Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Несметно богатство намериха в Атлантика

Featured Replies

0000036499-article.jpg

Американски археолози съобщиха, че са открили най-голямото съкровище на злато и сребро, намирано някога в останките от потънал кораб, предаде АФП. Става въпрос за над 500 000 сребърни и стотици златни монети, както и обработено злато с общо тегло повече от 17 тона. Съкровището е намерено от компанията "Odyssey Marine Exploration" в останките на кораб от колониалната епоха, датиращи от 18-и век. Мястото на находката не се разкрива, но то е в международни води в Атлантическия океан.

днес.бг

Някой потопен пиратски кораб :blink:

Не съм за някакви си пари, обаче сигурно е едно цяло приключение да намериш такъв кораб :yanim:

Карибски пирати forever !!! :yanim:

По дъното на океани и морета има несметни богатства. Стигнали сме до много малка част от тях.

Не съм за някакви си пари, обаче сигурно е едно цяло приключение да намериш такъв кораб :yanim:

Голямо приключение. Потапяш се и живееш в едно друго време.

Международни води ... в чий ли музей ще отиде всичко това? :ph34r:

Голямо приключение. Потапяш се и живееш в едно друго време.

Ако можеше и аз да стана част от такова приключение....

Не знам какво са извадили тия, ама се питам какво ли ще извадят тия в селото на майка ми - Нисово. Подочух, че почвали разкопки на гробища, които според едни слухове са римски, а според други на хора, погубени от чумата. Ето ви и малко снимки, които направих миналото лято, още преди да почнат къртиците да ровят.

d03345fb34c1t.jpg

f382b03a7f37t.jpg

e4cf67434bd9t.jpg

Ако има мераклии за намиране на съкровища - аз съм на среща. Вие кажете къде има, а аз ще копая за да го извадим. :offtopic_s: Няма смисъл да казвам, че после ще делим на две.

Ако има мераклии за намиране на съкровища - аз съм на среща. Вие кажете къде има, а аз ще копая за да го извадим. :yanim: Няма смисъл да казвам, че после ще делим на две.

ОК :hush:

Има една златна колесница,намира се в една дъъъълга пещера до Сухиндол,която минава през мойто село Димча и свършва във Върбовка,другото село.Някъде 10 километра има,да не е и повече.

Вуйчо ми преди време е влизал,каза че наистина било гробница.

Толкова години са взривявали входовете й,че вече остана затрупана по средата sad.gif

Американски археолози съобщиха, че са открили най-голямото съкровище на злато и сребро, намирано някога в останките от потънал кораб, предаде АФП. Става въпрос за над 500 000 сребърни и стотици златни монети, както и обработено злато с общо тегло повече от 17 тона. Съкровището е намерено от компанията "Odyssey Marine Exploration" в останките на кораб от колониалната епоха, датиращи от 18-и век. Мястото на находката не се разкрива, но то е в международни води в Атлантическия океан.

Не ми допада преводът на изречението в получерно. От него излиза, че теглото на среброто и златото възлиза на над 17 тона, а всъщност става дума само за среброто. Интересуваше ме колко горе-долу тежи екземпляр от сребърните монети, затова се втренчих.

Оригиналното изречение се намира във втория абзац от текста, поместен на страницата за откритото съкровище от сайта на фирмата Odyssey Marine Exploration.

"... include over 500,000 silver coins weighing more than 17 tons, hundreds of gold coins, worked gold, and other artifacts."

...съдържат над 500 000 сребърни монети, тежащи повече от 17 тона, стотици златни монети, обработено злато и други артефакти.

Както и да е, дано не съм изпуснал срока за кандидатстване, защото заплащането по време на ваденето ще е повече от добро.

Пратих запитване. Работата не е сложна. Изискват се английски и говорим испански, изключително добри умения за работа с подводен манипулатор (компютъртите умения се подразбират). Възраст над 21 години, предпочитат необвързани (странно защо :) ). Главното е, че взимат и пенсионери на пълно заплащане. Има ли и други желаещи?

Ако можеше и аз да стана част от такова приключение....

На мене ми се иска повече да съм сред хората които ще го делят и харчат кои как сметне за добре. Туй преключенията по изваждането мога и да го пропусна не ми е от важност не съм чак такъв романтик ама после на каква романтика мога да се отдам не е истина ...

На мене ми се иска повече да съм сред хората които ще го делят и харчат кои как сметне за добре. Туй преключенията по изваждането мога и да го пропусна не ми е от важност не съм чак такъв романтик ама после на каква романтика мога да се отдам не е истина ...

Ех, само пари ли са ти в главата?

Има ли и други желаещи?

Има! Брой ме и мен. ;)

Отговарям на част от изискванията - знания по английски, години над 21 и разбира се .... необвързана.

Само кажи кога ще кандидастваме :speak:

Има! Брой ме и мен. :clap:

Отговарям на част от изискванията - знания по английски, години над 21 и разбира се .... необвързана.

Само кажи кога ще кандидастваме ;)

Айде, моето е наблизо ;) Даже се говори, че и под къщата има съкровище. За жалост само грънци изваждаме, надолу е скала, даже лозите не виреят повече от няколко години ;) Знам, че има, защото къщата потъва ( може да е и от помийната яма :) )

Ех, само пари ли са ти в главата?

И дългокраки мадами до 18 години (понякога допускам гъвкавост с 20 годишни) ама първото като го имаш второто не е проблем.

Има! Брой ме и мен. ;)

Само кажи кога ще кандидастваме :)

За съжаление бройката заедно с резервите е била запълнена до отказ само за 39 минути от момента на пускането на обявата.

На нас ни остава да следим внимателно новините от сайта. ;)

Е, ще хвърляме и по едно око кой къде копае. Когато открие имането, изчакваме да го натовари в автомобила си и изчезваме яко дим с возилото. Жалко е, че накрая ще трябва с помощта на насочено оръжие и "ала-бала-ни-ца..." да решаваме , кой да се възползва от съкровището. Няма да нарушаваме правилата в родината си, я!

С толкова много налични, последният оцелял може да си позволи да бъде благороден и да върне в опожарено състояние отмъкнатия автомобил на собственика му. Поне двеста лева ще си възстанови беднягата. Колкото да пийне, да си купи употребявана пушка за бизони и да тръгне след обирджиите. laugh.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.