Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Препоръчан отговор

Връзка към първата част от дискусията: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=149994

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

,,Кажи на вярващите мъже да свеждат погледите си и да пазят целомъдрието си! За тях това е най-чистото.,,(Коран сура 24;ая 30)

Нека зяпат,мюсюлманките за това се покриват,покривалото действа подтискащто страстите и отблъскващо (както казвате)т.е. целта се постига,алхамдулилла!

за кувейтците пък какво казах? ;)

Абсолютно си прав,приемам критиката.

,,човека е сътворен слаб..,,се казва в Курана.

"спре да лиже г-за" Имах това предвид, но както и да е задълбах излишно където не ми е работа. Не сме безгрешни, факт.

Мерси за текста.

Сapnemo целия текст от линка е много интересен, има много сходно с християнството.

Редактирано от fringe (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ислямът е крайно интересна религиозна традиция, която е слабо позната на Запад. Лично на мен, ми допада ми философията на мутазилитите, които дават предимство на разума пред сляпата и догматична вяра. Без съмнение те са били повляни от Аристотел и неоплатонизма. Също така са атомисти и са подържали разбирането за единичната субстанция (Джавхар Мунфарид). Може би Алиах или някой друг ще ни въведе в съкровищницата на ислямската теология, философия и мистика

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересно ми е каква ще е позицията на Алиа по този случай. Ще подкрепи ли петицията или не? А може и другите да си кажат мнението за предимствата на ислямското правосъдие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересно ми е каква ще е позицията на Алиа по този случай. Ще подкрепи ли петицията или не? А може и другите да си кажат мнението за предимствата на ислямското правосъдие.

Нали знаеш, Приятелю какво се случи, когато открих тема с подобно заглавие!

Всичко това се приема за особена жестикост и не се коментира!

А има и още по-ужасяващи факти за исляма - знаменията отнасящи се за раджм / убийство с камъни / са изчезнали от Корана!

Това е посочено Сунната...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сapnemo целия текст от линка е много интересен, има много сходно с християнството.

И с юдаизма (в оргинал).

Ислямът е крайно интересна религиозна традиция, която е слабо позната на Запад. Лично на мен, ми допада ми философията на мутазилитите, които дават предимство на разума пред сляпата и догматична вяра. Без съмнение те са били повляни от Аристотел и неоплатонизма. Също така са атомисти и са подържали разбирането за единичната субстанция (Джавхар Мунфарид). Може би Алиах или някой друг ще ни въведе в съкровищницата на ислямската теология, философия и мистика

Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма.

А философия и мистика в Исляма няма.

Няма да я подкрепя.

Аз приемам всичко,което е според Шари'а,без изключения.

Логос-убийството с камъни се предпоръчва многократно в Библията,

според теб ние трябва да се подчиняваме на заповедите,нали :biggrin:

интересно защо всички се интересуват от жълтите неще:тероризъм,наказания,полигамия..

Искат нещо на което да ах-кат и блещят очи.

Защо никой не пита какво Исляма постановява за сираците,как обществото третира вдовиците,

защо се дава годишен данък в Исляма,защо мюсюлманите се мият по 5 пъти на ден,как се лекуват болести според Пророка САУС и т.н.???

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И с юдаизма (в оргинал).

Няма да я подкрепя.

Аз приемам всичко,което е според Шари'а,без изключения.

според теб ние трябва да се подчиняваме на заповедите,нали :D

интересно защо всички се интересуват от жълтите неще:тероризъм,наказания,полигамия..

Защо никой не пита какво Исляма постановява за сираците,как обществото третира вдовиците,

защо се дава годишен данък в Исляма,защо мюсюлманите се мият по 5 пъти на ден,как се лекуват болести според Пророка САУС и т.н.???

Ами защо трябва да питаме, то се вижда. Тази жена е вдовица, доколкото разбрах.

"Вчера (9.07), вследствие на протести в световен мащаб, една иранка, Сакинех Мохаммади Ащиани, беше спасена от екзекутиране, извършвано чрез пребиване с камъни до смърт.

Но съществува опасност жената да бъде обесена, а междувременно екзекуциите чрез пребиване с камъни не са престанали. В момента още петнадесет души очакват смъртта си по този начин, при който жертвите биват заравяни до раменете в земята, след което по главите им биват хвърляни големи камъни.

Частичната отмяна на наказанието на Сакинех, следствие на призива на нейните деца за оказване на международен натиск за спасяването на живота ѝ, показа, че ако достатъчно от нас се обединим и изразим своето отвращение, ние ще можем да спасим нейния живот и веднъж завинаги да прекратим пребиването с камъни. ...

... Сакинех беше обвинена в изневяра, както и всичките останали 12 жени и един мъж, очакващи екзекутиране чрез пребиване с камъни. Но нейните деца и адвокатът ѝ твърдят, че тя е невинна и че тя не е получила справедлив процес – те заявяват, че признанията ѝ са изтръгнати с насилие, както и че говорейки единствено азербайджански език, тя не е разбрала какво е била питана в съда.

Въпреки, че Иран е подписал конвенция на ООН, която го задължава смъртното наказание да бъде използвано единствено за „най-значителните престъпления” и въпреки, че Иранският парламент одобри миналата година закон, забраняващ пребиването с камъни, пребиваненето с камъни заради изневяра продължава.

Адвокатът на Сакинех казва, че Иранското правителство „се страхува от публичната реакция в Иран и от международното внимание” към случаите на екзекуции чрез пребиване с камъни. След като външните министри на Турция и Великобритания направиха изявления срещу присъдата на Сакинех, присъдата беше отложена.

Смелите деца на Сакинех оглавяват международната кампания за да спасят своята майка и да спрат пребиването с камъни. Мощното международно заклеймяване би могло сега да спре окончателно това отвратително наказание. ..."

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

....

защо се дава годишен данък в Исляма,...

Хм, това е интересна история, говорих си по въпроса с колега и приятел египтянин. Но човека просто не издържа в Чехия, беше много обиден че много хора го приравняват с терорист само защото е мюсюлманин
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В Библията може и да пише за убийството с камъни, но в днешно време то практикува ли се от християнските общности? Докато в някои особено фанатични ислямски страни то продължава да е факт... Така ще е, докато се подчиняваме на "свещени" книги и не мислим самостоятелно...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Уважаема Алиах, в твоята мъничка и подредена сунитска куклена къщичка няма мутазилити, шиити и суфи, но ако проявиш смелост можеш да се запознаеш с тези учения и да установиш, че ислямската религия е много по-задълбочена от повърхностните, опростени и превратни представи, които са ти преподавали.

"Вчера (9.07), вследствие на протести в световен мащаб, една иранка, Сакинех Мохаммади Ащиани, беше спасена от екзекутиране, извършвано чрез пребиване с камъни до смърт."

Пита се, колко такива случаи остават неизвестни? Пита се, как един разумен човек може да одобрява това? WhiteHart улавя една от неврологичните точки - най-младата религия е заседнала в Средновековието. На Запад Просвещението започва през 17-ти век, но мнозинството мюсулмани следват етиката на неолита.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

според теб ние трябва да се подчиняваме на заповедите,нали :D

Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни:

Йоан 8:7

Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е безгрешен нека пръв хвърли камък на нея.

А сега да видим какво е записано в Сунната на Мюсюлманите?

" Сахих Муслим, книга 17.

Книга за наказания, предписани от исляма (Kitab Аl-Hudud)

Наказателнитe закони на исляма се наричат Hudud в Hadith и Fiqh. Тази дума е множествено число на Hadd, което означава, превенция, пречка, фиксирането, забрана, а оттам и рестриктивно наредба или Устава на Бога, респективно неща законни и незаконни.

Наказания са разделени в два класа, единият от които се нарича Hadd и другите Ta'zir. В Hadd е мярка за наказание, определени от Корана и Sunnah . В Ta'zir, съдът, е разрешено да използват своя преценка по отношение на формата и мярка, по който тези наказания да бъдат причинени.

Чрез наказания Hadd са от следните форми: убийство с камъни, ампутация на крайник или крайниците, бой с камшик от сто и осемдесет удара. Те са предвидени съответно за следните престъпления: прелюбодеяние, извършени от женени лица, кражба, грабеж на пътя, пиянство и клевета във вина блудство към целомъдрените жените."

Източник – http://www.usc.edu/s...im/017.smt.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хм, това е интересна история, говорих си по въпроса с колега и приятел египтянин. Но човека просто не издържа в Чехия, беше много обиден че много хора го приравняват с терорист само защото е мюсюлманин

Да си мюсюлманин не е лесно,факт е обаче ,заради своеволията на някои,биват заклеймявани всички останали.

В Библията може и да пише за убийството с камъни, но в днешно време то практикува ли се от християнските общности?

Докато в някои особено фанатични ислямски страни то продължава да е факт...

Така ще е, докато се подчиняваме на "свещени" книги и не мислим самостоятелно...

Не се практикуват и много други неща,заради това самостоятелно мислене обществото страда

и не се чудете защо белите европейки намират комфорт в черните фереджета и ислямският морал и начин на живот.

Уважаема Алиах, в твоята мъничка и подредена сунитска куклена къщичка няма мутазилити, шиити и суфи, но ако проявиш смелост можеш да се запознаеш с тези учения и да установиш, че ислямската религия е много по-задълбочена от повърхностните, опростени и превратни представи, които са ти преподавали.

Защо мислиш,че не съм запозната?!

Това,че чета не означава,че се съгласявам с написаното,що за логика :huh:

Ти имаш познания на ниво ,,жълта преса,,за Исляма и не ме учудва,че точно девиантите те привличат.

Логос-много повече от това има в Библията,но не ти изнася да го признаеш ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма ка да е посетил Рая и Ада с чудното същество Бурак и няма как да е получил от Аллах петте молитви / чрез съответен пазарлък с Аллах, Пророкът е успял да спазари молитвите в исляма да бъдат намалени от 50 / петдесет/ на пет броя/! Абсолютно заробване на съзнанието при 50 молитви на ден!

Не се практикуват и много други неща,заради това самостоятелно мислене обществото страда

и не се чудете защо белите европейки намират комфорт в черните фереджета и ислямският морал и начин на живот.

Логос-много повече от това има в Библията,но не ти изнася да го признаеш :huh:

Непредставянето на доказателства за твърденията си Мюсюлманка, показва ясно опит за заблуда на хората!

Нека да не говорим общи приказки, а да видим какво пише в Свещенната за исляма книга - Корана!

Сексуалната ненормалност, кръвосмешателството и получаването на секс услуги срещу плата / проституцията / и секс услуги от робини, с които Пророкът е водим бойни действия, плюс жени склонявани към проституция по религиозни причини!- Сура 33:50 -

50. О, Пророче, разрешихме ти за съпруги онези, на които си дал задължителната плата, и владените от твоята десница сред пленничките, които Аллах ти е дарил, и дъщерите на чичовците ти, и дъщерите на лелите ти, и дъщерите на вуйчовците ти, и дъщерите на вуйните ти, които се преселиха с теб. И [без зестра ти е позволена] всяка вярваща жена, ако дари себе си на Пророка и Пророка пожелае да се ожени за нея ­ единствено за теб, а не за другите вярващи ­ знаем Ние какво им наложихме относно техните съпруги и онези, които десниците им владеят ­ за да няма притеснение за теб. Аллах е опрощаващ, милосърден.

Това ли е моралът, за който пледираш, Уважаема?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма ка да е посетил Рая и Ада с чудното същество Бурак и няма как да е получил от Аллах петте молитви / чрез съответен пазарлък с Аллах, Пророкът е успял да спазари молитвите в исляма да бъдат намалени от 50 / петдесет/ на пет броя/! Абсолютно заробване на съзнанието при 50 молитви на ден!

Номерът с пазаренето с Бога не го ли бях чел нейде в Библията...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Номерът с пазаренето с Бога не го ли бях чел нейде в Библията...

Абсолютно точно, но там се пазаряха за хора, а тук за молитви! Редактирано от Logoc (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно точно, но там се пазаряха за хора, а тук за молитви!

Който го е мързяло, явно си е намерил причини да се пазари със самият Аллах, за да не се налага да се потруди извънредно. Пък и при спазването на 50 броя молитви дневно, щяло ли е да остане достатъчно време за "разрешените" кръвосмешевия и педофилски прояви, нямаше как да ги има, нали. Нямаше да са се осладили на Мохамед и да бъдат огласени в Курана белезите, които са достатъчни за да "стават" вече момиченцата за ... е за онази там работа...Чудя се дали в тази си част сведеното от "горе" не е дело на "разумната мисъл" на самият пророк(естествено е да го приписва на Аллах, за да не подлежи на обсъждане, наистина хитро измъкване), за да оправдае подобни действия???

Редактирано от sliderum (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Който го е мързяло, явно си е намерил причини да се пазари със самият Аллах, за да не се налага да се потруди извънредно. Пък и при спазването на 50 броя молитви дневно, щяло ли е да остане достатъчно време за "разрешените" кръвосмешевия и педофилски прояви, нямаше как да ги има, нали. Нямаше да са се осладили на Мохамед и да бъдат огласени в Курана белезите, които са достатъчни за да "стават" вече момиченцата за ... е за онази там работа...Чудя се дали в тази си част сведеното от "горе" не е дело на "разумната мисъл" на самият пророк(естествено е да го приписва на Аллах, за да не подлежи на обсъждане, наистина хитро измъкване), за да оправдае подобни действия???

По странно е друго - тази история, която дискутираме, не е описана в Корана, а в Сунната! А сунната съдържа мнения на Смъртни / не е дело и на пророци /!

Следователно - петте молотви не идват от Бог, а от смъртни ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По странно е друго - тази история, която дискутираме, не е описана в Корана, а в Сунната! А сунната съдържа мнения на Смъртни / не е дело и на пророци /!

Следователно - петте молотви не идват от Бог, а от смъртни ...

Шът, да не го виждам повече написано! Ние ли самотните вълци ще твърдим че Курана е изменян и допълван с извратените хорски желания...Колко мюсулмани и техните клонинги се изредиха да доказват, че всяка една дума вътре е буквално същата каквато е имало от самото начало при нистпосланието...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо мислиш,че не съм запозната?!

Това,че чета не означава,че се съгласявам с написаното,що за логика :)

Ти имаш познания на ниво ,,жълта преса,,за Исляма и не ме учудва,че точно девиантите те привличат.

Алия, едва ли някой тук иска да се съгласяваш с неговото мнение, но ми е интересно как ти реши, че суфиите са девианти. В какво се състои(според теб)тяхното отклонение от нормите?

От чии норми?

За мен те са хора, надрасли ни с векове като мъдрост, като чистота на възприятията и най-вече като обхват на възприятията.

Вероятно защото са много по-съвършени от нас, затова са девианти? :down:

Защо ли да се учим от добрите, като можем да продължим да бъдем зли? :P

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някой да ми обясни това: 1. Война срещу немюсюлманите като религиозно задължение на всеки пълнолетен мюсюлманин: Сура 8:65: “О Пророко, насърчи вярващите да водят война”. Сура 2:193: “Воювай с тях, докато не остане подстрекаване и Божията религия (ислямът) преодолее”. 2. Убиване на нежелаещите да приемат исляма: Сура 9:5: “Когато свещените месеци преминат, избивай неверниците, където и да ги намериш, залавяй ги и ги обсаждай, причаквай ги в засада”. В Сура 9:29-35 евреите и християните са посочени изрично като такива цели. Ето защо исляма трябва да е забранен в България. В България традиционната религия е Християнството следователно всеки покръстен Българин трябва да бъде убит или поне това пише в КУРана.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Един от източниците на моите повърхностни знания за Исляма, уважаема сестро, е проф. Бекир Топалоглу Темата е "Ислям (за любопитни)", а не "Сунитски Ислям". Сунитската интерпретация на словата на Пророка (Аллах да му прости и с мир да го дари) е толкова валидна, колкото и шиитската.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Алия, едва ли някой тук иска да се съгласяваш с неговото мнение, но ми е интересно как ти реши, че суфиите са девианти. В какво се състои(според теб)тяхното отклонение от нормите?

От чии норми?

За мен те са хора, надрасли ни с векове като мъдрост, като чистота на възприятията и най-вече като обхват на възприятията.

Исляма е завършена религия.Суфитите вкарват практики,които са в разез с Исляма и са заемки от други религии.

Нито в Курана пише за такива ритуали,нито Пророка САУС е учил хората на тях.Целта на сатаната е да отдалечава хората от истината.

Някой да ми обясни това:

......

Ето защо исляма трябва да е забранен в България. В България традиционната религия е Християнството следователно всеки покръстен Българин трябва да бъде убит или поне това пише в Курана.

Това са разпоредби,важащи за само определен период от време,когато се е основавала ислямската държава.

Като гледам нито помаците,нито турците скачат да ни убиват :blink:В много Мюсюлмански държави има местни от други религии,имат си храмове и си живеят нормалнно,ако трябваше да бъдат убити,отдавана щяха да са.

Един от източниците на моите повърхностни знания за Исляма, уважаема сестро, е проф. Бекир Топалоглу Темата е "Ислям (за любопитни)", а не "Сунитски Ислям". Сунитската интерпретация на словата на Пророка (Аллах да му прости и с мир да го дари) е толкова валидна, колкото и шиитската.

Недей да празнословиш.Не настоявам да се говори само за автентичен Ислям,питаш ме-отговарям ти.Това,че отговорите ми не ти харесват не ме засяга.

Черпиш от девиант,илм ал калаам не е ислямска наука.На мюсюлманите е забранено да си губят времето с философия,от която няма никаква полза.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Глупости разпоредбите важат за определен период от време... За атентароте самоубийци обаче не важат. За радикалните ислямски групировки и за тях не важат. Айде стига глупости. :cool:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Исляма е завършена религия.Суфитите вкарват практики,които са в разез с Исляма и са заемки от други религии.

Нито в Курана пише за такива ритуали,нито Пророка САУС е учил хората на тях.Целта на сатаната е да отдалечава хората от истината.

Това са разпоредби,важащи за само определен период от време,когато се е основавала ислямската държава.

Като гледам нито помаците,нито турците скачат да ни убиват :cool:В много Мюсюлмански държави има местни от други религии,имат си храмове и си живеят нормалнно,ако трябваше да бъдат убити,отдавана щяха да са.

Недей да празнословиш.Не настоявам да се говори само за автентичен Ислям,питаш ме-отговарям ти.Това,че отговорите ми не ти харесват не ме засяга.

Черпиш от девиант,илм ал калаам не е ислямска наука.На мюсюлманите е забранено да си губят времето с философия,от която няма никаква полза.

-Забранено е да мислят?

"О, Аллах, ако искаше безмозъчни düzeltilmiş таман-ьосници, да беше си направил роботи с една единствена програма и 0% изкуствен интелект...да си правят редовните молитви в еди колко си часа, да си ходят и вършат всичко по Куранският код/програма и ни наляво - ни надясно, поне докато някоя бурмичка не се развие и стане хардуерен дефект, само да не влезе и някой вирус да обърка перфектната програма, но Ти нали затова си ги лишил от входни букси и сензори, не приемат никакви външни сигнали(но пък все пак си имат собствена вътрешна сложно кодирана връзка, само между своите себеподобни) ,но затова пък предават ли предават, чак с високоговорители от джамиите, да не би някой да не ги чуе..."*

(*Откъс от мой непубликуван фейлетон - бел.авт.)

Редактирано от valentinus (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

-Забранено е да мислят?

"О, Аллах, ако искаше безмозъчни düzeltilmiş таман-ьосници, да беше си направил роботи с една единствена програма и 0% изкуствен интелект...да си правят редовните молитви в еди колко си часа, да си ходят и вършат всичко по Куранският код/програма и ни наляво - ни надясно, поне докато някоя бурмичка не се развие и стане хардуерен дефект, само да не влезе и някой вирус да обърка перфектната програма, но Ти нали затова си ги лишил от входни букси и сензори, не приемат никакви външни сигнали(но пък все пак си имат собствена вътрешна сложно кодирана връзка, само между своите себеподобни) ,но затова пък предават ли предават, чак с високоговорители от джамиите, да не би някой да не ги чуе..."*

(*Откъс от мой непубликуван фейлетон - бел.авт.)

------------------------

------------------

Ислямът е лунарна религия, свързана с отразената светлина на Логоса /Невидимото слънце/. Тя е към синовете и дъщерите на Авел насочена, към хората на тази природа. На тях им е нужен закон, без него ще загинат.

И нищо над Закона не им е дадено да видят, а ако някой син каинов им говори за това, вземат го за враг и горко му...

11 И сега проклет си от земята, която отвори устата си да приеме кръвта на брата ти от твоята ръка.

12 Когато работиш земята тя няма вече да ти дава силата си; бежанец и скитник ще бъдеш на земята.

13 А Каин рече на Господа: Наказанието ми е толкова тежко, щото не мога да го понеса.

14 Ето, гониш ме днес от лицето на тая земя; ще съм скрит от Твоето лице, и ще бъда бежанец и скитник на земята; и тъй всеки който ме намери, ще ме убие.

15 А Господ му каза: Затова, който убие Каина, нему ще се отмъсти седмократно. И Господ определи белег за Каина, за да не го убива никой, който го намери.

16 Тогава излезе Каин от Господното присъствие и се засели в земята Нод, на изток от Едем.

Битие, 4

Редактирано от valentinus (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...