Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mamutu - мнения, проблеми, дискусии

Featured Replies

Ето реакцията на програмата на обикновенна програма за графични изображения MakeUpPilot .Вижте шотовете

Avast Home 4.8 също откри 2 файла(Trojan) и ги изтри,предполагам,че е тази програма, която ми прати по Skype.Но Кис 2009 и Avira Personal Free8 не реагират,жалко ,че не мога да я кача във VIRUSTOTAL файла е доста голям около 45мб.
  • Отговори 220
  • Прегледи 32,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Mamutu 2.0.0.22 вече дори и той разполага с опция за автоматично препращане на съмнителни файлове до авторите си от Австрия за анализ. Доволен съм - вече не е нужно аз да ги изпращам и повече няма да

• Никаква реакция от Mamutu (с параноични настройки)при файлове от тази дата: След сканиране с MBAM: http://img254.imageshack.us/i/2510u.jpg/ И FF отказа: http://img801.imageshack.us/i/469257

• Това от чертежа си ли го извади или си го изсмука от пръстите? Новата версия на Online Armor нищо общо няма с предходните! Не стойте и не лежте на една кълка ами тествайте си сами програмите и тогав

Публикувани изображения

Avast Home 4.8 също откри 2 файла(Trojan) и ги изтри,предполагам,че е тази програма, която ми прати по Skype.Но Кис 2009 и Avira Personal Free8 не реагират,жалко ,че не мога да я кача във VIRUSTOTAL файла е доста голям около 45мб.

точно тука е силата на една антивирусна програма - докато не представлява реална заплаха за компютъра да не се интересува от даден файл. Не съм защитник на КИС или Авира, предимно ползвам Есет, не съм и противник на Аваст, и той е ползваните от мен, но четейки този форум дори от любопитство няма да сложа мамуту...

Аз искам да съм спокоен да си правя каквото ми кефне, да влизам където ми кефне, да свалям каквото ми кефне и да знам че няма нищо да ми повреди системата, а да ни досаждат за всяко нещо дали искам да го направя или не, сорри.

Затова се върнах на винХП от виста, мразя да ме питат сигурен ли съм че аз съм натиснал клавища на мишката...

точно тука е силата на една антивирусна програма - докато не представлява реална заплаха за компютъра да не се интересува от даден файл. Не съм защитник на КИС или Авира, предимно ползвам Есет, не съм и противник на Аваст, и той е ползваните от мен, но четейки този форум дори от любопитство няма да сложа мамуту...

Аз искам да съм спокоен да си правя каквото ми кефне, да влизам където ми кефне, да свалям каквото ми кефне и да знам че няма нищо да ми повреди системата, а да ни досаждат за всяко нещо дали искам да го направя или не, сорри.

Затова се върнах на винХП от виста, мразя да ме питат сигурен ли съм че аз съм натиснал клавища на мишката...

Е да,може и да си прав,но какъв е смисъла тогава да стои там някъде свалено на дисковете ти,някакво си EXE,което може да бъде потенциално опасно. До известна степен се излагаш на риск,няма да навлизам в подробности как става.Аз пък искам,точно обратното,да бъда максимално защитен, като антивирусната ми да не позволява запис на моите дискове и да спира връзката на заразения файл(според нея) още когато е на сървъра .Всеки сам си решава .Аз предпочитам антивирусната ми да е параноична.

да свалям каквото ми кефне и да знам че няма нищо да ми повреди системата, а да ни досаждат за всяко нещо дали искам да го направя

Е, това няма как да стане,даже и след едно обновяване на софтуер може да станеш уязвим.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Програмата прехваща браузъри заради съмнителни действия -а това е практика при най-добрите трояноподобни шпиони... Три дни са малко за по-обща преценка - но и аз няма да го деинсталирам засега този мамут ... При мен е заедно с Avast Pro 4.8.1201.

Той Аваста на безобиден файл като "Рози и цветя" пищи.А да не говорим за някой пакетиран файл...Авира и Кис си траят защото няма нищо.

Кис реагира при разопаковането на файла.Мамута никаква реакция при разпакетирането,което е кофти Публикувано изображение

Мамута реагира чак при стартирането на "съмнителното" приложение Photoshop

Подозрителното приложение,сами се убедете.Явно програмата реагира точно така на приложения с подобна структура това се вижда и от горният ми пост по отношение на MakeUpPilot Иначе откровенно - Мамута си го бива,но при мене просто е излишен.

Поздрави.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Автор

Програмата прехваща какво ли не ... Днес реших с нея да карантинирам два от най-странносъмнителните файлове - последва серийно рестартиране - преход към свеж Win + напълно нова защитна конфигурация - пробвам я за пръв път ! Първо впечатление - няма проблеми с карантиниранията....Mamutu 1.7 май наподобява някои действия на Twister - изисква допълнителни проверки и преценки ...Деинсталирах германо-австрийската конфигурация . Споделям го за информация на съфорумци, които я пробват - никоя програма не е идеална! Поздрави

• Автор

Тази тема е между интересните в други форуми - а тук е друго ... Единствената тема - обособена от мен в този форум . За Mamutu 1.7 преценката бе на Wankata - програмата си е интересна . Помолих ivo 464 да сподели нещо тук - не ме разбра или няма желание ... И какво като съм си установил налични несанкционирани Root-изменения в регистрите на Win - няма да ги отстранявам - очаквам други трояноподобни творения с интерес... Нека "атакуват" - как да бъдат излъгани иначе .... Коментарите оставям за експертите , защото се считам за стигнал донякъде потребител....Поздрави

Тази тема е между интересните в други форуми - а тук е друго ... Единствената тема - обособена от мен в този форум . За Mamutu 1.7 преценката бе на Wankata - програмата си е интересна . Помолих ivo 464 да сподели нещо тук - не ме разбра или няма желание ... И какво като съм си установил налични несанкционирани Root-изменения в регистрите на Win - няма да ги отстранявам - очаквам други трояноподобни творения с интерес... Нека "атакуват" - как да бъдат излъгани иначе .... Коментарите оставям за експертите , защото се считам за стигнал донякъде потребител....Поздрави

Именно заради възможни подобни ефекти си разрешавам подобни експерименти само в sandbox. От обясненията не успях да разбера какво толкова прави горната програма, но за изолирано облръжение предпочитам VMware Server със snapshots. :-)

Mamutu 1.7 вече има вграден превод на български език. Добавиха го.

• Автор

Странен мамут - защо ли този път автоматично постави под контрол същия този файл - който не успях да поставя под карантина преди 4 дни ? Изчезнаха и установените Root-изменения на регистрите на Win . Възможностите на програмата са представени на официалната им страница - но както се убеждавам - няма програма със сто процентова ефективност.... Поздрави

Странен мамут - защо ли този път автоматично постави под контрол същия този файл - който не успях да поставя под карантина преди 4 дни ? Изчезнаха и установените Root-изменения на регистрите на Win . Възможностите на програмата са представени на официалната им страница - но както се убеждавам - няма програма със сто процентова ефективност.... Поздрави

Искаш да кажеш "за не знам кой път, но все не ми се вярва" ?

• Автор

Защо да не ми се вярва ... Всички признават изпреварващото развитие на вредоносния код ... Тестове с откриваемост 98-99 % ми изглеждат като рекламна стъкмистика - май никои производители на защитен софтуер не желаят да признаят истината за реалните проценти , а я знаят ... Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

http://www.computerguard.de/vb/showthread.php?t=1212 - тук подаряват лиценз за Mamutu и a-squared Anti-Malware. Колко ще работи на множество компютри едновременно, не знам, но хората не го харесват, а са си го купили. И го подаряват, да не става зян...

Трябва само да се обадите в темата, че искате лиценз. Не съм го тествал, имам си доживотен и за двете...

http://www.computerguard.de/vb/showthread.php?t=1212 - тук подаряват лиценз за Mamutu и a-squared Anti-Malware. Колко ще работи на множество компютри едновременно, не знам, но хората не го харесват, а са си го купили. И го подаряват, да не става зян...

Трябва само да се обадите в темата, че искате лиценз. Не съм го тествал, имам си доживотен и за двете...

Работи пробвах току що може да добавиш кода към темата в промото

rac-wav-nak-737

a-squared Anti-Malware лиценз 1 - 7/27/2008 до 7/27/2009

Сета Mamutu 1.7 е до Outpost Firewall Pro 2009 и Касперски Антивирус 2009 двете заедно с Outpost се надпреварват кой ще е по напред Публикувано изображение Както изглежда ако няма смисъл от съвместното съществуване най вероятно ще я махна.

• Автор

Мамутът работи евристично - по анализ на поведение - защо ще го махаш при липса на конфликти... Постигнал си сработване на 2 проактивни руски програми...Няма ли конфликтност между тях? Замислям се дали да не го добавя към Twister + Online-Armor Free- те изглеждат като влюбени и се пазят взаимно ... Чудя се обаче защо китаецът се обновява от адреси в САЩ и Хон Конг... Китайският национал е най-интересната проактивна програма измежду пробваните досега от мен ...Не мисля да го лъжа да приема Qutpost , а и вероятно пак ще я блокира... Поздрави

... Постигнал си сработване на 2 проактивни руски програми...Няма ли конфликтност между тях? ... Поздрави

Какво разбираш точно под конфликтност?Ако това дали си пречат взаимно НЕ.

Единствено Антишпионът на Qutpost е изключен,сам предостави на Касперски тази защита.

Харесва ми в Qutpost,че програмата е по гъвкава.

Да Мамута няма да го деинсталирам - ще го наблюдавам и пропусне ли нещо което другите не го пропускат - директен БАН.

Поздрави

едит: Мамута не реагира при инсталацията на Webroot Spy Sweeper докато другите две програми направо побесняха.Друго направи ми впечатление,че сам си решава кое е правилно :) Не харесвам когато нещо решава вместо мене.Започвам да изпитвам недоверие към тази програма,но ще я изчакам още три дни....

• Автор

Nikssi,направо се учудвам колко още защитни програми с HIPS и без HIPS си способен да добавиш в едновременен режим на активност - и те даже работят - един господ знае с каква функционалност ... Благодаря Ви , че ми напомнихте за мамута - може-би нямаше да се сетя да го пробвам с Twister - в чиста комбинация-тоест без Online-Armor... Интуитивно предусещам "уникат" - довечера ще пробвам ... Поздрави

Nikssi,направо се учудвам колко още защитни програми с HIPS и без HIPS си способен да добавиш в едновременен режим на активност - и те даже работят - един господ знае с каква функционалност ... Благодаря Ви , че ми напомнихте за мамута - може-би нямаше да се сетя да го пробвам с Twister - в чиста комбинация-тоест без Online-Armor... Интуитивно предусещам "уникат" - довечера ще пробвам ... Поздрави

Дълбоко се заблуждаваш,че просто така ги слагам просто знам какво ще последва след една такава инсталация особенно на програма като Webroot Spy Sweeper мисля,че ме разбираш...

Гледам как ще реагират програмите....Някои си мълчат и това директно ги праща в коша :lighter:

И Мамута вече е история.Оставам си с Avira + Qutpost + всички които си дремят само за сканиране.Достатъчен добър блокатор е Qutpost

Поздрави

• Автор

Avira Premium 8 + Qutpost Firewall Pro вероятно за момента е едно от възможно най-добрите решения ....Не зная съвместно с руската стена дали мамутът е функционирал пълноценно ... Поздрави

Avira Premium 8 + Qutpost Firewall Pro вероятно за момента е едно от възможно най-добрите решения ....Не зная съвместно с руската стена дали мамутът е функционирал пълноценно ... Поздрави

Да гаранция.Веднага Qutpost му разреши активност,обратното също беше видно в съобщенията.100 % от ползващите са определили Qutpost като надежна програма,още повече дори е снета от наблюдение автоматично.Това ли наричаме конфликт ?
  • Автор

Да гаранция.Веднага Qutpost му разреши активност,обратното също беше видно в съобщенията.100 % от ползващите са определили Qutpost като надежна програма,още повече дори е снета от наблюдение автоматично.Това ли наричаме конфликт ?

Написаното от теб е логично... Имах предвид евристичното му функциониране - спомням си - мамутът регистрираше в логовете си невидими събития за много други програми - пак ще го инсталирам .... Безпроблемно работеше с Avira Suite 8 -тя е без HIPS... Поздрави
  • Автор

Първото нещо, което мамутът направи - автоматично постави под наблюдение и контрол Twister - явно да не върши "своеволия"... Иначе се приеха и е налице интересно начало на съвместната им охрана ... Деинсталирах безплатната Online-Armor поради ново установено зацикляне - този път без набъбване на папката и - след рестарт се нормализира, но ми е и скучна ... Така и не разбрах онези хора какво не му харесват на мамута - инсталирам за трети път може-би най-интересната евристична програма ... Twister е по-бърз и от НОД 32,а по установяемост на вредоносни кодове е при най-добрите... Дали е уникално решението и как работи ще става ясно през следващите дни ... Поздрави

Така и не разбрах онези хора какво не му харесват на мамута

Е трети път да казвам едно и също ми идва малко в повече.

Първото нещо, което мамутът направи - автоматично постави под наблюдение и контрол Twister - явно да не върши "своеволия"... Иначе се приеха и е налице интересно начало на съвместната им охрана ... Деинсталирах безплатната Online-Armor поради ново установено зацикляне - този път без набъбване на папката и - след рестарт се нормализира, но ми е и скучна ... Така и не разбрах онези хора какво не му харесват на мамута - инсталирам за трети път може-би най-интересната евристична програма ... Twister е по-бърз и от НОД 32,а по установяемост на вредоносни кодове е при най-добрите... Дали е уникално решението и как работи ще става ясно през следващите дни ... Поздрави

:) Правилно е постъпил.Да разбирам ли че си без защитна стена сега Публикувано изображение
  • Автор

Ken, имах предвид закупилите я - и подаряващи лиценз- да не става зян ! Nikssi, мамутът си е евристична защитна стена , включих и вградената при Win XP без проблеми ! Twister сега при мен е с две защитни стени и системата е по-пъргава и по-бърза дори, ако сравнявам с вариант -начело с NOD 32 ...Е - още не зная доколко добра ще е общата им ефективност.... Поздрави

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.