Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Петиция в подкрепа на служителите на МВР

Featured Replies

• Автор

Може ли да поясниш защо според теб "пушенето" и "пиенето на вода" са безпричинни, защото лично аз не мога да се съглася с теб ;)

• Отговори 69
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

И аз ще гласувам мисля ,че по-високите им заплати ще вдъхновят желанието им за работа и не само , просто на длъжноста на която са те... заслужават.

Редактирано от Фантастичен (преглед на промените)

Прочетох доста негативни постове и някои може би имат право, но други.................... Казвате че в Испания полицаят следи за всичко в района си, а тук ние не сме си вършили работата. Първо трябва да погледнем себе си и собствената си култура преди да съдим другите. Защо трябва полицая да прави забележка или да санкционира пешеходец, който е пресякъл на червено или далеч от пешеходната пътека, а не самия пешеходец да спазва правилата. И когато служителя направи забележка и понеже прегрешилия е син, братовчед, внук или какъвто и да е близък на "БАЙ ГЪЗАР" той казва на полицая " Я си е........ м.......ката ", а той е безсилен защото е такава шибаната ни шуробаджанашка държава и затова че си е свършил работата му "набиват каската". Ако мислите , че не е така припомнете си случая за полицай Митко Чавдаров от с. Бояджик, който защити националния флаг и в знак на благодарност държавата ни го награди с деветмесечно ходене по съдилища. ВИЖ Сигурен съм че всеки от вас дневно нарушава десетки, да не кажа стотици правила, но другите са черни.

Нали трябва да се почне от някъде. Кои, ако не полицаите, трябва да започнат да правят забележки на "терикатите"?! Разбира се и ние - обикновените граждани. Ето какво ми се случи: Миналата неделя видях един човек да краде кола посред бял ден. Срещу него имаше две закусвални - никаква реакция на работниците там. Той с някакви дървени пръти и телове се опитваше да отвори кола на над 15 години. Отивам аз при него и го питам: "Извинявай, тази кола твоя ли е?!" Той най-спокойно:"Ами да, преди два дена(демек в петъка), когато докарах детето на детска градина с жена ми, колата се заключи и не мога да я отворя! Ти можеш ли да ми помогнеш?!" Аз:"Хм, ами не!". Отминах, взех си от магазина там квото ми трябваше и реших да сигнализирам - все пак беше много странна цялата тази история! В блока ми има нещо като полицейска стая - та, отивам аз там да им кажа, портиера ми вика: "Ами те в неделя не са тук!". Брей в неделя не стават престъпления, абе заспала работа, даже умряла! Звъня на 112, и "русото" девойче отсреща ми казва"Ами колата може и да си е негова, бе господине!", после "Ами те полицаите не са длъжни да му отварят колата!"!

Нека всеки сам да си направи изводите и да решава кога и как да реагира, но вече много мразя хората, които спят и нищо не правят! А пък аз винаги съм бил на принципа по-добре да се опитам, отколкото да остава нещата на самотек. Хора, разбуждайте се, че иначе не ми се живее в такава държава! ;)

• Автор
Нали трябва да се почне от някъде. Кои, ако не полицаите, трябва да започнат да правят забележки на "терикатите"?! Разбира се и ние - обикновените граждани. Ето какво ми се случи: Миналата неделя видях един човек да краде кола посред бял ден. Срещу него имаше две закусвални - никаква реакция на работниците там. Той с някакви дървени пръти и телове се опитваше да отвори кола на над 15 години. Отивам аз при него и го питам: "Извинявай, тази кола твоя ли е?!" Той най-спокойно:"Ами да, преди два дена(демек в петъка), когато докарах детето на детска градина с жена ми, колата се заключи и не мога да я отворя! Ти можеш ли да ми помогнеш?!" Аз:"Хм, ами не!". Отминах, взех си от магазина там квото ми трябваше и реших да сигнализирам - все пак беше много странна цялата тази история! В блока ми има нещо като полицейска стая - та, отивам аз там да им кажа, портиера ми вика: "Ами те в неделя не са тук!". Брей в неделя не стават престъпления, абе заспала работа, даже умряла! Звъня на 112, и "русото" девойче отсреща ми казва"Ами колата може и да си е негова, бе господине!", после "Ами те полицаите не са длъжни да му отварят колата!"!

Нека всеки сам да си направи изводите и да решава кога и как да реагира, но вече много мразя хората, които спят и нищо не правят! А пък аз винаги съм бил на принципа по-добре да се опитам, отколкото да остава нещата на самотек. Хора, разбуждайте се, че иначе не ми се живее в такава държава! :laughing5:

От този пост неразбрах каква е вината на полицая. На оператора на 112 - да, на портиера - ммммм невиждам, но каква вина има полицая

Проблема не е частен а на самата система-МВР. Какво може да направи един полицай (със заплата 600лв женен с деца) на един мафиот- НИЩО. Полицая е виновен до доказване на противното!!! Ако нещата стигнат до съд, ония ще си плати и полицая ще е виновен(полицая, българското знаме и .....). Може и да му сторят нещо на семейството! Всички закони са написани така, че полицая да няма никакви права а само задължения. Цялата система не функционира правилно. С трици маймуни не се ловят!!! По такъв начин няма как да се привлекът квалифицирани служители, а малкото които остават на работа търсят алтернативи и се махат. Системата е устроена така, че мафията си има полиция! Няма как свестни хора да стоят на работа при тези условия.

• Автор
Проблема не е частен а на самата система-МВР. Какво може да направи един полицай (със заплата 600лв женен с деца) на един мафиот- НИЩО. Полицая е виновен до доказване на противното!!! Ако нещата стигнат до съд, ония ще си плати и полицая ще е виновен(полицая, българското знаме и .....). Може и да му сторят нещо на семейството! Всички закони са написани така, че полицая да няма никакви права а само задължения. Цялата система не функционира правилно. С трици маймуни не се ловят!!! По такъв начин няма как да се привлекът квалифицирани служители, а малкото които остават на работа търсят алтернативи и се махат. Системата е устроена така, че мафията си има полиция! Няма как свестни хора да стоят на работа при тези условия.

Малко останали свестни се опитват да променят всичко това, но..............................

Миналата неделя видях един човек да краде кола посред бял ден. Срещу него имаше две закусвални - никаква реакция на работниците там. Той с някакви дървени пръти и телове се опитваше да отвори кола на над 15 години. Отивам аз при него и го питам: "Извинявай, тази кола твоя ли е?!" Той най-спокойно:"Ами да, преди два дена(демек в петъка), когато докарах детето на детска градина с жена ми, колата се заключи и не мога да я отворя! Ти можеш ли да ми помогнеш?!" Аз:"Хм, ами не!". Отминах, взех си от магазина там квото ми трябваше и реших да сигнализирам - все пак беше много странна цялата тази история!

Колата си има собственик. И той си има грижата да и постави аларма, да я обезопаси и да я пази както намери за добре. Или да не го прави. Това НЕ Е ТВОЯ РАБОТА! Ако същото се беше случило с моята кола - да се мъча да я отворя и да дойде някой многознайко да ми държи сметка каво правя, че да има и наглостта да ми говори на "ти" - такива шутове щеше да отнесе в главата, че да лежи в Пирогов поне месец. Точно един такъв умник като тебе преди около година беше видял една вечер как четирима младежи пристигат пред техния блок с Жигула, слизат от нея и влизат в паркиран Мерцедес. И се обадил в полицията да подаде сигнал за кражба. Идват ченгетата, вместо да попитат учтиво и да поискат документите за проверка започват да раздават команди и да се правят на мъже. Едното от момчетата, което в действителност е собственик на Мерцедес-а не се подчинява на заповедта да легне по очи - и с пълно право. При което ченгетата до застрелват в корема от няма и два метра със стоп патрони. В последствие в болницата му отстраняват далака. Полицаите все още не са уволнени, до колкото зная.

@S.W.A.T.

Ако искате повече, и от вас трябва да се изисква повече. Правата трябва да вървят ръка за ръка със задълженията, иначе държавата от демократична се превръща в полицейска:

1. Нов, истински, синдикат, с който да са запознати всички служители в МВР.

Ами съберете се и си го организирайте, вместо да пушите и да пиете вода в градинките.

2. Да бъдат подобрени условията за работа, както в районните управления, така и на тези които патрулират навън.

7. Подобряване на материалната база и условията на труд в РПУ.

Условията ви на работа са достатъчно добри. И без това не ползвате компютрите за нещо повече от пишеща машина с коректор на правописа, за което всеки Pentium / 160 MHz ви върши достатъчно работа. Не ви трябват 4-ядрени процесори и геймърски видеокарти, с които да си уплътнявате работното време, цъкайки Call Of Duty. Колите ви са съвсем прилични Астри, а тук-там виждам и баварци, дарени от благодарни бизнесмени. Ти какво искаш, S-класа с AMG пакет ли?

3. Нови униформи и обувки , които да не се налага да се сменят през 3 месеца /за избеляване или пропускане на вода /

10. Постоянно наличие на дрехи във вещевите служби.

Ако не си ползвате обувките в извънработно време, като ходите да си копаете лозето или да изливате плоча на вилата, спокойно ще ви изкарват по една година. Същото се отнася и за униформите. Аз не съм виждал дреха, която при ежедневно носене да не издържа поне година.

4. Държавата да те ЗАЩИТАВА, без излишна бюрокрация, с точен и ясен законов текст за посегателство над служител от МВР.

12. Незабавно уволнение на служители при корупция.

13. Правомощия, гарантиращи неприкосновеността на служителите от МВР при изпълнение на служебните задължения.

14. Промяна в НК осигуряваща на всеки, дръзнал да вдигне ръка срещу полицай ефективна присъда, лишаване от свобода.

Съгласен съм с тези искания, но само при условие на въвеждане на реципрочни наказания. Примерно:

Полицай, превишил правата си при изпълнение на служебните си задължения, да бъде отстраняван незабавно от системата и осъждан ефективно, на лишаване от свобода по член престъпление с утежняващи вината обстоятелства - злоупотреба със служебно положение.

При корупция полицаят не само да бъде уволняван, а и осъждан ефективно, на лишаване от свобода.

Полицай, причинил смърт на невинен гражданин или на задържан, който не се е съпротивлявал, да бъде осъждан на доживотен затвор без право на предсрочно освобождаване.

Тестове за употреба на наркотици - по всяко време, без предупреждение, но не по-рядко от 3 пъти в месеца. Провеждани от независима лаборатория, с чиято дейност може да се запознае свободно всеки гражданин. При положителен резултат - дисциплинарно уволнение.

На всеки три месеца - изследване с полиграф дали полицаят е нарушавал законите, дали е превишавал правата си и дали е злоупотребявал с властта си. Също от независима лаборатория. При положителен резултат - дисциплинарно уволнение.

5. Адекватна заплата.

За държавни служители, към които не се предявяват почти никакви изисквания, заплатата ви е повече от достатъчна. Ако искате повече, трябва първо да уволнят половината от вас, които нищо не вършат, а останалите да покриват съответните критерии. Примерно: заплата 2000 лв чисти - ОК. Обаче всеки месец - физически тест за издържливост и способност за употреба на оръжие. За всяка лицева опора под 50 - отдръжане на 100 лв от заплатата. Бягане 3 километра за 12 минути. За всяка секунда закъснение - по 10 лв от заплатата. Стрелба с пистолет или револвер по избор на полицая - 20 изстрела от 25 метра. За всяко попадение извън 10-сантиметровия кръг - по 100 лв от заплатата. И тестовете да се провеждат публично, така че да няма възможност за прикриване от изпитващите колеги. Да видим тогава колко истински полицаи има и колко в края на месеца ще дължат пари на държавата.

6. Всички служители с над 25 г. стаж да бъдат освободени . Подобаващо.

В момента всеки напускащ служител на полицията получава на куп толкова заплати, колкото години е работил. Нещо, което го няма при никоя друга професия. От това по-подобаващо не виждам какво. Може би подарък яхта и вила на Бахамите? :rolleyes:

8. Плащане на извънредният труд всеки месец.

9. На официални празници и почивни дни нормално заплащане, както е по кодекса.

Съгласен. Обаче и глоба за всяка лична работа или размотаване в работно време. За заловен полицай, хапващ кротко баничка в патрулката по време на дежурство - 500 лв глоба. За намерен полицай, седнал в заведение по време на работа - без заплата за месеца. За полицай, хванат докато мургава "прИмоция" му прави безплатна свирка в патрулката - уволнение и затвор.

11. По-голям лимит за служебните коли.

Добре. Но и монтиране на GPS на всяка кола и попълване на отчет в края на всяка смяна за маршрута и. При установяване на използване на служебна кола за лични цели или безцелно размотаване - дисциплинарно уволнение.

Редактирано от Spyderco (преглед на промените)

Много си прав във всичко което си засегнал. Как според теб ще привлече системата такива служители на 100% перфектни. Само в 1% от ежедневните си задължения да сбъркат и в затвора, кой ще се хване на такава работа. Трябва да е голям мозък и супер надарен във всичко - е този човек полицай ли ще стане :speak: В редиците повечето са със средно образование и ниво на интелигентност под средното.

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

• Автор
@S.W.A.T.

Ако искате повече, и от вас трябва да се изисква повече. Правата трябва да вървят ръка за ръка със задълженията, иначе държавата от демократична се превръща в полицейска:

Незнам доколко си запознат , но в момента българския полицай има само задължения. Правата са му дотолкова потъпкани че никакви ги няма.

Условията ви на работа са достатъчно добри. И без това не ползвате компютрите за нещо повече от пишеща машина с коректор на правописа, за което всеки Pentium / 160 MHz ви върши достатъчно работа. Не ви трябват 4-ядрени процесори и геймърски видеокарти, с които да си уплътнявате работното време, цъкайки Call Of Duty. Колите ви са съвсем прилични Астри, а тук-там виждам и баварци, дарени от благодарни бизнесмени. Ти какво искаш, S-класа с AMG пакет ли?

Тук мога само да добавя че изобщо нямаш представа в какви условия и с какво работи в момента полицията. Скоро ако си гледал телевизия имаше предаване, в което точно и ясно бе показано как дознателите работят в такива мизерни условия и при липса на всякаква техника. Някои от тях , които имат лични компютри и принтери са ги занесли в службата за да може въпреки всичко да свършат някава работа в полза на обществото, което постоянно ги оплюва (включително ти). Даже и столове са си закупили със собствени средства, но това не се вижда нали. Колкото до баварците - вземи се поогледай малко кой ги кара и тогава говори cool.gif

Ако не си ползвате обувките в извънработно време, като ходите да си копаете лозето или да изливате плоча на вилата, спокойно ще ви изкарват по една година. Същото се отнася и за униформите. Аз не съм виждал дреха, която при ежедневно носене да не издържа поне година.

Носил ли си изобщо обувка, която в момента, подчертавам в момента, носим ние в полицията ( защото тези от преди 10-тина години наистина бяха качествени). Според мен отговора е не. Ще ти кажа само че това лято ми се наложи да гася пожар ( при това не съм пожарникар и бях на работа а не в почиен ден ) , при който хората , на които имаше реален риск да им изгорят къщите стояха на улицата и гледаха сеир, а на мен ми изгоряха подметките на обувките. В продължение на два месеца трябваше да ходя със същите тези обувки на работа поради липса на други в службата ми и да търпя подигравките на хората. Колкото до качеството - в момента ходя с обувки( на около 3 месеца и използвани само в службата), на които подметката и се е разцепила на две и само 5 мин след като изляза с тях краката са ми мокри, но аз продължавам да работя. Но това не се признава нали. Понеже разполагам с една униформа ( поради липса на такива в службата ) и за да бъда в приличен вид когато съм на смяна, след всяко дежурство я пера , в следствие на което тя избеля и започва да се къса като вестник. Това вече се забелязва, но никой не казва " Горкия полицай" а " Глей го тоя клошар". Е не благодаря :whist:

Полицай, превишил правата си при изпълнение на служебните си задължения, да бъде отстраняван незабавно от системата и осъждан ефективно, на лишаване от свобода по член престъпление с утежняващи вината обстоятелства - злоупотреба със служебно положение.

При корупция полицаят не само да бъде уволняван, а и осъждан ефективно, на лишаване от свобода.

Полицай, причинил смърт на невинен гражданин или на задържан, който не се е съпротивлявал, да бъде осъждан на доживотен затвор без право на предсрочно освобождаване.

ЗАКОНИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЕДНИ ЗА ВСИЧКИ.

За заловен полицай, хапващ кротко баничка в патрулката по време на дежурство - 500 лв глоба.

Ти го изкара така, че полицая за 12 часово дежурство не трябва да има право да яде. Надявам се да не си работодател. ohmy.gif

За полицай, хванат докато мургава "прИмоция" му прави безплатна свирка в патрулката - уволнение и затвор.

Първо, за неща които не си видял не е хубаво да се говори( сега сигурно ще кажеш че си бил жив свидетел) laugh.gif и второ - ЗАТВОР. Кефиш ме - СТРОГ си, но СПРАВЕДЛИВ laugh.gif

П.С. Явно нямаш представа за положението на полицая в момента. Нищо лично cool.gif

Редактирано от S.W.A.T. (преглед на промените)

• Автор
В редиците повечето са със средно образование и ниво на интелигентност под средното.

Едно ми е чудно - Социологично проучване ли направи за да разбереш, че повечето полицаи са с ниво на интелигентност под средното. :)

Едно ми е чудно - Социологично проучване ли направи за да разбереш, че повечето полицаи са с ниво на интелигентност под средното. :rolleyes:

Според мен си е лапнал пръста и после го е вдигнал ,вятъра му е докладвал останалото/Или гласовете в главата му!/

• Автор
Според мен си е лапнал пръста и после го е вдигнал ,вятъра му е докладвал останалото/Или гласовете в главата му!/

Сигурно така се е получило cool.gif

• 2 седмици по-късно...
Колата си има собственик. И той си има грижата да и постави аларма, да я обезопаси и да я пази както намери за добре. Или да не го прави. Това НЕ Е ТВОЯ РАБОТА! Ако същото се беше случило с моята кола - да се мъча да я отворя и да дойде някой многознайко да ми държи сметка каво правя, че да има и наглостта да ми говори на "ти" - такива шутове щеше да отнесе в главата, че да лежи в Пирогов поне месец. Точно един такъв умник като тебе преди около година беше видял една вечер как четирима младежи пристигат пред техния блок с Жигула, слизат от нея и влизат в паркиран Мерцедес. И се обадил в полицията да подаде сигнал за кражба. Идват ченгетата, вместо да попитат учтиво и да поискат документите за проверка започват да раздават команди и да се правят на мъже. Едното от момчетата, което в действителност е собственик на Мерцедес-а не се подчинява на заповедта да легне по очи - и с пълно право. При което ченгетата до застрелват в корема от няма и два метра със стоп патрони. В последствие в болницата му отстраняват далака. Полицаите все още не са уволнени, до колкото зная.

@S.W.A.T.

Ами съберете се и си го организирайте, вместо да пушите и да пиете вода в градинките.

Съгласен съм с тези искания, но само при условие на въвеждане на реципрочни наказания. Примерно:

Тестове за употреба на наркотици - по всяко време, без предупреждение, но не по-рядко от 3 пъти в месеца. Провеждани от независима лаборатория, с чиято дейност може да се запознае свободно всеки гражданин. При положителен резултат - дисциплинарно уволнение.

На всеки три месеца - изследване с полиграф дали полицаят е нарушавал законите, дали е превишавал правата си и дали е злоупотребявал с властта си. Също от независима лаборатория. При положителен резултат - дисциплинарно уволнение.

За държавни служители, към които не се предявяват почти никакви изисквания, заплатата ви е повече от достатъчна. Ако искате повече, трябва първо да уволнят половината от вас, които нищо не вършат, а останалите да покриват съответните критерии. Примерно: заплата 2000 лв чисти - ОК. Обаче всеки месец - физически тест за издържливост и способност за употреба на оръжие. За всяка лицева опора под 50 - отдръжане на 100 лв от заплатата. Бягане 3 километра за 12 минути. За всяка секунда закъснение - по 10 лв от заплатата. Стрелба с пистолет или револвер по избор на полицая - 20 изстрела от 25 метра. За всяко попадение извън 10-сантиметровия кръг - по 100 лв от заплатата. И тестовете да се провеждат публично, така че да няма възможност за прикриване от изпитващите колеги. Да видим тогава колко истински полицаи има и колко в края на месеца ще дължат пари на държавата.

В момента всеки напускащ служител на полицията получава на куп толкова заплати, колкото години е работил. Нещо, което го няма при никоя друга професия. От това по-подобаващо не виждам какво. Може би подарък яхта и вила на Бахамите? :)

Съгласен. Обаче и глоба за всяка лична работа или размотаване в работно време. За заловен полицай, хапващ кротко баничка в патрулката по време на дежурство - 500 лв глоба. За намерен полицай, седнал в заведение по време на работа - без заплата за месеца. За полицай, хванат докато мургава "прИмоция" му прави безплатна свирка в патрулката - уволнение и затвор.

Добре. Но и монтиране на GPS на всяка кола и попълване на отчет в края на всяка смяна за маршрута и. При установяване на използване на служебна кола за лични цели или безцелно размотаване - дисциплинарно уволнение.

Много разсеяно си чел - толкова, колкото ме слушаше и госпожичката от 112, но няма значение. Случая беше такъв, че със сигурност собственикът на колата имаше проблем - дали е бил онзи с който говорих или някой друг, така и не разбрах. Но срещнах страхотно нежелание за реакция - това исках да подчертая. Дано да е станало ясно вече. Жалко за момчето с мерцедеса, но към полицая трябва да има респект, независимо от ситуацията!

Все пак, няма смисъл от заяждания и "лабави" подхвърляния - това го изисква нивото на комуникация към което се стремим. Това се отнася и за neo2311! Именно заради такива изказвания се стига до ситуации като тази с Жигулата и Мерцедеса. Защото, като се срещнат няколко такива "надарени" словом - стой ,та гледай. Добре, че има такива като мен, които не само гледат.

Редактирано от kostadinnm (преглед на промените)

бих ги подкрепил НО ако ми дадат справка какви точно заплати получават, и ги сравним с тези на лекари, учители, инженери, преподаватели в ВУЗ, учени, библиотекари, работещи в детска градина и други от държавната сфера, като сравнението да е по образоватрелен ценз!

защото приемам че трябва да взимат малко повече от другите, но имам впечатление че пагонаджиите със средно образование и сега взимат доста повече от вишист в други области! А не виждам много да се стараят. кое голямо престъпление са разкрили, А толкова хора бяха изпозастреляни, дори мъжа на (почти) министърката на спорта гръмнаха - разкриха ли кой ? НЕЕЕ! ами сестрите Белнейски...

вместо това почнаха да гонят децата дето си свалят филми щото е по-лесно.

Не виждам и някой сериозно да се бори с мафията - щото е трудно, най много да хванат някой дребен крадец! напротив често мафията им плаща!

а всичко с което се хвалят е по инициатива от Европа, от там ако ги натиснат съдействат ама сами не поемат инициатива.

Друг въпрос е че доскоршният им министър Петков сам бе престъпник и мафиот! и има голяма вина за бездействието на МВР! то и сегашния не прави нещо особено!

Да не говорим за катаджиите - добре, съгласен съм - да им дигнат заплатите, но да нямат право да носят на работа пари! щото сега те с палката и за без пари ще работят - пак ще си изкарват 2-3 заплати от подкупи!! и по лошо често те самите те изнудват за им го дадеш, защото си имал дребен проблем! айде да не споменавам митничарите!

и не ми говорете че в работата им имало риск, всяка професия си има риск, дори библоитекарят рискува да се разболее сред прашните книги, не вижда слънце... знаете ли на какъв стрес е подложен напр, един учител, впрочем вечно с болно и от говорене и от тебеширен прах гърло! ами директор на гимназия отговарящ за стотици деца?

Ами рискът и за учител и за работещ в детска градина да се зарази от все някое дошло с грип дете!? АМИ лекаря все с такива пациенти? Рискът да си развалят очите служителите, работещи с компютър и стари вредни монитори...

• Автор
и не ми говорете че в работата им имало риск, всяка професия си има риск, дори библоитекарят рискува да се разболее сред прашните книги, не вижда слънце... знаете ли на какъв стрес е подложен напр, един учител, впрочем вечно с болно и от говорене и от тебеширен прах гърло! ами директор на гимназия отговарящ за стотици деца?

Ами рискът и за учител и за работещ в детска градина да се зарази от все някое дошло с грип дете!? АМИ лекаря все с такива пациенти? Рискът да си развалят очите служителите, работещи с компютър и стари вредни монитори...

Съжалявам за острия език, но ти да не би да имаш проблеми с главата angry.gif . Как изобщо може да ти хрумне да сравняваш риска на работещ в детска градина да се зарази с грип с този на полицая. Или с библиотекаря или служители работещи с компютър и незнам още какво......... ohmy.gif Май не библиотекар, а ти си стоял/а доста време на тъмно (поне 10 години) . Боже пази България от такива хора.

S.W.A.T., минавам да ти кажа само... +1 в Петицията от мен. Заради вчера :wors:

Докато не оберем до "шушка" тая държава на полицайте нищо не трябва да се дава :)

• Автор
Докато не оберем до "шушка" тая държава на полицайте нищо не трябва да се дава :)

Всеки има мнение и е свободен да го сподели. Но когато то е обосновано тежи повече. Точно от такива "обирджии" България е на това дередже. sad.gif

S.W.A.T., минавам да ти кажа само... +1 в Петицията от мен. Заради вчера :)

Благодаря cool.gif

Подкрепям Дия!

На младите родителе искам да кажа:по-често да се сещат за методите на Макаренко и да ги използват,а не да ревът по медиите,че полицията се държи грубо.Точно боя липсва на родените след 80 години-с много малки изключения.

Много малко права има българския полицай според мен-оттам идат проблемите.

• Автор

Тук е мястото да се извиня на наистина мирно протестиращите, които пострадаха при вчерашните безредици sad.gif Но не хвъляйте цялата вина върху редовия полицай, моля ви. Те бяха оставени на произвола на съдбата под постоянен дъжд от всевъзможни предмети, камъни и буци лед. След което трябваше за отрицателно време площада пред НС да бъде "евакуиран". Не оправдавам колегите които малко или много са прекалили, но не мога и да ги съдя. Поставете се на тяхно място. За пореден път управляващите доказаха че са лукави и умеят да се справят с всичко, което не е в тяхна полза. "Разделяй и владей" - това е тяхното мото. Настроиха всички срещу полицаите, които утре в 11:00 отново ще протестираме пред МВР, за да нямаме подкрепата на обществото. В същото време заклеймиха един протест с основателни искания като "лумпенизиран". С един куршум - два заека. sad.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.