Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко мога да взема за старата кошница ?

Featured Replies

Това е :

Кутия- Delux 350w

Процесор - Intel P4 Celeron d.356 3.33 Ghz

Дъно- ASUS P5LD2 SE

Рам- 2x512 mdt

Флопи

Хард диск- Samsung 160 GB

Видео карта - ASUS EN6600TD Silenser T.O.P. 256 MB

DVD RW -LG

стотачка, 120 ако записвачката е нова. Ама никой не те спира и 150 да му търсиш. Само че тогава ще требе да чакаш някоя голяма риба да захапе.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

И това ми било СТАРАТА КОШНИЦА не мога да си представя какво чудовище ще бъде НОВАТА КОШНИЦА.

Аз използвам доста по-слаба машина и пак не му казвам КОШНИЦА.

А ти ще продаваш такъв хубав компютър.Направо ме изпрати в космоса с тази тема

И това ми било СТАРАТА КОШНИЦА не мога да си представя какво чудовище ще бъде НОВАТА КОШНИЦА.

Аз използвам доста по-слаба машина и пак не му казвам КОШНИЦА.

А ти ще продаваш такъв хубав компютър.Направо ме изпрати в космоса с тази тема

Това е 4 годишна машина. Всеки, който ползва компа за нещо различно от проверка на е-майл ще го определи като кошница. Иначе 160-те лева от ditter са доволна пара за машината, стискайте си ръцете :shake_puter:

ice_lion__01 е напълно прав

Всеки, който ползва компа за нещо различно от най-новите игри, или страшно натоварващи мултимедийни програми pod vista няма да го определи като стара кошница. !!!!

само глупав компютърен сноб си купува най нова машина и после играе тетрис или пише с notepad, т.е. инсталирал си е офиссе 07 но го използва като notepad.

A ако ползваш компа само за проверка на е-майл ще ти върши отлична работа и Пентиум 2 с Win98 и 64 mb RAM.

ама хайде да си ходя, че продавачите на нови комп ще ме бият, щото едва ли и 20% от купилите нов мощен комп имат наистина нужда от такъв!!!!!

Всеки, който ползва компа за нещо различно от най-новите игри, или страшно натоварващи мултимедийни програми pod vista няма да го определи като стара кошница. !!!!

само глупав компютърен сноб си купува най нова машина и после играе тетрис или пише с notepad, т.е. инсталирал си е офиссе 07 но го използва като notepad.

A ако ползваш компа само за проверка на е-майл ще ти върши отлична работа и Пентиум 2 с Win98 и 64 mb RAM.

ама хайде да си ходя, че продавачите на нови комп ще ме бият, щото едва ли и 20% от купилите нов мощен комп имат наистина нужда от такъв!!!!!

+1 :rolleyes:

Напълно си прав човече, но както повечето хора дават по 600-700 лева за телефон само и само да се изфукат пред познати и гаджетата, така е и с компютъра. Сега е модата на лаптопите. Не че ти трябва или нещо, но друго си казва ако седнеш на едно кафе и си провериш пощата (не че чакаш някой да ти пише) или просто да си поровиш в интернет. А и на пентиум 2 не върви виста, не че ти трябва, но друго си е за сульо като каже, че вече не е на стария ХР.

Добре де ... хората, които играят игри или работят с програми различни от office, например AutoCAD излизат снобове. Такава машина не става за нито едно от двете. А и никой не е казал, че новата машина ще е кой знае какво. За 500 лева се взима нов комп на който върявят новите игри. Освен това човека може да си снима наляво надясно клипове с камера и да иска да си ги казва на ПЦ-то, да си играе с програми като SonyVegas, да рендва ... Всичко това не става с 1GB RAM и Селерон (освен ако нямаш намерение да чакаш 10 часа да ренднва две CD-та). И като е видял, че това чакане не му е приоритет ... е нарекъл машината кошница. Щом сам я определя като такава, значи я ползва за нещо, което вече не може да прави като хората. А на вас като толкова ви харесва, предлагайте му някви пари и си я вземете да и се наслаждавате у вас.

160лв?

http://marmaxcomputers.com/products.aspx?vid=1

http://www.kvantservice.com/Personalni_kom...O_D510_CMT.html

Само тези са по 220лв. Така, че около 300-300 и няколко лева можеш да го продадеш.

Няма шанс:

Кутия- Delux 350w - 20лв.

Процесор - Intel P4 Celeron d.356 3.33 Ghz - 30лв.

Дъно- ASUS P5LD2 SE - 40лв.

Рам- 2x512 mdt - 10лв.

Флопи - 2лв.

Хард диск- Samsung 160 GB - 50лв.

Видео карта - ASUS EN6600TD Silenser T.O.P. 256 MB - 40лв.

DVD RW -LG - 20лв.

Малка отстъпка ако някой вземе всичко накуп - към 200лв. е напълно разумна цена за тая машинка.

Добре де ... хората, които играят игри или работят с програми различни от office, например AutoCAD излизат снобове. Такава машина не става за нито едно от двете. А и никой не е казал, че новата машина ще е кой знае какво. За 500 лева се взима нов комп на който върявят новите игри. Освен това човека може да си снима наляво надясно клипове с камера и да иска да си ги казва на ПЦ-то, да си играе с програми като SonyVegas, да рендва ... Всичко това не става с 1GB RAM и Селерон (освен ако нямаш намерение да чакаш 10 часа да ренднва две CD-та). И като е видял, че това чакане не му е приоритет ... е нарекъл машината кошница. Щом сам я определя като такава, значи я ползва за нещо, което вече не може да прави като хората. А на вас като толкова ви харесва, предлагайте му някви пари и си я вземете да и се наслаждавате у вас.

Слез на земята! Старата ми машина беше семпрон на 1.5 с 256+512 рам и нямаше професионален софтуер който не върви(особено пък аутокад). Виста малко тегаво вървеше но вървеше.

И е много вярно че по-малко от 20% си купуват машини защото им трябват. Отделно че има плейстейшъни за по 300-400 лв които идеално биха ги задоволили. ;)

Слез на земята! Старата ми машина беше семпрон на 1.5 с 256+512 рам и нямаше професионален софтуер който не върви(особено пък аутокад). Виста малко тегаво вървеше но вървеше.

И е много вярно че по-малко от 20% си купуват машини защото им трябват. Отделно че има плейстейшъни за по 300-400 лв които идеално биха ги задоволили. :ph34r:

Playstation за 400 лева ;) 300 лева е двойката, а новите игри за ния са буквално дроб. Playstation 3 е доста повече от 400 лева, а и е необходимо да се набиват пари за оригинални игри. Хbox360 e по-евтин, но си остава конзола и дори и пощата не можеш да си провериш. Не мога да разбера защо се заяждаш. Даже мисл, че избиваш комплекс.

Съгласен съм. Не всички са разглезени хлапета, на които мама и тати са им купули нов компютър с видеокарта за 1000 лв.

Аз съм си кътал бая време за да си ъпгредйна компонентите.

Има си ентусиасти, геймъри (че то си има и такава професия), хора занимаващи се с видеомонтаж (като мен) и т.н. Не можете да слагате всички под една графа.

Поне един порок да си има човек...нали така ?Отделно не знаете с какво се занимава потребителя пуснал темата.Както каза и xactoR може да е с видеообработка (особено ако е с HDTV, Adobe Premiere CS3, Adobe Photoshop CS3, TMPGEnc Express и т.н.)...

Някои просто търсят конфортна работа дори с текущите програми, които използват...Едно е да правиш едно по едно нещата...друго е да пуснеш едновременно няколко задачки едновременно. И е факт, че повишаването на производителността на една машина става с UPGRADE. (макар че е и по-скъпо) Разните му там оптимизациите нямат същия ефект.А и причините за да се нарича една морално остаряла конфигурация стара кошница е, защото вече не може да му се вземе добра цена. То си е всеизвестно, че веднъж закупена техника вече ще струва едни 30-40 % по-малко...

Аз и затова предпочитам (да си задържа машината) пред това да я продам за малко пари, при условие, че знам колко примерно съм дал за нея. Или по-добре да я по-стегна и да направя подарък на някой роднина. Поне ще знам, че е в добри ръце ;) Говоря само за факта, ако машината е много стара и няма смисъл от продажба. Ако компонентите са на около 1 година, (ако имат гаранция още по-добре) бих ги продал. Все пак 50-100-200 лв. са си пари. Кой ти ги дава ?

И казвате, ако не я използва като хората ? Ами с новите компютри идват и новите възможности...тестваш нов софтуер, Операционни Системи, че дори и игри (да именно те продават и най-много хардуер, но какво лошо има след тежък работен ден да поразцъкаш за 1 час преди да си легнеш или отидеш на бар)? А и си е една инвестиция занапред.

Аз забелязвам друго, че именно тези които упрекват хората с мощни машини са тези, които не могат да си ги позволят. Когато гроздето е високо е кисело... biggrin.gif Всеки се разпростира според чергата си и си гледа приоритетите. За един е нов телефон, за друг кола, за трети, компютър и т.н. Естествено, че като нямаш какво да ядеш и облечеш няма да се хвърляш на компютър. Лично аз нигога не съм се хвърлял на high-end машини...

Първата ми бе: (1997-2004)

MB: PCChips

CPU: Intel MMX 200 Mhz

2x32 RAM 133 Mhz

HDD Quantum Fireball 3 GB (между 2-4 GB беше)

Ati Rage II - 4 MB

Monitor - 15 " (Belinea някаква)

Експонат...

Втората, която ползвах от (2004-2007)

MB: Abit AN7

CPU: Barton 2500+

2x512 MB DDR 400 (Super T) - рамта бе добавена наскоро

nVIDIA GeForce FX5500 (старата изгоря и я подмених пах със същата само, че с пасивно охлаждане.Не ми се даваха 120 лв. за Ati X1650 а и нямах свободен захранващ конектор)

CD-RW LG 4167B (май това беше) + DVD (sony-nec optiarc => подарък ми бе, но самото устройство е зле)...

Подарена на нашите...

Текущата (2007-2008=> ?)

MB: GB P35 DS3

CPU: Intel Dual Core E2180 => ще чакам cut prise на Intel за един E8500+)

RAM: доскоро 2х1 GB Super T => сега 2х2 GB A-data 800+ Extreme Edition (заслужава си. Рамта е най-евтиния и ефективен ъпгейд)

Ati => доскоро Ati X1950GT => HD4850 Toxic (тук най ме заболя сърцето. Скоро няма да взимам нова карта).

2 HDD Seagate - 250 GB Sata 2/16 MB и Seagate 750 GB Sata 2/32 MB

Monitor => Asus VW222U 22"

DVD-RW => Asus 2014S1

Не е най-скъпата, не е и най-бюджетната, но съм си казал, че ще я набухам на маск и ще карам колкото издържи. Не мисля да минавам на новия сокет и Nahalem.

За момента обаче си личи, че на процесора му идва много това, което правя и за мен си струва да събера пари за нов. Както казах, РАМ-та е евтина и само с видеокартата си признавам, че се изсилих ! :ph34r:

И е много вярно че по-малко от 20% си купуват машини защото им трябват. Отделно че има плейстейшъни за по 300-400 лв които идеално биха ги задоволили. :P

Не си прав. За видео-обработка е препоръчително да имаш многоядрен процесор. Видеокартата е на по-заден план.

А за Виста, коментара ти е несериозен. Аз съм с читав релийз, с добра машина и с доста оптимизацийки от доказани източници (а не bad tweaks - от рода на "always unload dlls :P )

и пак понякога пристъгва без причина...Имам само 29-32 процеса и те повечето са нужни за стабилността и...Айде малко по-сериозно ! :P

PS: Говоря обаче без да се превръща Vista-та в XP...махане на ефекти, класически менюта и т.н. !

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Не си прав. За видео-обработка е препоръчително да имаш многоядрен процесор. Видеокартата е на по-заден план.

А за Виста, коментара ти е несериозен. Аз съм с читав релийз, с добра машина и с доста оптимизацийки от доказани източници (а не bad tweaks - от рода на "always unload dlls :clap: )

и пак понякога пристъгва без причина...Имам само 29-32 процеса и те повечето са нужни за стабилността и...Айде малко по-сериозно ! :angry:

Не оспорвам факта, че "новите" машини правят по-добра производителност. Просто е смешно компютър с 1 гигабайт рам и 3.33 гхц процесор да се окачествява като ставащ само за четене на поща. Всичко зависи кой и как я ползва. А и човек който системно ползва/работи с видео/аудио обработка и т.н. естествено че му трябва хубав процесор. :clap:

А за старата ми кошница напълно серьозно виста си вървеше. Както казах тегаво, но вървеше. :P

xactoR трудно може да ме избие комплекс на каквато и да е тема свързана с компютри. Просто виждам как масово из форума подценяваш някои наистина стари, но все още читави машини.

То тая тема стана к'вато стана,ми дай и аз да питам-колко да и търся на тази система?Ако някой си хареса нещо от нея (не че има нещо за харесване biggrin.gif ),не се продава!Обещал съм я вече,остава само за цената да се договорим.

Gigabyte 7VT880-RZ

AMD Sempron 2500 s.A

2x256 DDR 400

FX 5700

Exelstore 80 sata 8 Mb

DVD LG

350W "Colorsit" biggrin.gif

LG Flatron ez T710B

Редактирано от Jakopino (преглед на промените)

100 за компютъра и 30-40 за монитора. Но неееееееее, това е SEMPRON 2500+. Оооо, има и 512МВ РАМ. 300-400 лева най-малко, то това върши повече работа от Playstation biggrin.gif

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Доста се отклонявате от темата

Но сте прави за доста неща.Зависи за какво го използва, и не винаги продажбата е най добрия вариант за един сравнително мощен компютър който може да върши идеална работа или поне части от него ако може да ги сложиш на новия компютър

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Отказах се да го продавам , няма смисъл за 200 лв. по добре да си стои

Отказах се да го продавам , няма смисъл за 200 лв. по добре да си стои

Правилно. +това някой ден може да ти потрябва я за файлов сървър я да го дадеш в някой музей :jumping11:

Редактирано от Snate (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.