Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mamutu - мнения, проблеми, дискусии

Featured Replies

Мдам. Спомням си с умиление за фалшивите засичания на програмките на EMSI. От времето, когато все още не им бях осигурил вечен покой. То не бяха засечени торти, бисквиДи и маса Download Managers, торент клиенти и какво ли не. Ето един мил спомен отпреди половин година за фалшиво засичане за BitTorrent:

Публикувано изображение

• Отговори 220
  • Прегледи 32,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Mamutu 2.0.0.22 вече дори и той разполага с опция за автоматично препращане на съмнителни файлове до авторите си от Австрия за анализ. Доволен съм - вече не е нужно аз да ги изпращам и повече няма да

• Никаква реакция от Mamutu (с параноични настройки)при файлове от тази дата: След сканиране с MBAM: http://img254.imageshack.us/i/2510u.jpg/ И FF отказа: http://img801.imageshack.us/i/469257

• Това от чертежа си ли го извади или си го изсмука от пръстите? Новата версия на Online Armor нищо общо няма с предходните! Не стойте и не лежте на една кълка ами тествайте си сами програмите и тогав

Публикувани изображения

Изтрий Mamutu

"Ако не я изтрий,тя ще го затрий."

"Масмута" е пълна трагедия и срам за софтуера!

Програмата ми засича,поведение наподобяващо спайуеър ...

Скоро може и без кодеци да останеш,после ще ти ги върнат,ама на части.

Не трий Mamutu,изтрий скапания менажер.Това е блокатор на поведение-можеш да блокираш само подозрителното поведение.Ако менажера работи и след това си ОК.Например Firefox преди имаше подобно на backdoor поведение,след забрана на държането си работи без проблем.А и bit torrent-а си е пиратска програма за пиратски сайтове с пиратско съдържание.И всеки браузер може да доунлоадва без излишни програми.

Редактирано от trix (преглед на промените)

Не трий Mamutu,изтрий скапания менажер.Това е блокатор на поведение-можеш да блокираш само подозрителното поведение.Ако менажера работи и след това си ОК.Например Firefox преди имаше подобно на backdoor поведение,след забрана на държането си работи без проблем.А и bit torrent-а си е пиратска програма за пиратски сайтове с пиратско съдържание.И всеки браузер може да доунлоадва без излишни програми.

Леле, отдавна не бях чел толкова изчистено от смисъл и каквито и да е аргументи мнение. Моите уважения, но пишеш абсолютно напосоки...

Леле, отдавна не бях чел толкова изчистено от смисъл и каквито и да е аргументи мнение. Моите уважения, но пишеш абсолютно напосоки...

А ти не виждаш ли каква наглост е в темата за програмата да се съветва да се изтрие същата

Mamutu е дело на разработчиците на a-squared. Според мен има достатъчно по-добри варианти, за да се използва тази програма от начинаещи, а мен ме съмнява дори и напредналите потребители да се спрат на нея. Това, че е даунлауд мениджър не значи, че с него се изтегля само нелегално. Това пък за BitTorrent какво трябва значи? Значи щом стане въпрос за торент тракер, задължително се говори за нелегална дейност. Вярно е, че в голям процент от торент тракерите има нелегално съдържание, ами например LegalTorrents?

А ти не виждаш ли каква наглост е в темата за програмата да се съветва да се изтрие същата

Kaкъв е проблемът тази програма или някоя друга да бъдат подложени на критика? Защо да няма мнения за премахването и? Някога пускал ли си HijackThis или да речем Process Explorer, за да видиш как се държат Mamutu или a-squared със системата? Имаш ли представа колко много фалшиви засичания има от тях? Твоите аргументи висят във въздуха. Например "пиратска" програма не означава абсолютно нищо, драги trix...
  • Автор

Блокатори по поведение от подобен тип много рядко грешат. Сега ползвам ThreatFire при зададено четвърто ниво на чувствителност и нито веднъж не съм установил погрешност. Предпочел съм го, защото само той е безплатен аналог на Mamutu. Нека се качи във Вирустотал съмнителния файл или ни се предостави с линк в темата за ловенето. Internet Download Manager не съм го ползвал- защото не ми е нужен. Поздрави

Блокатори по поведение от подобен тип много рядко грешат.

....................

Нека се качи във Вирустотал съмнителния файл или ни се предостави с линк в темата за ловенето. Internet Download Manager не съм го ползвал- защото не ми е нужен. Поздрави

Малко информация за:

*IDM (Internet Download Manager) според Virustotal -> 1/41.

Разбира се, тук имаме само едно засичане - от Jiangmin - Worm/Polip.x.

*А за BitTorrent-> 0/41.

Това е положението.

• Автор

Nologo, пробвал ли си Jiangmin - този антивирус не лови много, но е доста добър в блокирането по поведение. За мен нещата са си съмнителни, без да съм убеден в едното или в другото. IDM има достатъчно алтернативи - бих го деинсталирал и заменил с друг - така отпадат и съмненията. Поздрави

Nologo, пробвал ли си Jiangmin - този антивирус не лови много, но е доста добър в блокирането по поведение. За мен нещата са си съмнителни, без да съм убеден в едното или в другото. IDM има достатъчно алтернативи - бих го деинсталирал и заменил с друг - така отпадат и съмненията. Поздрави

Не, не съм пробвал Jiangmin. За съжаление нямам време да опитвам засега. А Mamutu или [Ma]lware [Mutu] съм го пробвал и нямам абсолютно никакво намерение да повторя грешката си. Според мен програмките на EMSI са правени в час по трудово и на тях не може да се разчита. Освен това използването на подобен тип блокиращи (Behavior Blocking) програми като самостоятелни модули за сигурност (пак според мен) е лишено от какъвто и да е смисъл. Особено за по-новите и по-сигурни операционни системи...
  • Автор

Някъде четох, че Win XP щели да го поддържат поне до 2014 година - значи през следващите години програми от този тип още ще са актуални - заради все по-изпреварващото развитие на вредоносния код. Макар и с доста фалшиви тревоги, Авира и австрийските програми продължават,според мен най-много да ловят и реален вредоносен код. И аз от доста месеци спрях да ги ползвам с реалновремева охрана - достатъчна ми е A-squared 4.5 Free за периодични задълбочени проверки и за сканиране контролно на единични файлове. Обаче считам точно Мамута за може-би най-доброто от EMSI- за Win XP.Поздрави

Някъде четох, че Win XP щели да го поддържат поне до 2014 година..............

Да, ама това не важи за всички. Може би си прочел за удължената поддръжка на Windows XP за типа Extended Support Retired (разширена поддръжка), която ще бъде до 08.04.2014 г. Eто повече обяснения за тази платена поддръжка: тя е тип non-security hotfix support и изисква extended hotfix agreement, purchased within 90 days of mainstream support ending (договор/ абонамент за разширена поддържка, с извършени плащания в рамките на 90 дни след прекъсване на основната поддръжка). A поддръжката с тип mainstream support retired (основна поддръжка) за Windows XP би трябвало да е приключила на 14.04.2009 г. До 08.04.2014 г. Microsoft ще разпространява безплатно само обновявания по сигурността. Заедно с Windows XP от основна поддръжка се спират още продукти на Microsoft: Office 2003, Windows Server 2003, Exchange Server 2003...

Справка: Microsoft Support Lifecycle@Microsoft.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Автор

Добре, че бе тази дискусия - можех да пропусна промоцията за Mamutu 2.0! Желаещите имат само няколко дни за осигуряване на възможност за едногодишно безплатно ползване - вижте в темата с промоциите. Поздрави

Благодаря TNN,промоцията е точна,само едно уточнение-не ми дадоха паролата и трябваше да напиша,че е изгубена и тогава ми я пратиха. Не върви на Windows7,но на виртуална vista x32 няма проблем.До довечера ще пробвам IDM дали работи коректно ако се блокира spyware поведението

• Автор

"Благодаря TNN,промоцията е точна,само едно уточнение-не ми дадоха паролата и трябваше да напиша,че е изгубена и тогава ми я пратиха." Да - и при мен бе така - като не си водя списък колко акаунта имам при EMSI от последните години. Този път навреме научих за промоцията от форум в Украйна - там са на ура! от промоцията -оценяват жеста. Програмата си е уникална и не е трудно да се свикне с ползването и. Какво като пак ми прехвана торентклиента - искам да зная той какви ги твори, а правилата ги преценявам и задавам аз. Примерно защитната стена на ESS 4 има ли представа, че той се бил самонагласил да се стартира първи - блокирах го с мамута да се стартира когато аз ръчно го стартирам. И за да не ме упрекне Fixer, ще уточня - повечето защитни стени са на същото спящо дереже. Цял мамут би се промъкнал- ако може...Не, че същите неща не ги контролирам с други програми...Друго е обаче да си като с жива защитна стена! Поздрави

Примерно защитната стена на ESS 4 има ли представа, че той се бил самонагласил да се стартира първи - блокирах го с мамута да се стартира когато аз ръчно го стартирам.

Това според теб задача на защитната стена ли е ?

Освен това в настройките си има опция за отмяна на стартирането със системата.

В случаите, когато потребителя от радост, е проспал чекбокса за това.

• Автор

Това според теб задача на защитната стена ли е ?

Освен това в настройките си има опция за отмяна на стартирането със системата.

В случаите, когато потребителя от радост, е проспал чекбокса за това.

Някои затова са я нарекли "Като Жива". Защото нагледно го "хваща". Няма лошо стените да прехващат повече - особено когато пред тях примерно липсва проактивната защита примерно на Symantec. Обаче колко са на ниво? Вече и на мен ми омръзва да ги пробвам и съпоставям...Защото опцията за отмяна на стартирането със системата някои не щели били да я изпълняват...

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Някои затова са я нарекли "Като Жива". Защото нагледно го "хваща". Няма лошо стените да прехващат повече - особено когато пред тях примерно липсва проактивната защита примерно на Symantec. Обаче колко са на ниво? Вече и на мен ми омръзва да ги пробвам и съпоставям...

Слава богу ! Доживяхме !

Значи IDM има подобно на троянски кон поведение според Mamutu на параноична настройка без интелигентно намаляване на съобщенията.

При блокиране на поведението програмата продължава да може да сваля от мрежата.Според мене е добре да се разреши с правило на IDM да прави настройки в браузеритеПубликувано изображение

А при базирано на общността ограничаване на алармите правилата са разрешени автоматично защото общността е решила да допуска тази програма

Интересно след преинсталиране на мениджъра,не е показвал вероятно зловредно поведение

Това е на виртуална,сигурно има разлики.

Редактирано от trix (преглед на промените)

• Автор

"Mamutu е дело на разработчиците на a-squared. Според мен има достатъчно по-добри варианти, за да се използва тази програма от начинаещи, а мен ме съмнява дори и напредналите потребители да се спрат на нея." Fixer, би ли уточнил някои от по-добрите варианти - защото може някой от тях да съм пропуснал да го пробвам. Но да не ми препоръчаш пак програмите на ESET - защото ще ги инсталирам и после ще помагаш в почистването. Не се шегувам.Нужда от почистване си възниква при всички програми. Поздрави

• Автор

Не зная защо Fixer се въздържа да ми отговори - сега съм озадачен от друго - при настройки по подразбиране Mamutu 2.0 поставя автоматично под наблюдение собствения си процес mamutu.exe ! Това е гръбнакът на A-squared и не съм изненадан. Потвърждавам отличния синхрон с Avira Premium Security Suite 9 - германо-австрийската комбинация лови вероятно доста повече от всички други...Някоя друга фалшива тревога между многото предимства просто е без съществено значение. Поздрави

сега съм озадачен от друго - при настройки по подразбиране Mamutu 2.0 поставя автоматично под наблюдение собствения си процес mamutu.exe ! Това е гръбнакът на A-squared и не съм изненадан.

Не си изненадан от какво? Ами ако се блокира сам ;)

• Автор

Не си изненадан от какво? Ами ако се блокира сам ;)

Mamutu 2.0 реално функционира като защитна стена при a-squared Anti-Malware 4.5. Интересното е, че тази програма поставя по подразбиране под наблюдение собствения си процес mamutu.exe. Освен това се презастрахова и с допълнителен скрит процес - установим и видим за доста малко от специалните програми за търсене и противодействие на скрити процеси. В други форуми намирам мнения, че Mamutu 2.0 може да се ползва от напреднали потребители като единствена защитна програма и ми става интересно да пробвам.Вече съм само с Mamutu 2.0 без нищо друго - чакам гости от всякакво естество - за да проверя твърдения от други форуми. Не крия - тежковъоръжен съм със спомагателни програми и шансът на непознатия вредоносен код си остава почти нулев!Той си ми е занимавка. Поздрави

Mamutu 2.0 реално функционира като защитна стена при a-squared Anti-Malware 4.5. Интересното е, че тази програма поставя по подразбиране под наблюдение собствения си процес mamutu.exe. Освен това се презастрахова и с допълнителен скрит процес - установим и видим за доста малко от специалните програми за търсене и противодействие на скрити процеси. В други форуми намирам мнения, че Mamutu 2.0 може да се ползва от напреднали потребители като единствена защитна програма и ми става интересно да пробвам.Вече съм само с Mamutu 2.0 без нищо друго - чакам гости от всякакво естество - за да проверя твърдения от други форуми. Не крия - тежковъоръжен съм със спомагателни програми и шансът на непознатия вредоносен код си остава почти нулев!Той си ми е занимавка. Поздрави

Знам,че COPY/PASTE е по удобно,но и объркващо ... понякога се чудя кой форум преглеждам :baby:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.