Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няколко думи за руските филми

Featured Replies

no6tnastraja4dm.gif

Едва ли е нужно да си експерт в киното, за да знаеш формулата за успех на днешните филми - много шум, ефекти, бърза музика, нестандартна обстановка и т.н. Нещата не стоят по-различно и в този случай, но този път говорим за... руски филм.

"Нощна стража" е поредният фантастичен роман на Сергей Лукяненко, който е и сценарист на филма. Действието се развива в Москва и разказва за вечната борба между равностойните противници - силите на мрака и светлината. Тъй като силите им са равни, между тях е сключен мир, за който съблюдават представители на двете страни - през деня на мрака (Дневната стража), а през нощта на светлината (Нощната стража).

Нощната стража пази човечеството от куп мрачни създания - вещици, вампири, магьосници и чудовища, променящи формата си. Тя се състои от група "различни", водени от Великия Гесар, които живеят всеки ден сред нас, с тази разлика, че имат известни специални дарби... И както винаги има древно пророчество, разказващо за "Великият различен" (а ла Матрицата, а?), който ще дойде на Земята и ще избере една от двете страни. Само че този път легендата твърди, че той ще вземе страната на мрака...

Облян в дразнещо на моменти синьо, филма е изпъстрен с каскади, преследвания, чудовища и почти натрапваща се музика. Определено не е шедьовър на мисълта, но въпреки това е забележителен с атмосферата и настроението си, а и това само по себе си е похвално.

Очакваме "Нощна стража 2" (където вероятно ще се разказва за дневната стража и злият им предводител Завулон) през 2006 и "Нощна стража 3" през 2007 година.

Режисьор: Тимур Бекмамбетов

Сценарий: Сергей Лукяненко и Тимур Бекмамбетов, по едноименния роман на Сергей Лукяненко.

Оператор: Сергей Трофимов

Музика: Юрий Потеенко, Pleymo и Ханс Цимер (от "Гладиатор")

В ролите:

Константин Хабенски - Антон Городенски

Владимир Меншов - Хесер

Виктор Вержбицки - Завулон

Мария Порошина - Светлана

Галина Тюнина - Олга

Алексей Чадов - Костя

Валери Золотухин - Вампир/бащата на Костя

Мария Миронова - Ирина (майката на Йегор)

Рима Маркова - Даря Шулц

Александър Самойленко - Иля

Жана Фриске - Алиса Донникова

Иля Лагутенко - Вампирът Андрей

и др.

Powered by IMDb.

Този текст е авторски. Нито статията като цяло, нито части от нея могат да бъдат възпроизвеждани под каквато и да било форма.

• Отговори 53
  • Прегледи 15,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

За нетьрпеливите ще там ЛИНК

Мерси Stalik за пьлната информация на филма.

<{POST_SNAPBACK}>

Браво този филм го търсих от вторник.Даже щях да пусна тема ей сега ще го дръпна.

Редактирано от cook (преглед на промените)

Филма наистина е много як преди бая време го гледах ... принципно не се различава кой знае колко от американските филмчета ,но факта че правен в Русия го прави различен.

Абе трябва да се гледа определено :ph34r:

• 2 седмици по-късно...

Ей ама вие се сетихте бе. Аз го имам на ДВД от миналата година а го гледах не си спомням кога... Ама сега нали му правят реклама... Иначе народа като му кажеш руско кино и те гледа на чомпи. 95 % от народа е стадо и като му кажат "Ей това е супер" и се юрва натам иначе като излезе филма само някой и друг ентусиаст му обърна внимание, а сега нали идва по кината и то през американска компания ще си счупят краката да тичат да го гледат. Ей на базата на тоя ултратъп народ некои направиха милиарди, а народа продължава да лапа мухите, които му се показват. И това е в България - народ от (уж) "инакомислещи" и индивидуалисти. А как ли е в другите страни?...

Радо, по себе си ли съдиш за народа?

Иначе тва за тичането по кината как да го разбирам? Хората ти дават линк а не билет за кино cool.gif

:bye:

За нетьрпеливите ще там ЛИНК

Мерси Stalik за пьлната информация на филма.

<{POST_SNAPBACK}>

и както винаги при мен не се отваря

• Автор
Ей ама вие се сетихте бе. Аз го имам на ДВД от миналата година а го гледах не си спомням кога... Ама сега нали му правят реклама...

<{POST_SNAPBACK}>

Тъй като темата пуснах аз, чувствам че донякъде и аз трябва да отговоря. Обявявам филмите във връзка с премиерите им по българските киноекрани. Мен въобще не ме интересува ти от кога го имаш на DVD, нито пък кога му била премиерата.

Темата пуснах ден реди официалната му премиера по българските екрани.

• Автор
мерси Stalik  един приятел отдавна го търсеше този филм

<{POST_SNAPBACK}>

Е... моя е само рецензията... :)

Радо, по себе си ли съдиш за народа?

Иначе тва за тичането по кината как да го разбирам? Хората ти дават линк а не билет за кино  cool.gif 

:bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Еи Пантократор или какъв си там значи съм НАПЪЛНО прав и казаното от мен остава в сила.

Редактирано от Stalik (преглед на промените)

Ок, айде да не спорим за глупости а да коментираме филма!

Та значи на мен филмът не ми направи особено впечатление. Единствено бях впечатлен от ГАЗ-ката, която бълваше нитро в стил "Бързи и яростни" (разбирай прекопирана идея). Филмът освен това бъкаше с препратки към Ловци на духове 1 - като почнем от арахаичната ГАЗ-ка, тунингована за съответната цел, минем през сборния образ на нощната стража като банда неудачници и завършим с абсолютно 1:1 идеята за високия блок, над който се завихря буря и съответно трябва да се отиде до там за да се реши проблемът.

Филмът има и хубави страни: Евала, някои от ефектите наистина са на ниво като за руско кино! Но като цяло филмът остави в мен впечатление за някаква разпокъсаност и хаотичност. Ако мога да обобщя своята оценка, ето:

Действие 7/10

Актьорски състав: 6/10

Ефекти 7/10

Секс 3/10

Хумор 4/10

Сценарий 6/10

Костюми 3/10

Музика 5/10

Морална поука 4/10

Обща оценка: 5

Да видим какво ще стане с продължението на филма...

П.П. Между другото само аз ли имам чувството, че руснаците са решили да правят нещо като трилогия подобно на Междузвездни войни и после да почнат с епизод 1 за да обяснят как са се зародили тъмната и светлата страна

• 1 месец по-късно...

Търся следните руски филми, потърсих предварително- да не мислите, че все ви пиша без преглед, но до толкова са ми възможностите. Все удрям на камък:)

1. "А зори сдесь тихие" (А утрините тук са тихи)

2. "В бой идут одни старики" (На бой отиват само старците)

3. "Летят журавли" (Летят жерави)

4. "Балада о солдате" (Балада за войника)

5. "Отец солдата" (Бащата на войника)

Благодаря предварително.

Търся следните руски филми, потърсих предварително- да не мислите, че все ви пиша без преглед, но до толкова са ми възможностите. Все удрям на камък:)

Благодаря предварително.

<{POST_SNAPBACK}>

Това открих:

А зори здесь тихие

Баллада о солдате

• 1 месец по-късно...
Търся следните руски филми, потърсих предварително- да не мислите, че все ви пиша без преглед, но до толкова са ми възможностите. Все удрям на камък:ph34r:

Благодаря предварително.

<{POST_SNAPBACK}>

Всичко което търсиш е тук http://film.arjlover.net/film/ има обаче условия:

"....В данное время доступ на скачивание файлов разрешен только из сетей, которые мой провайдер считает "российскими". Ваш IP адрес (ххх.ххх.ххх.ххх), не входит в список "российских" сетей моего провайдера.....Скачивание файлов всем, без ограничений по сетям, разрешено каждый день с 2 часов ночи до 8 часов утра по московскому времени" :eek:

Редактирано от 9k32m (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Абе колеги да Ви кажа честно ония дни мярнах филама из мрежата и се сетих за темата, която тук Stalik е започнал ... Дръпнах го и снощи имах огромното желание да се поразтоваря малко, но ... заспах още преди средата на филма! sad.gif За съжаление подкрепям Neuton Gimic! Разочаровах се напълно. Може би имах прекалено големи очаквания ли ? ... Не знам.

• 1 месец по-късно...
Ок, айде да не спорим за глупости а да коментираме филма!

Та значи на мен филмът не ми направи особено впечатление. Единствено бях впечатлен от ГАЗ-ката, която бълваше нитро в стил "Бързи и яростни" (разбирай прекопирана идея). Филмът освен това бъкаше с препратки към Ловци на духове 1 - като почнем от арахаичната ГАЗ-ка, тунингована за съответната цел, минем през сборния образ на нощната стража като банда неудачници и завършим с абсолютно 1:1 идеята за високия блок, над който се завихря буря и съответно трябва да се отиде до там за да се реши проблемът.

Филмът има и хубави страни: Евала, някои от ефектите наистина са на ниво като за руско кино!  Но като цяло филмът остави в мен впечатление за някаква разпокъсаност и хаотичност. Ако мога да обобщя своята оценка, ето:

Действие 7/10

Актьорски състав: 6/10

Ефекти 7/10

Секс 3/10

Хумор 4/10

Сценарий 6/10

Костюми 3/10

Музика 5/10

Морална поука 4/10

Обща оценка: 5

Да видим какво ще стане с продължението на филма...

П.П. Между другото само аз ли имам чувството, че руснаците са решили да правят нещо като трилогия подобно на Междузвездни войни и после да почнат с епизод 1 за да обяснят как са се зародили тъмната и светлата страна

<{POST_SNAPBACK}>

Мисля, че гледаш доста повърхностно на филма. Колкото до сравнението с "Ловци на духове" е доста нелепо. При високия блок (който цитираш) не се разрешава проблема, а точно обратното — поставя се. Препоръчвам ти да изгледаш и втората част, тя ще отговори на много от въпросите ти. И гледай на този филм като на една метафора...

П.П. Междузвездни войни както и тези филми не обясняват как са се зародили тъмната и светлата страни. Те си съществуват. (Обърни внимание на това как завършва "Дневна стража".

• 1 година по-късно...

Здравейте ! Съвременното руско кино предлага нови и доста интересни филми . За това реших в тази Тема да се представят новите филми . Моля Ви , не спамете излишно Темата !

========================================

Последний бронепоезд

14710_533.JPG

Оригинальное название: Последний бронепоезд

Год выхода: 2006

Жанр: Боевик, Война, Наше кино

Режиссер: Зиновий Ройзман

В ролях: Андрей Панин, Андрей Соколов, Денис Никифоров, Екатерина Редникова, Марина Александрова, Иван Кокорин

..... Напряженные события картины отсылают к первым дням Великой Отечественной войны, когда на помощь русским военным частям, попавшим в окружение, был отправлен мощный суперсовременный бронепоезд. Но бронепоезд захвачен немцами и бойцы идут на смертельный риск, чтобы отбить бронепоезд и вернуть последнюю надежду на спасение своих близких и собственной жизни .....

Качество: DVDRip

Размер: 1360 MB

Линк

==========================================

Девять дней до весны (2007)

14715_785.JPG

Название: Девять дней до весны

Оригинальное название: Девять дней до весны

Год выхода: 2007

Жанр: Мелодрама

Режиссер: Сергей Артимович

В ролях: Павел Майков, Александра Урсуляк, Анна Банщикова, Алексей Шедько

..... Майор спецназа Илья решает жениться. Молодой и статный красавец выбирает в спутницы жизни скромную и ничем не примечательную девушку, у которой есть только одно достоинство - она любимая дочь богатых родителей. Все бы ничего, да только Илье не дает покоя его бывшая подруга Яна Яновская, страстно любящая майора и не желающая отдавать его сопернице. Со дня свадьбы жизнь героя превращается в сплошной кошмар. Яна приходит домой к жениху - поздравить со счастливым событием. Спустя какое-то время девушку находят убитой. Правоохранительные органы подозревают Илью. Молодой человек решает во что бы то ни стало доказать всем, что он не убивал бывшую подругу. Парень проводит собственное расследование и находит настоящего преступника. Открывшаяся истина становится для него ударом...

Выпущено: Россия

Продолжительность: 01:27:28

Перевод: Оригинал

Формат: DivX

Видео: 1976 kb/s, 688x384

Звук: AC3, 256 kb/s

Размер: 1,400 MB

Част 1 Част 2 Част 3 Част 4 Част 5 Част 6 Част 7 Част 8 Част 9 Част 10 Част 11 Част 12 Част 13 Част14 Част 15 Част 16

===========================================

Викинг (2007)

14722_345.JPG

Название: Викинг

Жанр: Боевик.

Режиссеры: Станислав Мареев

В ролях: Евгений Сидихин, Анна Лутцева, Николай Чиндяйкин, Андрей Федорцов, Алексей Девотченко, Александр Баширов, Юрий Ицков и др.

.....Середина 1990. Один из гарнизонов Российского флота. Командир БЧ атомной подводной лодки Сергей Шведов (Евгений СИДИХИН) несет службу на земле, не зная, доведется ли еще его лодке выйти в боевой поход. Неожиданно с ним встречается представитель спецслужб России полковник Скобелев. Задание, которое дает Скобелев Шведову, кажется простым и парадоксальным одновременно – во время дежурства на КПП Сергей должен выполнять свои служебные обязанности как положено, а не так, как оно повелось в последние годы. Ничто, казалось бы, не предвещает того кровавого хаоса, в который погрузится гарнизонный городок, и в котором Сергею придется применить все свои спортивные и боевые навыки, просто чтобы выжить. Выжить и отомстить за своих погибших друзей. .....

Формат: XviD

Видео: 640x320 (2.00:1) [=2:1]; 25.000 (PAL) fps 0.193 bits/pixell; XviD; 987 kb/s.

Звук: MP3; 128 kb/s (64/ch, stereo) CBR ; 48000 Hz.

Първа серия - Част 1 Първа серия - Част 2 Първа серия - Част 3 Първа серия - Част 4

Втора серия - Част 1 Втора серия - Част 2 Втора серия - Част 3 Втора серия - Част 4

===================================

Май (2007)

14741_692.JPG

Название: Май

Оригинальное название: Май

Жанр: Мелодрама / Война

Режиссер: Марат Рафиков, Илья Рубинштейн

В ролях: Андрей Кузичев, Виктория Толстоганова, Андрей Мерзликин, Ирина Розанова, Лариса Лужина, Алексей Панин, Станислав Дужников, Геннадий Назаров, Алиса Гребенщикова, Алексей Кравченко

......Действие этой патриотической сказки происходит в современной майской Москве накануне дня Победы. Старший лейтенант Печалин, боец Чеченской войны, приезжает домой в короткий отпуск. Комбат дал ему напутствие - привезти из Москвы кое-что нужное для хозяйства и "прикупить" команду хороших солдат-новобранцев. А еще - найти, наконец, себе любимую девушку, и обязательно - культурную. Но не везет старлею: вторую ночь пребывания в столице он проводит в вытрезвителе, откуда его вызволяет бывший однокашник, а ныне капитан милиции Гаевский. Вместе с ним Печалин спасает от группового изнасилования одну из "девушек по вызову" Викторию ....

Видео: 608x336, 25 fps, 907 kbps

Звук: 48 kHz, MP3, 128 kbps

Размер: 700 Mb

Част 1 Част 2 Част 3 Част 4 Част 5 Част 6 Част 7 Част 8

Редактирано от maicky (преглед на промените)

15266_093_m.JPG

3 серия - Част 1 3 серия - Част 2 3 серия - Част 3 3 серия - Част 4

4 серия - Част 1 4 серия - Част 2 4 серия - Част 3 4 серия - Част 4

=======================================================

Дерзкие дни (2007)

15267_498.JPG

Название: Дерзкие дни

Оригинальное название: Дерзкие дни

Жанр: Комедия, Приключения, Романтика

Режиссер: Руслан Бальтцер

В ролях: Гоша Куценко, Виктор Сухоруков, Андрей Дементьев, Марина Игнатова, Рустам Хазиев, Матвей Зубалевич, Лера Новикова, Иван Трифонов, Татьяна Золотаревская, Елизавета Задорина, Ксения Климова, Максим Кан

Формат: Xvid

Видео: 966 kb/s, 672x288 (2.33:1) [=7:3]

Звук: 128 kb/s, MP3 (64/ch, stereo) CBR 48000 Hz

Размер: 700 MB

Част 1 Част 2 Част 3 Част 4 Част 5 Част 6 Част 7 Част 8

Частный заказ: 1 серия из 8

16617_011.JPG

Название: Частный заказ 1 серия из 8

Жанр: Криминальная драма

Режиссер: Сергей Ткачёв

В ролях: Виктория Исакова, Павел Трубинер, Богдан Ступка, Александр Балуев, Юрий Чурсин, Сергей Маховиков, Алексей Горбунов, Юрий Степанов, Андрей Краско, Ольга Сутулова, Ирина Розанова, Денис Карасев, Максим Коновалов

....Мария Невзорова, одна из самых преуспевающих и влиятельных людей России, вдруг оказалась практически беззащитной. Ей не в силах помочь ни друзья, ни коллеги, ни даже спецслужбы.

Анонимный заказчик поручил популярному телеведущему подготовить серию скандальных репортажей о том, каким образом Марии, простой девушке из сибирского городка, удалось сделать невероятную карьеру в столице. При этом каждый новый репортаж будет откровеннее предыдущего…Похоже, что неизвестный задался целью "уничтожить" Невзорову. Но кто же он? Конкурент, завистник, враг? Ей надо срочно разгадать тайну частного заказа, иначе в любой момент по чьей-то невидимой указке сенсационные передачи появятся в эфире одного из центральных телеканалов. И тогда вся страна узнает то, о чём Марии так хочется забыть. Забыть навсегда...

Видео: XviD, 640x368, 1046 kbps avg

Аудио: MP3, 128.00 kbps avg

Продолжительность: 00:47:21

Част 1 Част 2 Част 3 Част 4 Част 5

Абе и те като Америка малко качество и много боза напоследък :help wanted3: не, че бозата е лошо нещо ама карай biggrin.gif

Здравей ! Явно не си прочел първите ми изречения в тази Тема ?! .... И може би не си гледал филмите "Викинг" , "3 дни в Одеса" .... няма да изброявам другите филми , които така или иначе няма да разбереш ?!

Здравей ! Явно не си прочел първите ми изречения в тази Тема ?! .... И може би не си гледал филмите "Викинг" , "3 дни в Одеса" .... няма да изброявам другите филми , които така или иначе няма да разбереш ?!

Пич говориш с ФАНАТИК :help wanted3: на тема РУСКО КИНО ОК :wors: Така, че разбирам много добре :help wanted3: Даваш наистина готини филми ама я дай коментар за Щрафбат ????? :P А инак за средностатистически мога да ти препоръчам Гибел империй абе я по - добре виж в темата за филми драснал съм там някой друг ред. biggrin.gif

Редактирано от DEAM (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.