Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mamutu - мнения, проблеми, дискусии

Featured Replies

Качествен блокатор , но защо трябва да алармира за най - малкото нещо? Поздрави!

• Отговори 220
  • Прегледи 32,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Mamutu 2.0.0.22 вече дори и той разполага с опция за автоматично препращане на съмнителни файлове до авторите си от Австрия за анализ. Доволен съм - вече не е нужно аз да ги изпращам и повече няма да

• Никаква реакция от Mamutu (с параноични настройки)при файлове от тази дата: След сканиране с MBAM: http://img254.imageshack.us/i/2510u.jpg/ И FF отказа: http://img801.imageshack.us/i/469257

• Това от чертежа си ли го извади или си го изсмука от пръстите? Новата версия на Online Armor нищо общо няма с предходните! Не стойте и не лежте на една кълка ами тествайте си сами програмите и тогав

Публикувани изображения

Качествен блокатор , но защо трябва да алармира за най - малкото нещо? Поздрави!

Че какво толкова лошо има в това?А алармира за странни действия както каза колегата в горният пост.Ти пробва ли програмата?Или просто си пишеш да трупаш постове?Като ги препрочета вече имам чуството,че се намирам в друг форум. ;)
  • Автор

Добре е да поставим този въпрос във форума им, където участват някои от авторите и .... Благодарение на тази програмка разбрах, че повечето торентклиенти са с вградени шпиони - неутрализацията им след това е реална и възможна... А доста други програми просто не ги виждат... Поздрави

Че какво толкова лошо има в това?А алармира за странни действия както каза колегата в горният пост.Ти пробва ли програмата?Или просто си пишеш да трупаш постове?Като ги препрочета вече имам чуството,че се намирам в друг форум. :baby:

Естествено , че съм я тествал , как според теб ще пиша мнения за програмата без да съм я тествал? :)Публикувано изображение

С пожелания за хубава седмица:

Fix

До колокото разбирам тази програма е изключително параноична, а това означава изключителна много фалшиви тревоги. Едва ли ще стане много популярна. Все пак компютъра понякога трябва да се ползва и за други цели, освен да се гледа антивирусната. :)Публикувано изображение

• Автор

Напротив .... Програмата е малка и работи леко-неусетно-ненатрапчиво ... Когато нямам време или желание обикновено изобщо не и разглеждам логовете.... Нека си блокира, нали с нищо не ми пречи.... Странното е , че доста други програми изобщо не реагират на поведение , което Mamutu автоматично блокира.... Програмата не е нова , има и предни версии и за някои хора си е популярна - всичко си е лични преценки, предпочитания ,избор .... Тя просто е базисния компонент на австрийската програма за комплексна защита As Quared Anti-malware... Поздрави

Напротив .... Програмата е малка и работи леко-неусетно-ненатрапчиво ... Когато нямам време или желание обикновено изобщо не и разглеждам логовете.... Нека си блокира, нали с нищо не ми пречи.... Странното е , че доста други програми изобщо не реагират на поведение , което Mamutu автоматично блокира.... Програмата не е нова , има и предни версии и за някои хора си е популярна - всичко си е лични преценки, предпочитания ,избор .... Тя просто е базисния компонент на австрийската програма за комплексна защита As Quared Anti-malware... Поздрави

Ползвам a-squared Anti-Malware и наистина работи добре програмата.Интересното е че никога не става така,че Кис да не реагира, а тя да реагира затова временно я спрях от защита в реално време.
  • Автор

Ползвам a-squared Anti-Malware и наистина работи добре програмата.Интересното е че никога не става така,че Кис да не реагира, а тя да реагира затова временно я спрях от защита в реално време.

Реално вече си пробвал съвместимостта с КИС - можеш да деинсталираш австрийската програма , да изтеглиш и инсталираш Mamutu 1.7 - ще ти отброява нови 30 дни, ще поразтовариш системата си .....Ако желаеш .... Mamutu 1.7 няма вграден бг превод ... Поздрави

Реално вече си пробвал съвместимостта с КИС - можеш да деинсталираш австрийската програма , да изтеглиш и инсталираш Mamutu 1.7 - ще ти отброява нови 30 дни, ще поразтовариш системата си .....Ако желаеш .... Mamutu 1.7 няма вграден бг превод ... Поздрави

Не обичам да слагам неща,които после ще трябва да махам набързо.Защо какво толкова да разтоваря?Върви си прекрасно системата.
  • Автор

Ще взема и аз да пробвам като теб- като ми изтече срока за Mamutu мога да го деинсталирам и да го заместя с комплексната австрийска програма ....Щом се спогаждат с КИС , трябва да е нещо подобно и с Avira Suite 8 ... Да се чуди човек кое е по за предпочитане - зная само , че скоро не предвиждам деинсталация на Mamutu 1.7 - освен ако не попадна на нещо още по-интересно ! Поздрави

Милo ами то това е работата на 1 IDS!!!!

Да пита!!!

Има лuскав диzаин и функции като всеки IDS/HIPS

А Каспер реагира защото стената my е с какво?........HIPS

Тази програма е идеална за добавка към нормална стена!!!човека е с Avira нормално е за него!!!

Комодо в настройки параноични е още по голям ужас-на всяко натискане на бyтон пита!!!!

Смятам вече да не давам коментари а е чyдесно че си я изклиy4ил А-Squared аз я пробвах и няма смисъл от 2 HIPS-a на компа нали за това преминах на Каспер

:angry::speak::clap:

• Автор

На този етап K I S 2009 е уязвим и определено не отговаря на изискванията и предпочитанията ми ... Освен това, програмата изобщо "не вижда" твърде много вредоносни кодове - често изпращам файлове и виждам справянето на всички програми .... Иначе е нормално хората да са с различни информираност -предпочитания -преценки -личен избор .... Поздрави

На този етап K I S 2009 е уязвим и определено не отговаря на изискванията и предпочитанията ми ... Освен това, програмата изобщо "не вижда" твърде много вредоносни кодове - често изпращам файлове и виждам справянето на всички програми .... Иначе е нормално хората да са с различни информираност -предпочитания -преценки -личен избор .... Поздрави

Това мнение вече няма кой да не го знае.Остава въпросът за тази смяна на мнения толкова бързо.Защо и какво не харесваш в тези програми?Предполам те води желанието за знание,за развитие и експериментите са необходими в този случай.

Определено засега не оставам с впечатлението,че от Mamutu изобщо има някаква практическа полза при ползване съвместно с Кис2009 .Но забавя нета определено, докато с a-squared Anti-Malware такова нещо изобщо не забелязвах.Кис 2009 си я сложи в групата доверени приложения до нейният по голям брат a-squared.

Присъединявам се към мнението на Androcure06 и смятам че ползването тези програми е желателно за програми като Авира и други без HIPS а с тези които си имат направо е излишно пилеене на средства.

Авира + a-squared Anti-Malware + стена по личен избор ZA или Comodo ....мисля че ще е удачно.

Мнението ми е лично,нека всеки си го каже - така се стига до истината.

Нека да е от ползвалите програмата а не от прочелите някъде,защото виждам доста трупат точки като постват мнение взети от другаде.

С уважение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Автор

""""Определено засега не оставам с впечатлението,че от Mamutu изобщо има някаква практическа полза при ползване съвместно с Кис2009"""" Ако разгледаш логовете на Mamutu 1.7 ще забележиш блокирани "самоинициативни файлове" , които KIS не вижда ... Установявам го и с АВИРА - но често защитната стена и Mamutu блокират едновременно еднакъв файл ... Изпращам файлове за проверка - понякога никоя защитна програма не установява нищо , но защитната стена и Mamutu нямат халюцинации - просто ефективно блокират ... Продължава да ми е интересно търсене на възможно най-висока защитеност - в мрежата е пълно с информация , остава човек да успява да я намери.... Поздрави

""""Определено засега не оставам с впечатлението,че от Mamutu изобщо има някаква практическа полза при ползване съвместно с Кис2009"""" Ако разгледаш логовете на Mamutu 1.7 ще забележиш блокирани "самоинициативни файлове" , които KIS не вижда ... Установявам го и с АВИРА - но често защитната стена и Mamutu блокират едновременно еднакъв файл ... Изпращам файлове за проверка - понякога никоя защитна програма не установява нищо , но защитната стена и Mamutu нямат халюцинации - просто ефективно блокират ... Продължава да ми е интересно търсене на възможно най-висока защитеност - в мрежата е пълно с информация , остава човек да успява да я намери.... Поздрави

Къде са тия "самоинициативни файлове" :speak:

Едит: Ха ха засече ми WGA да изпълнява подозрително действие. ;) Не признава Майкрософт,това май е още един плюс. Публикувано изображение Иначе не се различава много по действие от братчето само дето няма скенера.Оставам с нея засега да видя какви още неща ще ми покаже.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Автор

""""Ха ха засече ми WGA да изпълнява подозрително действие."""" И при мен е така - но на мен ми е известно ползването на WGA от някои от най-хитрите троянци...Известни са ми и още доста други неща - от форумите на творците , където също е интересно ! След всеки рестарт ми отчита 5-10 подобни констатации - вярно, съзнателно съм си пуснал някои гости -нали трябва да има с какво да се занимавам - хоби - ловя най-невидимите един по един - но не всеки път се получава.... Тепърва ще те учудват доста неща при ползването на Mamutu 1.7 .... Поздрави

""""Ха ха засече ми WGA да изпълнява подозрително действие."""" И при мен е така - но на мен ми е известно ползването на WGA от някои от най-хитрите троянци...Известни са ми и още доста други неща - от форумите на творците , където също е интересно ! След всеки рестарт ми отчита 5-10 подобни констатации - вярно, съзнателно съм си пуснал някои гости -нали трябва да има с какво да се занимавам - хоби - ловя най-невидимите един по един - но не всеки път се получава.... Тепърва ще те учудват доста неща при ползването на Mamutu 1.7 .... Поздрави

В момента VGA е под наблюдение.Какво да го блокирам ли?
  • Автор

Можеш да оставиш нещата на автопилот - дори можеш изобщо да не следиш логовете - параноичният блокатор си работи незабележимо виждайки повече от много други защитни програми - зависи от желанието и преценката ти....Можеш и да изследваш някои файлове, ако ти се занимава .... Поздрави

Можеш да оставиш нещата на автопилот - дори можеш изобщо да не следиш логовете - параноичният блокатор си работи незабележимо виждайки повече от много други защитни програми - зависи от желанието и преценката ти....Можеш и да изследваш някои файлове, ако ти се занимава .... Поздрави

Сега е на параноични настройки програмата.Имам питане.

1.Казваш - работи на автопилот ... Ами какъв автопилот тя ме пита дали да разреши или не определено действие,като извежда и някаква статистика като информация,за това колко е надеждно определено приложение.

2.Инсталирах отново Returnil и тя рипна веднага.Касперски си затрая защото му бях дал вече правило за това действие на програмата.

Връзката се пооправи,явно не е бил причината Mamutu за забавянето на нета.

Засега впечатленията са добри.Била параноична?Че,Кис да не би да не е?

Поздрави

• Автор

Да, така е - при мен изминаха над 2 седмици от началните впечатления ....Винаги можем да я деинсталираме - но на въпроса коя е сродна или равностойна все още съм без отговор....Аз заникъде не бързам - програмата си е интересна .... Поздрави

• Автор

Програмата вече я разкарах, тъй като досега нямаше реална полза от нея, дори напротив. Спъваше ми работата.

За ползата не бих спорил - просто не се съмнявам .... Как и каква работа е спъвала ? Поздрави
  • Автор

Естествено е да пита и понякога разрешаваш , но тя пак блокира... Това е характерно за най-качествените програми- защото контролират твърде много неща... Ние трябва да ги доизучаваме ... Поздрави

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.