Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mamutu - мнения, проблеми, дискусии

Featured Replies

A-squared AntiMalware е антивирус + антиспай.Има 2 сканиращи енджина свой и на Икарус.Дефиницийте са и на двете програми събрани.Има блокатор на лоши сайтове.Заема около 100 мб. и 180 при сканиране.Открива каквото Free и Ikarus по отделно.Блокира неща като google-analitics.com.

Редактирано от trix (преглед на промените)

• Отговори 220
  • Прегледи 32,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Mamutu 2.0.0.22 вече дори и той разполага с опция за автоматично препращане на съмнителни файлове до авторите си от Австрия за анализ. Доволен съм - вече не е нужно аз да ги изпращам и повече няма да

• Никаква реакция от Mamutu (с параноични настройки)при файлове от тази дата: След сканиране с MBAM: http://img254.imageshack.us/i/2510u.jpg/ И FF отказа: http://img801.imageshack.us/i/469257

• Това от чертежа си ли го извади или си го изсмука от пръстите? Новата версия на Online Armor нищо общо няма с предходните! Не стойте и не лежте на една кълка ами тествайте си сами програмите и тогав

Публикувани изображения

Това не е защитна стена за да те предпази от външни атаки.Блокатор на поведението е Публикувано изображение Какви атаки ти блокира?Блокира процеси вътре в системата,както и опити за излаз в Интернет от приложенията.Контролира системата,но в параноичен режим може да ти блокира някои файлове,свързани с автоматичното обновяване и проверка легетимността на ОС

Съвършенно вярно.Според мене по доброто решение е ползването на стена с HIPS,като Comodo/OM

Напълно излишна програми при сериозните интегрирани пакети.

знам за този файл че не трябва да се блокира и съм го снел от наблюдение,но нали ти твърдеше че този файл касперски може да го следи Публикувано изображение ще следи на баба ми кокошките дали ядът червеи тях ще следи.никой не може да следи и контролира файловете на чичо Сам защото няма да могат да съжителстват заедно.хората ти от касперски са далече от това да контролират файловете на Microsoft още много хляб има да ядът и не вярвам някога да ги догонят могат само да се учат от тях.

• Автор
http://www.emsisoft.com/en/software/antimalware/ Androcure06, австрийският комплексен защитен продукт е с доста повече възможности от обикновен антивирус и е не само с претенции за световно ниво. И на практика е при най-добрите - могат да го добавят като 21-ва програма за тестовете в другата тема ? Поздрави

http://www.emsisoft.com/en/software/antimalware/ Androcure06, австрийският комплексен защитен продукт е с доста повече възможности от обикновен антивирус и е не само с претенции за световно ниво. И на практика е при най-добрите - могат да го добавят като 21-ва програма за тестовете в другата тема ? Поздрави

TNN,mon ami ...А-squared е добър продyкт,но защо не си стоиш с него????

Mamutu може да се добавя на стени които нямат HIPS/IDS!!!NO Mamutu е платена програма а съществyват безплатни други с същите функции и не виждам защо ще ходя до ЕмсиСофт на всеки 30 дни да търся key-ове.Има избор от програми и аз ти казвам,че ТhreatFire е по-добра в случая но да не забравяме всички тези програми:

DefenseWall HIPS

Dynamic Security Agent

ProcessGuard

ProSecurity

System Safety Monitor

IceSword

Seems

Mamutu може да се добавя на стени които нямат HIPS/IDS!!!NO Mamutu е платена програма а съществyват безплатни други с същите функции и не виждам защо ще ходя до ЕмсиСофт на всеки 30 дни да търся key-ове.Има избор от програми и аз ти казвам,че ТhreatFire е по-добра в случая но да не забравяме всички тези програми:

DefenseWall HIPS

Dynamic Security Agent

ProcessGuard

ProSecurity

System Safety Monitor

IceSword

Seems

Дали да го добавя към NIS 2009 :bedtime2:

Четох някъде,че нещо прецаквал ОС вярно ли е това.Че,не може да се сдружава с други себеподобни програми :speak:

Интересно е...оттам ме прати връзката точно тука Публикувано изображение...озадачен съм

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Автор

DefenseWall HIPS

Dynamic Security Agent

ProcessGuard

ProSecurity

System Safety Monitor

IceSword

Seems

Merci. И да се мотая пак да им издирвам прибавките ли ? Предпочитам най-добрите платени - в тяхната група е и мамута. И без това често ги сменям - за какво да разчитам на ограничените безплатни продукти? Как да го кажа - сигурно ще се справя някакси и без никакви защитни продукти... Доста са хората и с подобни убеждения. Поздрави

Дали да го добавя към NIS 2009 :)

Четох някъде,че нещо прецаквал ОС вярно ли е това.Че,не може да се сдружава с други себеподобни програми :P

Интересно е...оттам ме прати връзката точно тука Публикувано изображение...озадачен съм

damto или nikssi кой от двамата ;) ? това че Mamutu не е руска програма не означава че не е добра и не може да се здружава с други.риск от конфлик със себеподобни винаги има,а това че при тебе е нямало конфликти за мене не е мерило да си вадя заключения за дадена програма,защото доста пъти съм се подвеждал от подобни изказвания като твоето.по-добре да се внимава с комбиниране на такива програми за да няма разочаровани в лоша насока.

Хубаво се смееш Публикувано изображение Танканайка но мога да ти кажа,че не е точно така както е описано.Просто личен опит.Преди време TNN попита цитирам:

няма ли някой да го добави до K I S 2009 - ще го предпази от непредвидени събития - смаях се от установеното, защото атакуваха новата руска версия по всички възможни начини ....

Да направих го именно аз. И не защото имах някакъв проблем,а защото колегата попита именно това.Да сработват се перфектно и за всичкото време в което бяха един до друг всички съобщения се дублираха перфектно.Същото беше и при съчетаването със Outpost там вече идеята ми беше дадена от името което споменаваш.Дори тази комбинация-> Outpost + KIS 2009 беше перфектна.Там защитата беше на ниво,както от външни така и от вътрешни атаки.Имах дори една уговорка с мой приятел от Русия - дадох му всичките си данни и резултата след 3 часово мъчение Outpost беше аут :speak:

но КИС го спря на втора линия...все нещо може май.

Мамута просто блокира вътрешните атаки,НЕ е стена,както и Windows XP няма никаква стена.При нея много си зависи от доставчика на интернета ти.Но това е друга тема.

Според мене Мамута е подходяща програма за тези които не ползват стена например като Comodo,Outpost,както и интегриран пакет.Там той е напълно излишен.

ПП.

damto бих искал да го стигна поне в познанията,но едва ли Публикувано изображение макар,че сам казваш,че понякога учениците надминават учителите си :speak: напълно е възможно да го надмина,ако стои на едно място Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Хубаво се смееш Публикувано изображение Танканайка но мога да ти кажа,че не е точно така както е описано.Просто личен опит.Преди време TNN попита цитирам:

Да направих го именно аз. И не защото имах някакъв проблем,а защото колегата попита именно това.Да сработват се перфектно и за всичкото време в което бяха един до друг всички съобщения се дублираха перфектно.Същото беше и при съчетаването със Outpost там вече идеята ми беше дадена от името което споменаваш.Дори тази комбинация-> Outpost + KIS 2009 беше перфектна.Там защитата беше на ниво,както от външни така и от вътрешни атаки.Имах дори една уговорка с мой приятел от Русия - дадох му всичките си данни и резултата след 3 часово мъчение Outpost беше аут :P

но КИС го спря на втора линия...все нещо може май.

Мамута просто блокира вътрешните атаки,НЕ е стена,както и Windows XP няма никаква стена.При нея много си зависи от доставчика на интернета ти.Но това е друга тема.

Според мене Мамута е подходяща програма за тези които не ползват стена например като Comodo,Outpost,както и интегриран пакет.Там той е напълно излишен.

ПП.

damto бих искал да го стигна поне в познанията,но едва ли Публикувано изображение макар,че сам казваш,че понякога учениците надминават учителите си :) напълно е възможно да го надмина,ако стои на едно място Публикувано изображение

На края ще излезе че ми се е привидяло забиването на ОС когато комбинирах Mamutu и Trend IS 2008 и се наложи в сейфмод да махам Mamutu.При изполването на ОС като Windows никога нищо не може да бъде предвидено никога нищо не е еднакво,при един е така при друг иначе и няма точни правила които да са валидни винаги.Твоя велик приятел като е толкова голям какво търси в "кракерски" сайтове и се занимава с децата няма ли си по-сериозна работа там ли му е попрището?Няма лошо но да можеше да обяснява та някой да може да научи нещо.Опитва се да обясни нещо прави се на разбиращ,но според мен прикрива некомпетентност или и той не знае какво иска да каже,защото нищо не знае.

Виждам,че твърде лично приемаш нещата.Никой не е съвършен Публикувано изображение За недовиждането...това не е ново.Обикновенно така представяш нещата,че всички около тебе са профани.Какво ли е правил форума без тебе толкова време Публикувано изображение

Не е нужно да влизаш в защитен режим.Проста спри програмата - Мамута имам впредвид и я деинсталирай.Рестартирай и се успокой.

За моженето ... не срещам пост където някой да е имал проблем и ти да си му помогнал.Защо ли?Не,че питам Публикувано изображение

Виждам,че твърде лично приемаш нещата.Никой не е съвършен Публикувано изображение За недовиждането...това не е ново.Обикновенно така представяш нещата,че всички около тебе са профани.Какво ли е правил форума без тебе толкова време Публикувано изображение

Не е нужно да влизаш в защитен режим.Проста спри програмата - Мамута имам впредвид и я деинсталирай.Рестартирай и се успокой.

За моженето ... не срещам пост където някой да е имал проблем и ти да си му помогнал.Защо ли?Не,че питам Публикувано изображение

това което предлагаш не беше възможно мишката въобще не реагираше.ще ти кажа къде е бил проблема тъй като ти и твоя приятел не се сетихте,а бързате да покажете че знаете повече и да се заяждате вместо да помислите защо става така и да обясните ясно на незнаещите.Mamutu трябваше да го инсталирам след TIS 2008 и този проблем може би нямаше да го има.просто такива програми трябва да се инсталират последни за да няма конфликти с другите,но пак не е гаранция че ще се получи и е по-добре да се внимава и да се информират решилите да ползват Mamutu за да няма разочарования и грешни впечатления от програмата.не съм казал че някой е профан,но в тази сфера не може да бъдеш категоричен на теория може и да е така,но на практика е друго това искам да кажа.някои които ползват Avast казват че правел сини екрани,но това не означава че при всички ще възникне този проблем,защото аз още не съм видял син екран дори и от бета версията.

При изполването на ОС като Windows никога нищо не може да бъде предвидено никога нищо не е еднакво,при един е така при друг иначе и няма точни правила които да са валидни винаги.

Напротив,точно при Windows всичко е предвидимо и еднакво,всичко се подчинява на строги правила,без изключения,просто е пълно с неграмотни потребители....Само документацията на тази операционна система заема една стая.Това,че можеш да си пуснеш компютъра,да стартираш или инсталираш програма,съвсем не те прави разбиращ!Продължавам да се дивя на мненията на потребители,които даже нямат и представа от това,което използват!

Редактирано от ivo464 (преглед на промените)

Напротив,точно при Windows всичко е предвидимо и еднакво,всичко се подчинява на строги правила,без изключения,просто е пълно с неграмотни потребители....Само документацията на тази операционна система заема една стая.Това,че можеш да си пуснеш компютъра,да стартираш или инсталираш програма,съвсем не те прави разбиращ!Продължавам да се дивя на мненията на потребители,които даже нямат и представа от това,което използват!

абсолютно не съм съгласен,защото винаги когато съм питал хора които са учили информатика и това им е работата никой не ми дава категоричен отговор и всеки казва че има правила но на практика какво ще стане не може да се предвиди и е твърде наивно да се дават категорични съвети,няма нищо точно и предвидимо в тази наука.това да не е струг задаваш му един милиметър да махне от материала и винаги става точно един милиметър.документацията може и две стаи да бъде но никой уважаващ себе си специалист в тази област не твърди че я знае наизуст.по-добре временно неграмотен отколкото арогантен и нищо ново ненаучаващ цял живот.

абсолютно не съм съгласен,защото винаги когато съм питал хора, които са учили информатика и това им е работата никой не ми дава категоричен отговор и всеки казва че има правила но на практика какво ще стане не може да се предвиди и е твърде наивно да се дават категорични съвети,няма нищо точно и предвидимо в тази наука.това да не е струг задаваш му един милиметър да махне от материала и винаги става точно един милиметър.документацията може и две стаи да бъде но никой уважаващ себе си специалист в тази област не твърди че я знае наизуст.по-добре временно неграмотен отколкото арогантен и нищо ново ненаучаващ цял живот.

Твоето мнение в случая няма никакво значение,защото е некомпетентно!Ако това е твърдение на "хора, които са учили информатика",значи имат още доста да учат.Математиката е точна наука и това не подлежи на коментар,най-малко пък от хора със средно образование в областта.Това,че можеш да зададеш на един струг да отнеме един милиметър от заготовка,все още не значи ,че имаш понятие от металознание и металообработка...А пък и е хубаво стругарите да си гледат струговете и да се въздържат от "компетентни" мнения в непознати им области!

Твоето мнение в случая няма никакво значение,защото е некомпетентно!Ако това е твърдение на "хора, които са учили информатика",значи имат още доста да учат.Математиката е точна наука и това не подлежи на коментар,най-малко пък от хора със средно образование в областта.Това,че можеш да зададеш на един струг да отнеме един милиметър от заготовка,все още не значи ,че имаш понятие от металознание и металообработка...А пък и е хубаво стругарите да си гледат струговете и да се въздържат от "компетентни" мнения в непознати им области!

след като си компетентен и си убеден в това което пишеш инсталирай Mamutu и след него си инсталирай NIS,TIS,KIS или друга подобна програма и кажи какво е станало.ще ти кажа и друго което трябва да се инсталира след Mamutu за да няма конфликти водещи до зацикляне на OC драйвери.образованието е без значение,защото на тестовете за интелигентност щяха да изискват само дипломи.

Правил съм го с Kis 2009,F-Secure - още при самата инсталация ме пита дали разрешавам или не. Нещо повече дори при КИС предложението му беше разреши.Друг е въпроса,че при тях е просто излишен.

• 2 седмици по-късно...

При тези настройки на Mamutu http://prikachi.com/files/458318O.jpg показва колко процента са разрешили да допуснат стартирането на файл или дадена програма http://prikachi.com/files/458319r.jpg За защита от най-новите вируси Mamutu е незаменим,може да се ползва и като справочник за нови заплахи.Дава шанс да се провери файл или програма преди да е извършена някаква вреда по ОС ако се стартира файл по невнимание.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

"""tanganika - 30 дни, заради писане на безсъдържателни мнения в раздел "Сигурност и антивирусна защита"."""Какво е сътворил - та да е наказан ? Уж следя форума - без него е по-скучно. Хората са с различни познания - а той явно не знае как да се превърне в "ненаказуем". Чудя се къде се загуби от 2 седмици -тъкмо много бе харесал Касперски - молбата ми е да бъде амнистиран ! Не зная какво е сгафил.... Поздрави

"""tanganika - 30 дни, заради писане на безсъдържателни мнения в раздел "Сигурност и антивирусна защита"."""Какво е сътворил - та да е наказан ? Уж следя форума - без него е по-скучно. Хората са с различни познания - а той явно не знае как да се превърне в "ненаказуем". Чудя се къде се загуби от 2 седмици -тъкмо много бе харесал Касперски - молбата ми е да бъде амнистиран ! Не зная какво е сгафил.... Поздрави

Доста вода изтече от тогава.Ще мине скоро ще го видиме отново.

Само дано бъде по внимателен и сдържан,че ни липсва понякога.Нищо чудно и да е сред нас в момента :)

За кой ли път се убеждавам че по-добър блокатор от Mamutu няма.Не е стена но винаги предупреждава когато някоя програма се опитва да сваля скрито данни от интернет.Съгласен съм че не следи регистрите но нали преди нещо да измени регистрите минава през Mamutu който много точно казва кой какво иска да прави и дали има налични предложения.Много просто устроена програма която няма нито един пропуск при мен от всички извършени тестове.При Mamutu всичко е много просто и ясно направено,а огромното и предимство е че пита още преди да се стигнало до каквито и да било промени.Стените не само са по-тежки но и са за доста опитни потребители които са наясно кое е нормално да бъде променяно,допускано и т.н.Като единствено изключение прави стената на КИС тя е като за първолаци. Ако бъркам в написаното тук моля да ме поправите.

За кой ли път се убеждавам че по-добър блокатор от Mamutu няма.Не е стена но винаги предупреждава когато някоя програма се опитва да сваля скрито данни от интернет.Съгласен съм че не следи регистрите но нали преди нещо да измени регистрите минава през Mamutu който много точно казва кой какво иска да прави и дали има налични предложения.Много просто устроена програма която няма нито един пропуск при мен от всички извършени тестове.При Mamutu всичко е много просто и ясно направено,а огромното и предимство е че пита още преди да се стигнало до каквито и да било промени.Стените не само са по-тежки но и са за доста опитни потребители които са наясно кое е нормално да бъде променяно,допускано и т.н.Като единствено изключение прави стената на КИС тя е като за първолаци. Ако бъркам в написаното тук моля да ме поправите.

Зависи в какъв режим ползваш Мамута.При параноичният режим си е за спецове.Но смятам,че върши работа при липса на друг качествен блокатор.

Зависи в какъв режим ползваш Мамута.При параноичният режим си е за спецове.Но смятам,че върши работа при липса на друг качествен блокатор.

Ето ги настройките които съм задал на Mamutu.Ако махна отметката на параноичен режим няма да ме пита,а ще блокира директно при опит за стартиране на каквото и да било за което „1% от общноста са решили да не го инсталират” при това предложение се съгласявам и проверявам що за програма е това.При инсталиране на Аваст с тези настройки си създава автоматично правило и го пропуска тъй като 100% от общноста са разрешили да се инсталира.От това по-просто и ефективно решение за предпазване от зловреден код здраве му кажи.

http://store.picbg.net/pubpic/36/2F/37cb4d38479c362f.jpg

Пробвах как ще реагира програмата Processguard при инсталиране на вирус и от това което бях чел очаквах реакция но нямаше,Mamutu разбирасе не пропусна.Може би не съм бил настроил правилно Processguard,но не отчете дори промените по регистрите,ако някой я е ползвал/ползва нека на л.с.да ми обясни как да я настроя за оптимална работа.

• 7 месеца по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Програмата ми засича,поведение наподобяващо спайуеър на интернет доунлоад менаджера,възможно таино прехвърляне на данни,трябвали да истрия тази програма,.

Редактирано от marinlp (преглед на промените)

Програмата ми засича,поведение наподобяващо спайуеър на интернет доунлоад менаджера,възможно таино прехвърляне на данни,трябвали да истрия тази програма,.

Не,Internet Download Manager си е много хубава програма. Изтрий Mamutu

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.