Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вдигат втора джамия в София

Featured Replies

Маатаджи, позволи ми аз да отговоря, само да не стана "Маата-космата" :no-no:cool.gif :

<ножица>

ПС2: сега ще изкажа една хипотеза по отношение произхода на думата Москва и Мойсей, че са свързани чрез Уйгурсите езици през Финския.

<ножица>

U.Ra, от два предмети ми се гадеше. Геология и висша математика. В природата има над 6000 образци на минерали и над 300 на техни образувания - скали. Има четири минерала за слюда. Един от тях се казва "московит". Преди да открият стъклото, хората са облепвали прозорците с московит, за да прониква светлина в домовете им. Москва лежи буквално на такова находище и то се добива по открит способ. Днес слюдата се ползва в радиопромишлеността.

За джамията - да им е честито на шахид-ите. Може да минат тънко, ако я цифровизират. Вместо ходжа, компютърче ще вие - хем евтино, хем модерно, хем на време.

the future

1673515645_s.JPG

• Отговори 57
  • Прегледи 5,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

U.Ra, от два предмети ми се гадеше. Геология и висша математика. В природата има над 6000 образци на минерали и над 300 на техни образувания - скали. Има четири минерала за слюда. Един от тях се казва "московит". Преди да открият стъклото, хората са облепвали прозорците с московит, за да прониква светлина в домовете им. Москва лежи буквално на такова находище и то се добива по открит способ. Днес слюдата се ползва в радиопромишлеността.

За джамията - да им е честито на шахид-ите. Може да минат тънко, ако я цифровизират. Вместо ходжа, компютърче ще вие - хем евтино, хем модерно, хем на време.

the future

1673515645_s.JPG

Мдам, освен това и джамия не идва от джам , нека Урко си изявява смешните теории както желае :P Проблема е негов...

А бай да уей, като стана дума за шахиди, се сетих как религиозни пингвини, молещи се и плачещи на една стена намираща се в Йерусалим, са взривявали английски държавни структури в Палестина някъде по време и малко след втората световна война.. чудно, откъде ли арабите са възприели този начин на борба ;)

Та за какво говорехме всъщност ....... аа да, че вместо да се одобри, когато е нечие друго духовно място, то масово се оплюва от инаковерците ..... Включая такива от Задмория ;)

П.С Добре че не всички мислят така , видях и смислени и наистина толерантни постове....

Редактирано от Stili (преглед на промените)

Мдам, освен това и джамия не идва от джам , нека Урко си изявява смешните теории както желае ;) Проблема е негов...

А бай да уей, като стана дума за шахиди, се сетих как религиозни пингвини, молещи се и плачещи на една стена намираща се в Йерусалим, са взривявали английски държавни структури в Палестина някъде по време и малко след втората световна война.. чудно, откъде ли арабите са възприели този начин на борба ;)

Та за какво говорехме всъщност ....... аа да, че вместо да се одобри, когато е нечие друго духовно място, то масово се оплюва от инаковерците ..... Включая такива от Задмория ;)

П.С Добре че не всички мислят така , видях и смислени и наистина толерантни постове....

Твоята толерантност току що лъсна отвсякъде! cool.gif

Твоята толерантност току що лъсна отвсякъде! cool.gif

Мдам, очаквах подобно нещо, и то от такива като теб biggrin.gif

Гредите първо синко, гредите виж, а после трънките в другите ;)

П.С

Айде празните приказки някъде другаде, става ли, да кажа и на теб ..........

Мдам, очаквах подобно нещо, и то от такива като теб biggrin.gif

Гредите първо синко, гредите виж, а после трънките в другите ;)

П.С

Айде празните приказки някъде другаде, става ли, да кажа и на теб ..........

Не можеш нищо да казваш,щото празните приказки ти първи ги почна. cool.gif Синко ,викай на баща си .... ;)

Ама да вдигнем, викам, баш на центъра на Истанбул, к`во ше кажеш, а?

Ако успееш, няма проблем, заповядай и там... спазвайки тамошните закони обаче....

Ама да вдигнем, викам, баш на центъра на Истанбул, к`во ше кажеш, а?

Мда,дай джамията в центъра на София да превърнем на църква

Око за око-зъб за зъб

sad.gif

Око за око-зъб за зъб

sad.gif

А желязната църква , нея къде забрави.....В Истанбул има църкви, и не само православна....

И кое ще му е око за око, и зъб за зъба ?

че ми стана интересно ...... Кое визираш....

Ма маааааалката разлика между 'българин' и 'турчин' е, че българинит има избор между всички вери без страх от наказание от себеподобните си, докато с турците - не става. ;) Именно този страх кара турците да вдигат кули на казармената си демониска религия. ;)

Казал съм-абрахамските религи са ДЕМОНИЗЪМ . Чиста проба. cool.gif

Поредните глупости с които се опитваха през комунистическо време да ни промият мозъците и да ни накарат нас турците да се наречем българи Маат, поредните глупости на българския исторически комплекс, неприемащи фактите и опитващи се да ги изопачат.... И на всчкото това отгоре с опит за внасяне на научност уж доказана от турски и български учени хахахахаха

Но да карам по същество, ясно е че темата вече не е за джамията...

Първо, Божидар Димитров бил доказал, май не си чела добре нито него, нито си гледала предаването му...вярно е че е националист ,но въпреки това дори той признава неща които такива като теб с промити мозъци отричате....

За произхода ни и как сме дошли в България цял свят пише и знае, но единствено тука това не е е интерес на националистическите кръгове да го признае... Понеже явно има проблем с линковете към уикито, ще ти дам ключови думи за търсене, да прочетеш сама... Това са руския и английския вариант на УИкито..в българското такова за съжаление информацията е толкова малка, и доста преиначена ;) по разбираеми причини...

търси...

" Турки в Болгарии ", " Turks in Bulgaria "

Вярно е след освобождението на Бг, доста от нашите братя напускат и се преселват в останалата част на Османската империя... но също така голяма част остават.... за броя им можеш също да намериш източници... А това което цитираш за къща по къща, това е впоследствие при договора за обмяна на население м/у Турция и България, също такова е имало и м/у Гърция и Турция... Явно освен непознаването им, бъркаш и фактите...

Основния проблем на българите ( етноса ) е че не могат да приемат факта че сме турци.. по време на комунизма се докараха води от десет планини само и само да докажат че видите ли ние сме приели исляма българи хахахаа, смешки смешки... Хората навън се смеят на такива псевдоучени.. най простия факт който говори за това колко са българите приели исляма и колко са турците е бита ,обичаите и езика... Ти ходила ли си в Родопите.. там са били основно така наречените ислямизации.. явно не си, е точно там ще видиш села, където си говорят на майчин български, бита им е смесица от турско и българско, а празниците са и от двете религии.. при нас турците това го няма , старото поколение, като това на баба ми и дядо ми не знаеха грам български, дори и сега има села и райони където българска рече не се чува, и няма да се чуе скоро, защото майчиния език там е турски....По логиката за преминаването в друга вяра, защо според теб тогава босняците въпреки че са мюсюлмани не наричат себе си турци и не говорят турски?Ами албанците, мнозинството от които са мюсюлмани, приели исляма с идването на османците на балканите ? А ние се наричаме турци ?? Целите балкани са били под Османска власт, защо те не се наричат турци, а само една част от всички мюсюлмани на балканите извън Турция се наричаме турци....

Показах ти колко си смешна с твърденията за еничарите, сега ти показвам колко си смешна и с тези си твърдения Маат..

А ти да си чувала за великобългарския шовинизъм , за исторически синдром и комплекс български .... ;) Толкова сме турци ние , че дори няколкото изселнически вълни, не можаха да ни прокудят нацяло от Бг, и продължаваме да запазваме някаква постоянна бройка и дори се увеличаваме, въпреки дори икономическата емиграция от нашите в чужбина...Толкова сме турци, че цяла една история се преиначи през годините, само и само българите да се чувства комфортно и велики... нали... Айде няма нужда.. ако това ти гали самочувствието вярвай си в лъжите, фактите говорят друго Маат ;) Ние сме си турци... А за произхода на турския народ, можеш да намериш толкова източници само да имаш желание.. И м/у другото, най-добрата школа по история на средна Азия и в частност за тюркизма е тази на Турция и бивша СССР .. понеже знам че ще кажеш че на турската не може да се вярва, ще ти препоръчам братята ти руси да прочетеш.....

П.С И следващия път като ми цитираш измислени, че и ги удебеляваш за да се види, твърдения на учени, давай линковете към тях , иначе заприличваш на брат мангал, дето лъже маже, а като го попиташ я дай доказателство, почва да извърта ;).. сещаш се за кой твой брат говоря....

П.П.С А за бълнуванията на гореписалия, няма и смисъл да коментирам ;) Видяло се е че матриците още държат някои, явно коренния навик на кришуна да дъвче бетел и пие сома се е запазил ( дори в издънките им от БГ ), иначе как ще видят те тази толкова прелестна матрица хахахаха

А като каже ИЗВЪНКАСТОВИ, направо почвам да се чудя аджеба кастовия какво пак е шмъркал...

Ние сме си турци, дори сме дошли голяма част от нас от Кавказ, някой път ще ти покажа клипове да видиш колко общо имаме в обичаите, облеклото , езика, и бита не само с турците в Турция, но и с дагестанците например ;) нищо че нямаме връзка с тях от столетия ....

А желязната църква , нея къде забрави.....В Истанбул има църкви, и не само православна....

Чиниш ми се или агентче на комунистическия Доган или ангелче-пришълец-ДОГОН от ислямския Шира(Сириус).

И имаш малко аграрен стил, малко на "Джийна" намирисваш... ;)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Чиниш ми се или агентче на комунистическия Доган или ангелче-пришълец-ДОГОН от ислямския Шира(Сириус).

И имаш малко аграрен стил, малко на "Джийна" намирисваш... ;)

;)

Аз не коментирам твоя фекален стил нали ;)

Тогава защо се пънеш ти ... biggrin.gif .. все още ;)

П.С А въпроса е за джамията Урко Курешкоядеецо...........

Не можеш нищо да казваш,щото празните приказки ти първи ги почна. cool.gif Синко ,викай на баща си .... ;)

задай му, по-скоро практически въпрос, дали е усвоил парите по САПАРД, отпуснати от ЕС за България. Неговата перцепция е бакалска.

;-)

;)

Аз не коментирам твоя фекален стил нали ;)

Тогава защо се пънеш ти ... biggrin.gif .. все още ;)

Малко по-екскрементски го даваш. Ясен си, като петлъчевата звезда над сърпа(и чука)! ;)

Карай! Само да не я почнеш гаменски, че имахме такъв случай наскоро тука...

Моля другарче, искам християнска църква, будиска пагода, ведически ашрам в Мекка или Медина?... Ще ме уредиш ли за там?....

Но, откъде, откъде ми е познат този примитивизъм в агри-културния ти стил, кой кой ще ми каже?... хихихиххи...

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Виж сега, Джамийски, гледам че си понаучил донякъде българския. А турски говориш ли? Ако ти е мерак за джамийки, те ти Цариград. София няма нужда от втора джамия, ясно защо. Строенето на втора такава, е един от номерата на Агент Сава а.к.а. Меди Доганов, който като изпечено ченге знае как се претъпяват сетивата на хората. Но понеже простотията на ибриците няма край, то рано или късно пак ще се омажете...

:P:scared:

Поредните глупости с които се опитваха през комунистическо време да ни промият мозъците и да ни накарат нас турците да се наречем българи Маат, поредните глупости на българския исторически комплекс, неприемащи фактите и опитващи се да ги изопачат.... И на всчкото това отгоре с опит за внасяне на научност уж доказана от турски и български учени хахахахаха biggrin.gif

....

Редактирано от Assett (преглед на промените)

Вярата няма нищо общо с фанатизма.

Ми и в Инстанбул има Православна църква "Свети Стефан",основите на която са поставени през 1849 година.

Не Вярата,а политиците разделят хората по света !

Ето тук има материал за джамиите и въобще за мюсюлманите в Германия. Имайте предвид, че статията е от преди около три-четири години. Сега ще ви извадя няколко интересни цитата:

"WtA: Колко мюсюлмани живеят в Германия?

М. Салим Абдуллах: Междувременно са вече 18 000 мюсюлмани с немски произход. 1 010 000 имат немски паспорт. Общо ся 3 293 000 - с това се имат на предвид всички в Германия живеещи мюсюлмани."

"Ислямският Архив мисли, че през 2030г. в Германия ще има около 7 млн. мюсюлмани; при условие, че нарастващата тенденция ще се запази."

"WtA: Броят на джамиите се увеличава непрекъснато, докато много църкви са застрашени от събаряне или преобразуване. Освен това числото на посещаващите църква е намаляло от 12 млн. на 4 млн. от 1950г. до 2000г."

http://www.way-to-allah.com/bul/topics/30.german_muslim.html

Увеличава се не само броят на джамиите, но и на мюсюлманите, защото те раждат много деца, а християните или поне белите европейци не раждат много, а някои пък не раждат въобще.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Увеличава се не само броят на джамиите, но и на мюсюлманите, защото те раждат много деца, а християните или поне белите европейци не раждат много, а някои пък не раждат въобще.

Също много хора приемат Исляма,бивши християни,будисти,хинду,атеисти и др. стават мюсюлмани

и имат нужда от джамии.

А и те ги ползват всеки ден,не като църквите:за погребение,сватба или на Великден

Също много хора приемат Исляма,бивши християни,будисти,хинду,атеисти и др. стават мюсюлмани

и имат нужда от джамии.

А и те ги ползват всеки ден,не като църквите:за погребение,сватба или на Великден

Значи губят много време за ходене по джамиите. Не мислиш ли, че е прекалено да се ходи на джамия всеки ден. Така човек се разсейва от работата и му остава по-малко време да се забавлява или да се самообразова. Ама това при мюсюлманите може и да е положително - де да знам.

За мюсюлманите в Европа е характерно, че убиват своите дъщери, когато те решат да се омъжат за немюсюлманин. Даже гледах един британски документален филм, в който жените бяха със скрити лица, за да не ги разпознаят техните роднини и да не ги убият. Те разказваха как са избягали от семейството си, за да се омъжат за немюмюлманин. По принцип в тези семейства родителите решават за кого ще се ожени/омъжи детето им. Брат сестрата убива, както и баща или майка дъщеря си, когато тя иска да се омъжи за немюсюлманин.

Ето само един от многото примери за това:

http://www.extremecentrepoint.com/?p=547

Ето един интересен цитат от статията:

"Статията е от 2005 година, но ситуацията до сега само се е влошила. Хатин Суруку е една от шестте жени убити от съпрузите си в името на защитата на мюсюлманската семейна чест. Четиринадесет годишни ученици(мюсюлмани) от близкото училище, казват за нея: „Тази к***а живееше като германка!” и това очевидно е било достатъчен повод за да бъде убита."

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Главното мюфтийство планира да вдигне втора, макар и по-малка джамия в София.

Сегашната джамия е построена през 1567 година и се намира в центъра на града срещу Централните хали. Идеята е новият мюсюлмански храм да бъде построен в кв. "Малинова долина". "Ако проектът отговаря на законите, не можем да им откажем", казва по този повод кметът на столицата Бойко Борисов, който неотдавна преброи, че в страната са издигнати 1500 джамии за 15 години.

Главният секретар на изповеданието Хюсеин Хафъзов потвърждава, че мюфтийството има подобно намерение. Храмът ще е част от Българската медина, както стана известен проектът на мюфтийството за Културно-образователен и конгресен център в кв. "Малинова долина".

"Предвижда се да бъде изградена малка джамия с минаре, която да обслужва мюсюлманите работещи, живеещи или посещаващи комплекса", казва по повод проекта Хафъзов.

Източник: Труд

Без коментар!!!

Явно стихотворените аз съм българче- ще се замени с АЗ съм мюфтийче! Не съм расист, но това вече минава всяка граница...Какво ли да се плаша, то бълтари не останахме в тази държавка, нищо страшно няма -освен за Българите!!!

Значи губят много време за ходене по джамиите. Не мислиш ли, че е прекалено да се ходи на джамия всеки ден. Така човек се разсейва от работата и му остава по-малко време да се забавлява или да се самообразова. Ама това при мюсюлманите може и да е положително - де да знам.

Не, не мисля все пак сме Християнска държава или поне така се парадира непрекъснато!!!

и имат нужда от джамии.

А няма ли нужда от ЦЪРКВИ?!!! :computer2:

Ми дай да ползваме Църквите, пък да видим тогава чия вяра е ползваема и коя не?!

ИМАТ ПАРИ И ВЯРА - ВДИГАТ ЦЪРКВА - ДРУГИТЕ МУ РАЗМИСЛЕТЕ!

Имат фанатизъм - т.н. вяра имат и пари следствие на което! Печелят с постоянството си, не с друго!!!

Око за око-зъб за зъб

sad.gif

За първото си напълно права, за второто не съвсем!

Не,се обиждайте но ако има 3 световна война ще е от такива като вас.Какво като си градят хората джамия ?Това,че испалняват ислямската религия въобще не значи ,че са турци,аз познавам много мюсюлмани които дори не са ходили в турция ,незнаят една дума на турски,но си испалняват задълженията към Аллах :computer2:.Учените,предвиждат трета световна война! И знаете ли каква ще е основната причина да стане тази война..?Ами причината ще е,че християните ще искат да срутят джамиите в Мекка.!Няма да се примирите,че и мюсюлманите са хора,кои почтенни кои не...? си е друг въпрос.:) !

Ми това е хубаво !

Голяма част от българските граждани изповядват мюсюлманската религия,и щом са предценили,че им е нужен още един храм в града,и е законно,неговото изграждане,нека това стане !

Питам се Православната църква,какво и колко е построила през последните 100 години !?

А ти питаш ли се колко пари си дал за Правослваната църква и какво си направил като правослваен ?

Добре казано Доки!!!

Не,се обиждайте но ако има 3 световна война ще е от такива като вас.Какво като си градят хората джамия ?Това,че испалняват ислямската религия въобще не значи ,че са турци,аз познавам много мюсюлмани които дори не са ходили в турция ,незнаят една дума на турски,но си испалняват задълженията към Аллах :computer2:.Учените,предвиждат трета световна война! И знаете ли каква ще е основната причина да стане тази война..?Ами причината ще е,че християните ще искат да срутят джамиите в Мекка.!Няма да се примирите,че и мюсюлманите са хора,кои почтенни кои не...? си е друг въпрос.:) !

Ами ако това не са джамии, ами...ракетни установки??! ohmy.gif

Значи според теб само в Турция има мюсюлмани, така ли? cool.gif

Това не знам дали учените са го предрекли, ама предсказателите са. Третата световна война ще е между мюсюлмани и християни, според предсказанията.

Пак не сте ме разбрали правилно.Не съм казал,че само в турция има мюсюлмани ,това вие го казвате.Защото като видите някой мюсюлманин в България,му викате турчин, защо не му викате Арабин примерно :?Въпреки,че и това не е правилно,всеки който се е родил и живее в България наред със проблемите и ,заслужава да се нарече Българин.А сега ,че има Мюсюлмани които сами си се наричт турци си е друг въпрос,и аз незнам защо го правят!

Редактирано от Half_Blood_Prince (преглед на промените)

Еми така е.Дето казва едни мой приятел-в България Доган съди и Доган беси.

Не бива да се забравя,че ДПС е в 3-ойната коалиция.

Да, така е Доган беси и коли, ние кои сме че да се обаждаме ще ни отрежат главите като на животни, както в старо време! Безправни нищожества сме, нищо повече нали в това ни превърнаха-бедняци, и без образование и без право на глас, а колегите ми в университета дори не идват на лекции, а сигурно ще имат диплома преди мен-турци или цигани знам ли ги кви са, но си говорят на техния си език- а да едните със сигурност са турци- някой от които дори да пишат не могат, но това друга тема!!!

Кои сме ние в собствената си държава роби, някой избраха да са роби в чужда държава и се продадоха за много пари, които тука никой нямаше никога да им даде, прави са били- жалко, че останах нали съм РОДОЛЮБЕЦ, ПАТРИОТ ДО МОЗЪКА НА КОЖАТА СИ!!! Толкова по тази тема, дано ми мине! И моля да не наливате още масло в огъня, тогава наистина може да предизвикате незнам си коя война!!! На кой му пука за войни, искаме мир, но не на всяка цена все пак може и някой от нас да са фанатици за държавичката си, която не я е еня за нас, ама какво да направим ще удържим мъжката, дано поне деца да имаме и да ги възпитаме като хора!!! Ама надали като хора с тая чалга и стоя стай чалга гол гъз!!!!!! аман от антибългарщитата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Учените,предвиждат трета световна война! И знаете ли каква ще е основната причина да стане тази война..?Ами причината ще е,че християните ще искат да срутят джамиите в Мекка.

Интересно.

За първи път го чувам,кои са тези ,,учени,,?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.