Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1600 лв

Featured Replies

Предложете ми конфигурация (интелска) с хубав 22'' LCD монитор до 1600 лв. Ще се ползва предимно за игри и филми. Чакам вашите предложения :)

Mоже да съм нов в тези неща но май имам вкус. Ето и моето предложение.Със няколко лв е повече но може да се спести от нещо.

Твърд диск: Samsung - Samsung 500 Samsung, SerialATA, 7200, 16MB 57.00 USD

Монитор: ASUS - 22" LCD ASUS VW222S, 2000:1, 2ms, D-Sub, Audio 218.00 USD

Памет: Kingmax - Kingmax 2GB DDR-2 800MHZ 26.00 USD

Процесор: Intel - CPU Desktop Core 2 Quad Q9300 2.5GHz (1333MHz,6MB,S775) BOX 262.00 USD

Дънна платка: Asrock - Asrock Penryn1600SLI-110dB, S775, nVidia 650SLi, DDR2, 3xPCI Express, SB7.1, Lan1000, SerialATA Raid, 1394, ATX 96.00 USD

Захранване: Fortron - Fortron ATX PowerSupply, 500W Blue Storm, Silent 120mm 75.00 USD

Кутия: POWERCASE - PowerCase ATX PA807 400W usb2.0+audio, 24PIN.1*SATA ,400W.case with PA1 structure,SGCC,0.5MM 34.00 USD

Видео карта: XFX - XFX GF 9800GT 512MB 670M DDR3 DUAL DVI Hybrid Power!!!!+ copper fan 160.00 USD

DVD ROM/DVD-RW: ASUS - DVD+/-RW ASUS-20B1ST, DL, SATA, Black 27.00 USD

Обща цена с ДДС: 1,638.78 BGN

Редактирано от hazarta (преглед на промените)

Mоже да съм нов в тези неща но май имам вкус. Ето и моето предложение.Със няколко лв е повече но може да се спести от нещо.

Твърд диск: Samsung - Samsung 500 Samsung, SerialATA, 7200, 16MB 57.00 USD

Монитор: ASUS - 22" LCD ASUS VW222S, 2000:1, 2ms, D-Sub, Audio 218.00 USD

Памет: Kingmax - Kingmax 2GB DDR-2 800MHZ 26.00 USD

Процесор: Intel - CPU Desktop Core 2 Quad Q9300 2.5GHz (1333MHz,6MB,S775) BOX 262.00 USD

Дънна платка: Asrock - Asrock Penryn1600SLI-110dB, S775, nVidia 650SLi, DDR2, 3xPCI Express, SB7.1, Lan1000, SerialATA Raid, 1394, ATX 96.00 USD

Захранване: Fortron - Fortron ATX PowerSupply, 500W Blue Storm, Silent 120mm 75.00 USD

Кутия: POWERCASE - PowerCase ATX PA807 400W usb2.0+audio, 24PIN.1*SATA ,400W.case with PA1 structure,SGCC,0.5MM 34.00 USD

Видео карта: XFX - XFX GF 9800GT 512MB 670M DDR3 DUAL DVI Hybrid Power!!!!+ copper fan 160.00 USD

DVD ROM/DVD-RW: ASUS - DVD+/-RW ASUS-20B1ST, DL, SATA, Black 27.00 USD

Обща цена с ДДС: 1,638.78 BGN

не знам по какво реши че имаш вкус, но мога да прокарам идеята, че дъно с SLI без да е нужно не е много удачно.Р45 ли бе евтиният чипсет без вградено видео...евтин, ефикасен и.......евтин.

4-та серия АТИ е като че ли по-добрия избор. 4850 е достатъчна.

Процесорът е излишно скъп а паметта е малко.

не знам по какво реши че имаш вкус, но мога да прокарам идеята, че дъно с SLI без да е нужно не е много удачно.Р45 ли бе евтиният чипсет без вградено видео...евтин, ефикасен и.......евтин.

4-та серия АТИ е като че ли по-добрия избор. 4850 е достатъчна.

Процесорът е излишно скъп а паметта е малко.

Мисля че човека искаше интелска конфигурация. Слито е ако по късно иска да си добави още една видео карта за по голяма ефикасност на игрите и филмите.

Аз казах ,май че имам вкус, а не че имам.

Картите на ATI са скапаниии.На мене лично не ми харесват.Пък и Intel с nVidia е страхотен вариант. :rolleyes: :rolleyes:

Редактирано от hazarta (преглед на промените)

Мисля че човека искаше интелска конфигурация. Слито е ако по късно иска да си добави още една видео карта за по голяма ефикасност на игрите и филмите.

Аз казах ,май че имам вкус, а не че имам.

Картите на ATI са скапаниии.На мене лично не ми харесват.Пък и Intel с nVidia е страхотен вариант. :rolleyes: :rolleyes:

Спокойно може да си спести от SLI, защото никога няма да добави втора карта, освен, ако на момента не се вземат две 9800GT. За ATI не говори така. Поне имат предимството, че работят по-добре с високи стойности на АА, а повярвай ми, един геймър, би предпочел това! За SLI може да се поспори доста, но само ще вметна, че картите трябва да са абсолютно еднакви, а в момента 9800GT е залязваща карта. Все си мисля, че тя не постигна успеха на 8800GT. За 8800 GT се чакаше месеци и пазара се заля от тия супер карти! Освен това, доларът е скъп и сега не е моментът да се купуват чаркалъци. Бих препоръчал, никой да не купува нови компоненти поне 6 месеца! Нека вместо това пълни резервоара на колата си до горе, да обиколи Родината и да я обикне! После, нека се върне зареден и си купи нов комп!

Кое е най-важното условие в една конфигурация? Да е добре балансирана, а това което е нахвърлял hazarta е далеч от оптималното, дори е леко смешна. Отвратително дъно с доста неподходящ за случая процесор, дървена RAM, а такъв е и харда, видеокарта на която и мина времето, a цената и е неоправдано висока и т.н. Коментарът за ATI че били скапани е меко казано глупав и детински.

14323095.PNG

и един въпрос към първите два коментара как ще се направи сли на дъно за кросфайр и как ще захрани втората видето карта, блусотрма не е лошо захранване ама има един 6 пин за видео карта, иначе не мисля че дъното е лошо, замисли се за 2 видео карти 4830 в кросфайр с е8400 и 2х2гб както е написано по-горе едно добро захранване мисля че корсар имаха за около 150 лв дето ще свърши работа 4830ките на ати не искат кой знае колко напрежение а доклокото съм чел са по-бързи от една 4870ка, като пари излиза същото доре долу

и един въпрос към първите два коментара как ще се направи сли на дъно за кросфайр и как ще захрани втората видето карта, блусотрма не е лошо захранване ама има един 6 пин за видео карта, иначе не мисля че дъното е лошо, замисли се за 2 видео карти 4830 в кросфайр с е8400 и 2х2гб както е написано по-горе едно добро захранване мисля че корсар имаха за около 150 лв дето ще свърши работа 4830ките на ати не искат кой знае колко напрежение а доклокото съм чел са по-бързи от една 4870ка, като пари излиза същото доре долу

Предложената машина от Людмил е перфектна и няма никакъв "блусотрма" захранване в нея. Относно режимите слай и кросфаейр има няколко теми във форума, използвай търсачката и/или пусни отделна тема. А ако долара слезе до 1.38 през следващите дни и сметката ще заспи точно в лимита на питащия за конфигурация :mark:

Още един глас за Людмил,с мнение за смяна на NEC-а с LG и боксовото охлаждане на процесора с Arctic Cooling Freezer 7 Pro поне...Друга алтернатива на дъното-http://www.plesio.bg/motherboards-c-69977721/lp-dk-p45-t2rs-s775-ddr2-p45-p-234436.html

Редактирано от crussader (преглед на промените)

Предложената машина от Людмил е перфектна и няма никакъв "блусотрма" захранване в нея. Относно режимите слай и кросфаейр има няколко теми във форума, използвай търсачката и/или пусни отделна тема. А ако долара слезе до 1.38 през следващите дни и сметката ще заспи точно в лимита на питащия за конфигурация :P

визирах конфигурацията на хазарта, но както и да е.

на людмил конфигурацията е добра, трябва да си прецени за харда може на потребителя да му трябва по-голям ако мисли да пази архив с двд филми ако е за няколко филчета и няколко игрички 320 гб може да се окажат достатъчни. помиси си за алтернативи на дъното, ако няма да клокваш може да минеш по-тънко, съвет от мен гледай да е с 2 слота за ддр2 и 4 за ддр3, защото ддр3 няма винаги да си седи на сегашните безумни цени, не след дълго може да стане и по-ефтина от ддр2, виж колко струва в момента 1гб ддр400 и колко е 1гб ддр2 800.

a за охлаждането съм съгласен аз съм с е8200 и охлаждането е не е от най-тихите особено след 2рия месец като се събере прах

Редактирано от YDimov (преглед на промените)

на людмил конфигурацията е добра, трябва да си прецени за харда може на потребителя да му трябва по-голям ако мисли да пази архив с двд филми ако е за няколко филчета и няколко игрички 320 гб може да се окажат достатъчни. помиси си за алтернативи на дъното, ако няма да клокваш може да минеш по-тънко, съвет от мен гледай да е с 2 слота за ддр2 и 4 за ддр3, защото ддр3 няма винаги да си седи на сегашните безумни цени, не след дълго може да стане и по-ефтина от ддр2, виж колко струва в момента 1гб ддр400 и колко е 1гб ддр2 800.

Не те разбирам, честно, какво искаш да кажеш с този пост. Диска е 640 гиги и е предостатъчен за филми и игри. А това са изисквания на автора на темата. А, и още едно изискване има - до 1600 лева sad.gif Написаното за паметта просто го подминавам за да не се тълкува като заяждане, писано е многократно във форума за тези неща, нов си тук и това е обяснението, ужким. Дъното е топ модел за последния месец като цена и възможности за клок и изработка. Ако бъдещият събственик прецени че не може да диша без екстремен клок трябва да задели още поне 80-90 лева за качествено охлаждане. Както е да е, спирам се със спама :P

a за охлаждането съм съгласен аз съм с е8200 и охлаждането е не е от най-тихите особено след 2рия месец като се събере прах

А нали знаеш,че докато паднат цените на ДДР3 толкова, че да си заслужава това дъно ще е "умряло" от всякъде.Така че изобщо не ти трябва хибридно дъно.Автора...не се замисля и взимай конфигурацията на Lyudmil. Забележи колко поста има и че е модератор...определено разбира от това,което пише и няма да те подведе. :P

Още един глас за Людмил,с мнение за смяна на NEC-а с LG и боксовото охлаждане на процесора с Arctic Cooling Freezer 7 Pro поне...Друга алтернатива на дъното-http://www.plesio.bg/motherboards-c-69977721/lp-dk-p45-t2rs-s775-ddr2-p45-p-234436.html

От ASUS, NEC, Lite-ON и LG в момента най-зле са печките на LG. Преди няколко месеца положението беше съвсем друго и аз нееднократно съм препоръчвал именно LG записвачки, но новите модели на NEC(AD-7200S, AD-7201S и AD-7203S) са на много високо ниво. Е, разбира се Pioneer е най-добре, но май никой не ги внася. :)

• Автор

Благодаря много за съветите, но проблема е че живея далеч от София и няма как, освен чрез куриер, да пазарувам от Sky. Утре ще се поразходя из магазините и ще пиша пак.

Бре ко си ги харесал толкова тея ителци , замисли се и над една моята оферта която ще ти спести малко пари,ще предложа само процесор и дъно.

МБ: GIGABYTE MA770-DS3 цена около 130лева инфо http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mother...?ProductID=2722

ЦПУ: Athlon64x2 6000+ Dual Core цена около 150 лева инфо http://outmax.bg/index.php?_a=viewProd&productId=1104

И да питам Людмил къде го намери тва 4850 за 160 долара аз май съм сляп щото най евтиното 4650 видях тва http://sky.bg/Details.aspx?ID=11219 biggrin.gif

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Бре ко си ги харесал толкова тея ителци , замисли се и над една моята оферта която ще ти спести малко пари,ще предложа само процесор и дъно.

МБ: GIGABYTE MA770-DS3 цена около 130лева инфо http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mother...?ProductID=2722

ЦПУ: Athlon64x2 6000+ Dual Core цена около 150 лева инфо http://outmax.bg/index.php?_a=viewProd&productId=1104

И да питам Людмил къде го намери тва 4850 за 160 долара аз май съм сляп щото най евтиното 4650 видях тва http://sky.bg/Details.aspx?ID=11219 biggrin.gif

Изби рибата-1600лв АМД? :P

Какво казваше един потребител в HWBG

АМД се купува ако:

а)нямаш голям бюджет б)си болен фен в)са те измамили biggrin.gif

Малко оф топик излиза ,ама кажа кви са предимствата освен клока на интела, при условие че амд са много по-изгодни че съм болен е ясно biggrin.gif

Малко оф топик излиза ,ама кажа кви са предимствата освен клока на интела, при условие че амд са много по-изгодни че съм болен е ясно biggrin.gif

Първото за ,което се сещам е ,че АМД нямат процесор алтернативен по производителност на ИНТЕЛ в този ценови клас(дори и без клок) :rolleyes:

:angry: Пич, не те познавам (biggrin.gif) ама си МНОГО БОЛЕН с това АМД ! Тя машината ти не подкарва Crysis на low, и то не толкова заради видеокартата, а заради процесора, защото на него пише Made in Albania. Няма смисъл да коментирам предимствата на Интел, ако започна да изброявам до утре сутринта не трябва да спирам. :P

Редактирано от TiriT (преглед на промените)

2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона "Докладвай", намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели. Постове, излизащи извън рамките на изискването, ще бъдат трити или редактирани.

Едит:А на интел кво толкова пише :angry:

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

vidimiq, айде като ти минат достатъчно компютри през ръцете било то с Intel или AMD процесори и тестваш лично производителността им, тогава да пишеш кое колко бързо, и производително било, и кое е по-изгодно да се купува. До тогава мненията ти ще ги приемам за чиста проба спам и необосновано заяждане. А относно видеокартата - върни се във втори клас и научи действието умножение:

163USDx1.2(ДДС)=194.40USD*1.428=277.75лв.

Взимай конфигурацията на Людмил и не се замисляй.

• Автор

Значи ситуацията е следната. Нямам възможност да купувам от sky.bg. Фирмата, от която ще купувам е дистрибутор на MOST Computers. При тях само няма захранването Chieftec 550W, който е предложил @Lyudmil. На негово място избрах Fortron Bluestorm II 500W. Засега конфигурацията е следната:

Mainboard___GIGABYTE GA-EP45-UD3___223

CPU___INTEL CORE 2 DUO E8400___327

RAM___KIT 2X2GB DDR2 800+ A-DATA___72

VideoCard___GIGABYTE R485-512H-B___296

HDD___500GB SEAGATE SATA2/7200/32MB___111

Case___CM CENTURION 534+/BLACK___114

PSU___FORTRON BLUESTORM II 500___120

DVD___NEC SNO AD-7200S /SATA/BLACK___40

Monitor___LG 2252TQ-PF___400

_________

1703 лв.

Последен въпрос - какво ще кажете за фортрона ? Предполагам няма да има голяма разлика в производителността ако се има предвид разликата от 50 вата и приблизително една и съща цена emoticon-0138-thinking.gif

Последен въпрос - какво ще кажете за фортрона ? Предполагам няма да има голяма разлика в производителността ако се има предвид разликата от 50 вата и приблизително една и съща цена emoticon-0138-thinking.gif

Няма да имаш проблем с фортончето. Дори с 400 вата ще работи като пушчица. Защо да нямаш възможност за Скай, заради сглобката ли или гаранцията те притеснява ? Дори с транспортните разходи при по-скъпи конфигурации като твоята излиза по-евтино в най-общия случай ? Поне 50 лева ще икономисаш sad.gif Освен това има дилъри на моста, които също продават на цени около първа им колонка, каквито са и цените на скай ?

• Автор

Благодаря ти за отговора. Аз и тук ги пестя тия 50 лева, тъй като при закупуване на цяла конфигурация (кутия+монитор) правят отстъпка 3% (3% от 1700 са точно 51 лв.). Иначе в скай конфигурацията струва 1640 без доставката, а тук всичко е 1650 ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.