Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула в Excel - помагайте!

Featured Replies

• Автор

Днес си отварям файлчето да продължа с проверките и една от формулите не работи - а вчера съм я пробал поне 20-тина пъти?

Нещо не правя като хората ли.....

Trosho, мога ли да ти пусна файлчето да го прегледаш окончателно?

• Отговори 63
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор

Намерих проблема - от празните позиции в таблицата е !

Ще си поиграя сериозно с файла и като му намеря всичките кусури ще го постна, за да не си играем само: а, сега има нещо, о, друго излезе - ще събера всичкото инфо накуп!

@kekek, в Proba12-new.xls има грешка в оцветяването и от там с Validation на клетки E27 и E28 (разменени са). Надявам се, че си ги забелязал и поправил.

@positive, виж дали формулата в този файл (Book1.xls) е тази, която търсиш. В архива са 3 файла, които трябва да се разархивират на едно място.

===

@kekek, всъщност има грешка само в оцветяването на клетка E28. Оцветил си със зелено клетките, в които трябва да се въвежда стойност, а в клетка E28 има формула. Аз съм се водил от оцветяването и съм махнал отметката в Protection -> Loked за тази клетка. Когато зададеш таблицата да е защитена с Protect Sheet, можеш да направиш така, че да избираш само между незаключените клетки. Понеже клетка E28 не е заключена, ще може да бъде избирана и е възможно случайното изтриване на формулата в нея. Трябва само да се смени цветът ѝ и да се направи Locked.

Това ми трябваше, Благодаря много.

• Автор

Все още си намирам по някоя и друга малка грешка, но засега ползвам и калкулатора за проверка и всичко е ок!

Надявам се скоро да изчистя всичко и да си смятам само с Excel-a!

Още веднъж голямо благодарско за СУПЕР помощта!

• 2 седмици по-късно...

Оф, тия if-ове не мога да ги оправя ;)

Федорка, да видим дали ще можеш да ми помогнеш. Ето с какво се боря сега:

14560318mw8.th.pngthpix.gif

Искам в крайна цена да напиша формулата. Ако цената е в лв. само да се добави ддс-то. Ако е Usd или Euro да се сметне по днесшния курс (измислен е от мен, не съм гледала сега как вървят laugh.gif ) и тогава да се прибави ддс-то. Голяма борба падна днес и все ми излиза някаква грешка във формулата и не мога да разбера как точно да стане sad.gif

П.П.Това ддс, дето съм го сметнала не е в лв, а в съответната валута...та пак май ще ми обърка сметките накрая...

Конкатенацийката ми нещо се б(ъ/а)зика с мене... biggrin.gif

Не знам дали си го направила, но ето ти варинт с if cars.xls

trosho както винаги е върхът на сладоледа. biggrin.gif Много готини решения предлага.

П.П. И що го изтри? sad.gif

Редактирано от fedora (преглед на промените)

Само един въпрос имам. Ето това е формулата, нали?

=IF(F9="lv";G9+H9;IF(F9="usd";(G9+H9)*$E$5;(G9+H9)*$E$6))

Само че не виждам никъде споменато Euro, но пък си използвала клетка Е6 с курса му, може би само си пропуснала неговия if. Ако съм разбрала правилно, де.

=IF(F9="lv";G9+H9;IF(F9="usd";(G9+H9)*$E$5;(G9+H9)*$E$6))

Ако е лева : F9="lv";G9+H9

Ако е usd : F9="usd";(G9+H9)*$E$5

Във всички останали случай : (G9+H9)*$E$6

За това IF са само два

Благодаря ви много ;)

Аз пробвах да изпиша и Euro и се получи същото :)

Наистина съм ви много благодарна

Конкатенацийката ми нещо се б(ъ/а)зика с мене... biggrin.gif

Не знам дали си го направила, но ето ти варинт с if cars.xls

trosho както винаги е върхът на сладоледа. biggrin.gif Много готини решения предлага.

П.П. И що го изтри? sad.gif

За да не се претрупва темата и да остане крайното решение. Докато опрявах формулите с IF ме изпреварихте с решението ;) .

В тази формула "=IF(F9="lv";G9+H9;IF(F9="usd";(G9+H9)*$E$5;(G9+H9)*$E$6))" трябва ли да се включи броят на колите от "Количество"?

Редактирано от trosho (преглед на промените)

В тази формула "=IF(F9="lv";G9+H9;IF(F9="usd";(G9+H9)*$E$5;(G9+H9)*$E$6))" трябва ли да се включи броят на колите от "Количество"?

Сигурно трябва, но няма кой да гледа, че има и количество, освен теб. biggrin.gif

Чакай да видим дали ще се усети потребителчето. biggrin.gif

Аз съм видала и знам, че има количество, нали аз правих таблицата biggrin.gif Ама понеже ми беше важно да схвана как става номерът с if и се отплеснах за бройката, то е ясно, че крайният реултат ще е друг, но вече е по-лесно ;)

• 1 месец по-късно...

Трябва ми формула която взима информацията от интернет.например валутния курс за деня,посочвам линк откойто извлича информация и пресмята на базата на тази информация. Има ли такава формула и изобщо може ли да се направи това във ексел?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.