Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква е разликата между HD READY и FULL HD ?

Featured Replies

Каква е разликата между HD READY и FULL HD ? Някои може ли да ми обясни на кратко

Първото означава поддръжка на по-стария HD стандарт (1280*720), докато второто значи 1920*1080. А ако купуваш телевизор, по-добре гледай резолюцията, а не такива означения, може да е подвеждащо.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hd_ready

• Автор

Първото означава поддръжка на по-стария HD стандарт (1280*720), докато второто значи 1920*1080. А ако купуваш телевизор, по-добре гледай резолюцията, а не такива означения, може да е подвеждащо.

ама и аз това се чудя какво да е Tv-to ,като марка и тн , само искам да е 42" но от там на сетне нищо не разбирам.Какво да тарся ?

ама и аз това се чудя какво да е Tv-to ,като марка и тн , само искам да е 42" но от там на сетне нищо не разбирам.Какво да тарся ?

Не мислиш ли, че има и други показатели, които трябва да обмислиш:

Цена

Размер

Контраст - реален, а не този по етикетите

Коректност на цветовете

Качество на обработка на картината - скалиране, деинтерлейсинг, шумоподтискане...

Резолюция на панела

Дизайн

Марка

От всичко това си решил само размера, а нищо чудно да се окаже, че и него не си определил подобаващо.

• Автор

Не мислиш ли, че има и други показатели, които трябва да обмислиш:

Цена

Размер

Контраст - реален, а не този по етикетите

Коректност на цветовете

Качество на обработка на картината - скалиране, деинтерлейсинг, шумоподтискане...

Резолюция на панела

Дизайн

Марка

От всичко това си решил само размера, а нищо чудно да се окаже, че и него не си определил подобаващо.

Цената до кам 1600лв и за марка си мисля Sony а за другите неща незнам затова питам,но явно няма кои да ми обясни.А най-добре ще е ако и примери се покажат ,няма ли кои да каже ми ето този си вземи.

Просто няма начин да си вземеш 40 инча Сони с наченки на хубава картина за тези пари. Помисли за увеличаване на бюджета си с поне 200-300 лева или се подготви за сериозен компромис с марката и качеството на образа.

Няма такова нещо като по стар HD формат

цитираната резолюция 1280х720 е анаморфна 756х480 (NTSC)

такава резолюция само на компютърен монитор има

HD ready е с резолюция 1366x768 (PAL)

за разликата PAL NTSC няма да пиша намерете си сами

относно HD ready бюджетно решение от времето когато,

производството на панели беше скъпо

задължително не си взимайте такова решение

има и едни буквички " i " interlaced " p " progresive

това е начина по които се изобразява картината

накратко гледайте да е "р"

Хубаво е понятията да се ползват правилно. HD Ready и Full HD са термини за характеристика на самия дисплей и не трябва да се бърка със видео сигнала. HD Ready e всеки дисплей, който има поне 720 пиксела вертикална резолюция. В зависимост от модела той може да бъде с резолюция от 1024х768, 1280х720, 1366х768, 1368х768 и тн. всички те са HD Ready. Това какъв сигнал приемат е нещо съвсем различно. Типовете сигнал вече се обозначават по следния начин - 480i, 576i, 480p, 576p, 720p, 1080i, 1080р. Проверявайте какъв сигнал може да приема харесания от вас модел. Вече почти всички HD Ready модели могат да приемат всички видове сигнали, дори и 1080р. Проблема при тях е, че винаги се налага скалиране на образа до нативната резолюция на екрана, а това често води до малки или големи загуби на качество. Хубавото при Full HD моделите е, че могат да показват пълната резолюция от 1920х1080 на сигнал 1080р без никакво скалиране и тогава образа е възможно най-добър. Поне на теория защото това не е единственото, което влияе на крайния резултат. Друго, което трябва да проверявате е каква резолюция приема модела от компютър. Почти всеки разчита да подава качествен сигнал от компютър, а не доста модели имат ограничение на резолюцията. Преди да купите задължително си свалете книжката с упътването и прочетете каква е тази максимална резолюция и през кой вход се постига.

В крайна сметка си търси телевизор да отговаря на твоите изисквания за добра картина и функционалност.

FULL HD с поддръжка на 1080р DVB-T/C тунер за цифрова ефирна и каблена телевизия PCMCIA за декодиране на горните (за да не ти се налага да си купуваш отделен приемник за тази цел) стандартните SCART, HDMI, AV, S-Video

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09035070

Този модел на Сони има всичко написано по-горе на приемлива цена от 1799 лв.:) 2 инча не е голяма разлика ,особено при такива размери.Има вграден цифров кабелен и ефирен тунер,което няма да наложи да си взимаш след време външен,когато аналоговите телевизии спрат предаванията си:)

• 3 месеца по-късно...

ИСКАМ да купя този TV според Техномаркет е FULL HD

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09037780

а тук е HD READY

http://www.ciao.com/Samsung_LE_40A656A1F__15676311

някой може ли да ми обясни къде греша

случайно да си обърнал внимание на моделите.разлика виждаш ли?Според теб иван петров иванов и иван иванов иванов едно и също лице ли са?

ИСКАМ да купя този TV според Техномаркет е FULL HD

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09037780

а тук е HD READY

http://www.ciao.com/Samsung_LE_40A656A1F__15676311

някой може ли да ми обясни къде греша

И двата са еднакви модели и двата са Full HD. По принцип стандарт Full HD няма. Моделите с Full HD резолюция също са HD Ready защото покриват изискванията за това като ги надвишават. Забележи надписа 1080р преди логото.

случайно да си обърнал внимание на моделите.разлика виждаш ли?Според теб иван петров иванов и иван иванов иванов едно и също лице ли са?

Използвах втория линк за демонстрация на това за което говоря .На първия не се вижда но на TV-та предния панел има малко лого на което пише HD READY

Благодаря Ви. И аз така мислих но по добре да попитам.

Редактирано от ida_bg (преглед на промените)

При телевизори до 32 инча дали е HDready или FullHD няма значение защото големината на дисплея не може да искара възможностите на по голямата резолуция но при 42 нагоре вече си личи но аз лично съм със Phillips 32 инча и дали съм в режим 720p или 1080p няма кой знае каква разлика

Като избираш размер на екрана, би трябвало да се съобразиш, с разстоянието от което ще се гледа телевизора. Притежавам SONY 32W4000 и като се приближа на 1,5-2 метра от него качеството на картината е съвсем друго. Така че 40-42" под 3-3,5 метра няма да дават добра картина. Ще ти трябват поне 5 метра за нормално гледане. И си избери някой по-скъп, че на тая "хубавки" и "евтини" нещо не им вярвам.

Редактирано от Митьо (преглед на промените)

Значи HD Ready означава, че телевизора е готов за телевизия с висока разделителна способност, а FULL HD означава, че дадения телевизор поддържа разделителна способност от 1920х1080 т.е. и той е готов за HDTV. Просто HD Ready телевизорите не всички поддържат FULL HD или над. Иначе за големината на екрана е добре да се съобразиш с помещението, в което ще гледаш телевизия. Разстоянието, от което е хубаво да се гледа телевизия е 3-4 пъти инчовете на екрана.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

Като избираш размер на екрана, би трябвало да се съобразиш, с разстоянието от което ще се гледа телевизора.

Притежавам SONY 32W4000 и като се приближа на 1,5-2 метра от него качеството на картината е съвсем друго. Така че 40-42" под 3-3,5 метра няма да дават добра картина. Ще ти трябват поне 5 метра за нормално гледане.

И си избери някой по-скъп, че на тая "хубавки" и "евтини" нещо не им вярвам.

Не съм сигласен с теб. Първо зависи какъв сигнал подаваш /HD, DVD, цифрова или аналогова телевизия/. Тези разстояния, които си посочил са само ако гледаш калпава кабелка. При хубава цифрова или ДВД спокойно 40-42 инча се гледа от 2,50. За HD материал може и по-близко.

Зависи донякъде и от телевизора и как се справя със скалирането на ниските резолюции. Има модели, които са 46 инча и на ДВД/цифрова спокойно се гледат от 3 метра. Твоя например, е на средно ниво по този показател и може затова да се заблуждаваш.

Ето един полезен калкулатор, с който да изчислите какъв сигнал от какво разстояние се препоръчва да се гледа:

http://psabev.info/TVCalculator/

• 3 години по-късно...

Здравейте уважаеми съфорумци.Ще използвам тази тема,за да пиша.Става въпрос за следното.От няколко дни имам нов телевизор Самсунг Д503 , Фул ХД е.Свързал съм го с ХДМИ кабел с моят комп,от подписа.Но това което ме озадачава е,че когато някоя приложение го сложа да е на фулскрийн на телевизора,то става малко по-голямо.Тоест,краищата на приложението не се виждат,излизат извън екрана.Резолюцията е зададена правилно,1080p ,50 Hz. някой може ли да ми обясни защо се получава така?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.