията разбрах че това става много бавно (150MB за около 10-15 минути). И сега се чудя какво мога да направя.

Моля помогнете и дайте някакви съвети или трябва да прежаля всичката си информация и да бракувам диска.

Прехвърлай информацията и се стягай за нов хард. Вероятно проблем с електрониката.

• Автор

20 Gb диск - това е нещо от преди повече от 10 години. Време му е било....

"дяла, който е 20GB" - на който е инсталиран Windows

Иначе целия хард е 250GB, пак е старичък, но не чак толкова :cool:

20 Gb диск - това е нещо от преди повече от 10 години. Време му е било....

Дяла е 20 не диска. Както е препоръчано - да огледа режимите на работа на диска. Но е тръгнал така бавно и на чужд комп. Може да се изтества със фирмени програми на производителя. Ако е гаранционне - ясно какво се прави. И да - макар и бавно нека да си смаси каквото е ценно, после всички експерименти ? Една картинка от дивайс мениджъра да го видим как работи ?

• Автор

Това за режимите на работа ще имам грижите да го видя тази вечер като се прибера вкъщи. И от там нататък ще го мисля, и ще пусна инфо за състоянието на харда, но за сега приоритет ми е информацията и ще гледам да спася каквото мога пък после какво ще му се случи не гарантирам. :cool:

• Автор

Малко update: 1. Успях да си копирам информацията с цената на доста чакане, но все пак успях. 2. Сканирах диска с програма на производителя. Откри повредени сектори и не успя да ги поправи - даде грешка. 3. Като за последен опит (макар че вече знаех каква е съдбата на харда) реших да инсталирм на ново Windows. Форматира 1 час, при инсталацията даде грешка, излезе син екран и до там. Харда ще се сменя с нов - ще си направя подарък за Коледа. :bighat:

браво! успял си да си спасиш информацията

ако желаеш да си направиш още няколко теста можеш да използваш програмата Victoria от Hiren's пакета

подробно упътване как се работи с нея има тук и тук

казано с няколко думи основните команди са:

клавиш "Р" - port select - избираш на кой порт ти е закачен диска

клавиш "F4"- SCAN - режим на сканиране

като стигнеш до режима на сканиране със стрелка надолу отиди до "ignore bad blocks" и посредством стрелка надясно го смени на "advanced remap" след това с клавиша "enter" пусни теста

за малко да забравя: точно преди да се зареди програмата излиза прозорче за избор английски-руски, избери руски ако диска ти е SATA

точно преди да се зареди програмата излиза прозорче за избор английски-руски, избери руски ако диска ти е SATA

Каква е връзката на езика с типа на диска ?

Англииският за какви дискове се използва ?

Каква е връзката на езика с типа на диска ?

Англииският за какви дискове се използва ?

уточнявам: английската версия няма САТА поддръжка, ако нямате проблем с руския ползвайте само руската като мен :cool:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.