Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Петиция в подкрепа на служителите на МВР

Featured Replies

• Автор

Прочетох доста негативни постове и някои може би имат право, но други.................... Казвате че в Испания полицаят следи за всичко в района си, а тук ние не сме си вършили работата. Първо трябва да погледнем себе си и собствената си култура преди да съдим другите. Защо трябва полицая да прави забележка или да санкционира пешеходец, който е пресякъл на червено или далеч от пешеходната пътека, а не самия пешеходец да спазва правилата. И когато служителя направи забележка и понеже прегрешилия е син, братовчед, внук или какъвто и да е близък на "БАЙ ГЪЗАР" той казва на полицая " Я си е........ м.......ката ", а той е безсилен защото е такава шибаната ни шуробаджанашка държава и затова че си е свършил работата му "набиват каската". Ако мислите , че не е така припомнете си случая за полицай Митко Чавдаров от с. Бояджик, който защити националния флаг и в знак на благодарност държавата ни го награди с деветмесечно ходене по съдилища. ВИЖ Сигурен съм че всеки от вас дневно нарушава десетки, да не кажа стотици правила, но другите са черни.

• Отговори 69
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Ако мислите , че не е така припомнете си случая за полицай Митко Чавдаров от с. Бояджик, който защити националния флаг и в знак на благодарност държавата ни го награди с деветмесечно ходене по съдилища. ВИЖ

С това съм съгласна...

Но когато имаш нужда от помощ, тях ги няма...

Не е лично отношение, просто мнението ми към момента.

Успех! :)

Редактирано от diadia (преглед на промените)

• Автор
С това съм съгласна...

Но когато имаш нужда от помощ, тях ги няма...

Не е лично отношение, просто мнението ми към момента.

Нищо не приемам лично cool.gif

Кога и за какво си имала нужда, а "тях ги няма"

Редактирано от S.W.A.T. (преглед на промените)

Нищо не приемам лично cool.gif

Кога и за какво си имала нужда, а "тях ги няма"

Преди няколко дни...

Звъниш на 166, обясняваш проблема...

Те не само, че не благоволиха да дойдат... Ами и казаха, да се оправяме както намерим за добре :)

Тази петиция е анонимна ! Отделно,исканията са чисто синдикални.

В съботното пушене,се чуха проблемите,но къде е НПС /Национален полицейски синдикат/ ?

Самият синдикат научи за протеста от форумите в интернет.

Там трябва да се наблегне-изцяло нов синдикат !

Като прочетох устава му,обаче,яко се е окупирал онзи господин Рашев.

Да ! Същият,който през 2006 година,пиян смля една астра,и въпреки това се отърва !

Иначе,редовият служител изобщо не е за завиждане.

• Автор
Преди няколко дни...

Звъниш на 166, обясняваш проблема...

Те не само, че не благоволиха да дойдат... Ами и казаха, да се оправяме както намерим за добре :huh:

Е добре де какъв беше проблема :)

Е добре де какъв беше проблема :)

Проблем, който се среща на всяка крачка сигурно :wors:

Смятам, че не е етично да правя нещо публично достояние, когато не са взети мерки :huh:

• Автор
Проблем, който се среща на всяка крачка сигурно ;)

Смятам, че не е етично да правя нещо публично достояние, когато не са взети мерки :)

Защо да не е етично. Ако е нещо сериозно и не му е обърнато внимание защо хората да не го знаят. Аз съм за изскубването на всички "плевели" в системета. Но пък от друга страна не може понеже "комшията ме напсува" и веднага на 166 и "до 5 минути искам патрула да е тук" cool.gif

Нищо лично cool.gif

Аз пък съм доволна от полицаите. Наскоро звънях през нощта, защото някой викаше на улицата за помощ. Беше 3 през нощта. Направо бях потресена, че за 5 минути бяха пред блока.

Е, оня ден пък мъжът ми се е обаждал, за да ги информира, че камиони влизат в калта и после нали се сещате какво става по улиците, но хората обяснили съвсем културно, че няма кого да пратят.

Защо да не е етично. Ако е нещо сериозно и не му е обърнато внимание защо хората да не го знаят. Аз съм за изскубването на всички "плевели" в системета. Но пък от друга страна не може понеже "комшията ме напсува" и веднага на 166 и "до 5 минути искам патрула да е тук" cool.gif

Нищо лично cool.gif

Е чак пък толкова :)

Така ли издребняват? За бой ставаше въпрос.

• Автор
Е чак пък толкова :)

Така ли издребняват? За бой ставаше въпрос.

Повярвай ми на денонощие се получават стотици сигнали и повече от половината са такива. Колкото до "боя" пак не ми стана много ясно, но приемам че може и да имаме вина cool.gif

Попаднах на нещо интересно от един друг форум, свързано с темата и предлагам да го видите. Това е коментар на съпруга на "бивш" полицай. Слагам го в кавички, защото бивш полицай и бивша.............. няма cool.gif

Като съпруга, на бивш полицай, ще ги подкрепя......защо бивш ли, сега ще напиша

580 лв беше последната му заплата, за месец, в който си беше у дома точно 4 дена, вися точно 8 пъти цял ден по средата на нищото, за да прави "трасе" на няколко държавни глави, министри и тн, за което разбира се му се водеше по 2 часа извънредн труд, пък той беше на трасе по повече от 8.

вися и на няколко мача, и освен да се опази жив, от летящите към него бутилки, други права нямаше.

сипва си и над 10 пъти гориво с лични пари във патрулната кола, защото 4-те литра, които им се полагат, както се досещате, са крайно недостатъчни и вероятноста да бутат по улиците е огромна.

защо се отказа ли - защото докато си напише рапорта за заловен престъпник, същия излиза и му се подиграва - Пиши си брато, мен никога нЕма да ме заключат

защо напусна ли - защото вися до трупа на разложена баба 12 часа, без никой да го смени, защото две деца накроманчета му умряха в ръцете, на едни стълбища, защото имаше една униформа, която не смогвах да изпера, и която беше тънка като найлон и с колегите му ходеха с вълнени пуловери.

защото приемните им приличат на бунища, и е смешно полиция да се помещава в такива.

Защото за да изкарат пари за семействата си, се правят на цигани по улиците - да почерпим ли, ами почерпете, защото жена ми е у дома по майчинство и няма с какво да я нахраня......

е, точно защото този последния момент, не му беше от любимите, просто напусна, другия избор бе, да ви прибира парите по улиците, само дето му е трудно да пусне пиян шофьор, независимо какво сума му предлага.....

никой в тази държава няма файда от силна полиция, никой.....и докато е така, все по - кофти полицаи ще срещате по улиците, защото качествените такива, просто се махат от там.

както и да е, не искам да се превръща в поредния спор по темата, защото аз най - добре знам колко и какви пари изкарват от хората обикночените полицаи, и колко и какви - тези, за които униформата вече нищичко не значи.

най - добре знам, какъв е закона и какво им позволява, най-общо казано - нищо.

няма да има добра полиция никога в България,никога........много жалко

поне на мен ми е мъчно, защото когато срещнах мъжа ми, той с кеф ходеше на работа, бяха страхотен взвод и момчетата бяха супер готини и свестни.......

Държавата ни е скапана, системата също...

Без думи.

Прочетох доста негативни постове и някои може би имат право, но други.................... Казвате че в Испания полицаят следи за всичко в района си, а тук ние не сме си вършили работата. Първо трябва да погледнем себе си и собствената си култура преди да съдим другите. Защо трябва полицая да прави забележка или да санкционира пешеходец, който е пресякъл на червено или далеч от пешеходната пътека, а не самия пешеходец да спазва правилата. И когато служителя направи забележка и понеже прегрешилия е син, братовчед, внук или какъвто и да е близък на "БАЙ ГЪЗАР" той казва на полицая " Я си е........ м.......ката ", а той е безсилен защото е такава шибаната ни шуробаджанашка държава и затова че си е свършил работата му "набиват каската". Ако мислите , че не е така припомнете си случая за полицай Митко Чавдаров от с. Бояджик, който защити националния флаг и в знак на благодарност държавата ни го награди с деветмесечно ходене по съдилища. ВИЖ Сигурен съм че всеки от вас дневно нарушава десетки, да не кажа стотици правила, но другите са черни.

да -прав си за шуробаджанащината, но тогава, ако и вие искате да се справите с тия проблеми - личното ми мнение е да се направи преврат, а след това -диктатура, като в Чили ,в Гърция или в Испания.

Друг начин да виждаш ?

Със увеличение на заплатите от 200-300 лв. нищо няма да се направи -нито вие ще сте доволни от труда си, нито пък ние, от вашата работа.

Повярвай ми на денонощие се получават стотици сигнали и повече от половината са такива. Колкото до "боя" пак не ми стана много ясно, но приемам че може и да имаме вина cool.gif

Попаднах на нещо интересно от един друг форум, свързано с темата и предлагам да го видите. Това е коментар на съпруга на "бивш" полицай. Слагам го в кавички, защото бивш полицай и бивша.............. няма cool.gif

Като съпруга, на бивш полицай, ще ги подкрепя......защо бивш ли, сега ще напиша

580 лв беше последната му заплата, за месец, в който си беше у дома точно 4 дена, вися точно 8 пъти цял ден по средата на нищото, за да прави "трасе" на няколко държавни глави, министри и тн, за което разбира се му се водеше по 2 часа извънредн труд, пък той беше на трасе по повече от 8.

вися и на няколко мача, и освен да се опази жив, от летящите към него бутилки, други права нямаше.

сипва си и над 10 пъти гориво с лични пари във патрулната кола, защото 4-те литра, които им се полагат, както се досещате, са крайно недостатъчни и вероятноста да бутат по улиците е огромна.

защо се отказа ли - защото докато си напише рапорта за заловен престъпник, същия излиза и му се подиграва - Пиши си брато, мен никога нЕма да ме заключат

защо напусна ли - защото вися до трупа на разложена баба 12 часа, без никой да го смени, защото две деца накроманчета му умряха в ръцете, на едни стълбища, защото имаше една униформа, която не смогвах да изпера, и която беше тънка като найлон и с колегите му ходеха с вълнени пуловери.

защото приемните им приличат на бунища, и е смешно полиция да се помещава в такива.

Защото за да изкарат пари за семействата си, се правят на цигани по улиците - да почерпим ли, ами почерпете, защото жена ми е у дома по майчинство и няма с какво да я нахраня......

е, точно защото този последния момент, не му беше от любимите, просто напусна, другия избор бе, да ви прибира парите по улиците, само дето му е трудно да пусне пиян шофьор, независимо какво сума му предлага.....

никой в тази държава няма файда от силна полиция, никой.....и докато е така, все по - кофти полицаи ще срещате по улиците, защото качествените такива, просто се махат от там.

както и да е, не искам да се превръща в поредния спор по темата, защото аз най - добре знам колко и какви пари изкарват от хората обикночените полицаи, и колко и какви - тези, за които униформата вече нищичко не значи.

най - добре знам, какъв е закона и какво им позволява, най-общо казано - нищо.

няма да има добра полиция никога в България,никога........много жалко

поне на мен ми е мъчно, защото когато срещнах мъжа ми, той с кеф ходеше на работа, бяха страхотен взвод и момчетата бяха супер готини и свестни.......

Интересното е, че точно със същите мотиви напускат и лекарите от болниците и заминават в чужбина или просто...на майната си....

Тук останаха вече само тези, които прибират "портомонието от улицата" . Също както полицаите.

Браво за този пост.

;)sad.gif За сведение на diadia в ЕВРОПА гражданите имат култура.1Не веднъж сме помагали на хора който незнаят как да излязат от града извеждали сме ги ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ.2 ЗНАЕТЕ ЛИ И ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ ЛИЦАТА НА ХОРА КОЙТО СА ЗАГУБЕЛИ БЛИЗКИ-МАЛКИ ДЕЦА В МАГАЗИНИ И УЛИЧНИ МРЕЖИ,ВЪЗРАСТНИ ХОРО НА ВЪЗРАСТ 80-85Г. КОЙТО СА БИЛИ ИЗЛЕЗЛИ И НЕЗНАЯТ КЪДЕ СА? И КОГАТО ГИ ВЪРНЕМ НА БЛИСКИТЕ ИМ КАК ХОРАТА СЕ РАДВАТ.ВИЖДА ЛИ ЛИ СТЕ ИСКРИЦАТА РАДОСТ КОЯТО ТЕ ИСПИТВАТ?НЕ НЕСТЕ!А НИЯ СМЕ Я ВИЖДАЛИ,ЗАЩОТО ТОВА ИСКАМЕ ДА РАБОТИМ. 3. ЗА ВАШЕ СВЕДЕНИЕ DIADIA ПОЛИЦИЯТА НЕМОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ И СТОИ ВЪВ ВСЕКИ ДОМ И ДО ВСЕКИ ГРАЖДАНИН ЗА ДА НЕ СТАНЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ПОНЕ АЗ ТАКА МИСЛЯ.4. ПАТРУЛИРАЩИ ПОЛИЦАИ ИМА ПЕША ЗАЯВЯВАМ ГО КАТЕГОРИЧНО.5. СТИКЕРИ ЗА НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАЛИ МПС СМЕ ЛИПЕЛИ.6. ПРАВИЛИ СМЕ ЗАБЕЛЕЖКА И СМЕ НАКАЗВАЛИ ТАКИВА ПЕШЕХОДЦИ КОЙТО СА ПРЕСИЧАЛИ НЕПРАВИЛНО.7.ОТНОСНО ТОВА ЧЕ ВОДАЧ СПИРА ПРЕД НАС НА ЗАБРАНЕНО МЯСТО ПЪРВО ПОКАЗВА НИСКА КУЛТУРА,ВТОРО РЕПЛИКАТА КЪМ НАС Е-САМО ЗА 2М. ДА АМА НА ЗНАКА И В ЗДП НЕПИШЕ ЧЕ ЗА 2М. МОЖЕ .ПИТАМ ВИ DIADIA КОЙ Е ВИНОВЕН НИЕ ИЛИ ВОДАЧА? :wors: С РИСК И ИЗВИНЕНИЕ КЪМ ТЕЗИ КОЙТО УВАЖАВАТ И ИСКАТ ДА ИМА СИЛНА ПОЛИЦИЯ.
  • Автор
;)sad.gif За сведение на diadia в ЕВРОПА гражданите имат култура.1Не веднъж сме помагали на хора който незнаят как да излязат от града извеждали сме ги ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ.2 ЗНАЕТЕ ЛИ И ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ ЛИЦАТА НА ХОРА КОЙТО СА ЗАГУБЕЛИ БЛИЗКИ-МАЛКИ ДЕЦА В МАГАЗИНИ И УЛИЧНИ МРЕЖИ,ВЪЗРАСТНИ ХОРО НА ВЪЗРАСТ 80-85Г. КОЙТО СА БИЛИ ИЗЛЕЗЛИ И НЕЗНАЯТ КЪДЕ СА? И КОГАТО ГИ ВЪРНЕМ НА БЛИСКИТЕ ИМ КАК ХОРАТА СЕ РАДВАТ.ВИЖДА ЛИ ЛИ СТЕ ИСКРИЦАТА РАДОСТ КОЯТО ТЕ ИСПИТВАТ?НЕ НЕСТЕ!А НИЯ СМЕ Я ВИЖДАЛИ,ЗАЩОТО ТОВА ИСКАМЕ ДА РАБОТИМ. 3. ЗА ВАШЕ СВЕДЕНИЕ DIADIA ПОЛИЦИЯТА НЕМОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ И СТОИ ВЪВ ВСЕКИ ДОМ И ДО ВСЕКИ ГРАЖДАНИН ЗА ДА НЕ СТАНЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ПОНЕ АЗ ТАКА МИСЛЯ.4. ПАТРУЛИРАЩИ ПОЛИЦАИ ИМА ПЕША ЗАЯВЯВАМ ГО КАТЕГОРИЧНО.5. СТИКЕРИ ЗА НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАЛИ МПС СМЕ ЛИПЕЛИ.6. ПРАВИЛИ СМЕ ЗАБЕЛЕЖКА И СМЕ НАКАЗВАЛИ ТАКИВА ПЕШЕХОДЦИ КОЙТО СА ПРЕСИЧАЛИ НЕПРАВИЛНО.7.ОТНОСНО ТОВА ЧЕ ВОДАЧ СПИРА ПРЕД НАС НА ЗАБРАНЕНО МЯСТО ПЪРВО ПОКАЗВА НИСКА КУЛТУРА,ВТОРО РЕПЛИКАТА КЪМ НАС Е-САМО ЗА 2М. ДА АМА НА ЗНАКА И В ЗДП НЕПИШЕ ЧЕ ЗА 2М. МОЖЕ .ПИТАМ ВИ DIADIA КОЙ Е ВИНОВЕН НИЕ ИЛИ ВОДАЧА? :wors: С РИСК И ИЗВИНЕНИЕ КЪМ ТЕЗИ КОЙТО УВАЖАВАТ И ИСКАТ ДА ИМА СИЛНА ПОЛИЦИЯ.

Истината, цялата истина и само истината. Браво колега cool.gif

Не се сърдя за изказаното и написано от DIADIA така вижда нещата.Смятам че ще мине време и ще разбер че е грешила. :Pbiggrin.gifcool.gif

Не се сърдя за изказаното и написано от DIADIA така вижда нещата.Смятам че ще мине време и ще разбер че е грешила. :Pbiggrin.gifcool.gif

Тя Диа едва ли си мисли, че по цял ден мързелувате, просто изказа мнение, че не е достатъчно това, което вършите.

С риск да ме накажат, хубаво би било да коригирате правописа на първия си пост в тази тема, има фрапиращи грешки, а не бих искала да оставам с впечатлението, че българският полицай е неграмотен.

П.П. Предполагам, че се дължат на прекалената емоция, с която сте писали тези няколко реда.

Имат право полицаите, имат право и лекарите, имат право и учителите, имат право и фермерите, имат право и еколозите, имат право и студентите... имат право гражданите. То държава ли е да я опишеш.

• Автор
С риск да ме накажат, хубаво би било да коригирате правописа на първия си пост в тази тема, има фрапиращи грешки, а не бих искала да оставам с впечатлението, че българският полицай е неграмотен.

П.П. Предполагам, че се дължат на прекалената емоция, с която сте писали тези няколко реда.

В защита на колегата ще кажа, че и в един от моите постове бях допуснал толкова грешки, че след като го прегледах се наложи набързо да го преправя. И да, наистина се дължи на емоцията cool.gif

Имат право полицаите, имат право и лекарите, имат право и учителите, имат право и фермерите, имат право и еколозите, имат право и студентите... имат право гражданите. То държава ли е да я опишеш.

Е това е истината cool.gif

Не съм неграмотен бъдете сигурни от бързината в писането ееееее,а що се отнася до ;С РИСК;Е ДА НЕ ОБИДЯ ТЕЗИ КОЙТО ЦЕНЯТ НАШИЯТ ТРУД Г-Н...........Доказал съм за 20г .Бъди сигурен,спи спокойно тази вечер ще съм на работа.

Редактирано от ivand.d1970 (преглед на промените)

Как беше? Ничий живот, здраве и свобода не са гарантирани, когато полицията и съдът работят :)

Категорично против изкуственото увеличаване на заплатите на полицаите съм. Ако искат двойно повече пари, да работят повече. Да съкратят половината си персонал, който и без това нищо не върши. Само си разхождат шкембетата в патрулките, спрягат глагола "мотая се" и качват вечер по някоя магистрална труженичка за бърза безплатна свирка. По изключение отчитат дейност, като приберат беден студент с цигара трева, задържат няколко протестиращи фермери или арестуват собственика на някой тракер. Или самоубият на детската площадка някой професор, осмелил се да изготви експертиза, уличаваща колегите им в предумишлено убийство с особена жестокост. Който не се сеща за какво става ъпрос, ето му жокер:

Съдът се усъмни в медицинската експертиза на Чората

Нова съдебно-медицинска експертиза по делото „Чората" допусна Военно апелативният съд в София. Тя трябва да установи причините за смъртта на благоевградския бизнесмен Ангел Димитров - Чората. Магистратите прецениха, че противоречията в двете експертизи, направени до този момент и приети от Военно-окръжния съд, трябва да бъдат изяснени на втората инстанция.

Припомняме, петимата благоевградски полицаи, които бяха осъдени общо на 82 години затвор, за това че в края на 2005 година умишлено и по особено жесток начин за умъртвили Чората, обжалват присъдите си. Адвокатите на полицаите възразиха срещу експертизата, направена от покойния вече експерт проф. Стойчо Раданов. Именно въз основа на неговата експертиза съдът прецени, че става въпрос за умишлено убийството, а не за смърт по непредпазливост и получен инфаркт от Чората.

След приемането на третата експертиза ще бъдат разпитани и петимата подсъдими.

Следващото съдебно заседание е насрочено за март месец следващата година.

Аз нямам нужда по улиците да се разхождат полицаи, които като се насмъркат с кока да застрелват в главите минаващите абитурентки (спомнете си Елеонора, чийто убиец-полицай все още е на свобода), като се напият да убиват по непредпазливост гъбари в гората и после да ги наказват с мъмрене или затвор година и половина условно. Най-малко имам нужда от КАТ-аджии, криещи се в храстите край околовръстното и мятащи се в последния момент като зайци под гумите ми с вдигната палка, само и само да могат да изкрънкат някой лев рушвет. А като мина с 30 през някоя дупка, дълбока 20 см и покрита с вода и строша колата, не искам да ми съставят акт за движение с несъобразена скорост.

Вместо да ме пазят полицаи като овца в стадо, предпочитам да бъде облекчен режима за закупуване на огнестрелно оръжие и да съм в състояние сам да се пазя. А законите да бъдат либерализирани и да оправдават използване на смъртоносна сила в условията на неизбежна самоотбрана.

Редактирано от Spyderco (преглед на промените)

Петиция в подкрепа на служителите на МВР

Който е за, да подкрепя. Който е против, ще ми е интересно да разбера защо cool.gif

Интересно ми е как изобщо има нормални хора, които да подкрепят това...

Хм.

как да го нарека...

Да речем петиция.

Извинявай, но мен би ме било срам да разпространявам това.

Целта на тази петиция се състои в това, да подкрепим служителите на МВР и техните основателни искания. След мълчаливото “пушене”, правителството, Министерството на вътрешните работи и Националният полицейски синдикат, показаха ясно своята позиция, която за съжаление не се покрива с очакванията на служителите от МВР. След проведените срещи, останаха много въпроси, на които на този етап, никой не дава точен отговор, с което още веднъж се показа абсолютната незаинтересованост на висшестоящите. Не е нормално в една съвременна европейска държава, нивото на полицията да е на такова ниско ниво и на никого да не му пука за това. Пълната липса на достойни условия на труд, ниското заплащане, абсурдните дела заведени срещу служители, които са изпълнили служебният си дълг (да си припомним случаят с граничаря Михаил Цонков и Митко Чавдаров защитил националният флаг), са само част от моментната бъркотия в системата на МВР. Дългогодишната липсата на диалог между Националният полицейски синдикат (в лицето на някой си Рашев) и редовите служители, прави картинката още по-черна и мъглива и за жалост тъжна, защото...

- Защото на никой от присъстващите на горепосочените срещи не му пука за полицаите!

- Защото се опитват със сложни политически термини да ни обяснят, как видите ли всичко в системата на МВР е перфектно и това масово "пушене" е глезотия!

- Защото е крайно време некадърниците в управлението на МВР да си ходят и да останат хора, които наистина искат да има силна полиция в България.

- Защото им писна да бъдат манипулирани и използвани като маша в ръцете на политици и синдикални лидерчета, без грам авторитет!

- Защото повечето от тях едва свързват двата края!

- Защото преди всичко са граждани на тая държава и имат правото на глас!

Защото... боли, а болката ВИНАГИ е наказание!

Аз не виждам тук "основателни искания".

А ти?

• Автор
Аз не виждам тук "основателни искания".

А ти?

1. Нов, истински, синдикат, с който да са запознати всички служители в МВР .

2. Да бъдат подобрени условията за работа, както в районните управления, така и на тези които патрулират навън .

3. Нови униформи и обувки , които да не се налага да се сменят през 3 месеца /за избеляване или пропускане на вода /

4. Държавата да те ЗАЩИТАВА, без излишна бюрокрация, с точен и ясен законов текст за посегателство над служител от МВР.

5. Адекватна заплата.

6. Всички служители с над 25 г. стаж да бъдат освободени . Подобаващо.

7. Подобряване на материалната база и условията на труд в РПУ .

8. Плащане на извънредният труд всеки месец.

9. На официални празници и почивни дни нормално заплащане, както е по кодекса .

10. Постоянно наличие на дрехи във вещевите служби.

11. По-голям лимит за служебните коли .

12. Незабавно уволнение на служители при корупция.

13. Правомощия, гарантиращи неприкосновеността на служителите от МВР при изпълнение на служебните задължения.

14. Промяна в НК осигуряваща на всеки, дръзнал да вдигне ръка срещу полицай ефективна присъда, лишаване от свобода.

15. Приемане на ЕВРОПЕЙСКА ХАРТА НА ПОЛИЦАЯ И във БЪЛГАРИЯ

1. Нов, истински, синдикат, с който да са запознати всички служители в МВР .

2. Да бъдат подобрени условията за работа, както в районните управления, така и на тези които патрулират навън .

3. Нови униформи и обувки , които да не се налага да се сменят през 3 месеца /за избеляване или пропускане на вода /

4. Държавата да те ЗАЩИТАВА, без излишна бюрокрация, с точен и ясен законов текст за посегателство над служител от МВР.

5. Адекватна заплата.

6. Всички служители с над 25 г. стаж да бъдат освободени . Подобаващо.

7. Подобряване на материалната база и условията на труд в РПУ .

8. Плащане на извънредният труд всеки месец.

9. На официални празници и почивни дни нормално заплащане, както е по кодекса .

10. Постоянно наличие на дрехи във вещевите служби.

11. По-голям лимит за служебните коли .

12. Незабавно уволнение на служители при корупция.

13. Правомощия, гарантиращи неприкосновеността на служителите от МВР при изпълнение на служебните задължения.

14. Промяна в НК осигуряваща на всеки, дръзнал да вдигне ръка срещу полицай ефективна присъда, лишаване от свобода.

15. Приемане на ЕВРОПЕЙСКА ХАРТА НА ПОЛИЦАЯ И във БЪЛГАРИЯ

Мдам.

Това вече е друго, но в първия пост не ги видях никъде и затова попитах.

Чудя се точка по точка ли да тръгна да се обяснявам или ънблок 15 в 1 да събера.

пп. Надявам се разбираш, че не съм против полицията.

Ако трябва да се уточня, аз съм против безпричинното пушене и против "яхането на пушещите" и превръщането им в "пушечно месо".

А в случая точно това става, колкото и кмета да се обяснява и да заплашва с това кво аджеба би станало, ако явно оглави протест нечии.

Накратко в едно изречение - всичко това не мисля, че е в правомощията на обикновените хора и не касае с нищо мен като такъв.

Нямам против един полицай да взима 2, че и 3 хиляди лева, но не мисля, че това ще реши проблемите. Доста по-дълбоки са нещата от написването на 15 точки и искането за изпълнението им.

Да не говорим, че 4, 13 и 14 е едно и също, но формулирано по различен начин.

По точка 7 се грижим отново всички и мога да приведа примери как аз лично съм спомогнал за подобряване на описаните неща. Фрапантния пример е как една колежка в 6-то РПУ дава и най-елементарното разрешително и какво иска в замяна.

Ох айде да не се разпростирам, защото няма смисъл.

Ако хората, които ще защитават правата ви са толкова грамотни, колкото са написаните искания, то аз лично се плаша.

Не от исканията, а от безхаберниците в редиците на полицията.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.