Премини към съдържанието

jolly_

Потребител
 • Публикации

  33
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

39 Добра репутация

Всичко за jolly_

 • Титла
  Потребител
 1. Да, има много еманации. Достатъчно е само да се огледаме колко и различни хора ни заобикалят. А формите продължават, тъй като са безкрайни и безначални. И в този ред на с-мисли: Няма човек, който да не е негов аватар.
 2. Дали другият е прав или не, критиката не заплашва по никакъв начин. Критиката не е присъда. Критиката е като антивирусна програма и е сигнал, че в системата има бъг. Ако някой ме критикува и има право и наистина греша някъде – много добре. Това ще ми даде възможност да осъзная нещо, което е оставало скрито за мен. Отстрани се вижда по-добре. Ако смятам, че не е прав, тогава няма защо да се нервирам или да реагирам както е в случая с цитата на Ошо, който е пълен с гневни и осъдителни думи към онези, които съдят. Крадеца вика дръжте крадеца. Съдията вика "не съдете"!
 3. Тези думи не ги тълкувам буквално. Тълкувам ги така: човек да спре да се взира в градинката на другия, докато в личната му градинка тревата не е окосена, розите не са подрязани, плевелите не са премахнати. Това не значи, че няма добре подържани градинки. Цитатът на казва това. Думите са за мързеланковците и готованците, които не се стараят да се усъвършенстват към по-добро, а са се разпльокали самодоволно на припек на шезлонга в градината и обвиняват изсъхналото дърво че не хвърля сянка в тоя пек.
 4. Не е толкова важно дали притежава или не притежава дадени черти, колкото на преден план при съденето стои стремежът да се издигне в собствените си очи /супириър/. Съденето Ошо го бърка с критиката ми се струва. Може би не е обичал да бъде критикуван и не е умеел да извлече нещо ценно за себе си от това. Оттам и доста елементарното и малко плоско звучене на цитата, който си дала.
 5. С какво не си съгласна не разбрах? Моето мнение е, че Ел и Йехова не са един и същи Бог. По това време е имало множество "богове" сред хората, за което свидетелства и самата библия: Битие 6:4 В ония дни се намираха исполините на земята; а при това, след като Божиите синове влизаха при човешките дъщери, и те им раждаха синове, тези бяха ония силни и прочути старовременни мъже. И след това четем: Числа 13:33 Там видяхме исполините, Енаковите синове, от исполинския род; и пред тях нам се виждаше, че сме като скакалци; такива се виждахме и на тях.
 6. Под Живия бог в Стария Завет се има предвид не кой да е, а бог Ел. Там, където се говори за Ел - бог и Елохими - синовете му, се има предвид ханаанския пантеон, който е чопнат от евреите за собствената им космогония, като се мъчат да напаснат по-късно Яхве към Ел, поради което се случват разминаванията и объркванията в СЗ. Израелтяните от Сверното царство, какъвто е бил Петър, самият Исус и всичките му ученици, с изключение на Юда - юдеина от Южното царство - Юдея, са изповядвали Ел за главен бог - наследство от ханаанците, на чиято земя Палестина /Балестан - наречена на името на един от си
 7. 66Зова смъртта. На този свят съм сит:достойнства — родено лицемерие,нищожества, придаващи си вид,и гаврата с човешкото довериеи с чест удостоени подлеци,и с девственост търгуваща нечестност,и силата в ръцете на скопци,и съвършенство в мрак и неизвестност,и с вид на вещ, на сведущ глупостта,и в глупост обвинена прямотата,и творчеството с вързана уста,и истината в служба на лъжата.Отдавна бих напуснал тази кал,но, друже мой, за тебе ми е жал. Сонетите на Шекспир в превод на Свинтила
 8. Здравейте. Името ми е Джулия и приятелите ми казват на галено Жоли. От 12 години живея в Англия. Пътувам често по работа. Висока съм и затова трудно си намирам кавалери, брюнетка съм, обичам шумните и весели компании, както и да похапна вкусно. Любимите ми кухни са тайландската, италянската и мексиканската. Обичам музиката и да танцувам. Джамайка е мястото, където бих искала да живея за постоянно.
 9. ПРИКАЗКАЗаспиваш ли, аз май че те събудих,прости ми, че дойдох при теб сега.Душата ми се стяга до полудав прегръдките на свойта самота.Самичък съм, а тъй ми се говори,устата ми залепва да мълчи ...Не ме пъди, ще си отида скоро,аз дойдох тук на бурята с плача.Ще седна до главата ти, ей тукаи ще ти разкажа приказка една,в която е положил зла поукаедин мъдрец от стари времена.Един разбойник цял живот се скитали нивга не се връщал у дома,вместо сърце, под ризата си скритатой носел зла и кървава кама.Преварвал той замръкнали кервании само денем криел своя нож,а ножът му ръжда не хващал,човекът като
 10. jolly_

  "Що е ЛЮБОВ"

  Мег Райън от фимла Addicted to Love отлично обяснява какво е това любов: http://www.youtube.com/watch?v=33rn0-2sB0Y
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване