Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е по-добра за игри?

Featured Replies

Чудя дали ati hd3650 gddr3 256 mb или ati hd2600 pro gddr3 256 mb!Очаквам коментарите Ви!Приятна вечер cool.gif

Със HD3650 GDDR3 256MB ще се възползваш от новите технологии добавени в серията 3000. Shader Model 4.1 и DX10.1.

Картата е по 55nm технологичен процес и предполага по-голяма ефективност сравнение с 65nm на 2000 серия.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Не само за игри, а за всичко е по-добра втората. Аз препоръчвам ASUS EAH3650, защото има хубаво охлаждане!!!

• Автор
Не само за игри, а за всичко е по-добра втората. Аз препоръчвам ASUS EAH3650, защото има хубаво охлаждане!!!

А какво ще кажеш за това!

Не ти трябват 512МБ за 128-битова шина.Взимй предложената от xactoR.Няма да сбъркаш.ето ти линк. :wors:

RADEON HD3650, 256MB, Sapphire, GDDR3 PCI Express, TV Out мисля, че е с 10-тина лева по евтина от ASUS-а. :angry:

Редактирано от Silver_Angel (преглед на промените)

С подходящо дъно няма значение... Например - това дъно и въпросната 3650... Включва се в кросфайър хибрид и се повишава производителността на видеото почти двойно... При това в ненатоварено състояние работи вграденото видео, тъй че външното се ползва само при игри например...

Иначе охлаждането не мисля че е най-важния проблем ако човека не се занимава с любимия ви клок...

Ами ... топлината си е от значение. При две еднакви карти на една и съща цена не виждам защо да взима тая дето пари. Референтните охлаждания на 3ххх са под всякакво критика (личен опит) ... Никой не говори за клок.

Ами ... топлината си е от значение. При две еднакви карти на една и съща цена не виждам защо да взима тая дето пари. Референтните охлаждания на 3ххх са под всякакво критика (личен опит) ... Никой не говори за клок.

Може и да си прав... Лично аз имам гадни сомени от Асус видеокарти, за това като цяло стоя на страна от тях...

Аз пък съм останал само с добрия спорен от старата ми Еxtreme N6600 на Асус ... скоро на сегашната ми машина пак ще слагам 6600, но е няква TopSilent и не е на Асус май. Ще я видя що за стока е ...

Дай карта на nVidia в този ценови диапазон, предлагаща тези резултати. Аз се сещам само за остарялата вече 7900GS, но не я харесвам, защото въпреки 256bit-овата шина разполага с едно бавно ядро (450Mhz), няма HD декодер ... и ... поне за мен не е най-одачният избор (аз съм фен на nVidia).

Има има истина една...тя се кава nVidia -не знам за вас но през последно време nVidia на 100% ме завладяха и като цяло винаги оставам добре изненадан от това което пускат на пазара...докато АТИ ...еми конкуренти са ама дали могат и повече... cool.gif

Нека пък да ти кажа, че АТИ са малко по-напред в технологията от енвидия... Започнаха масово производство да ДДР4 карти, докато енвидия са с ДДР3 почти всички модели... Освен това обръщат голямо внимание на вградените видеокарти, като въпросния 780G чипсет няма равен по производителност на видеото... Още повече поддръжката на кросфайър хибрид, от която съм очарован, а аз рядко се очаровам от нещо... Хибридния кросфайър надува производителността с почти 100% отгоре... При това говорим за бюджетни карти... В статия в един сайт бях чел за тест с Call of Duty 4, където външното видео изкарва 30 фрейма, в кросфайър хибрид вади 60... Определено не мисля, че истина е в Енвидия... Вече не...

PS. Ама че съм шматка...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Само да те поправя - ATI използват GDDR4, не 2.

А иначе - ако говорим за единична карта - nVidia надделяват в почти всички ценови диапазони. Ако говорим за SLI/Crossfire и т.н. - има още много път да извървят и двете компании. Hybrid Crossfire го въведоха съвсем скоро. Драйверите за него още не са идеални. nVidia пък май са се отказали от GDDR4 и ще минат направо на 5 ... не е важно коя компания какво развива, а до колко можеш да се възползваш от лимита в бюджета. Толкова пари - такава част (не говорим само за видео карти). И ако фенщината не е завлядала толкова много даден потребител - резултата е доста доволен човек, който е бил песимистично настроен към даден продукт. Аз като си взимах мойта HD3850 се страхувах, че игрите започващи с реклама на nVidia няма да ми вървят ... Общо взето - всеки с проблемите си ... затова сме тук да помагаме както можем!

Не съм съвсем съгласен... Имаш ЛС... Айде да не флудим темата...

• Автор
С подходящо дъно няма значение... Например - това дъно и въпросната 3650... Включва се в кросфайър хибрид и се повишава производителността на видеото почти двойно... При това в ненатоварено състояние работи вграденото видео, тъй че външното се ползва само при игри например...

Иначе охлаждането не мисля че е най-важния проблем ако човека не се занимава с любимия ви клок...

Занимавам се с клок,но не и на видео карти!Просто нз как да действам!А процесора и рама сам ги клокнал ето конфигурация:

MB:GB P31-DS3L

CPU:C2D E2160 [email protected] GHz Box

Ram:2x1 Gb A-Data 667@800 Mhz

VGA:и сега ме разконцентрирах се от вашите предложения!Последно Asus ли е най-добре

HDD:WD 320 GB 16 MB

Case:Foxconn 3GTLA 436/420 PFC

Opt.Старата ми:Sony DVD/CD-RW CR320X

Последно - ако ще е 3650 - да, Асус-а е най-добре. А клока на видео карти става под Windows с AtiTool или RivaTuner, като дори и да не разбираш можеш да намериш оптималните честоти автоматично с програмата, като тя сама си вдига на стъпки от по 5Mhz и тества ... така за около 30 минути програмата сама прави всичко. После - ако грее много или пък прави артефакти си сваляш сам честотите с по 5Mhz-ова стъпка и си тестваш с някоя игра ...

@ psycho_666 не съм отлично запознат с hybrid crossfire но долколкото съм гледал тестове пройзводителността се удвоява само с най-ниския клас(3400) карти който съще е с ДДР2 но надали ще е същото с 3600 и 3800 сериите.Колкото до тези чипсети в едно ревю на Tomshardware са пуснали ядрото на 950Mhz което почти удвой пройзводителността и в някой случеи бие дори crossfire режима.Интересното е че доколкото знам още не са пуснали дъно с вградена памет към видеото но само 1 да пусне ще го последват и всички останали а това бая ще ускори видеото имаики предвид че сега всичко трябва да минава през контролера в процесора...

Такова дъно и един двуядрен Атлон или дори някое В2 степинг Феномче(понеже навярно ще им понижат бая цените като излезе В3) ще заемат позицийте за най-добра бюджетна машина.

@ psycho_666 не съм отлично запознат с hybrid crossfire но долколкото съм гледал тестове пройзводителността се удвоява само с най-ниския клас(3400) карти който съще е с ДДР2 но надали ще е същото с 3600 и 3800 сериите.Колкото до тези чипсети в едно ревю на Tomshardware са пуснали ядрото на 950Mhz което почти удвой пройзводителността и в някой случеи бие дори crossfire режима.Интересното е че доколкото знам още не са пуснали дъно с вградена памет към видеото но само 1 да пусне ще го последват и всички останали а това бая ще ускори видеото имаики предвид че сега всичко трябва да минава през контролера в процесора...

Такова дъно и един двуядрен Атлон или дори някое В2 степинг Феномче(понеже навярно ще им понижат бая цените като излезе В3) ще заемат позицийте за най-добра бюджетна машина.

Tom's простотията малко ще я пропусна... Ами дънцето е вече на пазара... Не знам какви са му възможностите като дъно, но като вградено видео на пазара няма по-добро в момента... Производителноста се удвоява наистина с карта 3470... Що се отнася до 36ХХ те наистина с доста по-добри показатели, но това не значи че производителността им няма да се увеличи... Поне с 10% си е достатъчно... В смисъл хем дъното евтино, хем ти увеличава производителността на видеото... И честно казано бих го пробвал със сапфирска карта... Ама... Това наистина е доста добро решение... Особено щом вградената кошница държи и DX10... Не че някой я ползва де...

• 4 седмици по-късно...
Нека пък да ти кажа, че АТИ са малко по-напред в технологията от енвидия... Започнаха масово производство да ДДР4 карти, докато енвидия са с ДДР3 почти всички модели... Освен това обръщат голямо внимание на вградените видеокарти, като въпросния 780G чипсет няма равен по производителност на видеото... Още повече поддръжката на кросфайър хибрид, от която съм очарован, а аз рядко се очаровам от нещо... Хибридния кросфайър надува производителността с почти 100% отгоре... При това говорим за бюджетни карти... В статия в един сайт бях чел за тест с Call of Duty 4, където външното видео изкарва 30 фрейма, в кросфайър хибрид вади 60... Определено не мисля, че истина е в Енвидия... Вече не...

PS. Ама че съм шматка...

Дори и с ДДР3 да са им картите ,пак трошат краката на АТИ.....Защо им е да слагат ДДР4??

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.