Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ново дъно, процесор и рам и не тръгва!

Featured Replies

От старият компютър използвам харда и захранването, но тук се появи проблем. Първият ден го сглобих и пуснах, но нямам картина, Caps Lock, Scroll Lock и Num lock неработят. Пипнах чарколяка да не съм пропуснал нещо да свържа, но без ефект и така няколко пъти докато накрая тръгна(и аз незнам как) но сед като го спрях повече не го пуснах. Само се включка завърта перката н вентилатора и чувам харда как се завърта и до тук! Нито клавиатура работи, нито рестарт, нито пищи за грешка, нито картина има и вече направо незнам от какво идва проблема. За разлика от старото ми дъно тук на това има допълнително гнездо за 8 пинова букса (незнам как се наричат, но не става дума за молексите) от захранването, но аз имам 4 пинова букса и понеже живея насред нищото в единственият магазин неможах да си намеря следното нещо http://p.jarcomputer...PIN_680x680.jpg и затова си направих едно собствено ръчно от старо захранване като гледах спрямо това, че едната редица е със жълтите кабели а другата с черните. Правих тестове като махна рам паметта и откача харда но положението беше същото и дори компа не пищи. Захранването е менте, но съм го купил преди около месец дна и на него пише 550W което на стария комп продължава да си работи без проблеми. Ако има хора питащи дали пищялката към дъното работи ще кажа: Да! Първия път като ми зареди уиндоуса пиуна. Възможно ли е проблема да идва от операционната система? Ползвам 32 bit-ова, а в един сайт попаднах на това:

Due to the operating system limitation, the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows® 32-bit OS. For Windows® 64-bit OS with 64-bit CPU, there is no such limitation.

Незнам дали пропускам нещо, но ако има ще ви отговоря и се надявам да ми помогнете :)

Редактирано от Tiran (преглед на промените)

Дали си с 32 или 64 няма значение, просто с 32 битова няма да разчете 4 и повече GB RAM памет. Ще се ползват около 3,25 от тях. Според мен проблема е в захранването. На китайските лепят квито лепенки имат под ръка. 550W няма абсолютно никакъв шанс да е. Залагам за около 350 в добрият случай. Оставам си с предишното предложения (мисля, че отговарях в една твоя тема вече)- да се пробва с друго захранване. За съжаление това е единственият компонент в който няма нищо софтуерно и няма никакъв начин да се тества, освен с подмяната му или с мултицет...

• Автор

Точно там е проблема, че немога да намеря друго хубаво захранване :) тук само някакви измислени се продават и всички са с такива :( и при това са все с 4 пина а не с 8 както на мен ми трябва

Първо - разкачи всичко и го събери отново ( вкл. и процесора). Второ- изхвърли веднага всичко от типа " направи си сам". Не ти пречи че имаш 8 пинов конектор на дъното и само 4 на захранването ! Закачаш си 4 пиновия на мястото. Трето - намери друго захранване и пробвай с него ! ( не е задължително да го купуваш, вземи назаем от приятел за пробата )

• Автор

Разкачих всичко изчаках окол пет минути събрах го и го включих, но проблема си остава. Днес пробвах с на комшията ама неговото е към 350 ако не се лъжа марка Deel, но и с неговото същата работа. Възможно ли е проблема да не е от захранването ами от някъде другаде? Ако проблема е в захранването към колко вата да търся, като след време може да сложа друга видео карта?

Откачи всичко. Остави само дъното с процесора и пищялката на дъното, ест. Захранването също трябва да си е включено ( не му пречи, че пише да е 350 Вт) . Пусни компютъра и ако дъното не пищи от липсата на Рам памет ........ възползвай се от гаранцията и го върни . Надявам се, че преди това си се сетил да извадиш батерийката на дъното и да нулираш Биос. Между всички монтирания, сваляния и проби, имам предвид.

• Автор

Днес това го пробвах с моето захранване и не пищеше :tongue2: и естествено, че махах батерията

щом един път е заредило значи принципно всичко баца... почисти рамта и я сложи пак... не ползвай разни правени преходници, нико купени. 4 пиновия кабел влиза и в 8 пиновия конектор - просто другите 4 пина ще са свободни. те имат електрическа връзка през дъното. а преходника е още една възможност за лош контакт. почисти си и контактите на видеокартата (освен ако не се ползва тая в процесора). и си намери спийкър да го вържеш към дъното - ако пищи без памет и видео (ако се ползва това в процесора - значи с него тестваш) значи процесора има захранване, ако не пищи - няма, изкривил си някой пин на сокета или нещо си одумкал с "домашния" преходник ...

http://store2.data.b...li/ne_pali.html

п.с.

погледни да не ти е блокирал reset бутона...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

С изпълненията тип направи си сам най-вероятно си изгорил дъното. Някъде тук във форума имаше една тема как се тества и как точно да разбереш какво е изгоряло. Този преходник от линка не е ли за видео карта? Редакция: на работа съм и пиша от телефона на 3" дисплей не виждам много добре снимката.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

щом един път е заредило значи принципно всичко баца...

Професоре, колко време издържа на работа чипсет с калпаво закрепен охладител ! И особено на Асрок дъно ( имам предвид охладителя на чипсета на Асрок-а). И особено ако тоя охладител е бил "разбутан" при манипулациите по поставянето на процесора и при монтирането на самото дъно в кутията.

Имаше една серия дъна на Асрок, сигурно с конски впрягове ги бяха докарвали от Китай, всичките им охладители бяха откачени от единия край и при малко недоглеждане, ако забравиш да му сложиш паста и да го монтираш отново, дъното умираше за около 20 -ина , 30-ина секунди .

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

С изпълненията тип направи си сам най-вероятно си изгорил дъното. Някъде тук във форума имаше една тема как се тества и как точно да разбереш какво е изгоряло.

Този преходник от линка не е ли за видео карта?

не. за видеото са 6 пинови (има и 8, но физически не влизат в дъното), а от другата страна са на молекс

Публикувано изображение

Професоре, колко време издържа на работа чипсет с калпаво закрепен охладител ! И особено на Асрок дъно ( имам предвид охладителя на чипсета на Асрок-а). И особено ако тоя охладител е бил "разбутан" при манипулациите по поставянето на процесора и при монтирането на самото дъно в кутията.

Имаше една серия дъна на Асрок, сигурно с конски впрягове ги бяха докарвали от Китай, всичките им охладители бяха откачени от единия край и при малко недоглеждане, ако забравиш да му сложиш паста и да го монтираш отново, дъното умираше за около 20 -ина , 30-ина секунди .

прав си, но човека не е писал че е действал с големия чук... и нека да позная чипсета под радиатора е бил nforce...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Колега, преди да се пъхне "нещо" в "нещо" се чете в User Manual-а (касае дънните платки, не нежния пол :wink12: ):

http://prikachi.com/...39/3697939v.png

Обърни внимание на текста в сивите полета!

Успех!

• Автор

Ама този проблем е от самото начало. По горе писах, че след наколко опита тръгна и след това не е тръгвало чак днес направих модификацията която нямаше ефект и преди и след нея си е все същото и пищялката работи пробвах я на стария комп.

Здравейте, Колега моя съвет е да погледнеш процесора отново да неби случайно да си искривил някое краченце и на ново да си сложиш процесора и паста. Пробвай го на вградената видео карта и рам паметта да е в първия слот в син цвят ако пак не тръгне премести я в другия син.Препорачително е да нямаш ништо друго закачено към дъното.Обаче си мисля че бес този допалнителен конектор няма да се получат нещата.От личен опит на моето ПС като му откача допалнителните 12в само завъртат вентилаторите и после спира.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.