Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mamutu - мнения, проблеми, дискусии

Featured Replies

• Автор

Знам,че COPY/PASTE е по удобно,но и объркващо ... понякога се чудя кой форум преглеждам :baby:

Мненията са си мои - искам да пробвам.Свикнал съм да подпомагам всички програми - сега съм без никакъв активен антивирус - но е в активен режим един от най-добрите блокатори по поведение! Точно ти най-малко следва да си изненадан... Поздрави
  • 4 месеца по-късно...
  • Отговори 220
  • Прегледи 32,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Mamutu 2.0.0.22 вече дори и той разполага с опция за автоматично препращане на съмнителни файлове до авторите си от Австрия за анализ. Доволен съм - вече не е нужно аз да ги изпращам и повече няма да

• Никаква реакция от Mamutu (с параноични настройки)при файлове от тази дата: След сканиране с MBAM: http://img254.imageshack.us/i/2510u.jpg/ И FF отказа: http://img801.imageshack.us/i/469257

• Това от чертежа си ли го извади или си го изсмука от пръстите? Новата версия на Online Armor нищо общо няма с предходните! Не стойте и не лежте на една кълка ами тествайте си сами програмите и тогав

Публикувани изображения

• Автор

Mamutu 2.0.0.22 вече дори и той разполага с опция за автоматично препращане на съмнителни файлове до авторите си от Австрия за анализ. Доволен съм - вече не е нужно аз да ги изпращам и повече няма да се чудя защо пак за нещо са с дефиниция отново преди повечето от остатаналите.Ето днес сутринта ме отърваха от досадно творение - другите тепърва ще го "ловят и именуват с дефиниции"... Облак ли е това или нещо сродно за събиране на данни- за мен е без значение...Важно е да работи. Поздрави

• 9 месеца по-късно...

Никаква реакция от Mamutu (с параноични настройки)при файлове от тази дата:

2010/10/24_19:36

След сканиране с MBAM:

http://img254.imageshack.us/i/2510u.jpg/

И FF отказа:

http://img801.imageshack.us/i/46925715.jpg/

EDIT: Сега го тествах на Virut и TDL/3/4. Резултатите:

Windows не иска да стартира. Седи си на Welcome.

Явно сама не трябва да се ползва. Хубаво е да се комбинира с някоя IPS програма. (дали ОА Free, PrivateFirewall, OutPost, Comodo ... няма значение). Също е хубаво да има някой Анти-Вирус.

Сега съм я комбинирал с NIS 2011, ще видим как ще се представи.

• 1 месец по-късно...

Някой скоро да е тествал програмата по-сериозно? Вчера я бях я сложил виртуално, за малко, и всичко, което беше стартирано се засече, но все пак бих искал малко повече мнения.... ....... пп. Търся достоен заместител на хипса на Комодо, за това питам за тая програма, въпреки, че тя е поведенчески анализатор.

Редактирано от А р х и т е к т а (преглед на промените)

Тази в момента присъства...вече 4-и ден. Обажда се при стартирането на всеки нов, за нея, файл, но....искам и друга алтернатива

Това- никога! Бъгава програма!

Няма грам антивирусни свойства! Блокатор!

Все пак темата е за мамута! Мнения?

Тази в момента присъства...вече 4-и ден. Обажда се при стартирането на всеки нов, за нея, файл, но....искам и друга алтернатива

Хм ... виждам, че си параноичен. Ще ти предложа:

Jetico Personal Firewall

Ти HIPS ли искаш или Анти-Вирусна ? Между другото тя е най- леката от всички програми и се работи лесно + това няма пробиване и не те пита постоянно.

Ахам ... добре тогава. Да кажем така:

Ако сравним Mamutu с ThreatFire,OA,DW може да се каже, че им е доста под нивото.

P.S:

Що не пробваш Immunet, като искаш "антивирусни свойства" ?

Това от чертежа си ли го извади или си го изсмука от пръстите?

Новата версия на Online Armor нищо общо няма с предходните!

Не стойте и не лежте на една кълка ами тествайте си сами програмите и тогава пишете кое е бъгаво и кое не!

Посочените по-горе са много повече от нея,аз не бих заложил на тази карта!

Някой скоро да е тествал програмата по-сериозно? Вчера я бях я сложил виртуално, за малко, и всичко, което беше стартирано се засече, но все пак бих искал малко повече мнения....

.......пп. Търся достоен заместител на хипса на Комодо, за това питам за тая програма, въпреки, че тя е поведенчески анализатор.

Mamutu се провали на Rootkit TDL3 Alureon.

Достоен заместник на Комодо е Malware Defender че и по-добър.

labs.360.cn/malwaredefender/index.html

Но първо разбери и се научи че програми със сходни модули за защита не се комбинират ! ! !

Той и на Virut се проваля и на Rogue

Но за сметка на това е платена !

• 4 месеца по-късно...

Бакча...замених PC TOOLS Firewall Plus, която е доста лека, но има леки бъгчета - при затваряне на някои приложения, те остават активни в Task Manager-a - при пускането на някои игри не се появява pop-up и стои на черен екран...трябва те да се добавят ръчно в доверените за да стартират коректно - не пази от GPCODE и т.н. Сега комбинирах Online Armor и добавих Mamutu (да видя как е), защото по-принцип HIPS-a не обхващаше всичко мисля. Ако ми се стори ненужна ще я разкарам. Поне Mamutu, може да е леко по-слаба от ThreatFire, но пък е по-лека от нея. Добра промоция. Комбинацията засега няма проблеми с Avira.

Поне Mamutu, може да е леко по-слаба от ThreatFire, но пък е по-лека от нея.

Промоцията грешка няма,но с това сравнение не мога да се съглася!

Промоцията грешка няма,но с това сравнение не мога да се съглася!

Всеки си има право на мнение. Поне моите впечатления са такива. (поне засега).

Времето ще покаже. :)

Всеки си има право на мнение.

Всеки има право да не се съглася с мнение и аз това правя! Къде видя забранителна нотка в моя пост,не ми е ясно!?

Поне моите впечатления са такива. (поне засега)

А моите не са (отдавна е така,дори и сега) ! :)

Изкарай като за начало по ниски стойности на мамута и тогава ще продължим,но в друга тема! :)

Публикувано изображение

Всеки има право да не се съглася с мнение и аз това правя! Къде видя забранителна нотка в моя пост,не ми е ясно!?

А моите не са (отдавна е така,дори и сега) ! :rolleyes:

Изкарай като за начало по ниски стойности на мамута и тогава ще продължим,но в друга тема! :whist:

Публикувано изображение

Това че TF показва по-малки стойности там незначи че е по-лек. То и MSE показва леки, но е доста лакома...разликата се чувства след деинсталацията им.

А и в момента не съм вкъщи за тестове. Но пак казвам, това си е мое мнение, онова си е твое. Различни гледни точки. :ph34r:

Ако ми се стори ненужна ще я разкарам.

Направо я разкарай.

Направо я разкарай.

И защо....аз мога да си я държа на disabled докато реша коя ми харесва повече...само да не изтърва промоцията.

Отделно безплатната версия на OA няма някои неща които се допълват от Mamutu, които бачкат идеално в синхрон (все пак са на една фирма вече).

Има известно припокриване, но просто искам да ги подложа на известни изпитания. Споко няма да се превръщам в параноик...

Иначе доста хора са избрали тази схема на много-пластова защита...като някои от тях са експерти в G2G например.

Темата е леко стара, но това няма значение.

http://support.online-armor.com/showthread.php?t=3799

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.