Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с вградена видео карта.

Featured Replies

Здравейте приятели..От известно време монитора ми стана бледо зелен...Смених го да видя дали е от него, но се оказа, че не е...Преинсталирах драйвърите на видеокартата-и това не помогна..Остана само проблема да е във видео картата...Днес ми дадоха една да пробвам и я сложих на определеното място за нова видео карта, но като сложих кабела от монитора на новата и рестартирах няма нищо..монитора се изключва все едно не съм го свързал към нищо..Казаха ми, че първо трябва да изключа вградената карта от биоса ама нещо не мога да я намеря..А в девайс мениджъра ми излиза само вградената видео карта...Като включа компютъра и има едно странно бръмчене..подозирам, че е заради новата карта..Не мога да се оправя, помагайте :rolleyes: Благодаря предварително..

Здравейте приятели..От известно време монитора ми стана бледо зелен...Смених го да видя дали е от него, но се оказа, че не е...Преинсталирах драйвърите на видеокартата-и това не помогна..Остана само проблема да е във видео картата...Днес ми дадоха една да пробвам и я сложих на определеното място за нова видео карта, но като сложих кабела от монитора на новата и рестартирах няма нищо..монитора се изключва все едно не съм го свързал към нищо..Казаха ми, че първо трябва да изключа вградената карта от биоса ама нещо не мога да я намеря..А в девайс мениджъра ми излиза само вградената видео карта...Като включа компютъра и има едно странно бръмчене..подозирам, че е заради новата карта..Не мога да се оправя, помагайте ;)

Благодаря предварително..

Ще помагаме, обаче ако кажеш сега каква е новата видеокарта, каква беше старата, какво ти е дъното, захранването и изобщо колкото можеш повече неща около цялата тази история ще бъде доста по-лесно :rolleyes: Кабелчето към монитора сменял ли си го?

P.S. Като имаш вградена видеокарта защо не пробва първо с нея, ами слагаш друга външна?

Редактирано от banshee79 (преглед на промените)

• Автор

Идея си нямам нито каква е старата нито каква е новата..на платката на новата пише gigabyte ии един номер(GV-R925128DE-RH) и дъното не знам какво е ии захранването..Не ми се е налагало да знам просто :rolleyes:

Идея си нямам нито каква е старата нито каква е новата..на платката на новата пише gigabyte ии един номер(GV-R925128DE-RH) и дъното не знам какво е ии захранването..Не ми се е налагало да знам просто :rolleyes:

Ами сега май ти се налага да разбереш ;) Новата видеокарта я открихме каква е, остава да огледаш за лепенки по дъното, старата видеокарта и захранването... Между другото, пробвал ли си да закачиш монитора на вградената видеокарта без включена външна на AGP слота?
  • Автор

Вие май не сте ме разбрали..Сега монитора е закачен на старата-вградена видео карта..като го сложа на новата и се изключва все едно не съм го закачил на нищо...А сега като включа компютъра и известно време бръмчи странно..сякаш търси нещо :rolleyes: Видях и на дъното какво пише - Gigabyte GA-M51GM-S2G..

Вие май не сте ме разбрали..Сега монитора е закачен на старата-вградена видео карта..като го сложа на новата и се изключва все едно не съм го закачил на нищо...А сега като включа компютъра и известно време бръмчи странно..сякаш търси нещо :ph34r: Видях и на дъното какво пише - Gigabyte GA-M51GM-S2G..

Ахааа, предположил съм че е имало друга външна карта, от там и объркването...

В момента обаче ме озадачава нещо друго, как вкарахте AGP карта (GV-R925128DE-RH) в PCI Express слот ;) ??? По принцип физически не би трябвало да има начин да влезе картата в този слот, изобщо изключваме вариант да заработи... Или е станала някаква грешка при преписването на моделите или не знам какво да си мисля :rolleyes:

Моментално извади тази карта от там където си я сложил, защото няма никакъв шанс тя да пасне на това дъно! Тези операций при поставяне и вадене на компоненти ги прави задължително при изваден захранващ кабел. На дънната платка имаш 2 алуминиеви радиаторчета. Едното е под процесора, другото е до сата слотовете. Пробвай да натиснеш това под процесора преди да пуснеш компютъра. Дръж го притиснато и виж дали ще има промяна в образа. Със сигурност не е дефект който е поправим и трябва да се замислиш за външна карта, само че те са 2 типа. Едните са AGP който са по - стар интерфейс, другите са PCI Express. Te са по - ново поколение. В момента ти се опитваш на дънна платка от по ново поколение, да сложиш карта от стария слот.

Още един тънък съвет преди да купуваш каквото и да било. Захранващият кабел на монитора го изключваш от тока след 20 секунди обратно в тока –размагнитване.

• Автор

Добре де аз използвах малко сила за да я вкарам...Сигурно наистина не става..обаче в Device manager и след това Network adapters ми излизат три неща: Net Adapter, NVIDIA nForce networking controller и Realtek RTL..... Това NVIDIA.. не е ли новата видео карта ?

Добре де аз използвах малко сила за да я вкарам...Сигурно наистина не става..обаче в Device manager и след това Network adapters ми излизат три неща: Net Adapter, NVIDIA nForce networking controller и Realtek RTL..... Това NVIDIA.. не е ли новата видео карта ?

Прилагането на сила обикновено не води до нищо добро (освен ако не развиваме някакъв ръждясал болт :wors: )

Дъното поддържа PCI-Express видеокарти. Това е актуалния за момента стандарт и можеш да си намериш доста прилична карта на добра цена във всеки магазин ;) Дори и като втора употреба са доста по-разпространени от AGP.

Между другото:

GV-R925128DE-RH e ATi 9250, не е nVidia...

"Network Adapters" преведено на обикновен език означава "Мрежови карти", а не видеокарти.

• Автор

Ясно..В биоса разбъках доста работи..Дано не съм направил нещо лошо..Което помня ще го върна както си беше.. Иначе искрено Ви благодаря за проявеното търпение и разбиране докато откриете проблема..Не съм много на ти с тея неща ;) По принцип аз игри не играя и не използвам кой знае какви "силни" програми трябва ми обикновенна карта..За музика филми и интернет както казват :wors: За колко пари горе долу мога да си намеря такава втора употреба?

Ясно..В биоса разбъках доста работи..Дано не съм направил нещо лошо..Което помня ще го върна както си беше..

Иначе искрено Ви благодаря за проявеното търпение и разбиране докато откриете проблема..Не съм много на ти с тея неща ;)

По принцип аз игри не играя и не използвам кой знае какви "силни" програми трябва ми обикновенна карта..За музика филми и интернет както казват :wors: За колко пари горе долу мога да си намеря такава втора употреба?

Мисля, че за 40-50 лева може да се намери нещо що-годе прилично. HD5670 512МБ в момента струва към 120 лева нова и с гаранция. Доста добра карта е, ще става и за игрички :)

Сам можеш да си прецениш дали си струва риска да се купува нещо старо...

Аз питах в началото, но така и не разбрах: Всъщност като пробва с друг монитор, той с друг VGA кабел ли беше закачен за видеокартата или със същия?

• Автор

Сменях, сменях и кабела но няма ефект...Натиснах и радиаторчето както ме посъветва някой съфорумец ама не се оправя...Интересното е, че преди време пак беше станало така ии на другия ден нищо му нямаше..Ама сега стои така вече втора седмица..Добре, че не е само този компютър, че да бях откачил вече...А относно това каква карта да си купувам казвам ви, че ми трябва само за филми музика и интернет..Нещо възможно най евтино :)

Мисля, че за 40-50 лева може да се намери нещо що-годе прилично. HD5670 512МБ в момента струва към 120 лева нова и с гаранция. Доста добра карта е, ще става и за игрички ;)

Сам можеш да си прецениш дали си струва риска да се купува нещо старо...

Аз питах в началото, но така и не разбрах: Всъщност като пробва с друг монитор, той с друг VGA кабел ли беше закачен за видеокартата или със същия?

Ти явно се шегуваш с хората доста? Тук не е място, на което можеш да си пишеш, каквото си искаш. Човека ти написа какво има, ти като малоумните с извинение така ли не разбра?

:) с извинение към всички с изключение на цитирания малко пo-долу Wanko

Ти явно се шегуваш с хората доста? Тук не е място, на което можеш да си пишеш, каквото си искаш. Човека ти написа какво има, ти като малоумните с извинение така ли не разбра?

:withflowers: Ами май съм от малоумните :ph34r: но не можах да схвана логиката и във вашия пост... Бихте ли ми обяснили къде съм използвал неуместно шеговит тон, къде съм писал каквото си поискам, и къде преди този пост:

Сменях, сменях и кабела но няма ефект...Натиснах и радиаторчето както ме посъветва някой съфорумец ама не се оправя...Интересното е, че преди време пак беше станало така ии на другия ден нищо му нямаше..Ама сега стои така вече втора седмица..Добре, че не е само този компютър, че да бях откачил вече...А относно това каква карта да си купувам казвам ви, че ми трябва само за филми музика и интернет..Нещо възможно най евтино :inlove1:

Bat_Van4o казва дали е сменял VGA кабела, ако изобщо този въпрос е причинил съмненията в моите интелектуални способности. Трябваше да се включите много по-рано в темата и с компетентните си обяснения да предотвратите малоумната ми намеса...

:offtopic_s: с извинение към всички с изключение на цитирания малко пo-долу Wanko

:baby: Ами май съм от малоумните :indian: но не можах да схвана логиката и във вашия пост... Бихте ли ми обяснили къде съм използвал неуместно шеговит тон, къде съм писал каквото си поискам, и къде преди този пост:

Bat_Van4o казва дали е сменял VGA кабела, ако изобщо този въпрос е причинил съмненията в моите интелектуални способности. Трябваше да се включите много по-рано в темата и с компетентните си обяснения да предотвратите малоумната ми намеса...

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif Не говорих за теб! :) Говорих за човека, който е написал темата. Като те цитирах имам в предвид, че вече си написал на човека какво му трябва и какво може да си купи, а той продължава да си държи на неговата. Искрено се извинявам ако съм те обидил, но не беше към теб мнението ми, колега. Ако може да ти казвам така де... :P;)

• Автор

Приятели това чудо ме изумява..Както си стоя преди малко на зеления-блед екран и си пиша нещо изведнъж се оправи и сега е добре..Не мога да си обясня как е възможно да се оправя и после да се разваля само без да докосвам нищо..Надявам се да не се "бъгва" отново, защото другия компютър е зает, а аз имам някаква работа е доста неприятно :rolleyes: И все пак някой ще ми каже ли колко пари да си отделя за някоя слаба видео карта втора употреба ?

Здравейте! :) Такааа, имам един проблем с един компютър. Значи от известно време след стартиране на компютъра изписва надпис на монитора No signal input or cable disconnected. Пробвах следните комбинации: друг монитор към компа и пак не стана, друг комп към монитора и стана вероятно проблема идва в компа. Понеже е с вградена видеокарта, пробвах външна карта даже и не се цъкна монитора за малко въобще нищо не се появи. Съмнявам се дали нее от дъното :?. Предложете някакви мнения от какво може да е проблема. Дъното е WinFast N1 5235 (на дъното пише че слота на видеото е PCI-E 16X би трябвало да няма проблем) Външната видеокарта е ATI Radeon X1300 128MB DDR2 За вградената карта незнам каква е, по точно незнам къде пише. Благодаря предварително! :P)

Здравейте! :speak:

Такааа, имам един проблем с един компютър. Значи от известно време след стартиране на компютъра изписва надпис на монитора No signal input or cable disconnected. Пробвах следните комбинации: друг монитор към компа и пак не стана, друг комп към монитора и стана вероятно проблема идва в компа. Понеже е с вградена видеокарта, пробвах външна карта даже и не се цъкна монитора за малко въобще нищо не се появи. Съмнявам се дали нее от дъното :?. Предложете някакви мнения от какво може да е проблема.

Дъното е WinFast N1 5235 (на дъното пише че слота на видеото е PCI-E 16X би трябвало да няма проблем)

Външната видеокарта е ATI Radeon X1300 128MB DDR2

За вградената карта незнам каква е, по точно незнам къде пише.

Благодаря предварително! :))

Готово проблема е решен. От дъното е :))

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Привет приятели..Един приятел се свърза с магазин за компютри в който също така има и неща втора ръка..Най-евтиният вариянт за видео карта е някаква си с модел 6200 LE за 30 лева...Момчето нямаше много време да го разпитвам за марки характеристики и прочие..Такъв тип карта подходяща ли е за моето прословуто дъно? Благодаря предварително :)

• Автор

На мен единствено за това ми трябва..Ползвам компютъра само за интернет :lol6: Значи да търся нещо по яко така ли ?

Потърси някоя втора ръка нВидиа поне 7 или 8-ма серия. С тях поне флашовете ще се отварят що годе нормално и няма да създават усещането, че компютъра ти е слаб, или нета ти е бавен .

• Автор

Благодаря за инфото..Ще видя какво ще направя по въпроса ии за какви пари :sobbing:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.