Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Много ли са правата на българския учител?

Featured Replies

Вярно е, че учителите нямат почти никакви права... А пък ние учениците имаме много повече права отколкото подозираме...

Проблемът на учителите е че доста често превишават правата си, а и не изпълняват задълженията си коректно... Ако ги изпълняваха нещата щяха да са различни. Учениците не са се родили такива, каквито са сега, а такива са станали... Под въздействие на много фактори.

А и за правата на учениците няма нужда от толкова мърморене - в много развити страни по света те са същите... Да не говорим за толерантността на по-възрастните към учащите - влизам в автобуса и една жена казва: "А тия дебили с тия раници заемат два пъти повече място в автобуса! Как може така!". Това е.

• Отговори 147
  • Прегледи 19,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Бравоо браво,смъкнете им даже заплатите.Ако можехте щяхте да го направите нали? И после искате хубави учители...а знаете ли,че има учители,които взимат 250лв?Много ли е?Вие опитвали ли сте да живеете

• На мене една даскалка ми каза, че ако не са били парите, които взима, никога нямало да работи такава професия .. за какво говорим? Ако имаше свестни учители и добра образователна система, нямаше 50

• Заплатите им са смешни,защото и самите Учители са смешни.Поне повечето.Тези по-“дъртите„ нека дойдат в учелищата да видат кои са по-големите боклуци,ние или учителите и след това да дават акъли колко

Вярно е, че учителите нямат почти никакви права... А пък ние учениците имаме много повече права отколкото подозираме...

Проблемът на учителите е че доста често превишават правата си, а и не изпълняват задълженията си коректно... Ако ги изпълняваха нещата щяха да са различни. Учениците не са се родили такива, каквито са сега, а такива са станали... Под въздействие на много фактори.

А и за правата на учениците няма нужда от толкова мърморене - в много развити страни по света те са същите... Да не говорим за толерантността на по-възрастните към учащите - влизам в автобуса и една жена казва: "А тия дебили с тия раници заемат два пъти повече място в автобуса! Как може така!". Това е.

Не пътувам с автобус, но мисля че си прав за доста неща.А тези миризливи и дебели пенсионери не заемат ли повече място от това за двама човека.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

точно това е проблема,че учениците нямат никакви права спрямо учителите.Няма право да псува учител или каквото и да е друго,единстевоното нещо което трябва да се прави е седим по чиновете докато даскала трънка монотонни глупости които не са никак интересни и изобщо никой не го интересуват и няма да му трябват в живота за напред(пример историята).А учителите

1Получават заплати които са им много за нещо което не е важно за обществото.

2Постоянно се оправдават че ще извикат директор.

3Пишат двойки и закъснения(учениците нямат право да бият даскалите които ги мразят)ако имаха това право училището щеше да е много по интересно,защото щяха да се учат важни неща и щеше да останат само най-готините учители(тези които не пишат двойки и не дават домашни) и т.н.

След всичко това, което си написал за теб е най-добре да напуснеш училище и да се отдадеш на покера. А като си изгубиш и гащите от задника (защо - Марио Пузо "Умират глупаците"), да отидеш да бъркаш бетон по 18 часа на някой строеж, защото полуграмотни пишлеменца никой за друго не ги търси.

А колкото до правата на учителите, те са прекалено малко според мен, в сравнение със задълженията, които имат. ЗА учениците е долу-горе обратното. А все пак учителите са тези, които плащат данъци в държавата, а учениците на тоя етап са си чисти консуматори.

Редактирано от Sessily (преглед на промените)

След обидите към учителите почнаха обидите и към пенсионерите!А защо забравяте,че всеки живот и здраве ще стане пенсионер!

точно това е проблема,че учениците нямат никакви права спрямо учителите.Няма право да псува учител или каквото и да е друго,единстевоното нещо което трябва да се прави е седим по чиновете докато даскала трънка монотонни глупости които не са никак интересни и изобщо никой не го интересуват и няма да му трябват в живота за напред(пример историята).А учителите

3Пишат двойки и закъснения(учениците нямат право да бият даскалите които ги мразят)ако имаха това право училището щеше да е много по интересно,защото щяха да се учат важни неща и щеше да останат само най-готините учители(тези които не пишат двойки и не дават домашни) и т.н.

Ще се сетя,но също ще се сетя и за мъките които съм преживял за да завърша училище и да започна работа,в която едва ли ще ми трябват част от тези неща които ги уча сега в 10 клас.

А и защо учителите да могат да направят стачка ,а учениците НЕ?И защо тази стачка изобщо не засегна даскалите,а засегна учениците(тъпия министър взе от ваканцийте и одължи първия срок).Сега мисля че по-лесно ще си направите изводите кой е по-набутан :wors:

И онази учителка дето биеше шамари на учениците си.Те биеха ли и шамари НЕ(просто защото нямат права и държавата и училището все повече ги мачка и им натяква,че все едно са боклуци).

След това което ти написа мога да ти кажа само че няма да стане човек от теб щом мислиш така за човек който е с интелект много над твоя , уважавай ги бе човек не стига че ти търпят дебилщините по цял ден за някакви мижави пари , ми той ще му казва това дето го уча в 10 клас не ми трябва , то за това се казва ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО

ама кой да се сети за това. И аз съм ученик знам как стоят нещата много добре ... Работата че 70% от учениците в България ходят на училище само да изпият едно кафе, да полафят с приятели и един голям процент от тях отиват да направят някоя мизерия на учителя .. Вярно нямат право да гонят от час ( правят го , и не ги виня) специално в моя клас от 26 човека едва 16-18 посещават училището редовно останалите ( една моля ти са ми се хванала сервитьорка да става и не идва ) друг работел в мола , трети се разкарва като муха без глава . И то така няма да стане човек от такива като тях.... Аз казвам това не за да се хваля но съм един от малкото които отиват там за да научат нещо... :) Тази тема си беше загуба на време точно като темата "Скапан живот".... Имах един съученик каза една глупост "Сакам кот сакат другите" (нали като на шега ) ама има ги такива дето реално са така ,се водят по акъла на други ... И за ваканциите спокойно те взеха някаква мижава седмица или две докато не ходихме на училище меко казано два месеца така че се поуспокой ....

Редактирано от loc_dogy (преглед на промените)

След това което ти написа мога да ти кажа само че няма да стане човек от теб щом мислиш така за човек който е с интелект много над твоя , уважавай ги бе човек не стига че ти търпят дебилщините по цял ден за някакви мижави пари , ми той ще му казва това дето го уча в 10 клас не ми трябва , то за това се казва ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО

ама кой да се сети за това. И аз съм ученик знам как стоят нещата много добре ... Работата че 70% от учениците в България ходят на училище само да изпият едно кафе, да полафят с приятели и един голям процент от тях отиват да направят някоя мизерия на учителя .. Вярно нямат право да гонят от час ( правят го , и не ги виня) специално в моя клас от 26 човека едва 16-18 посещават училището редовно останалите ( една моля ти са ми се хванала сервитьорка да става и не идва ) друг работел в мола , трети се разкарва като муха без глава . И то така няма да стане човек от такива като тях.... Аз казвам това не за да се хваля но съм един от малкото които отиват там за да научат нещо... ;) Тази тема си беше загуба на време точно като темата "Скапан живот".... Имах един съученик каза една глупост "Сакам кот сакат другите" (нали като на шега ) ама има ги такива дето реално са така ,се водят по акъла на други ... И за ваканциите спокойно те взеха някаква мижава седмица или две докато не ходихме на училище меко казано два месеца така че се поуспокой ....

Донякъде си прав,но само донякъде.Разсъдака ми е замъглен от всекидневното монотонно ежедневие на даскало, и тези 2 дни почивка събота и неделя са крайно недостатъчни за отмора макар и да спя до обяд през тях.Чакам ваканцията да си почина едно хубаво по празниците и да забравя за няколко дни за даскалото.Може би тогава няма да бъда толкова черноглед към училището и учителите.

А относно покера не смятам да се занимавам сериозно (все пак това е опасно пристрастяване към хазарта)колкото и да съм добър не трябва да позволявам да ми завладее свободното време.

Донякъде си прав,но само донякъде.Разсъдака ми е замъглен от всекидневното монотонно ежедневие на даскало, и тези 2 дни почивка събота и неделя са крайно недостатъчни за отмора макар и да спя до обяд през тях.

А като почнеш работа и тия дни може да ги нямаш, пък и по 16 часа да работиш. Всъщност тогава най-вероятно ще питаш

1) Защо шефът ми взима по-голяма заплата от мен

2) Защо шефът ми има право да ме изгони от работа, ако дойда кьор-кютук пиян

3) Защо нямам право да пия в работно време

4) ЗАщо ми режат от заплатата за лошо свършена работа.

5) ЗАщо могат да ме уволнят когато си поискат

6) в някои определени случаи - защо началникът ми забърса два шамара, затова че прецаках работата (да, и такива случаи има, и никой никого не пита законно ли е или не).

и още много други въпроси ще задаваш, защото на теб нито ти се учи, нито ти се работи. Ако беше мадама, хич нямаше да те мисля - от един чичко-паричко на друг чичко-паричко. Ама тъй, направо си за ожалване!

А като почнеш работа и тия дни може да ги нямаш, пък и по 16 часа да работиш. Всъщност тогава най-вероятно ще питаш

1) Защо шефът ми взима по-голяма заплата от мен

2) Защо шефът ми има право да ме изгони от работа, ако дойда кьор-кютук пиян

3) Защо нямам право да пия в работно време

4) ЗАщо ми режат от заплатата за лошо свършена работа.

5) ЗАщо могат да ме уволнят когато си поискат

6) в някои определени случаи - защо началникът ми забърса два шамара, затова че прецаках работата (да, и такива случаи има, и никой никого не пита законно ли е или не).

и още много други въпроси ще задаваш, защото на теб нито ти се учи, нито ти се работи. Ако беше мадама, хич нямаше да те мисля - от един чичко-паричко на друг чичко-паричко. Ама тъй, направо си за ожалване!

Да работя имам голямо желание,но нямам време.Аз да получавам пари за дето ходя на даскало?Естествено че не.

Поне ако трябва да правя нещо през деня,по-добре да ходя на работа(поне ще знам за какво ходя)

А пък това че началника щял да ми забърше 2 шамара за лошо свършена работа ще мине и ще замите,дори няма да го помня.

И не пия алкохол така че едва ли ще имам проблеми за това.

И вярно е че могат да ме уволнят когато си поскат.тогава ще си намеря друга работа където може би няма да ме уволнят.

Учителят да търпи всичките простотии на учениците,а от началника след време ще приемеш шамарите:)Тоест мериш с различен аршин:)

Редактирано от bob4o (преглед на промените)

След това може спокойно да напуснеш училище и повече да не коментираш правата на учителите, и да не пишеш глупости.Един пъдар знее повече от теб.Много жалко ,че даде историята за пример.

Учителят да търпи всичките простотии на учениците,а от началника след време ще приемеш шамарите:PТоест мериш с различен аршин;)

Само не разбрах какво е аршин.Не можа ли да използваш дума която се използва повече в ежедневието на хората.

След това може спокойно да напуснеш училище и повече да не коментираш правата на учителите, и да не пишеш глупости.Един пъдар знее повече от теб.Много жалко ,че даде историята за пример.

Това беше случаен предмет,който просто не ме интересува.Има и още напримен етика и право най-безмисленият предмет,а като си представя и ква пача е даскалката тотално изперкала.Направо е за лудницата.Да я поздравиш в коридора,дори не се обръща да види кой си.Постоянно си мисли че някой я обижда.

Само не разбрах какво е аршин.Не можа ли да използваш дума която се използва повече в ежедневието на хората.

Ако се беше интересувал от "глупостите ",който ти дърдорят даскалята( примерно Историята)щеше да знаеш какво означава думата аршин

Ами естествено че не ти дават пари защо да ти дават..... То това е целта учи сега за да можеш по-късо в живота да имаш шанс за по-добре платена професия ..... Явно като го казвам така доста хора си мислят следните неща...

1.И да учиш няма гаранация че ще зимаш добри пари

2.Лесно е да кажеш че ще учиш ама после ти омръзва и се отказваш

3.Цитат на един мой приятел е това " ъх файда да уча , се ше има някоя тарикатлъщина някъде за пари " при което казвайки го ми звучеше напълно сериозен .... Бъдещ престъпник не мислите ли ....

Така следя темата от създаването и , та да попитам автора какво от това че "даскалката" ти не ти обръща внимание . Първо те не са там да правят приятели а за да те научат на нещо евентуално .

Второто което за "изперкали" учители това са напълно изолирани случаи ( в моето училище си имаме един такъв "случаи" , и какво става сега първо трябва да караме 8 и 9ти час (нередовни часове) на съученика му звънят по телефона излиза "едиси кой" учител и започва да му вика...

А:Момче дай си телефона да се обадя на вашите

Б:той си пита "Зако?"

А:Използваш го време на час (аз самия не знам защо изобщо му каза такава глупост като точно бе бил звънеца за свършване 7 час )

и започва спора които е доста дълъг и не ми се пише целия, макар че помня всичко от до ... Всички знаем че не трябва да се ползва телефон по време на час даже "даскалката" взе бележника и тръгна да чете права на ученик обаче като видя че такова правило каквото си мисли не съществува осве в мислите и , "подви опашка" и си тръгна ...Даже се изцепи пречиш на останалите колеги да си вършат работата ... А работата е там че всички си бяха тръгнали и сме само ние по това време на училище.... Та има ги такива "случаи" където търсят на кого да почернят деня .... Доста различни подтеми се подхванаха в тази тема , макар че не е особено от най-приятните за обсъждане... Дано не съм педизвикал негативни помисли у някой......Предварително извинение за това И пак казвам на автора той може да не те интересува предмета ама трябва да се учи щом ти е даден (ОБЩООБРАЗОВАТЕЛЕН)....Дано си ме разбрал този път

Ами естествено че не ти дават пари защо да ти дават..... То това е целта учи сега за да можеш по-късо в живота да имаш шанс за по-добре платена професия ..... Явно като го казвам така доста хора си мислят следните неща...

1.И да учиш няма гаранация че ще зимаш добри пари

2.Лесно е да кажеш че ще учиш ама после ти омръзва и се отказваш

3.Цитат на един мой приятел е това " ъх файда да уча , се ше има някоя тарикатлъщина някъде за пари " при което казвайки го ми звучеше напълно сериозен .... Бъдещ престъпник не мислите ли ....

Така следя темата от създаването и , та да попитам автора какво от това че "даскалката" ти не ти обръща внимание . Първо те не са там да правят приятели а за да те научат на нещо евентуално .

Второто което за "изперкали" учители това са напълно изолирани случаи ( в моето училище си имаме един такъв "случаи" , и какво става сега първо трябва да караме 8 и 9ти час (нередовни часове) на съученика му звънят по телефона излиза "едиси кой" учител и започва да му вика...

А:Момче дай си телефона да се обадя на вашите

Б:той си пита "Зако?"

А:Използваш го време на час (аз самия не знам защо изобщо му каза такава глупост като точно бе бил звънеца за свършване 7 час )

и започва спора които е доста дълъг и не ми се пише целия, макар че помня всичко от до ... Всички знаем че не трябва да се ползва телефон по време на час даже "даскалката" взе бележника и тръгна да чете права на ученик обаче като видя че такова правило каквото си мисли не съществува осве в мислите и , "подви опашка" и си тръгна ...Даже се изцепи пречиш на останалите колеги да си вършат работата ... А работата е там че всички си бяха тръгнали и сме само ние по това време на училище.... Та има ги такива "случаи" където търсят на кого да почернят деня .... Доста различни подтеми се подхванаха в тази тема , макар че не е особено от най-приятните за обсъждане... Дано не съм педизвикал негативни помисли у някой......Предварително извинение за това И пак казвам на автора той може да не те интересува предмета ама трябва да се учи щом ти е даден (ОБЩООБРАЗОВАТЕЛЕН)....Дано си ме разбрал този път

Такива даскали ги има навсякъде,дето си търсят с кой да се заяждат през часа(аз само си мълча и гледам сеир).

И не знам на кой пречи примерно че някой имал дъвка или си играел с жисема в час,голяма работа станала.

Иначе мнго ми са интересни тези превземки на някой даскали така които са от старото поколение и повече се дразнят от такива малки подробности.

А относно темата не беше създадена за да ме критикувате мен и да не ругаета или да ми развивате филимите от типа на как началника щял да ми забърше 2 шамара и т.н.

Има един лаф - първо погледни себе си, пък после дири кусурите на другите. При това положение няма как да се сърдиш, че учителите били такива и онакива, след като ти смяташ за редно да псуваш, да биеш учител и искаш да му намалят заплатата за това, че ти е зашил заслужена двойка. И съответно потребителите тук се занимават с твоето собствено скудоумие и наглост, а не мятат камъни по "даскалите".

Всъщност като се замисля, сбърках по отношение на твоя милост. От тебе, man, ще стане велик човек! Просто бързо напускай училище и право в някоя партийна централа, да се пъхнеш в партийната листа за изборите. ЩЕ си паснеш на мястото прекрасно! Защото

1) Не те притеснява факта, че по-високостоящия от теб ще те пердаши - значи ще си слушкаш и ще правиш каквото ти кажат.

2) Политическите противници ще си ги попържаш на воля (както сега искаш да правиш с даскалите") и както виждаме вече толкова години, това на никого не прави впечетление

3) Добър си в покера - ами то целия политически живот тук е нескончаем хазарт и то със сигурна печалба за политиците. Е, от време на време някой друг гърми, но той просто не е слушал, а при теб нещата ще се сведат до т. 1)

4) Образованието ти хич го няма, но пък в България принципа е на кратуните - най-празните най-отгоре се издигат. Така че и от тази страна проблеми няма да имаш.

5) Оплакваш се от дъъългата учебна седмица, която много те озорва. И тук си без проблем - ще си нанкаш на парламентарните банки, ако изобщо се веснеш в парламента.

6) Не пиеш алкохол - колко спестени пари на данъкоплатците от неизпитото шампанско по коктейлите, които спокойно можеш да изтъкваш във всяко интервю и съответно да си докараш и следващ мандат.

7) Най важното - нагъл си до безобразие и смяташ, че всичко и всички са ти длъжни, а ти никому не си длъжен. А това е много ценно качество за "народния" избранник.

И награда на всичко това - яка пачка, с тенденция за ранно пенсиониране (10 години по-рано от простосмъртните българи) и със пенсия в пъти по-голяма от тая на същите тия българи.

По хубаво от това - здраве!

Такива даскали ги има навсякъде,дето си търсят с кой да се заяждат през часа(аз само си мълча и гледам сеир).

И не знам на кой пречи примерно че някой имал дъвка или си играел с жисема в час,голяма работа станала.

Иначе мнго ми са интересни тези превземки на някой даскали така които са от старото поколение и повече се дразнят от такива малки подробности.

А относно темата не беше създадена за да ме критикувате мен и да не ругаета или да ми развивате филимите от типа на как началника щял да ми забърше 2 шамара и т.н.

Някога опитвал ли си да разсъждаваш си по предварително начертан план с цел да направиш някакво изложение, което да има стойност както като съдържание, така и като форма? И то да да е достатъчно ясно за аудиторията, т.е. просто и в същото време да не е опростено до степен на безсмисленост и кухо плямпане? Ако не си, опитай. После опитай да излезеш пред твоите съученици и да си разкажеш това, което си подготвил, спазвайки плана и т.н. докато срещу теб някой си играе с GSM, друг пощива съседката, трети мляска дъвка чешейки се по... зяпайки през прозореця и т.н. Ако в такава ситуация успееш:

1. да преодолееш притеснението си, че говориш пред 20 човека за сериозни неща;

2. да следваш плана си и мисълта ти да тече гладко, а не като каша от "ъъъъъ, миии, хмм, иии, такова..." разнообразена с някоя и друга по-смислена дума;

3. да преоодолее раздразнението, че никой не ти обръща внимание, а уж всички присъстващи са заинтересовани да чуят и евентуално да научат нещо;

4. да потиснеш псувните, клокочещи в гърлотото ти и нервното потреперване на ръката, искаща да цапне седящия пред теб, който задълбочено се образова в новите тенденции в кама-сутра

ще призная, че имаш пълното право да критикуваш "даскалята".

Между другото "аршин", както и "даскал", са "ежедневни" думи от миналото столетие. А и в не-дългия си живот не съм срещал недоброжелателен учител - озлобени, да, но не и предварително настроени да те тормозя. Случвало ми се е "кучета", на които им се носи славата, да се окажат най-печените и разбраните, както и други прехвалени - да се окажат боклуци.

И последно: не приемай всичко това като личен упрек или нападка, а като опит да ти помогне да видиш нещата и от друг ъгъл, не само от стола зад чина като сеирджия.

"И не знам на кой пречи примерно че някой имал дъвка или си играел с жисема в час,голяма работа станала."

Ами днес е 1 Декември заменят GSM-a с друго ...Направо е жалко .... Цък .. :whist: Дали е нормално на таква възраст да се радваш толкова детски на презерватив..... Работата е че случая не е един само доста да малките "лапенца" дето си играят с презервативи

Не знам дали гледам черногледо ,но със сигурност искам да съм в класа на ГЕРИ http://www.vbox7.com/play:467ce5e5

Тогава с удоволствие ще ходя на училище,Да се уча :speak::P :P

Абе ice_lion__01 и ти не си прав. Разбира се, че трябва да учиш, проблемът е че образованието е много слабо... Няколко причини:

-Ниско финансиране и заплащане

-В по-голямата част от случаите стари и изкуфели учители, които са забравили голяма част от това, което трябва да преподават/ако имаше по-високи заплати щеше да има и по-способни учители/

Забелязал съм че човек, който не е в състояние да си намери никаква работа в крайна сметка става учител... Което ме води до извода, че голяма част от днешните преподаватели са от утайката на обществато, а не от елита/както трябва да е/.

Има един лаф - първо погледни себе си, пък после дири кусурите на другите. При това положение няма как да се сърдиш, че учителите били такива и онакива, след като ти смяташ за редно да псуваш, да биеш учител и искаш да му намалят заплатата за това, че ти е зашил заслужена двойка. И съответно потребителите тук се занимават с твоето собствено скудоумие и наглост, а не мятат камъни по "даскалите".

Всъщност като се замисля, сбърках по отношение на твоя милост. От тебе, man, ще стане велик човек! Просто бързо напускай училище и право в някоя партийна централа, да се пъхнеш в партийната листа за изборите. ЩЕ си паснеш на мястото прекрасно! Защото

1) Не те притеснява факта, че по-високостоящия от теб ще те пердаши - значи ще си слушкаш и ще правиш каквото ти кажат.

2) Политическите противници ще си ги попържаш на воля (както сега искаш да правиш с даскалите") и както виждаме вече толкова години, това на никого не прави впечетление

3) Добър си в покера - ами то целия политически живот тук е нескончаем хазарт и то със сигурна печалба за политиците. Е, от време на време някой друг гърми, но той просто не е слушал, а при теб нещата ще се сведат до т. 1)

4) Образованието ти хич го няма, но пък в България принципа е на кратуните - най-празните най-отгоре се издигат. Така че и от тази страна проблеми няма да имаш.

5) Оплакваш се от дъъългата учебна седмица, която много те озорва. И тук си без проблем - ще си нанкаш на парламентарните банки, ако изобщо се веснеш в парламента.

6) Не пиеш алкохол - колко спестени пари на данъкоплатците от неизпитото шампанско по коктейлите, които спокойно можеш да изтъкваш във всяко интервю и съответно да си докараш и следващ мандат.

7) Най важното - нагъл си до безобразие и смяташ, че всичко и всички са ти длъжни, а ти никому не си длъжен. А това е много ценно качество за "народния" избранник.

И награда на всичко това - яка пачка, с тенденция за ранно пенсиониране (10 години по-рано от простосмъртните българи) и със пенсия в пъти по-голяма от тая на същите тия българи.

По хубаво от това - здраве!

Много ти благодаря за мнението, едно от малкото смислени написани в темата.

Но аз не съм за политиката или за някаква си партийна листа,нито ще ме вземат ей така без нищо, та да ме обсъждат сулю и пулю и бабите по седенките къв е тоя за него ли да гласуваме или не.

За първи път някой ме нарича нагъл до безобразие и не се обиждам.

И не мога да разбера докъде е това безобразие?

А и изобщо не ми е приятно, нито ми трябва да ме дават по телевизията на интервюта само за някаква си реплика, дето няма да я помня следващите 10 секунди след като я кажа.

Изобщо политиката е последното нещо което е за мен.Искам само да си изкарам живота спокойна без никой да ме ядосва, само хубави работи да ми се случват и никой да не мразя,както и никой да не ме мрази.Само да имам една банкова сметка с едно по-голямо число в нея и да се осигуря до края на живота ми.Защото аз искам да живея не като завися от парите или законите, а сам да си осигурявам щастието.Но за целта трябва да си намеря добре платена работа ако съм жив след като завърша.

Добре-като изключим София и по-големите градове кой млад човек ще работи за 480лв. и след удръжките ще звема 380лв.?За да се развивам първо ми трябват пари(курса комп.грамотност е 300лв.,а английския е 420лв.)-естествено от нашия колектив нямаше желаещи(само по финансови причини)

Добре-като изключим София и по-големите градове кой млад човек ще работи за 480лв. и след удръжките ще звема 380лв.?За да се развивам първо ми трябват пари(курса комп.грамотност е 300лв.,а английския е 420лв.)-естествено от нашия колектив нямаше желаещи(само по финансови причини)

За едната лятна ваканция бих се навил, все пак има и за доста по-малко заплащане.Но ако някъде предлагат повече ще си помисля

А, не, darling, не съм съгласна. Дежурните оправдания - не мога да се развивам, защото нямам пари не ги приемам. За какво ти е да караш компютърен курс - самоучители бол, написани на достъпен език. С езиците е същата работа, номерът е да си наложиш волята да седнеш. Аз например за езиците така и не си скърших мързела (и никого не обвинявам за това), но в момента уча 3ds max със самоучители и то на руски, защото просто ми се налага професионално да работя с него.

Който иска, търси начин, който не иска си търси оправдания

А не се ле сети,че някъде могат да ми искат документ?Или като си карам преквалификацията пред компа,той ще ми напише и документ?

А не се ли сети, че някъде могат да ми искат документ? Или като си карам преквалификацията пред компа, той ще ми напише и документ?

Ако си научила достатъчно, ще можеш да си отпечаташ сама и документа ;)

Редактирано от Spyderco (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.