Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталация на WIn 7 - SATA драйвъри липсват

Featured Replies

Днес си закупих нови чаркове за компютъра. Цялата конфигурация изглежда така:

ASRock 880 GXH/USB3

AMD Athlon II X4 640

2x2 GB Kingston Hyper X 1600 MHz

WD Caviar Blue 500 GB SATA 2

DVD писачка, също на SATA кабел.

Сглобих всичко, всичко тръгна, започнах инсталация на Windows 7 x86 Ultimate MSDN. Разделих харда на 2 дяла ~45 ГБ за Windows-а и останалите като 2-ри дял, ест самата инсталация си направи и свой 100 МБ. Започна да "разширява" файловете, стигна до 62% където даде грешка. Не я записах, нещо от рода липсващ файл 0х0000... И отказа да продължи. Реших да започна от начало и тука вече изненада: Казва ми че няма драйвъри и иска да му окажа път до такива. Пробвах като слагам диска на дъното, от самия диск на дъното копирах от папка SATA2 драйвърите на флашка и се опитах от там да ги пусна, но не ми ги показва когато browse-вам флашката. Реших че има проблем със самия диск и прибегнах до следващия диск: Windows 7 x64 Ultimate MSDN. Същото положение. Не открива харда, иска драйвъри, търся, но не става. Опитах и със флашка, но не намерих опция за буут през USB, което ми се вижда малко странно.

Най-странно ми е, че инсталацията тръгна, стигна до 62% и даде грешка и след това не иска нищо да тръгне. Моля за съвет, че ми се искаше довечера вече да му се радвам. Всички части са нови.

Записвачката беше купена няколко седмици по-рано и на старата конфигурация не искаше да буутне въобще, отдавах го, че дъното там е на 6 и повече години и САТА тогава едвам е навлизала, не е предвиждано да има записвачка на САТА.

Надявам се информацията да е достатъчно и да ми помогнете бързо, благодаря.

Снимки от инсталацията:

Снимка 1

Снимка 2

Снимка 3

Като на флашката в главната директория е качен файла от папка SATA 2 на диска със дъното. Този Win е инсталиран и на лаптоп HP Compaq 615 без да създава проблеми.

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

Попрегледай внимателно кабелните връзки на САТА конекторите. Чувал съм оплакване от тях, че не контактуват кактотрябва. А в БИОС вижда ли се твурдия диск?

• Автор

Или не гледам на правилното място, или не се вижда под БИОС. Също така като влезна в Буут менюто имам само CD/DVD на 1-st и като цъкна никъде не виждам HDD, а пред съм сигурен че го бях видял. Също така преместих САТА кабелчето на карда на друг слот, пак същото.

Това дъно има буут меню - F11, провери си и настройките в БИОС-а, за седмицата според мен най-добре е да настроиш SАТА-та на AHCI. ЕДИТ: а захранващия кабел на диска провери ли ?

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

• Автор

Къде в биос-а да търся това ACHI. Даже смених захранващия кабел на HDD-то, няма ефект. Като го пипна ми се струва че върти и е леко загрят, значи ток си има. Когато за 1-ви път пуснах компа направих лека глупост и натиснах X, което е за отклюване на ядрата (за което нямам нужда аз) и компа не искаше да запали, за това ресетнах БИОС-а, като извадих батерииката. После всичко си тръгна.

• Автор

Смених на ACHI. Но диска не го открива, смених и САТА кабела и захранващия за харда. Ето какво ми изписва: снимка и снимка. Преминава през ПОСТ, има си 1 биипване от пищялката.

• Автор

Сега ще пробвам и това. Но сега забелязах промяна: снимка. Намира го, но е на 1,5 Гб/с и пише 0 МБ. При опит да инсталирам Win-a също го вижда, но ми изписва, че не може нищо да се прави с него... А сега ще пробвам и Non Raid

На SATA Operating Mode имам IDE, RAID, AHCI, нямам Non Raid

Ще пробвам рисет на БИОС-а.....

• Автор

ОК, сега ще потърся.

През това време направих рисет на BIOS-a няма ефект. Закачих стария хард (Excelstore 80 GB на 6 години). При него ми излиза син екран: Ето снимка. Почвам да си мисля за хардуерен проблем? Частите са взети от Скай днеска и съм си и от София. Почвам да си мисля дали да не отскоча до тях утре отново?

п.с. Няма го. Точно в това меню съм, ето какво ми изписва: [url=http://prikachi.com/images/126/2995126z.jpg]изображение.

ОК, сега ще потърся.

През това време направих рисет на BIOS-a няма ефект. Закачих стария хард (Excelstore 80 GB на 6 години). При него ми излиза син екран: Ето снимка. Почвам да си мисля за хардуерен проблем? Частите са взети от Скай днеска и съм си и от София. Почвам да си мисля дали да не отскоча до тях утре отново?

За мен това означава, че имаш проблем с новия диск, синия екран означава, че компютъра ти е разпознал стария диск и се опитва да зареди уиндоус от него, но понеже хардуера е друг вади син екран - това е нормално.

• Автор

Да разбирам ли, че намекваш за повреда във WD Caviar Blue? Новия демек? И ако е така, какъв ти е съвета, цялата конфигурация ли да им нося или само харда?

Да разбирам ли, че намекваш за повреда във WD Caviar Blue? Новия демек? И ако е така, какъв ти е съвета, цялата конфигурация ли да им нося или само харда?

Моя съвет е: ако нямаш важни данни на стария диск, направи си една инсталация на него и виж дали всичко е нормално с останалия хардуер. Ако е така утре се обади на хората от фирмата, обясни им че само диска не работи и ги питай дали да носиш останалите части.
  • Автор

ОК, мерси много. Сега ще се заема с инсталацията.

Само един последен въпрос: стария диск предполагам и той е САТА? Ако е така и инсталацията мине успешно аз обвинявам диска.

• Автор

Само един последен въпрос: стария диск предполагам и той е САТА? Ако е така и инсталацията мине успешно аз обвинявам диска.

САТА 1 е и за момента върви идеално иснталацията. Вече е на Compleating installation. Мисля че официално мога да обвиня харда за всичките проблеми...

Даааа.... Всичко се инсталира, и драйвъри сложих. Поне ще мога да го ползвам тая вечер. Отново благодаря, а утре ще ходя да ми сменят диска.

Само още един въпрос - пробва ли SATA mode в биос да го направиш на IDE?

• Автор

Не, това не съм го пипал. Ма ддз, някак си не ми се мисли да е от там... Все пак 1-вия път инсталацията тръгна, всичко ок и по средата спря и от там--> "мрак".

• Автор

Днес ми замениха харда за нов, утре ще го сглобя. Смятам темата за изчерпена, проблема се оказа хардуерен.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.