Премини към съдържанието

Светослав Иванов

Потребител
 • Публикации

  211
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

49 Добра репутация

5 Последователи

Всичко за Светослав Иванов

 • Титла
  Почетен потребител
 • Рожден ден 6.03.1966

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  Варна, София
 • Интереси
  Парапсихология, психотроника, теология, психология, психотерапия, холистична медицина, история.

Контакти

 • Skype
  psychea-bulgaria
 • ICQ
  0
 • Интернет сайт
  http://www.psychea.dir.bg/
 1. Светослав Иванов

  За врачките....

  Кой вярва в православната църква в България и изобщо в религията: Според изследването на Eurobarometer Poll 2005, в България само 40% вярват в Бог, други 40% вярват в „нещо като дух или витална сила“, а 13% не вярват в нито едно от горните, тоест 13% от българите са атеисти. А според изследването „Европейско изследване на ценностите“ на „Българска социологическа асоциация“ през 2009, 21,7% от българите заявяват че не вярват в Бог. Съществуват обаче мнения, че атеистите са повече от 25% от българите. Няма официална статистика на броят атеисти в България, тъй като в националните преброявания досега не е давана възможност те да бъдат преброени като такива. В преброяването през 1992 е било дори изрично забранено преброяваният да се самоопредели като "атеист" или "невярващ". В преброяването през февруари 2011 за първи път има възможност гражданите свободно да се самоопределят като "нерелигиозни" и "нямащи вероизповедание" (резултатите се очакват през лятото на 2011). http://bg.wikipedia....%B7%D1%8A%D0%BC
 2. Светослав Иванов

  има ли хора,които виждат паранормални явления?

  И аз съм уточнил, че окултните науки не са науки в академичния смисъл на понятието. Хранителните добавки от типа "плацебо-таблетки" - хомеопатични и билкови, не са биологично активни лекарствени средства, обаче са известни сред народа, като: хомеопатични лекарства, хапчетата на д-р Тошков и т.н. Просто така са популярни.
 3. Светослав Иванов

  има ли хора,които виждат паранормални явления?

  През тоталитаризма, ние, противниците на марксизма - ленинизма, се увличахме от всякакви теории и учения, само защото противоречаха на официалната идеология. Така, аз се увлякох от т.нар. “окултни науки” и от религията. Паранормалното явление на което бях свидетел е от типа “посмъртни”, “тета”- явления (духове, призраци, медиумизъм). То няма връзка с окултните науки с които се занимавах – например при астрологията се използват изчисления по таблици, а при хиромантията – наблюдения и анализ на линиите по ръцете. Т.е. нищо общо с духове на умрели. А че съм заблуждавал хората до 2004 г. е по причина на непознаването до тогава на психологията, неврологията, психофизиологията и др., което е водело до това, че аз самият съм се самозаблуждавал и съм си вярвал на това с което съм се занимавал. За щастие при мене са идвали много малко хора идващи за професионални услуги и консултиране в областта на астрологията, хиромантията, нумерологията, френологията и гледането на карти. Повечето посетители са били за консултиране чрез ясновидство и услуги свързани с магията, а там всичко е реално и ефективно. Както и може съответните парапсихични феномени да бъдат повторени в условията на контролирани експерименти. Понятието “окултни науки” е популярно и общоприето. Друг е въпросът, че тези “науки” са остарели и недостоверни. Но нямам намерение да ги наричам “окултни дисциплини”. Окултните “науки” са дали своя принос в развитието на съответните академични науки и дисциплини: алхимията – на химията; астрологията – на астрономията; хиромантията – на дерматоглификата; френологията – на невропсихологията и т.н Относно разводняването на темата – тя е придобила характера на “кръстено вино”, поради липсата на достатъчно очевидци на паранормални явления. А за постоянното мешане и отъждествяване на понятия и пси-феномени да не споменавам.
 4. Светослав Иванов

  За врачките....

  Тъй като вие обсъждате врачките, а не врачовете, няма да изкажа мнение. А иначе с Боряна Тотева през 2002 - 2004 г. често се виждахме из варненските кабелни телевизии. Тогава участвахме аз и моите коежки от ОЦ "Психея" в шалатанските предавания за "феномени". След това се разграничихме от комерсиалния окултизъм и преминахме на друго ниво.
 5. Светослав Иванов

  има ли хора,които виждат паранормални явления?

  И къде съм писал, че на 15 г. съм се занимавал професионално с окултизъм? При комунизма, през 1981 г., да се занимавам професионално?! Ти явно си раснал доста по-късно. Да, занимавах се с окултизъм професионално, само че от 1993 г. Да, написах "окултни науки" и поясних, че са: "През 2004 г. се отказах от заниманията си с окултните науки: астрология, нумерология, хиромантия, френология и гледане на карти, като недостоверни псевдопсихологически "науки". В случая говорим за две различни неща: 1. за факт - паранормално явление; 2. за теория и практика - гадателски мними окултни науки." "Науки" и мними правописно и смислово не ги ли осъзнаваш езиково?
 6. Светослав Иванов

  има ли хора,които виждат паранормални явления?

  gothicrock, Обясни ми, според психологията, защо, например - ти, четеш нещо и се правиш, че все едно не си го чел или видял? И това не ти е за първи път - да ти покажа ли, преди няколко месеца, къде го направи, а аз нарочно си замълчах? И така, отговори ми - писах ли преди малко за окултните науки, че са гадателски мними псевдопсихологически "науки" или не писах?
 7. Светослав Иванов

  има ли хора,които виждат паранормални явления?

  Около 1969 г., когато бях 3 годишен, станах свидетел на паранормално явление, а от 1981 г., когато бях на 15 години, започнах да се занимавам с окултни науки. През 2004 г. се отказах от заниманията си с окултните науки: астрология, нумерология, хиромантия, френология и гледане на карти, като недостоверни псевдопсихологически "науки". В случая говорим за две различни неща: 1. за факт - паранормално явление; 2. за теория и практика - гадателски мними окултни науки.
 8. Светослав Иванов

  има ли хора,които виждат паранормални явления?

  Аз пиша за нещо, което съм видял. А от окултните науки се отказах през 2003-2004 г. и то от личен опит от 1981 г.
 9. Светослав Иванов

  има ли хора,които виждат паранормални явления?

  Аз дефинирам способностите си като "парапсихични". "Паранормални" е по-широко определение.
 10. Светослав Иванов

  има ли хора,които виждат паранормални явления?

  Нищо общо с моя случай. Свидетелки на паранормалното явление бяха баба ми - ок.59 годишна и майка ми - ок.30 годишна. Също и една съседка - ок.45 - 50 годишна. Мене ме използваха за да проверявам какво има в другата стая - страх ги беше от явлението, нещо като полтъргайст, а според поверията на деца духовете не правели лоши неща. Случката стана във Варна, бул. "Червеноармейски" (сега - "Приморски") 131.
 11. Светослав Иванов

  Учителят Петър Дънов

  Писанията, Книгите, наречени на гръцки "Библията" са едно човешко, еврейско и елинистическо произведение. Като на познавач на Книгите (Библията) ти давам възможност да цитираш мястото в Новия Завет, което ясно посочва неговия човешки характер.
 12. Светослав Иванов

  има ли хора,които виждат паранормални явления?

  Бях свидетел на едно-единствено паранормално явление свързано с духове на починали, когато бях ок. 3 годишен. А иначе всекидневно виждам, чувствам, усещам и работя професионално с парапсихични явления. Но парапсихичните явления не са паранормални явления.
 13. Светослав Иванов

  Учителят Петър Дънов

  Писаното за еврейския език ми припомни студентските години, когато през 1990 -1991 г. учех Библейски еврейски език при проф. д-р Слави Вълчанов и Тълкуване на Свещеното Писание на Стария Завет при проф. д-р протопрезвитер Николай Шиваров. Какъв ентусиазъм имаше тогава в България, какви надежди и идеализъм... За сега не ми се пише за Стария Завет, тъй като съм на вълна "екстрасензорика". Но може да пропиша през тези дни.
 14. Светослав Иванов

  Учителят Петър Дънов

  Ето как протестантите тенденциозно фалшифицират библейски текстове, за да ги приспособят към своите сектантски вероучения, водени от ненавист към окултизма и астрологията – в единия фалшифиран ревизиран протестантки превод от 1940 г. пише “астролог”, а в другия сектантски фалшификат от Българското Библейско дружество, 2005 г. пише “окултист”! В Цариградския и Православния правод в действителност става въпрос за други неща: Протестантски 1940 Второзаконие 18:10-11 10. Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън {Т.е., който изгаря сина си или дъщеря си в огън.}†, никой чародей, астролог, гадател, или омаятел, 11. никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите; ББД 2005 Второзаконие 18:10-11 10. Да няма сред тебе някой, който да прекарва сина си или дъщеря си през огън, нито един прорицател, окултист, гадател или магьосник, 11. никакъв чародей, запитвач на зли духове, врач или човек, който извиква духове на мъртви; Цариградски Второзаконие 18:10-11 10. Да се не намерва в тебе никой който да прекарва сина си или дъщеря си през огън, чародей, или прокобител, или гатател, или омаятел; 11. или обаятел, или бесовъпрошател, или вълшебник, или мъртвовъпрошател; Православен Второзаконие 18:10-11 10. не бива да се намира у тебе (такъв), който прекарва сина си или дъщеря си през огън, предсказвач, гадател, вражач, магьосник, 11. омайник, ни който извиква духове, ни вълшебник, нито който пита мъртви; Внимавайте при дискусиите с OCHAKVANE - той ви подвежда и заблуждава с тенденциозно фалшифициран сектантски превод, за да ви доказва, че уж Библията била против астрологията и окултизма и да пише срещу Учителя - Петър Дънов!
 15. Светослав Иванов

  Учителят Петър Дънов

  Библията не представлява биографията на Йешу (Иисус), тъй като в Стария Завет не пише нищо за него. Евангелията са неговите биографии, но те са изпълнени с противоречия и фактологически несъответствия. Но това е нормално, защото са написани десетилетия след разпъването му. Да не забравяме, че Евангелията (Благовестията), Библията (Книгите), са човешки творения. Освен това, Христос продължава да говори и сега, той е говорил и чрез устата и душата на Петър Дънов. Ето какво казва Господ - Петър Дънов: "Ще кажете, че в Библията е писано всичко. Наистина много неща са писани в Библията, но много още има да се пишат. Йоан казва, че Христос е говорил много, но всичко не е написано. Не една Библия, но още много Библии има да се пишат, в които да се вмести това, което Христос е говорил. Като говорят за Библията, която е писана от човеци, всички я считат за свещена книга." (31, с. 144) "Старото си отива, ново иде. Нова Библия се пише сега. Ново Евангелие се пише. Не го пиша аз, Бог го пише. Горко на оня, който не приеме новото Евангелие! Евреите и досега страдат, защото не приеха Христовото учение. Ще кажете, че малко е Евангелието, оставено от Христа. Онова, което сега се пише, е още по-малко. Един от кодексите на новото Евангелие гласи: “Зачитайте Божественото в човека!” (22, с. 73) "Ако бих имал време, бих ви изтълкувал защо Христос е говорил с притчи. Това представлява един определен метод, определен начин да предаде Своето учение на света. Понеже в Неговото време хората не бяха готови за учението Му, Той даде на света тези образи, за да може то да се запази за нашето време. Ако Христос дойде сега, той няма да се занимава с тези образи. Той ще говори други неща. Онези, които преди 2000 години не са Го разбрали, трябва да Го разберат. Тогавашното учение на Христа е основа на сегашното, което Той ще изнесе пред света, и затова именно тези форми, които са Негово дело, ще претърпят известни промени – кръвоносните съдове, дихателната система, всички клетки ще претърпят изменение." (150, с. 120) "Библията е една книга на миналото. В Евангелието е писано какво е говорил Христос на хората. Но и днес Той не е престанал да говори. Той е говорил 2000 години и сега говори, и в бъдеще ще говори. Някои признават Стария Завет, други признават Новия Завет и казват: “Ново няма вече.” Слънцето веднъж ли изгрява? – Много пъти изгрява. Дърветата само веднъж не цъфтят, много пъти цъфтят. Реките само един път не текат – постоянно текат. Трябва да имате ясна представа за живота – той е важен. Трябва да разрешите вътрешния живот. Щом разрешите вътрешния живот, и външния ще разрешите." (53, с. 5) Учителя за Библията - том II
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.