Премини към съдържанието

Светослав Иванов

Потребител
 • Публикации

  211
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

49 Добра репутация

5 Последователи

Всичко за Светослав Иванов

 • Титла
  Почетен потребител
 • Рожден ден 6.03.1966

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  Варна, София
 • Интереси
  Парапсихология, психотроника, теология, психология, психотерапия, холистична медицина, история.

Контакти

 • Skype
  psychea-bulgaria
 • ICQ
  0
 • Интернет сайт
  http://www.psychea.dir.bg/
 1. Кой вярва в православната църква в България и изобщо в религията: Според изследването на Eurobarometer Poll 2005, в България само 40% вярват в Бог, други 40% вярват в „нещо като дух или витална сила“, а 13% не вярват в нито едно от горните, тоест 13% от българите са атеисти. А според изследването „Европейско изследване на ценностите“ на „Българска социологическа асоциация“ през 2009, 21,7% от българите заявяват че не вярват в Бог. Съществуват обаче мнения, че атеистите са повече от 25% от българите. Няма официална статистика на броят атеисти в България, тъй като в националните преброявания досега не е давана възможност те да бъдат преброени като такива. В преброяването през 1992 е било дори изрично забранено преброяваният да се самоопредели като "атеист" или "невярващ". В преброяването през февруари 2011 за първи път има възможност гражданите свободно да се самоопределят като "нерелигиозни" и "нямащи вероизповедание" (резултатите се очакват през лятото на 2011). http://bg.wikipedia....%B7%D1%8A%D0%BC
 2. Тъй като вие обсъждате врачките, а не врачовете, няма да изкажа мнение. А иначе с Боряна Тотева през 2002 - 2004 г. често се виждахме из варненските кабелни телевизии. Тогава участвахме аз и моите коежки от ОЦ "Психея" в шалатанските предавания за "феномени". След това се разграничихме от комерсиалния окултизъм и преминахме на друго ниво.
 3. Писанията, Книгите, наречени на гръцки "Библията" са едно човешко, еврейско и елинистическо произведение. Като на познавач на Книгите (Библията) ти давам възможност да цитираш мястото в Новия Завет, което ясно посочва неговия човешки характер.
 4. Писаното за еврейския език ми припомни студентските години, когато през 1990 -1991 г. учех Библейски еврейски език при проф. д-р Слави Вълчанов и Тълкуване на Свещеното Писание на Стария Завет при проф. д-р протопрезвитер Николай Шиваров. Какъв ентусиазъм имаше тогава в България, какви надежди и идеализъм... За сега не ми се пише за Стария Завет, тъй като съм на вълна "екстрасензорика". Но може да пропиша през тези дни.
 5. Ето как протестантите тенденциозно фалшифицират библейски текстове, за да ги приспособят към своите сектантски вероучения, водени от ненавист към окултизма и астрологията – в единия фалшифиран ревизиран протестантки превод от 1940 г. пише “астролог”, а в другия сектантски фалшификат от Българското Библейско дружество, 2005 г. пише “окултист”! В Цариградския и Православния правод в действителност става въпрос за други неща: Протестантски 1940 Второзаконие 18:10-11 10. Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън {Т.е., който изгаря сина си или дъщеря си в огън.}†, никой чародей, астролог, гадател, или омаятел, 11. никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите; ББД 2005 Второзаконие 18:10-11 10. Да няма сред тебе някой, който да прекарва сина си или дъщеря си през огън, нито един прорицател, окултист, гадател или магьосник, 11. никакъв чародей, запитвач на зли духове, врач или човек, който извиква духове на мъртви; Цариградски Второзаконие 18:10-11 10. Да се не намерва в тебе никой който да прекарва сина си или дъщеря си през огън, чародей, или прокобител, или гатател, или омаятел; 11. или обаятел, или бесовъпрошател, или вълшебник, или мъртвовъпрошател; Православен Второзаконие 18:10-11 10. не бива да се намира у тебе (такъв), който прекарва сина си или дъщеря си през огън, предсказвач, гадател, вражач, магьосник, 11. омайник, ни който извиква духове, ни вълшебник, нито който пита мъртви; Внимавайте при дискусиите с OCHAKVANE - той ви подвежда и заблуждава с тенденциозно фалшифициран сектантски превод, за да ви доказва, че уж Библията била против астрологията и окултизма и да пише срещу Учителя - Петър Дънов!
 6. Библията не представлява биографията на Йешу (Иисус), тъй като в Стария Завет не пише нищо за него. Евангелията са неговите биографии, но те са изпълнени с противоречия и фактологически несъответствия. Но това е нормално, защото са написани десетилетия след разпъването му. Да не забравяме, че Евангелията (Благовестията), Библията (Книгите), са човешки творения. Освен това, Христос продължава да говори и сега, той е говорил и чрез устата и душата на Петър Дънов. Ето какво казва Господ - Петър Дънов: "Ще кажете, че в Библията е писано всичко. Наистина много неща са писани в Библията, но много още има да се пишат. Йоан казва, че Христос е говорил много, но всичко не е написано. Не една Библия, но още много Библии има да се пишат, в които да се вмести това, което Христос е говорил. Като говорят за Библията, която е писана от човеци, всички я считат за свещена книга." (31, с. 144) "Старото си отива, ново иде. Нова Библия се пише сега. Ново Евангелие се пише. Не го пиша аз, Бог го пише. Горко на оня, който не приеме новото Евангелие! Евреите и досега страдат, защото не приеха Христовото учение. Ще кажете, че малко е Евангелието, оставено от Христа. Онова, което сега се пише, е още по-малко. Един от кодексите на новото Евангелие гласи: “Зачитайте Божественото в човека!” (22, с. 73) "Ако бих имал време, бих ви изтълкувал защо Христос е говорил с притчи. Това представлява един определен метод, определен начин да предаде Своето учение на света. Понеже в Неговото време хората не бяха готови за учението Му, Той даде на света тези образи, за да може то да се запази за нашето време. Ако Христос дойде сега, той няма да се занимава с тези образи. Той ще говори други неща. Онези, които преди 2000 години не са Го разбрали, трябва да Го разберат. Тогавашното учение на Христа е основа на сегашното, което Той ще изнесе пред света, и затова именно тези форми, които са Негово дело, ще претърпят известни промени – кръвоносните съдове, дихателната система, всички клетки ще претърпят изменение." (150, с. 120) "Библията е една книга на миналото. В Евангелието е писано какво е говорил Христос на хората. Но и днес Той не е престанал да говори. Той е говорил 2000 години и сега говори, и в бъдеще ще говори. Някои признават Стария Завет, други признават Новия Завет и казват: “Ново няма вече.” Слънцето веднъж ли изгрява? – Много пъти изгрява. Дърветата само веднъж не цъфтят, много пъти цъфтят. Реките само един път не текат – постоянно текат. Трябва да имате ясна представа за живота – той е важен. Трябва да разрешите вътрешния живот. Щом разрешите вътрешния живот, и външния ще разрешите." (53, с. 5) Учителя за Библията - том II
 7. Добре, разбрахме се - НЛО са човешки изобретения и измислици, за да се мамят хората.
 8. Никъде не пише в Библията, че НЛО са "сатанински чудеса". Тълкуваш цитатите, както ти е изгодно, за да ги нагласиш според халюцинациите на Елън Уайт.
 9. Сатанински чудеса?! Най-обикновено човешко шарлатанство.
 10. Кога съм ти писал, че ще ти приведа доказателства, че Дънов е бил християнин? Добре - да, вероятно Петър Дънов е бил християнин до ок. 1885-86 г. След това е станал медиатор, пророк на Господ Иисус Христос, който се е проявявал чрез неговата душа, а впоследствие се е вселил в него. “Аз съм вселен. Вселяването е станало на 7 март 1897 г (стар стил). Това вселяване е станало на няколко етапа.” Петър Дънов, “Българската душа”, Издателство “Астрала”, София, 2000 г., стр.315 . Елън Уайт е известна с това, че е говорила на доста места, че е виждала хора на други планети, където не е имало грехопадение. Така че не приемам твоята защита на Уайт, че уж и били приписани измислени твърдения.
 11. Безкрайно ще съм ти благодарен да ми посочиш такива "високи величествени хора" на Юпитер и Сатурн, като ползваш Библията. Защото аз лично не съм срещал нищо подобно в нея, но може и да съм пропуснал. Ако все пак Христос не е казал нищо по този въпрос, откъде "християнката" Уайт е разбрала за тях? „Сестра Уайт беше много отслабнала, и когато се молехме за нея, Божия Дух се изля над нас. Скоро забелязахме, че тя беше безчувствена за земните неща. Това беше нейното първо видение на света на планетите. След като преброи на глас луните на Юпитер и скоро след това тези на Сатурн, тя описа по прекрасен начин кръговете на Сатурн. След това тя каза:`Живеещите там са високи и величествени, много различни от населяващите земята. Грехът не съществува на тази планета.” http://www.ellenwhiteexposed.com/bulgaria/Shocking%20quotations/egw83_Jupiter.htm
 12. Аз уважавам принципа: "Повторението е майка на знанието". И съответно повтарям, че: Учителя - това е Господ Иисус Христос, а Петър Дънов е неговият медиатор. Сега ще ти го перифразирам в ислямски стил: "Няма друг Учител освен Господ и Петър Дънов е Неговият пророк!"
 13. Саул е говорил със Самуил, което е видно от тези стихове: 1 Царе 28 глава 15. И Самуил каза на Саула: Защо ме обезпокои, като ме направи да възляза? И Саул отговори: Намирам се в голямо утеснение, защото филистимците воюват против мене, а Бог се е отдалечил от мене, и не ми отговаря вече нито чрез пророци, нито чрез сънища; затова повиках тебе да ми явиш що да правя. 16. Тогава Самуил рече: А защо се допитваш до мене, като Господ се е отдалечил от тебе и ти е станал неприятел? 17. Ето, Господ си извърши, според както бе говорил чрез мене; защото Господ откъсна царството от твоята ръка и го даде на ближния ти Давида. Аз не вярвам на Ванга, аз съм убеден от проучвания на автентични текстове на нейни разговори, че в част от случаите тя наистина е общувала с духове на напуснали този свят хора. Друг въпрос е, че част от нейните контакти с Отвъдното са били плод на образни и слухови халюцинации и псевдохалюцинации. "Демони" се "явяват" и "говорят" единствено в халюцинациите на психично болните.
 14. Както писах по-горе - книгите (Библията) представляват еврейски религиозни историческо-литературни паметници. Те нямат научна стойност. Господ Учителя - Петър Дънов е тълкувал Библията от позициите на Либералното богословие символично, алегорично, метафорично. Така че твоето буквално тълкуване на Библията не ни засяга и впечатлява.
 15. Според християнството душите на умрелите отиват в рая или в ада след смъртта. Ето какво казва Иисус в Евангелие според Лука: Лука 23 гл. 42. И казваше на Иисуса: спомни си за мене, Господи, кога дойдеш в царството Си! 43. И отговори му Иисус: истина ти казвам: днес ще бъдеш с Мене в рая. Лука 16 гл. 19. Някой си човек беше богат, обличаше се в багреница и висон и всеки ден пируваше бляскаво. 20. Имаше тъй също един сиромах, на име Лазар, който струпав лежеше при вратата му 21. и петимен беше да се нахрани от трохите, що падаха от трапезата на богаташа, и псетата прихождаха, та ближеха струпите му. 22. Умря сиромахът, и занесоха го Ангелите в лоното Авраамово; умря и богаташът, и го погребаха; 23. и в ада, когато беше на мъки, подигна очите си, видя Авраама отдалеч и Лазаря в лоното му 24. и, като извика, рече: отче Аврааме, смили се над мене, и прати Лазаря да намокри края на пръста си във вода и да ми разхлади езика, защото се мъча в тоя пламък. 25. Авраам пък рече: чедо, спомни си, че ти получи вече доброто си приживе, а Лазар - злото: сега пък той тук се утешава, а ти се мъчиш; 26. па освен това между нас и вас зее голяма пропаст, та ония, които искат да преминат оттук при вас, да не могат, тъй също и оттам към нас да не преминават. По-нататък Иисус не отрича, че мъртвите могат да ходят при живите: 27. А той рече: моля ти се тогава, отче, прати го в бащината ми къща, 28. защото имам петима братя, та да им засвидетелствува, за да не дойдат и те в това място на мъката. 29. Авраам му рече: имат Моисея и пророците: нека ги слушат. 30. А той рече: не, отче Аврааме, но ако някой от мъртвите отиде при тях, ще се покаят. 31. Тогава Авраам му рече: ако Моисея и пророците не слушат, то и да възкръсне някой от мъртвите, няма да се убедят.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...