Премини към съдържанието

Geri19

Потребител
 • Публикации

  42
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Geri19

 1. Geri19

  Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

  Е, как при мен работи, а при теб не? Как при мен не се бъгна, а само при теб? Явно е от ЗКУ..
 2. Geri19

  Linux проект като Windows 12 Lite

  @мадафака от къде го изтегли, дай и на мен. Уха, як е. Май се замислям да се завърна на Windows.
 3. Geri19

  Linux проект като Windows 12 Lite

  Ем, успех в начинанието ;) Гледам домейн и хостинг във Великобритания имат... Ако са платили с карта, със сигурност ще ги овътрят с парите - ще ги сцепат от дела.
 4. Geri19

  Linux проект като Windows 12 Lite

  Ама това какво е? Дитрибуция ли, тапети ли? Сайтът им е без коментар. Нямат линк за download.
 5. Всеки ден ли си правите акаунт във FB? Ако да, може да са ви сложили ограничение заради мултиакаунтинг. При мен регистрацията с ел. поща мина успешно.
 6. Geri19

  Новини от света на Linux дистрибуциите.

  Разсъждава. Не е като теб, да си сърба попарата, щото не иска да ползва нещо, защо го е плюл месеци наред. И при теб има наченки. Въпросът е кога, а не дали и на теб ще ти писне от бъгав, шпионски и скъп софтуер. Ето, примерче от теб.
 7. Geri19

  Новини от света на Linux дистрибуциите.

  Виж как обясняват хахаха
 8. Geri19

  Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

  Не ползвате Edge? Помислете пак! Вероятно сте се объркали, за да не го ползвате но Microsoft ще ви го напомни.
 9. Това е малко странно, кое КДЕ? На мен първо OpenSuSE, а след това и Manjaro тотално ми промениха представите за KDE. KDE Neon, Debian, Kubuntu изобщо са много далеч от това, което изглежда KDE при Manjaro. При тази дистро по подразбиране са съвсем други widgets, нищо че са на една графична среда. При всички KDE дистрибуции, освен Manjaro, темите са толкова дървени и дразнещи (по подразбиране), че няма накъде просто. Само при Manjaro са помислили как да интегрират максимално средата, а не просто да я изтипосат с каквото е по подразбиране. Например в панела, активните аппс са с квадратчета (подобни на Windows 8/10), а не огромни правоъгълници (подобни на XP). Също, активните аппс са оградени в приятен зеленикав фон, а не с една черта над тях както е в темата по подразбиране на KDE. На мен най-много ми харесва това KDE в Manjaro, след това Deepin (дистрибуцията с темите по подразбиране), после Gnome в Убунту. Стандартната тема на KDE и съответните дистрибуции са на последно място сред предпочитанията ми - грозни, грозни (нищо че са на KDE). Ето как изглежда KDE на Manjaro и как изглежда в KDE Neon Първото няма много общо с второто, ама дефакто са еднакви. На практика изглеждат съвсем различно.
 10. Geri19

  Харддиска ми се натоварва

  Чеки сега.. Тука питаме с автора защо така се получава при нас, а не защо не се получава при вас. Ако искаш, отвори си нова тема по въпроса. Имаме конкретни проблеми и питаме за решения. Ти нямаш, аз и той имаме, искаш аз да отговарям защо ти нямаш? Ми, питай Microsoft, а не мен. Няма как да знам какво са инсталирали на хората по компютрите и още по-малко да знам как работи - пазят го в тайна.
 11. А с китайския как сте?
 12. Geri19

  Харддиска ми се натоварва

  А нормално ли е, ако ъпдейтите са на пауза? При мен, Service Host:SysMain и SkypeApp пържат диска. Само тези двете го държат на 100% след рестарт.wsappx също не им отстъпва и чегърса с по 13-14MB/sec когато си реши. Трагичното е, че дори не ползвам Skype. И дори при ъпдейти, не е нормално това. Първо - тегленето е много по-бавно поради простата причина, че HDD или, както в моя случай SSD, са много по-бързи от капацитета на интернет връзката. Също, след всеки рестарт да инсталира гигабайти ъпдейти? Дори и при ъпдейтие на пауза? Щото дискът го товари дивашки до 100% след рестарт и то за 1-2 мин, а също така и без причина и без да се използва машината (например wsappx) А, също и Antimalware service executable - компът ми е рестартиран преди 10 мин и сега пак дискът заби 100% Впрочем, Таск Мениджърът не показва коректно скоростите. Като удари 100% ми показва, че Service host:SysMain и SkypeApp използват по 10-15MB/sec, а всичко друго под 0.1% . След 10-тина минути, пак се вдига на 100% със Antimalware service executable, но на 15МБ/сец. След още 5-6 мин, вече пада на 50% натоварването и само antimalware, който записва/чете (не знам какво показва) с 50МБ/сек... Опа .. Прибавям и Photos.exe с 7-8MB/sec и 55-60% натоварване на диска.. Май нещо не е у ред с тази ОС и хептем не е у ред и Таск Менидьъра. Или не показва всичко, или са му забили нова математика. На мен е Windows 10 home 1909 build 18363.592 64 bit Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.4GHz 3.41GHz 100GB SSD 8GB RAM DDR4 2400mHz
 13. Geri19

  Снимки на Вашия Linux - част 2

  И аз така ;) Сигурен си? Явно фундаментални неща са ти убягнали и има прчина вече да не си в занаята ;) Май точно в тази тема има едни картинки доказващи, че и за десктоп става. Ама явно графичните среди не са попаднали в полезрението ти през дългите години на системна администрация и след това. Почти уцели. Нито сме двама, нито съм пример. А ти си прмерът защо бройката ще нараства. Просто не всеки, колкото и да не се интересува от компютри, иска компът му да бъде убиван. Не всеки смята това за нормално и се е примирил ;)
 14. Geri19

  Премахване на Ubuntu

  @Hot Bastard, кажи му как да го махне и какво го чака после в света на модата ;)
 15. Geri19

  Снимки на Вашия Linux - част 2

  Е, кажи на @DarkEdge На мен ми трие съвсем адекватни и по темата коментари от Wondows раздела, този го телерират. Подозирам, че е на по-високо ниво във форума, за да има потребители. Да има кой да се оплаква от проблеми, да му помагат, да чистят вируси докато заливат с рекламки.
 16. Geri19

  Снимки на Вашия Linux - част 2

  Аз залагам, че няма да се слуша в съветите му. Ще предпочете да страни от Windows 10 модата и постоянните бъгави ъпдейти п.с - той си знае, че Windows 10 е боклук, но продължава настоятелно да го пропагандира Мани, ми сам го плюе, после сменя песента на нов глас.
 17. Това за Маймундата в чужбина, е леко относително. Действително има огранияения към подобни сайтове от различни държави като САЩ, Германия, Великобритания. Ако имаш добре конфигурирана връзка до България, те няма как да разберат какъв трафик имаш - дали теглиш торенти, дали гледаш видео в YouTube. В смисъл - има, но според зависи. VPN-a е тунел, с криптиран трафик между две машини. Карам те да ползваш Wireshark, за да си сигурен, че целият трафик минава през него. Има вариянт DNS заявките да не минават (въпрос на конфигурация/настройка). Ако това е така, то доставчика ти ще вижда, че отваряш маймунда и после имаш криптиран трафик до България. Ако си прекараш и DNS заявките в тунела, доставчика няма да вижда нищо, освен само и единствено криптиран трафик до България, който може да съдържа всичко. Имам познати глобени, предупреждавани, но и такива, които ползват VPN и нямат проблеми. Тези, които ги глобиха или предупредиха - не ползваха нито VPN, нито прокси.
 18. Има море от услуги. Това за паролите си зависи от съответните сайтове. По спомен, маймунадата нямат https и всеки между теб и сървъра им ти вижда всичко, включително и паролите. Ето ти няколко примера: https://eurohoster.org/cart.php?gid=27 Не е точно VPN, а виртуален сървър (VPS) за VPN. Предполагам има 1-click инсталиране. NordVPN CyberGhost Последните 2 са само VPN услуги. Според мен най-удачна е първата услуга на Eurohoster. Без значение какво ще решиш, обезателно изтегли https://www.wireshark.org/ Инсталирай я и провери дали и DNS заявките минават през съответния сървър.
 19. @valyo_93, ако искаш безплатно, ще трябва всичко сам да си правиш и да се грижиш машината в България да е винаги Up. Сам трябва да си инсталираш сървър, да конфигурираш и т.н. Понеже и видно, че нямаш опит, аз предлагам да си наемеш машина в BG за тази цел. Зависи от офертите. някои имат cpanel и става с няколко клика. Или да си наемеш VPN от някой сайт. С уговорката, че държателите на тези услуги ще имат 100% достъп до трафика ти.
 20. Трябва. Системата е следната: Някои сайтове са си ограничили съдържанието само до IP адреси в България. Например мамунда.нет , много видео материяли на btvnovinite.bg , nova.bg и т.н. За да ги достъпваш от Германия, ти е необходимо да си прекараш трафика през компютър в България. За тази цел ще ти трябва работещ комп, който да е в БГ. Имаш два вариянта - или си настройваш твои, или наемаш такъв. Начините за "прекарване" на трафика, са основно два: 1. Proxy - чрез него може да си прекараш само част от трафика или целия (ако ОС ти го поддържа). Например само браузера (например Firefox) да "влиза в нета" през България или всичко. 2. Чрез VPN - целият трафик на машината минава през България. Няма опция само за една програма. При VPN на OS ще имаш още една "лан карта", която ще е виртуална. И за двата метода, ще ти трябва инсталирана машина в България с proxy и/или VPN сървърен софтуер.
 21. Здравейте! Коя машина е с Windows 7 - тази, която ще носите в Германия или тази, която ще остане в България и ще инсталирате proxy? Впрочем, аз препоръчвам VPN.
 22. Не, те може и да не ѝ кажат вербално, но пишат на решението. На него пише кой кого в какво е обвинил и какво са установили. И копие се връчва на всички. Дори не съм сигурен дали няма и ЕГН-та, но за 3-те имена и адрес по л.к. съм сигурен. По съвест. Човек ми е навредил. От мен зависи дали ще продължи да го прави и по-важното - да се разчуе как съм го наказал. Имаш ли желание, има и начин. Едно нещо може да се свърши по много начини. При дамите естествено е чрез заплащане. Да не забравяме, че това е БГ - брутални неща са достъпни на символични цени. Не, не работят. В ГДБОП - може би. Останалите са.. , още повече и днес. Преди 25 години иди-доди да кажеш, че полицията вършеше нещо. Днес е само по поръчка или за очевадни престъпления, та не ги мисли в този смисъл, а в другия - да работят още повече и да им занижат щата и заплатаите, защото са 50 хил. души.
 23. Те не, а Законодателя. А дори и полицаите, имат какво да направят - поне 1 съвет могат да дадат и да не се държат надменно. Даже е идея.. Ако на мен ми се случи, ще скокна в РПУ-то със скалъпено оплакване, за да го издирят по IP. Че се представя за мен и заплашва или изнудва от мое име мои познати. После те ще разследват и ако го издирят, ще ти кажат кой е и къде живее.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...