Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Често се появява "Virtual memory minimum Too Low"

Featured Replies

PC-то ми е Pentium /R/ 4 , CPU 2.4 GHz, RAM 256. От няколко дни често се появява предупреждението:Wirtual memory minimum Too Low. От Task Manager-a установих, че в тези случай PF Usage се доближава до 700 MB. Това става след 5-6 часова работа, а след рестартиране стойностите падат до 210. От Процесите се вижда, че най-много място заема Explorer-а-38-40 и повече MB, като при стартиране е 14-15. В същото време CPU Usage se движи между 1-3 до 10%. Интересното е, че дори след като зарворя всички приложения стойностите на PF Usage остават над 500 MB. Моля да ме ориентирате:

- Сериозен проблем ли е това положение и на какво се дължи?

- Как мога сам да се справя ? /доста съм нов/

PC-то ми е Pentium /R/ 4 , CPU 2.4 GHz, RAM 256. От няколко дни често се появява предупреждението:Wirtual memory minimum Too Low. От Task Manager-a установих, че в тези случай PF Usage се доближава до 700 MB. Това става след 5-6 часова работа, а след рестартиране стойностите падат до 210. От Процесите се вижда, че най-много място заема Explorer-а-38-40 и повече MB, като при стартиране е 14-15. В същото време CPU Usage se движи между 1-3 до 10%. Интересното е, че дори след като зарворя всички приложения стойностите на PF Usage остават над 500 MB. Моля да ме ориентирате:

Отвори My computer - десен бутон - Properties - Advanced. Щракни Setting в полето Performance. В новия прозорец пак иди на Advanced и щракни бутона Change в полето Virtual memory. В полетата Initial size задай стойност равна на обема на твоя RAM умножена по 1.5, a в полето Maximum size - RAM умножен по 3.

Задай повече виртуална памет, умноженото по три не е достатъчно. Пишеш минимума и максимума 1536 (фиксиран размер)

Задай повече виртуална памет, умноженото по три не е достатъчно. Пишеш минимума и максимума 1536 (фиксиран размер)

Съобразявал съм се с това, което препоръчват Microsoft :

• To have Windows select the best paging file size, click System managed size. The recommended minimum size is equivalent to 1.5 times the RAM on your computer, and 3 times that figure for the maximum size. For example, if you have 256 MB of RAM, the minimum size is 384 MB, and the maximum size is 1152 MB.

• For best performance, do not set the initial size to less than the minimum recommended size under Total paging file size for all drives. The recommended size is equivalent to 1.5 times the RAM on your computer. It is good practice to leave the paging file at its recommended size. However, you may increase its size if you frequently use programs that use much memory.

http://support.microsoft.com/kb/308417

Е това е 4,5 пъти, а не три пъти за максималната памет (1152/256) Да зададе 1536 и няма да го мисли повече.

Разликата идва от това, че размера на RAM паметта се умножава по 1.5 за минимален размер на виртуалната памет, и резултата - 384MB, се умножава по 3 за максимален размер.

Тогава защо при 1024 physical XP прави следното:

Min: 1536

Max: 3072

?

• Автор
Съобразявал съм се с това, което препоръчват Microsoft :

http://support.microsoft.com/kb/308417

Благодаря на всички, но част от въпроса ми е на какво се дължи този проблем. Едва ли е нормално след 5-6 часова работа виртуалната памет да е над 700 MB, a след като изключа всички приложения да падне до 600 MB, като

Explorer-а показва 2-3 пъти по голяма стойност, отколкото при стартирането на PC-то. Това положение се появи изведнъж, без логична причина. Иначе вече разбрах, че ако няма някакъв неизяснен проблем решението е в настройките.

Благодаря на всички, но част от въпроса ми е на какво се дължи този проблем. Едва ли е нормално след 5-6 часова работа виртуалната памет да е над 700 MB, a след като изключа всички приложения да падне до 600 MB, като

Explorer-а показва 2-3 пъти по голяма стойност, отколкото при стартирането на PC-то. Това положение се появи изведнъж, без логична причина. Иначе вече разбрах, че ако няма някакъв неизяснен проблем решението е в настройките.

Казваш, че изключваш всички приложения, но все пак в Procesess на Task Manager имаш работещи процеси. Виж кой от тях заема най-много виртуална памет.

Не е нормално, след часове работа XP заема по-малко от 300 мегабайта, т.е. два пъти по-малко.

Размера на паметта трябва да е фиксиран (точно така се и препоръчва от майкрософт) - за мин и макс. не мога в момента да намеря книгата за точния цитат, но я има и на бг. (за хр про). Ако ти е малка паметта, умножи х2. това се прави с цел да не се дефрагментира. успех.

п.п.

ами ето как е при мен. :

20070614000814zx3.png

едит: при теб проблема, логично, ще търсиш в софтуера който ползваш, както и какво се стартира с Windows... Аз например, нямам почти нищо инсталирано.

edit2: нямам нищо инсталирано, защото при мен всичко е portable... cool.gif

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Прави се да не се фрагментира, а не да не се дефрагментира. x2 в неговия случай е крайно недостатъчно. Дали си със стартирани или не, портабъл или не, фиксираме 16 допълнителни процеса.

XP по принцип винаги при инсталация засича физическата памет и й пише минимална х1.5 максимална х3. Виста по подразбиране е System managed. Което всъщност ви пуска с 1.5 и ако се наложи пуска повече с времето. Самата операционна система се стартира с около 120MB чисто и в процес на работа се пълни до към 200, 300МБ според зависи. При нужда се чисти сама.

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Прави се да не се фрагментира, а не да не се дефрагментира. x2 в неговия случай е крайно недостатъчно. Дали си със стартирани или не, портабъл или не, фиксираме 16 допълнителни процеса.

XP по принцип винаги при инсталация засича физическата памет и й пише минимална х1.5 максимална х3. Виста по подразбиране е System managed. Което всъщност ви пуска с 1.5 и ако се наложи пуска повече с времето. Самата операционна система се стартира с около 120MB чисто и в процес на работа се пълни до към 200, 300МБ според зависи. При нужда се чисти сама.

Все пак х2 е по-добре от х1.5... Майкрософт така казват... м/у 1.5 и 2, даже ако не се лъжа, точно за 2 пъти се говори, но не ми се търси книгата. Фрагментира... дефрагментира... грешка.... Няма указание, ако си с рам 64 да увеличиш виртуалната памет 10 пъти, въпреки че може и да има логика. 16 за мойте процеси ли става дума? 3 блутут, 1 тв, 1 кепчъра, 1 опера, 1 - psstart, 1 utorrent, звук - 2, 5-6 от ZoneAlarm

Не всички книги изразяват становището на Майкрософт. За ХП си е 1,5-3х, но далеч не за всички то е оферта. За 1024 определено Е, но не и за 256.

Не всички книги изразяват становището на Майкрософт. За ХП си е 1,5-3х, но далеч не за всички то е оферта. За 1024 определено Е, но не и за 256.
Мисля, че ако е над х3, може дори да се получи обратния ефект. До скоро бях с 256+128 и си бях направил виртуалната памет точно х2. И преди, както и сега, когато съм с 1024 никога съм нямал проблем. Работя с Photoshop и подобни програми, които активно ползват виртуалната памет. Обаче при @peterk проблема не е само във виртуалната памет, а по-скоро в някое приложение, като например някой торент клиент, антивирусна и т.н., както и в цялостната настройка на компютъра - индексиране, System Restore и т.н.
Не всички книги изразяват становището на Майкрософт.
Ми тя книгата си беше точно на Майкрософт.

Аз съм задал да се управлява от Операционната Система:

virtualbh7.jpg

Тука вече е въпрос на вкус...има много теории по въпроса и много протеворичиви мнения!

За допълнителни настройки да направи една оптимизация на компютъра си и да види как ще се държи после...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=41922

Мисля, че при достатъчно физическа памет, без virtual memory е най-добре. Малко са тези, които смятат, че ТРЯБВА да е включена задължително. Аз поне не се сещам за приложение освен дъртия колко дедовия StarCraft, което да писка.

Мисля, че при достатъчно физическа памет, без virtual memory е най-добре. Малко са тези, които смятат, че ТРЯБВА да е включена задължително. Аз поне не се сещам за приложение освен дъртия колко дедовия StarCraft, което да писка.

Опитай да работиш на Photoshop без виртуална памет... Няма значение колко памет имаш иначе...

Петьо, отвори си таск менаджера, от менюто View -> Select Columns избери Virtual Memory Size. Така в таба за процесите ще виждаш колко памет хапва всяко приложение. Промени си преди това размера и според написаното от другите и следи кое приложение колко си заема от нея. Служебната ми машинка е подобна на твоята, с малко повече памет и е АМД, с пуснати два уеб сървъра, две бази данни, фотошоп, корел, експлорери, музили, аутлюк и какво ли не моят размер е в порядъка на 700-900 МБ. Разликата е, че след затварянето им паметта им се освобождава. Иначе щеше да има бой cool.gif Предполагам, че някое приложенийце или няколко не правят това освобождаване, трябва да го хванеш кое е ? На домашната ми машина при тежки игри суапа ми е достигал до 3 ГБ, но е нормално и машинката си работи с лекота. След излизане от играта размера ми се връща незабавно на около нормалните за нея 160-170 МБ.

Работих с CS3 Portable и нямах проблем. Тегля пълната версия и ще видим дали наистина ще прави проблеми.

tested/works perfectly.

Може значи. Сега и аз работя с портативна, но преди, за по-стари версии си ме питаше за виртуалната памет още при инсталацията. Не знам с колко големи фрайлове работиш, но ми се е случвало да отварям тифове около 200 Mb. Не ми се търси сега из сайта на Adobe, но съм сигурен, че там има писано за виртуалната памет.

Провайте и с някое CAD/CAM приложение.

Заредете една машина от няколко хиляди детайла и вижте как ще се държи системата.

Незнам за CAD приложение, но HEROES V - ми я източи цялата...и именно заради това се принудих да я направя да се контролира от WINDOWS...

Ами нормално. Повече банки памет и готово. Далеч съм от мисълта, че 1GB е достатъчно за всички игри и сложни проекти biggrin.gif Но тук говорим за размер вече, а не, че приложение няма да работи без да се влачи по диска. Ако имах мощна видеокарта, със сигурност щях да сложа 4GB.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.