Премини към съдържанието

Tra-la-la

Потребител
 • Публикации

  23
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

-3 Лоша

6 Последователи

Всичко за Tra-la-la

 • Титла
  Потребител
 1. Teмата е наистина прекрасно разработена и изчерпателно представена. Благодаря за труда на всички участващи. Намасте!
 2. УЧЕНИЕТО НА ГРИГОРИЙ ПАЛАМА ЗА ЧОВЕКА
 3. Хммм...приличаш си с братята мюслими по всезнание, агресивно налагане на "своята истина" и ръсене на небавилици относно православието Медитациите би трябвало да ти донесат поне малко мир със себе си и с околните, а то...нищо общо. Изясни си поне понятието "църква" какво означава! ............ scepsis, кое според теб е погрешно интерпретираното в православието и по какъв критерий за правилност си го определил?
 4. А аз отговарям сериозно "Като тяло Христово Църквата няма земен глава, защото неин Глава е Христос (подч. – П.Б.). Тази истина винаги е била изповядвана от Православната Църква. Противно на това, Римската църква учи, че папата е земен глава на Църквата, Христов наместник на земята. Каква трагична нелогичност — на Сътворилия всичко видимо и невидимо, на вездесъщия Господ и Бог Иисус Христос да се поставя наместник! [5] Сякаш Той не е със Своите верни следовници през всички дни до свършека на света (Мт. 28:20)! С кощунственото “папизиране” на Христа Рим на практика заменя Богочовека с човек, Христос, Извора на католичността — с папата, изопачителя на католичността. Ето и възможният краен извод от тази порочна логика у един латински автор от ХIV в.: Както Адам е създаден по образ Божий, тъй и папата е създаден по образ Христов и представлява Христа на земята, та според това папата не е обикновен човек, но е бог... Папската власт няма брой, няма мярка, няма граница. Това, което папата прави, Бог го прави [6]." Подробно тук
 5. Нашият пример е Иисус Христос. А и си забравил, че Той е глава на православната църква Относно стадото...не се чувствам като част от някакво такова, нито съм в подчинение от страх. Връзката с Бог си е личен индивидуален път и усещане и е трудничко да се облече в думи (или поне на мен ми е трудно).
 6. Всеки извлича ценното от Библията според възможностите си. Писанието не може да бъде натоварвано с подобни хули за обслужването на каквито и да било нехристиянски ценности. Православието е дух. Ти си се вторачил във финансовите характеристики на религията ни. Всъщност и трите моноистични религии имат много тромава и сложна йерархична административна система. Това, че православната църква била най....са си бла-бла. И мюфтийствата и Ватикана са напред в това отношение. Вероятно знаеш, че за да си християнин не си задължен да "ходиш на църква", да палиш свещи и т.н., ако смяташ всичко това за излишен разход. И в допълнение, не съм виждала тези ценоразписи в църквите, но при всички случаи ще включват някакви измислени ритуали, баенета и хиляди глупости, които "новите езичници" жадно търсят като услуги от отците. Ти сам можеш да направиш избора си дали да посещаваш храм и как да изпълниш молитвеното си дело. Напоследък, сред множество миряни се дискутира преустановяването на практиката с паленето на свещи, защото димът им поврежда изографисаните храмови стени. Бог с теб!
 7. Това е точно и изчерпално казване. Интересно защо има толкова много противоречия относно това, кое е племенна традиция и кое чист ислям. Конкретно наказанието с убийство при изневеря и многоженството се споменават в айетите, така че...стигаме до субективното тълкуване на свещените текстове. Но субективното в исляма претендира да е обективно и арабските улеми се изживяват като безпогрешни, т.е. богоравни. Голяма част от препоръчителните ритуали, с времето, се предават като задължителни и се внушава греховност за неизпълнението им - пример е сюнета, забраждането. Задължителни в исляма са петте стълба описани в Курана, а Сунната съдържа препоръки!
 8. Moже би и думичката "се развива" пасва като смисъл на процеса: търсене-преживяване-опит-урок-развитие Намасте! За пробужданията не смея да се изказвам, но ще поканя един приятел, ако желае да се включи в дискусията. Под "вие" имам предвид всички участници в тази тема "Невярващи", смятам обхваща онези, които не приемат Христос за Бог, а виждат само човешката му природа (или само като пророк). Разпространеното тълкуване на "впрягате", което всъщност се обяснява и в следващите стихова, е "жените"/"омъжвате". Но в 1Кор. 7:12-17 се напомня, че Бог е Любов. Та...? П.С. fringe, извини, но не съм ориентирана за рел. принадлежност на потребителите. Ти си мюслим ли?
 9. Не съдя, а имам мнение, което почива на личен опит, но благодаря за напомнянето! Мен ме вълнува, как тълкувате вие 2Кор. 6:14 и по-конкретно думата "не се впрягайте"? Благодаря на всички за споделените мнения!
 10. Не казвам това. Споделих лично мнение къде откривам Мохамед. Относно мнението ти, че ислямът е от Иисус, базирайки мнението си на някои прилики, смятам, че взаимноизключващите се моменти, са по-важния показател, че са черно и бяло За християнството: Един от най-добрите съвременни богослови : Защо историята има край? Християнството е едва ли не единственият мироглед в света, който е убеден в неизбежността на собственото си историческо поражение. Християнството е провъзгласило една от най-мрачните есхатологии - то предупреждава, че в края на краищата на силите на злото ще бъде "дадено да водят война със светиите и да ги победят" (Откр. 13:7). Евангелието обещава, че портите адови няма да надделеят над Църквата; че Църквата е непобедима. Но "непобедима" не означава обезателно "победоносна". В перспективата на земната история не се очаква световно-историческо тържество на Евангелието, а световно господство на антихриста От книгата „За нашето поражение”- Дякон Андрей Кураев Поздрав!
 11. 15. Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители: 16. по плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репей? 17. Тъй, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошо дърво дава лоши плодове: 18. не може добро дърво да дава лоши плодове, нито лошо дърво да дава добри плодове. 19. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсичат и хвърлят в огън. 20. И тъй, по плодовете им ще ги познаете. (Maтея 7:15-20)
 12. Намасте!

 13. Aйла, няма нужда от личните ти нападки, за да скриеш зад тях непознаването ти на православието и яловите ти опити да вмениш твоето си объркване на християнството и християните. Ползвала си свободата, която нашият Господ ни дава, защото ни обича. Свободна си да променяш убежденията си според християнството и си вкусила от тази Божия любов - да си свободна, а не роб! Сега за какво се бориш, не разбирам? Как да ти помогнем в темата за Библията на теб и твоите братя от Уммата. Що чините - спор, губене на времето в празнословия или търсите нови жертви за обръщане във вашата си вяра, за да си подсигурите вашия материален рай - с гори, реки, вино и жени. Благодарим за офертата ви, за шизофреничното повтаряне на един и същи линк хиляди пъти и за папагалстването относно Троицата, иконите и нинам си още к'во беше. Благодарим за муджахидинското клипче, което въртите де що видите форум за религия. Благодарим за настойчивото ви и упорито търсене на конфликти с нас-християните. Знам колко е животодаваща и спасителна вашата религия ислям. Знам, че разпространението й е самоцел (явно на алах). Успех в джихада ви, но защо въвличате и нас, защо ни занимавате? Айла, теб що не са те убили с камъни, след като имаш жалката позиция да твърдиш, че това е практика в християнството?
 14. Нима От християнска любов си сменила вярата си, поздрав за което. Виж, ако беше преди мюслимка и случайно се влюбеше в християнин - кофти,а? Па твърдете ми, че имаме един Бог. Избирателно обичане, условно влюбване...бла-бла. Хайде като си свободна напиши съчинението за ислямската любов (както ти я разбираш), а аз за християнската и на есен ще сравним ...с думи, дела и помисъл" "...по делата им ще ги познаете" "...по плодовете ще ги познаете" Требват си доказателства мила - дела, плодове. Издишаш Чета си я и препрочитам Библията, а ти дали си я чела някога - обемна книга си е. И други книги чета, не се втелясвам и не се фанатизирам. Куранът не ми е по сърце, благодарско за напъните ти да ми вмениш твоето неразбиране на православието. П.С. Приблизително еднакво минало, но с корено различно развитие на бъдещето ни!
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...