Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заразена USB Flash-памет,почистващи инструменти и програми за защита.

Featured Replies

Имаш предвид да запша "авира"инсталацията на диск като .iso файл и на заразения да дам да зарежда от оптичното устройствово и да инсталирам ,нали така ?

Не, това е зареждащ CD, записва се чрез File -> Open на програми като Nero Burning ROM или специални програми за целта - imgburn например. Или която и да е програма, която може да записва CD-та от образи (images). Ако просто запишеш ISO-то, няма да можеш да заредиш от него, това е все едно да запишеш ZIP архив на диска.

• Отговори 69
  • Прегледи 33,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• O4 - HKLM\..\Run: [System] C:\kernelcheck.exe O4 - HKCU\..\Run: [System] C:\kernelcheck.exe O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpne

• Отворете Notepad и въведете: REGEDIT4 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\IniFileMapping\Autorun.inf] @="@SYS:DoesNotExist" Запазете файла на дектопа с име fix

• Още едно безплатно решение в стадий beta,предоставено от Panda. Panda USB Vaccine– безплатно решение за блокиране на злонамерени програми разпространяващи се чрез USB-устройства,до колко и как работ

Публикувани изображения

Panda USB Vaccine Ваксинира и обеззаразява автоматично всяка поставена флашка.

Инсталирате, давате Vaccinate Computer и autorun ще бъде спрян за всички дискови устройства.

Обеззаразява всяка поставена флашка автоматично :)

Може дори да я скриете от System Tray-а и тя просто да си седи като невидим процес и да си върши работата :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не, това е зареждащ CD, записва се чрез File -> Open на програми като Nero Burning ROM или специални програми за целта - imgburn например. Или която и да е програма, която може да записва CD-та от образи (images). Ако просто запишеш ISO-то, няма да можеш да заредиш от него, това е все едно да запишеш ZIP архив на диска.

Да де с неро го записах.

Panda USB Vaccine Ваксинира и обеззаразява автоматично всяка поставена флашка.

Инсталирате, давате Vaccinate Computer и autorun ще бъде спрян за всички дискови устройства.

Обеззаразява всяка поставена флашка автоматично :yanim:

Може дори да я скриете от System Tray-а и тя просто да си седи като невидим процес и да си върши работата :)

Сложих я на компютъра тази програмка,създаде скрита папка на самата флашка"AUTORUN"-така ли трябва?

Да де с неро го записах.

Сложих я на компютъра тази програмка,създаде скрита папка на самата флашка"AUTORUN"-така ли трябва?

Да, напълно нормално е :)

И Flash desinfector създава такава ако не се лъжа....Но тук екстрата е, че всичко е автоматично :baby:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Да де с неро го записах.

Успя ли да заредиш от CD-то и да почистиш системата?

Не съм отишла у тях -тя все е на работа ,но тая вечер мисля вече да отида и ще кажа резултата.

А относно флашката ми ,нали ако я сложа в заразения няма вече да имам проблем пак да се зарази.

Не съм отишла у тях -тя все е на работа ,но тая вечер мисля вече да отида и ще кажа резултата.

А относно флашката ми ,нали ако я сложа в заразения няма вече да имам проблем пак да се зарази.

Принципно е така, но за по-голяма сигурност можеш да държиш Shift-а, докато пъхаш USB-то и малко след това - докато се разпознае. По този начин временно се изключва Autorun-а на CD/DVD и USB у-ва. После можеш да му изключиш завинаги autorun-a, както писах по-горе.

Принципно е така, но за по-голяма сигурност можеш да държиш Shift-а, докато пъхаш USB-то и малко след това - докато се разпознае. По този начин временно се изключва Autorun-а на CD/DVD и USB у-ва. После можеш да му изключиш завинаги autorun-a, както писах по-горе.

Нали съм сложила Panda USB Vaccine ,ауторъна май си е спраян ,поне на моя комп не се отваря автоматично прозореца за флашката.

Благодаря много ,не знаех за шифт-а:bighat:

П.С.

Исках да попитам дали програмата Панда USB не е създала такива файлове в папките ми в някои е само Thumbs.db

а в други е и ->Desktop.ini

А в някои са заедно двата файла.Какво са?/скрити са / П.П.С.

Не зареди по твоя начин.

P.P.S.

Благодаря на b-boy!!!

Четене по темите с постовете му и най-вече с помощта му премахнахме заразата,програмите ,които препоръчва b-boy свършиха работа в случая--->

Добавям тази колекция на лесно достъпно място...От рода на (Прочети преди да питаш)!

OTL.exe, Combofix.exe + CFScript, Avira + Malwarebytes.

COMBOFIX - може да не повлияе добре на дадени машини - 1/100.Да се използва само при силно заразена машина, там където стандартните приложения се провалят!

Компютъра е изчистен ,успях да инсталирам "AVIRA" пуснах сканиране доизчисти останали троянци и да се Надявам за в бъдеще да не заразявам така приятелите си.:mad: и после да изпитвам вина.

Още веднъж благодаря на всички ВИ помогнали ми с мнения и препоръки!

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

Thumbs.db отговаря за създаването на Thumbnails(малки изображения на картинките)

Desktop.ini е конфигурационен файл, в който се записват потребителките промени за папките(като например потреителски фон на папка и т.н)

Те са абсолютно безвредни за системата ви и не се създават от Panda USB Vaccine-те се създават от самият Windows.

• 9 години по-късно...

Здравейте! За първи път ми се случва и не съм много наясно, но мисля, че флаш- паметта ми е заразена с вирус, марката е "SEAGATE- 2 TB", ако има някакво значение! Проблемът е, че не ми дава да копирам или да изрязвам файлове и да ги местя в други папки. Новото от днес е, че и нова папка не мога да създам на флаш- паметта. Освен всичкото това цветущо състояние на моята, пълна с важни документи, памет- когато отворя Word- овски документ, пиша в него, но не ми дава да запиша промените! Приложено Ви прикачвам и снимки на някои от проблемите- при създаване на нова папка и при записване на документ с промени по него!

Моля Ви, кажете ми как да изтрия вируса, защото ме е страх да не изтрия цялото съдържание на флашката и с каква програма, а и каква програма да инсталирам на нея, за да не ми се случва втори път такъв стрес- на мен и на нея (на паметта)

Благодаря Ви, предварително!

2019-02-01 (1).png

:( ето и още:hang:

2019-02-01.png

Здравей Проблема ти не е с вирус ами от това че нямаш права да пишеш в флашката !! направи следното : направи си бакъп на цялата флашка (копирай си всичко на хард диска ! ) и после я форматирай  !!!

Добре, аз толкова време пиша на нея и качвам, сега защо нямам права?

преди 3 минути, Цветослав Георгиев написа:

Здравей Проблема ти не е с вирус ами от това че нямаш права да пишеш в флашката !! направи следното : направи си бакъп на цялата флашка (копирай си всичко на хард диска ! ) и после я форматирай  !!!

Благодаря ти, че се включи, но как да копирам всичко на хард диска и как да го форматирам? Общо взето, ми обясни като на неандерталец :shock11:

вариянтите са много ако използваш различни компютри (лаптипи и прочие ) стават такива работи по някога а дори и да се изтрие всичко от нея има варианти да се възтановя опитай това което ти казах и после пиши дали имаш право да пишеш четеш и записаваш файлове (възможно е да има конфликт с някой друга програма коя използва флашката и не дава достъп ) вариантите са много и не ограничени !!!

преди 5 минути, Пенка Борисова написа:

Добре, аз толкова време пиша на нея и качвам, сега защо нямам права?

Благодаря ти, че се включи, но как да копирам всичко на хард диска и как да го форматирам? Общо взето, ми обясни като на неандерталец :shock11:

за съжеленйе как да го направя като аз съм с Window 7 но ще опитам да обясня с няколко скриишота накратко ... на 1-вия скрииншит намираш си флашката и с кликване на десния бутон на мишката избираш формат и след това следваш стъпките който съм ти показал

flashdisk1.jpg

flashdisk2.jpg

flashdisk3.jpg

преди 15 минути, Цветослав Георгиев написа:

преди 16 минути, Цветослав Георгиев написа:

вариянтите са много ако използваш различни компютри (лаптипи и прочие ) стават такива работи по някога а дори и да се изтрие всичко от нея има варианти да се възтановя опитай това което ти казах и после пиши дали имаш право да пишеш четеш и записаваш файлове (възможно е да има конфликт с някой друга програма коя използва флашката и не дава достъп ) вариантите са много и не ограничени !!!

за съжеленйе как да го направя като аз съм с Window 7 но ще опитам да обясня с няколко скриишота накратко ... на 1-вия скрииншит намираш си флашката и с кликване на десния бутон на мишката избираш формат и след това следваш стъпките който съм ти показал

flashdisk1.jpg

flashdisk2.jpg

flashdisk3.jpg

Златен си, сега започвам! Разбрах, но ще отнеме доста време, защото имам много материали! Като свърша работата ще ти пиша пак! 

преди 1 минута, Пенка Борисова написа:

Златен си, сега започвам! Разбрах, но ще отнеме доста време, защото имам много материали! Като свърша работата ще ти пиша пак! 

също така пропуснах още нещо защото видях в последствие че ти дава hardware error можеш 1-во да опиташ така пак от горните скрииншотове само че не даваш формат ами properties   tools| error check  !!

отметни и 2-те тидли задължително си направи бакъп !! ако за напред имаш подобен проблем с тази флашка си купи нова ( и 1 съвет от мен след като работиш с документи 1-во си ги записвай на компютъра а не директно на флашката ) след като си ги записала на компютъра можеш да си ги качваш на флашката така ще избегнеш подобни проблеми за напред ! дано съм успял да помогна :)

flashdisk4.thumb.jpg.294e762aed7d7979e001e59ecec9e14a.jpg

преди 3 часа, Цветослав Георгиев написа:

също така пропуснах още нещо защото видях в последствие че ти дава hardware error можеш 1-во да опиташ така пак от горните скрииншотове само че не даваш формат ами properties   tools| error check  !!

отметни и 2-те тидли задължително си направи бакъп !! ако за напред имаш подобен проблем с тази флашка си купи нова ( и 1 съвет от мен след като работиш с документи 1-во си ги записвай на компютъра а не директно на флашката ) след като си ги записала на компютъра можеш да си ги качваш на флашката така ще избегнеш подобни проблеми за напред ! дано съм успял да помогна :)

Сега, виж кое е новото! Понеже излязох, че малката е на танци и като се прибрах да довърша със копирането на папките, виж как не ми показва съдържанието на диска, като на другите дискове и зарежда постоянно!

2019-02-01 (4)_LI.jpg

преди 5 минути, Пенка Борисова написа:

Сега, виж кое е новото! Понеже излязох, че малката е на танци и като се прибрах да довърша със копирането на папките, виж как не ми показва съдържанието на диска, като на другите дискове и зарежда постоянно!

2019-02-01 (4)_LI.jpg

и още има, какво е това и как да го оправя, направоооо луда ще стана и не съм копирала всички папки....:crying10:

2019-02-01 (4).png

преди 1 час, Пенка Борисова написа:

2019-02-01 (4)_LI.jpg

и още има, какво е това и как да го оправя, направоооо луда ще стана и не съм копирала всички папки....:crying10:

2019-02-01 (4).png

И пак аз, направих това, което ми каза- мноооого голяяяямо благодаря. Наистина сега вече всички файлове се отварят, но останаха файлове и папки, които не можах да копирам, дали мога да ги намеря някъде? Освен това като поискам да извадя паметта виж, какво ми изписва

преди 5 часа, Цветослав Георгиев написа:

Направих всичко, което ми каза и сега отварям всичко- мноооого ГОЛЯЯЯМО БЛАГОДАРЯ- спаси ме! но пак имам проблемчета (ха- ха- ха- ха), не можах всички папки да копирам, мога ли да ги открия някъде, освен това, когато искам да изкарам паметта от компютъра виж какво ми излиза- какво означава това и как да го оправя?

2019-02-01 (6).png

• 3 седмици по-късно...

може и да може според зависи дали е имало формат на дяла и е много възможно да имаш зацапани USB-ta на самия лаптоп или настолен компютър който използваш и пак казах имаш много програми който заемат правата над флаш диска което не е много окау пиши ми на лично съобщенйе когато съм тук ще се опитам да ти помогна лек ден ти желая :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.