Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Препоръчан отговор

Това са разпоредби,важащи за само определен период от време,когато се е основавала ислямската държава.

Като гледам нито помаците,нито турците скачат да ни убиват ;)В много Мюсюлмански държави има местни от други религии,имат си храмове и си живеят нормалнно,ако трябваше да бъдат убити,отдавана щяха да са.

В исляма е разпоредено да се избиват Апостатите и Идолопоклониците!

Разпоредбата за убийства на Апостатите / вероотстъпниците /!

Според ислямската религия, апостатите трябва да бъдат убити!

Тук съм превел в тази връзка и един Хадис / Предание / от Сунната:

Сахих Бухари -"Справяне с Апостатите", Том 9, Книга 84, Номер 57-

Разказва "Ikrima:

Някои си Zanadiqa (атеистти), са били доведени на "Али и той ги изгаря . Новината за това събитие, достигна Ibn "Аbbas, който каза," Ако бях на това мястото, аз нямаше да ги изгоря, тъй като Апостола на Аллах забранява това, казвайки: "Да не се наказва никой с наказанието на Аллах (огън)." Аз щях да ги уби според изявлението на Апостола на Аллах, "Който си промени Ислямската си религия, следва да се убие."

Изтоник -http://www.usc.edu/s...ri/084.sbt.html

Тук се вижда съвсем ясно, че не Бог наказва, а наказват смъртни!

-----------------------------============

Разпоредба за убийства на идолопоклонници / съдружаващи /:

Сура 9, аят 5

Ако се цитира Сура 9, аят 5, се правят други изводи:

5. А изтекат ли месеците на възбрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада! И щом се покаят и отслужват молитвата, и дават милостинята закат , сторете им път! Аллах е опрощаващ, милосърден.

Тук трябва да отбележим, че месеците на възбраната са само четири в годината!

Месеците са: шауал ( شوال), мухаррам ( محرم), зу-л-хиджа (ذو الحجة ) и зу-л-ка'да ( ذو القعدة ).

През останалото време е разпоредено да се избиват съдружаващи се!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Logos,вадиш извадки от Корана и така може човек наистина да си го тълкува,както иска.Може би,затова някои "вярващи" мюсюлмани убиват.Понеже някой им е казал(или ги е научил)как трябва да вярват.А човек вярва ли истински в Аллах-то,този човек ще знае,че всичко е от Него и че дори неверниците,и съддружаващите са създадени от Бог. Aliah,да ме прощава,но това със забулването при доста жени се обезмисля.Такива жени,забулени съм виждала,че думи нямам-един тон грим са си сложили,то бива толкова пластове фон дьо тен,ама чак толкова не бива.Отгоре на всичко някои от тях си изливат по едно кило парфюм и за върха на черешката-обличат едни стегнати дрешки,или прилепнати туники,дето да им очертават задниците,или пък отгоре едни блузчици-гърдите,че се чудя за какво им е въобще тази забрадка?!Сто пъти е по-добре да си ходят незабрадени и разголени,а не да лицемерничат.Просто тези преструвки и арабски манталитет-странни са ми.Но и между араби,и араби си има много голяма разлика.Истинските вярващи човек може да ги разпознае по това,че отказват да съдят останалите хора,начина им на живот,дори разврата,но също така отказват да живеят според вярванията/изискванията на останалите.Те са смирени и си имат тяхна,лична причина да правят някои неща.А да напиша също така,че истинските вярващи и почитащи Аллах,които са Му благодарни за всичко(или "почти" всичко)-те нямат нужда от показност,и я отказват,молят си се тихо,и кротко,а не като някои хора,дето си разпъват килимчето там,дето има повече хора,и така се молят,че да ги чуе,и някой глух.Намасте. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Aliah,да ме прощава,но това със забулването при доста жени се обезмисля.Такива жени,забулени съм виждала,че думи нямам..

Хе,хе.В Курана пише,че вярващите казват:,,Чухме и се подчинихме,,.

Хората със слаба вяра си търсят извинения и вратички да не спазват законите.

Който се бори с нафс-а (собствените си желания) си ще получи награда,който го следва

ще му се иска да се върне назад и да се поправи,но втори шанс няма да има.

Лицемерието и показността са от нещата,които водят към Ада според Исляма,

но на зле забрадените жени поне

им е останало нещо:не ги е срам от забрадката и това другите да знаят,че са мюсюлманки.

Логос е кръстоносец :wors: Това,което пропуска е да подложи на критически анализ не само Корана, но и Библията.

Това не смее.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Логос е кръстоносец :wors: Това,което пропуска е да подложи на критически анализ не само Корана, но и Библията.

Кръстоносците са донесли много повече беди за Православието, от колкото за исляма!

По време на четвъртия поход е напълно унищожена християнската държава Византия. След този удар, тя не може да се съвземе. По-късно попада под ударите на турците и престава да съществува. А всички убийства на Православните християни са опростени от Папата.

...

Ако показвам истината в Корана и тя е неудобна някому, това не означава, че подлагам Корана на критичен анализ.

Не забравяй, че съм писал и теми в подкрепа на написаното в Корана.

http://www.kaldata.c...howtopic=150620

Пиша това, което е записано в Корана, а не това, което втълпяват лъжливите арабски улеми!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Който се бори с нафс-а (собствените си желания) си ще получи награда,който го следва

им е останало нещо:не ги е срам от забрадката и това другите да знаят,че са мюсюлманки.

Това не смее.

;) ;) ;)

Какви са тия аватарчета бе, дипломираната? Нали си фенка на забрадките, що си избираш аватари с снимки дето не са позволени уж?

Лицемерието и фалша са неизменна част от вашия светоглед, вижда се от самолет, а ти си особено ярък пример. :cool:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Logos,вадиш извадки от Корана и така може човек наистина да си го тълкува,както иска.Може би,затова някои "вярващи" мюсюлмани убиват.Понеже някой им е казал(или ги е научил)как трябва да вярват.А човек вярва ли истински в Аллах-то,този човек ще знае,че всичко е от Него и че дори неверниците,и съддружаващите са създадени от Бог.

След като твърдиш подобно нещо, защо не се опиташ да ме дискредитираш, Приятелю!

Подобно нещо с разсичане на аятите правят само мюсюлманите - не аз!

Aliah,да ме прощава,но това със забулването при доста жени се обезмисля.Такива жени,забулени съм виждала,че думи нямам-един тон грим са си сложили,то бива толкова пластове фон дьо тен,ама чак толкова не бива.Отгоре на всичко някои от тях си изливат по едно кило парфюм и за върха на черешката-обличат едни стегнати дрешки,или прилепнати туники,дето да им очертават задниците,или пък отгоре едни блузчици-гърдите,че се чудя за какво им е въобще тази забрадка?!Сто пъти е по-добре да си ходят незабрадени и разголени,а не да лицемерничат.Просто тези преструвки и арабски манталитет-странни са ми.Но и между араби,и араби си има много голяма разлика.Истинските вярващи човек може да ги разпознае по това,че отказват да съдят останалите хора,начина им на живот,дори разврата,но също така отказват да живеят според вярванията/изискванията на останалите.Те са смирени и си имат тяхна,лична причина да правят някои неща.А да напиша също така,че истинските вярващи и почитащи Аллах,които са Му благодарни за всичко(или "почти" всичко)-те нямат нужда от показност,и я отказват,молят си се тихо,и кротко,а не като някои хора,дето си разпъват килимчето там,дето има повече хора,и така се молят,че да ги чуе,и някой глух.Намасте. :cool:

Браво, Приятелю!

Тук удряш мюсюлманките в най-болното място.

Никъде в Корана не е записано, че е задължително мюсюлманката да носи забрадка! - Никъде!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това не смее.

Aliah,който се бори с нещо-то,това нещо се увеличава още повече.Пример:кампаниите против и в борбата срещу глада.Майка Тереза е отказвала да участва в такива кампании.Защо ли интересно?!Какво тя е знаела,което ние отказваме да видиме?!

За законите-виж,ако на някой му е наложено нещо,дори вярата насила-това надали е точно истинска вяра.При повечето мюсюлмани(католиците също,междодругото)-просто някои закони са закони и точка.Никой не се опитва дори да ти даде отговор/и на въпросите,които имаш и си се осмелил примерно да зададеш на глас(макар че някои отговори само ти самия/самата може да намериш/да си дадеш,колкото и странно да е-но просто така работи системата).А на мен ми е интересно как може един човек,който уж знае всичко и вярва истински-да се затруднява да ти даде отговор на елементарни неща,както,и думичката "защо" доста противоречиви чувства буди.Истинският Бог нима иска хората да са (като)стадо овце и да отказват даровете,които Той им е дал?!Сорри,но отказвам да го повярвам.

А последното,което си написала,че поне не ги било срам да носят забрадка някои мюсюлманки,които аз описах(знам,че и ти също си ги виждала)-сории,но щом говорим за срам и страх-за каква религия,каква вяра,какви пет лева въобще става въпрос(макар че наистина всеки човек изпитва срам и някакви емоции/чувства)?!Демек според теб една забулена жена,която е "вярваща" може да си сложи пет кила грим и парфюм,но понеже не я е срам да носи забрадка-това я оправдава?!А и искам да те светна по още един въпрос:никой не го интересува мюсюлманка ли си,каква си...Това е вътре в теб и е от значение само за теб.Но ти надали ще ме разбереш.Но просто това,което написа описва доста добре ситуацията-самите мюсюлманки ги е срам от тях самите и това,което са?!Включително се чудят какво си мислят другите,затова,че са забулени.Еми,скъпа,Aliah,akо човек се чувства добре със себе си и в кожата си(образно казано)-то него/нея малко го/я вълнува какво мислят останалите/другите хора,понеже си има вътрешносто спокойствие,и мир.Помня,че в една тема се чудеше на будистките-жени-еми явно за тях е без значение какво си мислят другите,че са без коса или в кофти дрехи.По-гадно е за тези,които ги коментират или отказват да прозрат нещата.Кон с капаци е лесно да бъде човек или овца.Но нали всяка овца стига там,където и стадото.Друго няма и как да е.Но излиза,че мюсюлманските жени се интересуват от мнението на другите и един вид,ако физически изглеждат зле-кофти стока са.Сорри,но за мен това е абсурдно.Познавала съм и истински мюсюлмани,и определено мога да кажа,че те ми помогнаха в някаква степен да прогледна отвъд обществените заблуди,и успяха да ме накарат да си променя мнението за религията ислям-само,и единствено с действията/мислите/отношението си,понеже признавам си преди да се запозная с някои хора-думичката "ислям" в мен предизвикваше асоциации,които са на светлинни години с истината.Но как да бъде другояче след като доста голям процент от "вярващите" нито знаят защо вярват,нито пък могат открито да заяват какви са и всякаш ги е срам от тях самите,и това,което са избрали,или са.А човек избрал Бог определено няма причини да се срамува,значи нещо им куца на тези хора,но налагайки се над другите,различните,"неверниците" се чувстват по-добре,и си галят Егото,и стават горделиви.Сорри,но и това отказвам да го приема.

им е останало нещо:не ги е срам от забрадката и това другите да знаят,че са мюсюлманки.Знаеш ли,мисля,че и в Корана го имаше за "вярващите,неверниците и тези,които се правят на вярващи".Е,тези последните те са ми най-странни.Понякога,дори те самите отказват да прозрат заблудата си.Наистина някои хора предпочитат да се самолъжат цял живот,отколкото да се изправят срещу себе си и страховете/желанията/страстите си.Тези,които са незабрадени-откъде знаем,че са по-лоши от забрадените?!Твърде много се отдава значение в исляма на физическото и материалното.Пардон,хората отдават значение на тези неща,а самият ислям надали.Дали ще е забрадена или не една жена,дали ще е девствена или не...Но никой не пита за мъжете,никой не пита какво става с тази жена,когато никой не я гледа какви ги върши/мисли/иска да ги върши,никой не пита по колко пъти на ден и дали въобще се моли...Все въпроси без отговор...По-голямо лицемерие от това да се облечеш така,че да иска всеки да те изч*ка,но да носиш кърпа,за да покажеш,че не си евтина жена,пачавра-от мен здраве му кажи.Лицемерието и показността са част от хората,но това,което съм постнала от коментара ти-доказва го.Просто нямаше да какво да кажеш и написа какво им е останало на забрадените жени,поне...Аliah,а къде отиде вярата и любовта(им) към Аллах?!Всичко май за някои хора е бизнес,а?!Но дори те самите са си повярвали в красивата илюзия,че има нещо повече.Че може би са "вярващи".Че може би трябва да спрат да търгуват с тялото си(дали ще ходиш гола и с всеки ще се е*еш,или ще се продадеш на един,и ще ходищ забулена-все тая е,но поне ти ще се лъжеш,че е някак си различно),че може би сменяйки религията си един човек сменя,и същността си-все неща,които са толкова смешни,но,и толкова тъжни.И всичко това,само,понеже доста хора отказват да познаят себе си.Тъжно е...Да можеш да си принц,а сам да си избираш да живееш като просяк.

Logos,отказвам да те дискредитирам.Това ти можеш да направиш най-добре за самия себе си се запитай защо толкова много мразиш мюсюлманите и религията ислям?!Защо толкова много се ядосваш и дразниш на някои неща?!С какво точно те провокират?!И защо искаш да си "най-отгоре"?!За да се почувстваш "над" тях или за да си докажеш,че си по-добър?!Разбери,приятелю,че най-истинският ти враг си ти самият. :baby:

И понеже написах доста,и очаквам,че някои хора може да реагират остро-замислете се ЗАЩО такава реакция би събудил моят пост във Вас самите,какво го предизвиква?!Пращам ви една огромна,мечешка прегръдка и нека се опитаме да сме по-толерантни,и изпълнение с любов,в крайна сметка всички сме от Един,всички хора.Намасте. :cool:

Редактирано от Blue_Star (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Същността на кръстоносците е, че тях оприличавам на авантюристи. По тяхно време всичко наследява първородния син. Останалите братя ставали негови подчинени или тръгвали по широките друмища да си търсят късмета. На много не им харесвало да бъхтат за брат си и ставали професионални воини. Подвеждани от идеята на Римската църква да се освободи Гроба Господен от всякаква паплач, те се мятали на корабите от Сицилия и отпрашвали към Палестина.

Няколко века по-рано римляните са разгонили джиушите, обаче получената ниша веднага била заета от техните брачеди - арабухите (на галено арабелите). В природата подобно състояние се наблюдава при морските раци. Като му отеснее черупката, ракът тръгва да търси нова по-голяма. Естествено е, че с нови играчи на терена лютите битки на римляните не им се разминават. И тук гениален ум на арабски пълководец решава всеки арабел да си пусне брада, та докато се колят и мушкат, да не се объркат в патардията. По едно време Рим е победен и изгонен, но брадите остават.

Кръстоносците не са били кой знае каква сюрия, ами скромните 200. Обаче всеки един кръстоносец е имал свита от 10 човека. Един му пои коня, друг му точи меча, трети му пече пържоли, четвърти му връзва тенекиените гащи и така. В момент на люти битки те също нарамвали мечове и боздугани и под ръководството на своя кръстоносец тръгвали на щурм. Хипарите и нарко комуните пасти да ядат. Излиза, че армията за освобождение на Гроба се е въртяла около числото 2000. За това време е били повече от внушително, като например китайската редовна армия днес. Тези хора освен да убиват, друго не са умеели. По пътя си те срещали хора, които единствено умеели да доят камили. Разбира се кръстоносците не били посрещани с хляб и сол, и крясъци "здраствуйте братушки!".

Повече от сигурно били, че в мъжете в средновековна Европа също не се бръснели и ходели с бради като на Карл Маркс и дядо Коледа. В един момент на бойното поле се изправят бради срещу бради и ставало бой на негри в тъмна нощ. И тук обаче прозорлив кръстоносец, вероятно трезвеник, издал заповед - всички гладко обръснати като за реклама на Gillette 3-йно ножче.

В даден момент от време на историческата сцена се появява ордата на Чингиз хан. По-скоро сина му. Те идват тук и разпердушинват всичко. Ерусалим бива техен за 7 години период. В третия си кръстоносен поход рицарите били решени да унищожат физически понятието ислям, но появята на Чингиз хан осуетява тези намерения и това спасява мюсюлманството. Чингиз хан превзема половин Европа и кръстоносците се отказват от похода си, като спешат на помощ обратно в Европа. С връщането си те налагат модата на гладкото бръснене и създават предпоставки за появя на фирми като BiC, Gillette, електробръсначки oт Philips и от Braun.

интерпретиран авторски превод на гид от последното ми посещение на рицарски дворец в Акко

редакция

Какви са тия аватарчета бе, дипломираната? Нали си фенка на забрадките, що си избираш аватари с снимки дето не са позволени уж?

Лицемерието и фалша са неизменна част от вашия светоглед, вижда се от самолет, а ти си особено ярък пример. :cool:

Aз един ден дай Боже, като стана мюсюлманин, ще си сложа за аватар лика на Салахдин. Той е най-смелия воин на исляма. Според правилата на исляма (което си е плагиатсство на юдаизма) ликовете на умрели хора се показват без глава. Всъщност на мюсюлмани, реципрочно юдеи, религиите им забраняват да рисуват хора, статуите са задължително без глава, никакви снимки с немюсюлмани. Владея фотошоп и ще си сложа за аватар Салахдин (без глава) на кон. Под аватара ще напища слоган - Конникът без глава.

Редактирано от Profruit (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Aз един ден дай Боже, като стана мюсюлманин, ще си сложа за аватар лика на Салахдин. Той е най-смелия воин на исляма.

Най-добре е Приятелю, да станеш мюсюлманин-асасин / атентатор /!

Това са най-смелите войни на исляма!

http://www.youtube.c...h?v=yIMYA1KBubA

Според правилата на исляма (което си е плагиатсство на юдаизма) ликовете на умрели хора се показват без глава. Всъщност на мюсюлмани, реципрочно юдеи, религиите им забраняват да рисуват хора, статуите са задължително без глава, никакви снимки с немюсюлмани. Владея фотошоп и ще си сложа за аватар Салахдин (без глава) на кон. Под аватара ще напища слоган - Конникът без глава.

Приятелю,

То и икони е забранено да се ползват в исляма, но това е наложено от сегашните арабски улеми!

Ако потърсиш в интернет, ще видиш, че е пълно с ислямски икони!

Несъмнено това означва, че Религията ислям е променена!

Тук виждаме изображение на Архангел Исрафаил / Рафаил /

Публикувано изображение

Предполагам - мюсюсманите да ти кажат за какво служи тръбата на Рафаел! -Да не казвам всичко аз ...

И накрая всички твърдят, че аз обиждам религията ислям, като си измислям разни неща!

А тази икона аз ли съм я рисувал???

И ако не съм аз, то кой е променил религията ислям, така, че да е забранил използването на Икони!

И защо по-рано са използвани икони?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ясно е приятелю Логос, че като те нарекох "кръстоносец" нямах предвид рицарите тръгнали да "освобождават" Ерусалим. Употребих ефимизъм, за да не те засегна...

Редактирано от scepsis (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ясно е приятелю Логос, че като те нарекох "кръстоносец" нямах предвид рицарите тръгнали да "освобождават" Ерусалим. Употребих ефимизъм, за да не те засегна...

И аз така го разбрах, Приятелю!

Ето моят отговор :

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=158939&pid=1750025&start=&st=#entry1750025

Веднага посочих бедите, които са донесли кръстоносците за Православието!

Няма как да ме засеглеш, защото не съм католик и не робувам на сатанинската религия на Папата, нямаща нищо общо с Божието Слово!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Блу-какво се чудиш,нима не виждаш,че хората са различни?

Едни са бедни,други богати,едни са грозни,други са красиви,едни са умни,други не чак толкова,трети са глупави.

С вярата е същото.

За това и Раят и Ада ще са на степени-кой която е заслужил.

Кой заслужава повече:този,който се бори,страда и прави компромиси или този,който чака всичко да му падне наготово?

В Исляма няма икони.В иранския Шиизм има,но те са си съставили и друга Шари'а (закони) и Сунна (традиции)и не следват

автентичните.

Забрадка в Курана няма,а има джилбаб.Джилбаба е було,което покрива главата и се спуска надолу до земята.

Мюсюлманките се забулват,за да приличат на Дева Мария, драги Логос.

Редактирано от Aliah (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Блу-какво се чудиш,нима не виждаш,че хората са различни?

Едни са бедни,други богати,едни са грозни,други са красиви,едни са умни,други не чак толкова,трети са глупави.

С вярата е същото.

За това и Раят и Ада ще са на степени-кой която е заслужил.

Кой заслужава повече:този,който се бори,страда и прави компромиси или този,който чака всичко да му падне наготово?

В Исляма няма икони.В иранския Шиизм има,но те са си съставили и друга Шари'а (закони) и Сунна (традиции)и не следват

автентичните.

Забрадка в Курана няма,а има джилбаб.Джилбаба е було,което покрива главата и се спуска надолу до земята.

Aliah,дали хората са толкова различни,ако пропуснем очевидното,което ти си изброила в поста си.Дали наистина човек,който страда и е мюсюлманин и човек,който страда,и е неверник са толкова различни в страданието си?!Дали има разлика за хората в Ирак и Палестина?!Дали красотата,грозотата,умнототата,глупостта/тъпотата ни определят или нещо друго невидимо,което в интерес на истината май определя кой какъв да е-умен,глупав,тъп,грозен,красив,вярваш,невярващ и т.н..Мисля,че някой,дори да научи всички Книги наизуст-няма ли истинско желание за някои неща-той според теб дали ще може да вярва,макар че това са просто въпроси,които аз си задавам,но знае само Един най-добре?!.Според мен тези,които се забулват,за да приличат на Дева Мария-би трябвало да се стремят и духовно да приличат на нея.Същата работа,както тези,които се кръщават Иса или Мухамед.Шантава работа,но аз я приемам-в крайна сметка изборът си е техен,на хората,а както знаем,всеки,абсолютно всеки има право на избор. ;)

За Рая и Ада-ок,но всеки за там си има различни представи.Има нещо,което аз самата пропусках доста дълго време.Кой заслужава повече?-интересен въпрос,Aliah.Донякъде те разбирам.Разбирам ти и гнева,затова,че има хора,които без да се борят,и без да страдат отиват в истинския Рай.Но Аллах знае най-добре.В Библията има една притча за Блудния син,та там брат му доста се ядосваше,че "залуду" толкова време е служил на баща си.Та,дали някой,който се бори и страда само,за да отиде в Рая,или някой,който си седи,и чака,и търпеливо посреща това,което Аллах му изпраща са еднакви-надали.Има хора,коитоо сами си търсят страдания и ненужни борби,само,и само,за да има за какво да се борят/да са се борили,и те все си страдат.Смятат,че без борба и страдания-няма Рай.Може би са прави,но само отчасти.Понеже в Корана е написано,че всичко лошо си е от нас самите(хората),а всичко хубаво е от Аллах. :) Но просто,скъпа,Aliah,на някои хора Егото им е в повечко,както и желанията.Знаеш ли,странни са ми,но аз отказвам да ги съдя тези хора.Аз нямам това право.Още повече,че мен също има кой да ме съди и да ми дава според заслуженото.Разбираш ли?!

Да,аз пиша тук и понякога показвам емоции,които са всичко друго,но далеч от това(и/или само една малка част),което съм.Но в крайна сметка съм човек и съм многоизмерно същество,както теб,Logos,и всички хора.Просто светът е по-вълшебен,отколкото човек може да си представи и в повечето случай има най-малко 2 гледни точки,и 99 решения на всеки проблем-възхитително!За иконите-те са отправна точка.За да стигнеш до някои неща ти трябва отправна точка,получава се пречупване.Например,за да отразиш светлина-можеш да използваш огледало,инак използваш ли себе си(с много редки изключения)има вероятност ти да погълнеш светлината.А пречупиш ли я,има шанс да я върнеш към Първоизточника и нататък замълчавам.Черният камък според теб в Мека какво е?!Просто камък,около който мюсюлманите си обикалят ей така?!И интересно,че символът на християнството е кръст,а поклонението в мека и самото място е квадрат.Който иска-ще се замисли и сам ще си зададе някои въпроси,и ще намери отговорите,които са навсякъде,но са така скрити,че,дори тези,които изпълняват написаното(преднаписаното)не знаят какво правят/мислят,но го правят,което е най-съществената,и важна част,но все пак някои си остават слепци и след смъртта(в Корана има повече за това).Няма другите,точно там е най-голямата ирония.Но,мнозинството хора виждат в Светите Писания и Книги-екзотеричното,сиреч манипулативното,но понеже е толкова добре написано,а,и те са на това ниво-нямат,дори желание да се замислят в по-дълбокия смисъл на нещата(и в това има смисъл,и знамение-някои неща са само,за този,който ги иска,и търси-не,не понеже има разделение,а понеже ние самите делим,и понеже имаме свободната воля-а,ако изборът ни е да откажем да знаем-пак се приема това да НЕ знаем).А всичко най-дълбоко като смисъл и е най-просто.Каква ирония.Обожавам този свят и съм благодарна на Единствения,че съм тук.В крайна сметка всеки с неговия/нейния си избор,което е хубаво,въпреки всичко,но хората,дори отказват да видят това,което имат и все се оплакват от това,което нямат-каква ирония,и каква многоспектърност.Намасте. :rolleyes:

Редактирано от Blue_Star (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В Корана няма задължително условие мюсюлманката да носи джилбаб!

Повтарям - няма такова условие - категорично няма!

А джилбаб се носи, не за да приличат мюсюлманките на Дева Мария - а за да си пазят мюсюлманките половите органи от мюсюлманите!

Нали така е записано в Корана?

Защо не казваш истината, Сестро? Нали знаеш, че аз ще я кажа!

И ако кажеш, че лъжа - в следващия пост ще посоча и точния аят от Корана!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В Корана няма задължително условие мюсюлманката да носи джилбаб!

Повтарям - няма такова условие - категорично няма!

А джилбаб се носи, не за да приличат мюсюлманките на Дева Мария - а за да си пазят мюсюлманките половите органи от мюсюлманите!

Нали така е записано в Корана?

Защо не казваш истината, Сестро? Нали знаеш, че аз ще я кажа!

И ако кажеш, че лъжа - в следващия пост ще посоча и точния аят от Корана!!!

:rolleyes: Систър Алия е Нова мюсулманка, приятелю. Може още да не научила тия мурафети, или пък просто много обича да послъгва или други мотиви да има да ни пуска по пързалката.

На Бадр му обещах да пусна нова тема за архитектурните доказателства, че исляма е криворазбрано православие за араби, с силно наблягане на старозаветни наказания, които явно са били много популярни в региона.

Ама няма смисъл от отделни теми, може и тук да си пишем, нали?

Та фактите са накратко следните: Синан - архитекта преустроил " Света София " в джамия, след това е построил десетки нейни подобия из цялата тогавашна империя. Значи за него е нямало разлика между православен и ислямски храм, каквато вече се прави задължително! :cool:

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:) Систър Алия е Нова мюсулманка, приятелю. Може още да не научила тия мурафети, или пък просто много обича да послъгва или други мотиви да има да ни пуска по пързалката.

На Бадр му обещах да пусна нова тема за архитектурните доказателства, че исляма е криворазбрано православие за араби, с силно наблягане на старозаветни наказания, които явно са били много популярни в региона.

Та фактите са накратко следните: Синан - архитекта преустроил " Света София " в джамия, след това е построил десетки нейни подобия из цялата тогавашна империя. Значи за него е нямало разлика между православен и ислямски храм, каквато вече се прави задължително! ;)

Сорри,neo2311,но нямаше как да пропусна да напиша,че от векове има хора,които се опитват да обединят някои религии.Дори строенето на храмовете за молитви-рищарите темплиери са искали да вземат най-доброто от синегогите,църквите и джамиите.Но едно няма как да се отрече-по някакво странно обстоятелство,почти всички храмове са построени на доста интересни точки от земята.А за забрадката-мисля си,че тя още повече разпалва нечии фантази,вместо да ги възспира.То,един мъж има ли някакъв проблем със себе си и желанието си-носи,ако искаш 20 забрадки,то той пак ще си мисли непристойни неща.Това е един вид застраховка-например,както е с девствеността,понеже мюсюлманите,които ще се оженят за някоя жена след като са преспали с нея е почти 0%(освен,ако нямат някаква изгода или супер изключенията-любов)-тъй че си е казано кое и как,в което няма нищо лошо.Намасте. :)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сорри,neo2311,но нямаше как да пропусна да напиша,че от векове има хора,които се опитват да обединят някои религии.Дори строенето на храмовете за молитви-рищарите темплиери са искали да вземат най-доброто от синегогите,църквите и джамиите.Но едно няма как да се отрече-по някакво странно обстоятелство,почти всички храмове са построени на доста интересни точки от земята.А за забрадката-мисля си,че тя още повече разпалва нечии фантази,вместо да ги възспира.То,един мъж има ли някакъв проблем със себе си и желанието си-носи,ако искаш 20 забрадки,то той пак ще си мисли непристойни неща.Това е един вид застраховка-например,както е с девствеността,понеже мюсюлманите,които ще се оженят за някоя жена след като са преспали с нея е почти 0%(освен,ако нямат някаква изгода или супер изключенията-любов)-тъй че си е казано кое и как,в което няма нищо лошо.Намасте. :)

По добре да беше пропуснала да го напишеш, Blue_Star. Защото сега трябва да ми докажеш, че Синан е тамлиер, масон или там какъвто кажеш. Това което съм написал всеки може сам да го види , било като си направи една екскурзия до Истамбул, било като поразгледа малко картинки в нета. Тия хора за които спомена, изобщо нямат намерение да обединяват някакви религии, те просто перфектно и използват за постигане на собствените си цели. :)

Оригинала:

Публикувано изображение

И репликите:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Самият факт, че последната в момента си е православна църква е достатъчно показателен, че съм прав. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

....

Та фактите са накратко следните: Синан - архитекта преустроил " Света София " в джамия, след това е построил десетки нейни подобия из цялата тогавашна империя. Значи за него е нямало разлика между православен и ислямски храм, каквато вече се прави задължително! :yanim:

По-точно за да могат да се приобщят иконоборческите общности , които са били особенно силни по тези ширини и заради това не са искали да примат християнството.

Империята винаги е използвала религията за своите цели - на сесвер ( при нас) се изпращат мисионери (вкл.св.св.Кирилии Методий) , а на юг - Мохамед с цяла нова (?!) религия.Верно - в бъдеще тази и политика и е изиграла лоша шега, но пък самата Империя се е запазила, а даже се е и разширила.

Колкото на "Света София" - логично е Синан да я вземе за пример, тъй като 1000 години това е била най-забележителната постройка в целия познат свят, а всяка религия се стреми да е "по-по-най" :cool:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нео, нали си ме знаеш, че съм глуповатичка, та... опитвам се да разбера интелектуалния ти напън, но така и не успявам... Затова ще ти предложа една картинка от Плевен.

Публикувано изображение

Това е турско-римската баня в Плевен, понастоящем е картинна галерия. Архитектът и е българин, френски възпитаник. Казва се Никола Лазаров. Наречена е “Турско-римска баня” поради някои специфични помещения в нея с мавританска архитектура. Уникална сграда, построена във византийски стил.

Мисля, че си достатъчно умен и разбираш какво искам да ти кажа с тези няколко реда.

На останалите се извинявам за офтопика. Всъщност има нещо общо с красивото смесване на различни култури, което не мисля, че е нещо лошо. Напротив.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нео, нали си ме знаеш, че съм глуповатичка, та... опитвам се да разбера интелектуалния ти напън, но така и не успявам... Затова ще ти предложа една картинка от Плевен.

Публикувано изображение

Това е турско-римската баня в Плевен, понастоящем е картинна галерия. Архитектът и е българин, френски възпитаник. Казва се Никола Лазаров. Наречена е “Турско-римска баня” поради някои специфични помещения в нея с мавританска архитектура. Уникална сграда, построена във византийски стил.

Мисля, че си достатъчно умен и разбираш какво искам да ти кажа с тези няколко реда.

На останалите се извинявам за офтопика. Всъщност има нещо общо с красивото смесване на различни култури, което не мисля, че е нещо лошо. Напротив.

Ами какво да ти кажа, Нел? Въпреки опитите ти да си интересна, в момента само спамиш. Има Гугъл , нали знаеш. Да беше проверила кое, по кое време е строено, няма ше да задаваш такива въпроси. :cool:
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами какво да ти кажа, Нел? Въпреки опитите ти да си интересна, в момента само спамиш. Има Гугъл , нали знаеш. Да беше проверила кое, по кое време е строено, няма ше да задаваш такива въпроси. :cool:

Надцених те ;) Бях сигурна, че ще зацепиш колко по-добре би било, ако вместо да мятаме обвинения, бихме оценили нещо, което е събирателно на различните култури и религии, но...

Ти си решил, че идеята ти е драматично важна и разкриваща ни нещо ново под старото слънчице :)

определено не мога да съм интересна като теб и не се правя, мрънкам си тук за разни идеалчета :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Надцених те ;) Бях сигурна, че ще зацепиш колко по-добре би било, ако вместо да мятаме обвинения, бихме оценили нещо, което е събирателно на различните култури и религии, но...

Ти си решил, че идеята ти е драматично важна и разкриваща ни нещо ново под старото слънчице :)

определено не мога да съм интересна като теб и не се правя, мрънкам си тук за разни идеалчета ;)

Много се радвам, Нел.

Защото това което ти искаш е чалга. Аз не приемам чалгата. И плагиатите. :cool:

И не мятам обвинения, излагам факти. Ако ти е трудно да го смелиш, проблема не е мой. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ислямът е прагматична и агресивна религия и затова в момента е в настъпление в Европа, поддържан от САЩ. Нужна е научна просвета сред мюсюлманите, а не философско-богословски спорове. Същото се отнася и за родопските българи-мюсюлмани, за отвъддунавските български тюрки-мюсюлмани и за османските анадолски тюрки-мюсюлмани.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По добре да беше пропуснала да го напишеш, Blue_Star. Защото сега трябва да ми докажеш, че Синан е тамлиер, масон или там какъвто кажеш. Това което съм написал всеки може сам да го види , било като си направи една екскурзия до Истамбул, било като поразгледа малко картинки в нета. Тия хора за които спомена, изобщо нямат намерение да обединяват някакви религии, те просто перфектно и използват за постигане на собствените си цели. :blink:

neо2311,явно на хората им е по-лесно друг да им е виновен.Извинявай,но тези,които използват хората за собствените си цели ли убиват и разрушават?!Те ли смятат всеки различен за враг?!Те ли ни карат да се мразим?!Не ми отговаряй,излишно е.Просто самият ти се замисли.Ние си мислим,че еди-кой си е плагиат,той си мисли същото са нас.Но я ми кажи какво ще се случи,ако и двамата знаем едно,и също нещо без да сме плагиати. :wors: Дали пък има вероятност(макар и минимална,която надали би приел,особено ти)-всичко,абсолютно всичко да е от Един Източник,но хората,понеже са различни да го пречупват по различен начин?!Някои хора са се опитали да покажат на хората,че всъщност има много религии,но има Една вяра,но какво да се прави-по-готино е да обвиняваш съседа мюсюлманин,или шефа-еврейн,отколкото да се погледнеш в огледалото.Особено,ако огледалото отразява неща,които ти отказваш да приемеш и отричат упорито.

ПАРАПСИХОЛОГ,ще ме извиняваш,но не знам нито какъв психолог си,нито какъв пара,но да си чувал за Зигмуд Фройд и мисленето на тълпата?!Сред мюсюлманите е нужна просвета и образование,не знам дали научна,или най-обикновена,и нормална.В България също съвсем умишлено се съсипва образователната система.В крайна сметка един човек със знание и макар и минимална вяра,или атеизъм-опасен е,а,и отгоре на всичко може да откаже да бъде консуматор. ;) Повечето хора,които си изброил в поста си-те не знаят какво значи думичката Аллах или ислям,камо ли друго.Но пък и много българи,бая от тях християни хал хабер си нямат какво е Светата Троица,и че никъде в Библията не се казва,че Иисус е Бог.Но защо хората да четат Библията,Корана,Тората-по-лесно е да го чуят по телевизията или прочетат сбития преразказ,или попа,папата,ходжата,имамът,равинът да им каже истината.А тези хора,които изпълняват ролята на свещеници нали са по-знаещи-как да се съмняваме в тях и това,на което ни учат,както,и нашите деца,хах,та те са супер знаещи.Дори Папата може да ти опрости някой и друг грях,ако имаш достатъчно пари.Е*ати опорочената система.Пък и как да дадат на хората свободата(която по началото хората си имат,но надали осъзнават-каква ирония...)да се научат да четат,понеже в доста страни не умеят,и сами да потърсят истината за Бога.Та,те тогава ще откажат да са роби.А тези,които са в Ирак,Иран,Палестина-еми,ще откажат(както някои от тях правят)да си дават петрола и ще станат гадни терористи,пху,м*мка им да се взривяват по разни места.То,защото годишно не измират хиляди деца от глад и мизерия,понеже Америка ги мори,но това е висша форма на състрадание сигурно.Тероризъм е,когато ти дойдат братята американци в страната и разрушат всичко,и почнат да ти казват как да живееш.Е*ах и демокрацията.То и ние го докарахме до под кривата круша-всичко е частно,и приватизирано-демокрация.Ха,ако си поискаме някои неща обратно сигурно ще ни обяват за терористи.То и ирландците,и англичаните,дето имат пререкания относно религиозните въпроси,и теми-и те сигурно нещо са ненаред,нали?!Всеки,който е различен и се стреми към някаква индивидуалност-под ножа.Да живее тълпата и стадното мислене.Хип-хип,ура!А после защо човек съди или поне се опитва да съди другите-еми,защото отказва да съди самия себе си,брех,че елементарно,но все пак трудно за приемане.Намасте. :wors:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...