Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mamutu - мнения, проблеми, дискусии

Featured Replies

Ще Ви предложа един интересен, обоснован и прантичен начин за избор на антивирусна - на http://www.virscan.net/ под таблицата с 36 -те програми / ESET не зная защо липсва/ са достъпни резултатите за последните 10 анализирани файла - достатъчно е човек известно време да си води статистика и най-добре справящите се програми ще се откроят пред него - предоставят се файлове от цял свят ! Австрийският Mamutu 1.7 не е антивирусна - по скоро прилича на защитна стена - странното е, чe вижда-лови-блокира повече от антивирусните ....Скоро никоя единична програма не ме е впечатлявала така... Сега при мен е до Avira 8 Suite ,всичко е доста различно , няма ли някой да го добави до K I S 2009 - ще го предпази от непредвидени събития - смаях се от установеното, защото атакуваха новата руска версия по всички възможни начини .... Поздрави

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

• Отговори 220
  • Прегледи 32,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Mamutu 2.0.0.22 вече дори и той разполага с опция за автоматично препращане на съмнителни файлове до авторите си от Австрия за анализ. Доволен съм - вече не е нужно аз да ги изпращам и повече няма да

• Никаква реакция от Mamutu (с параноични настройки)при файлове от тази дата: След сканиране с MBAM: http://img254.imageshack.us/i/2510u.jpg/ И FF отказа: http://img801.imageshack.us/i/469257

• Това от чертежа си ли го извади или си го изсмука от пръстите? Новата версия на Online Armor нищо общо няма с предходните! Не стойте и не лежте на една кълка ами тествайте си сами програмите и тогав

Публикувани изображения

http://www.download.com/Dynamic-Security-A...4-10544097.html - безплатна програма.....Една от многото - и кое и какво в случая е впечатляващо ? Поздрави

Не съм казала,че е впечатляваща а те помолих да я разгледаш и да кажеш дали Маmutuе от този сорт!!!!

Исках да споделиш опит :P

Защото като гледам е същия тип като DSA_"такива много"

Кое е върхuт на Мamutu-30 еuro!!!

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

• Автор

http://www.emsisoft.com/en/software/mamutu/ При подобни възможности цената е нормална.... Вчера при мен блокира 13 вируса - пропуснати от Авира ! Подобни бяха констатациите и на безплатния скенер на Dr WEB . Съзнателно изтеглям различни файлове от непрепоръчителни портали ....Как да не се впечатлявам .... Програмата е уникална ! Дали има други подобни програми - възможно е - ако на някой са известни, нека ги посочи ....

North, би ли инсталирал Mamutu 1.7 и след ден-два да споделиш впечатления .... Защото при мен блокира "чисти" файлове заради тяхна странна самоинициативност .... Не споря с теб , просто ми се иска да го пробват и споделят мнения още хора.... Поздрави

North, би ли инсталирал Mamutu 1.7 и след ден-два да споделиш впечатления .... Защото при мен блокира "чисти" файлове заради тяхна странна самоинициативност .... Не споря с теб , просто ми се иска да го пробват и споделят мнения още хора.... Поздрави

Дали ще има конфликти с Кис2009?И двете имат сходни модули.Иначе бих го пробвал с удоволствие.

Впоследствие при деинсталация някакви проблеми?

North, би ли инсталирал Mamutu 1.7 и след ден-два да споделиш впечатления .... Защото при мен блокира "чисти" файлове заради тяхна странна самоинициативност ....

Бих, в понеделник на виртуалната машина стига да не забравя Публикувано изображение И ако ми оставиш линк за download разбира се.

Инсталирах го, да го видя що за чудо е. Първи впечатления - добри. Параноична и все пак лека програмка... Ще споделям по-нататък.

North: http://www.mamutu.com/en/software/download/

ПП. Промоцията за малкото му братче - a-squared Anti-Malware - отново работи, с друг купон.

Инсталирах го, да го видя що за чудо е. Първи впечатления - добри. Параноична и все пак лека програмка... Ще споделям по-нататък.

North: http://www.mamutu.com/en/software/download/

ПП. Промоцията за малкото му братче - a-squared Anti-Malware - отново работи, с друг купон.

Mожеш ли да ми кажеш каква стена имаш на компа като я сложи!!!Като се има предвид че е IDS за това те питам!!!

С КИС не знам как ще стане.

Знам, че ще хвърля някого в ужас, но нямам стена. За толкова години активно мотаене из нета не съм имал проблеми с хакерски атаки и други подобни. Основните проблеми са ми с вируси. А и донякъде съм се научил и сам да се пазя. Потребител съм на БТК, това е другото, което също донякъде ме пази. Държа на силен антивирус, не обичам стени (не че не съм пробвал). В момента карам с G DATA Internet Security, но без стена - позволява модулно инсталиране. EDIT: Първият проблем - не се разбират с Ad Muncher-a ми. Мамутът уби кравата.

Знам, че ще хвърля някого в ужас, но нямам стена. За толкова години активно мотаене из нета не съм имал проблеми с хакерски атаки и други подобни. Основните проблеми са ми с вируси. А и донякъде съм се научил и сам да се пазя. Потребител съм на БТК, това е другото, което също донякъде ме пази. Държа на силен антивирус, не обичам стени (не че не съм пробвал). В момента карам с G DATA Internet Security, но без стена - позволява модулно инсталиране.

EDIT: Първият проблем - не се разбират с Ad Muncher-a ми. Мамутът уби кравата.

Да това е вярно за GDATA че е добра,но те питам защото тези които имат стени с IDS/HIPS ще ми е малко странно как ще я ползват,...а и е платена

Преди имах Avira Premium +Комодо и сложих Dynamic Security Agent и сtранното е ,че работиха 2 дни и после DSA не позволяваше на Avira да прави UPDATE.....

За платения лиценз не е голям проблем. В нета не успях да открия лиценз точно за нея, но пък има начини за удължаване на трайъла - не му е мястото тук, а и не мога да ги обсъждам... Както и да е. Първо негативно впечатление - конфликт с Ad Muncher - и двете са стартирани, но въпреки това кравата не може да работи - пак виждам нещо, което бях забравил от години - реклами. Никакви игрички с настройките на мамута не помагат. Не й позволява да следи браузърите и да ги филтрира и това е. Изключа ли мамута, кравата пак почва да пасе реклами. Не ми се отразява на връзката. Предполагам, че останалите, които ползват стени, ще се изкажат и те по въпроса.

http://www.emsisoft.com/en/software/mamutu/ При подобни възможности цената е нормална.... Вчера при мен блокира 13 вируса - пропуснати от Авира ! Подобни бяха констатациите и на безплатния скенер на Dr WEB . Съзнателно изтеглям различни файлове от непрепоръчителни портали ....Как да не се впечатлявам .... Програмата е уникална ! Дали има други подобни програми - възможно е - ако на някой са известни, нека ги посочи .... Поздрави

Чудесно тогава ......(а Avira е premium) и каква стена ползваш че така добре се разбира с Мamutu????

Не.

Не ми трябва на BG....Мерcи ,много мило ама ще ми е трудно с BG Термините

Ок още ви бъркам... А ти пробва ли Мамуту

Не ми трябва на BG....Мерcи ,много мило ама ще ми е трудно с BG Термините

Ок още ви бъркам... А ти пробва ли Мамуту

Не мисля,че си заслужава и още повече платена и то не малко,не виждам да е с нещо по-различна от една защитна стена с defense модул,като например, безплатната Comodo или пък Online Armor за домашни условия са идеални .Те също са леки и не се усещат и си вършат добре работата.Честно казано,нямам намерение да я пробвам.Кис ми е напълно достатъчна и доказана програма,имам и пълното доверие,макар и за малко да го бях загубил във версия 2009,заради сканирането на тези архиви.Но се надявам да го оправят в най- скоро време.

Не мисля,че си заслужава и още повече платена и то не малко,не виждам да е с нещо по-различна от една защитна стена с defense модул,като например, безплатната Comodo или пък Online Armor за домашни условия са идеални .Те също са леки и не се усещат и си вършат добре работата.Честно казано,нямам намерение да я пробвам.Кис ми е напълно достатъчна и доказана програма,имам и пълното доверие,макар и за малко да го бях загубил във версия 2009,заради сканирането на тези архиви.Но се надявам да го оправят в най- скоро време.

как завърши тази история кой настройки излизоха най-добри

И те питах за Мамуту защото TNN направо орева света .....А аз видиaх снимката и ми стана ясно какъв тип е

• Автор

Пакетът на Авира е съвместим с Mamutu 1.7 .... Ползвам още Spyware Process Detector v.3.12- на БГ език- със 17 метода на съпоставки... Отлични програми - но не са безплатни ..... Поздрави

Пакетът на Авира е съвместим с Mamutu 1.7 .... Ползвам още Spyware Process Detector v.3.12- на БГ език- със 17 метода на съпоставки... Отлични програми - но не са безплатни ..... Поздрави

Да де,.... но каква ти е стената за да сложиш Мамуту

• Автор

Никого не убеждавам за нищо ! Споменатите съм ги пробвал и са несъпоставими с Mamutu 1.7 -иначе всяко мнение си е лично...Има още програми - но не трябва да се прибързва..... Поздрави

как завърши тази история кой настройки излизоха най-добри

И те питах за Мамуту защото TNN направо орева света .....А аз видиaх снимката и ми стана ясно какъв тип е

Единствено до-настройвам сканирането на Web трафика и защитата на файловете и паметта,друго не пипам,особено защитната стена.Преди време имах ядове и от тогава я оставам по-подразбиране.Така бях и с по старите версии и нямах ядове.
  • Автор

Вградената стена в Avira Premium Security Suite 8 - при мен всички решения са временни и донякога .... Поздрави

Вградената стена в Avira Premium Security Suite 8 - при мен всички решения са временни и донякога .... Поздрави

ok

За това я ползваш значи заради Suite на Avira които няма Hips и това ти е допълнение все 1 си c Avira premium + Комодо.......Мисля,че е същото....

Добре де ,но Avira suite+ Dynamic Security Agent е същото(работи като Мамуту предполагам на системата свои/чужд)a DSA е безплатна

• Автор

Mamutu 1.7 - хубава програма - но сама е доникъде... Отлично начало за доустановяване на непознати вируси.... Поздрави

Единствено до-настройвам сканирането на Web трафика и защитата на файловете и паметта,друго не пипам,особено защитната стена.Преди време имах ядове и от тогава я оставам по-подразбиране.Така бях и с по старите версии и нямах ядове.

Ок значи ти не правиш много промени...моята е като на никси само че с малки различия.Аз точно заради HIPS-a я избрах а бях с Avira Premium+Kомодо

Ок значи ти не правиш много промени...моята е като на никси само че с малки различия.Аз точно заради HIPS-a я избрах а бях с Avira Premium+Kомодо

Ами,да,не са ми нужни повече настройки.При самата инсталацията и при пълното сканиране, самата програма се ориентира и определя с какви приложения и програми ще си има работа ,как да постъпва с тях и какви права ще им даде за по нататъшната и сигурна работа на системата.Web трафика и защитата на файловете и паметта мисля,че това е достатъчно.

Да видях и на двамата настройките,ами щом всичко е нормално с тях ги оставете така.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Ами,да,не са ми нужни повече настройки.При самата инсталацията и при пълното сканиране, самата програма се ориентира и определя с какви приложения и програми ще си има работа ,как да постъпва с тях и какви права ще им даде за по нататъшната и сигурна работа на системата.Web трафика и защитата на файловете и паметта мисля,че това е достатъчно.

Да видях и на двамата настройките,ами щом всичко е нормално с тях ги оставете така.

А може ли някои да каже дали има безплатна версия на Аd Muncher или това е Мит? Tuto na Sandboxie или някаква информация за настройки и работа,че не видях никъде в Sit-а

• Автор

""""Не мисля,че си заслужава и още повече платена и то не малко,не виждам да е с нещо по-различна от една защитна стена с defense модул,като например, безплатната Comodo или пък Online Armor за домашни условия са идеални """" Пробвал съм тези програми - не са идеални - много далеч са от възможностите на параноичния австрийски блокатор..... И той не е идеален и понякога греши - при мен блокира торентклиенти и ги класифицира с различни троянски диагнози - научих го да ги допуска да работят , а той си знае неговото - пак блокира изходящия им трафик... Заради съмнения за конфликти добавих специфична и прецизна противошпионска програма - споменах за нея - също платена - с 14 дни срок за пробване .... Засега изобщо не смятам да деинсталирам Mamutu 1.7 и постепенно свикваме взаимно ..... Поздрави

• Автор

Искаш да споделиш , че са съвместими ли ? Mamutu 1.7 e вътре в австрийската програма и е класен параноик - но дори в 30 % от случаите да е прав, аз ще съм повече от доволен....Достатъчно ми е .... Поздрави

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.