Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Плащам за инсталация на Хакинтош

Featured Replies

Здравейте,

тъй като неведнъж опитвах с какви ли не хакинтош releases стигнах до извода, че явно инсталацията не е за мен (стигне ли се то кексове и такива щуротии).

Та, интересува ме възможно ли е някой да ми инсталира на конфигурацията (която ще посоча по-долу) Mac OSX Leopard (актуална версия) срещу заплащане? Като желая да ми се запази инсталираната Виста или поне да сложа в последствие някакъв Windows...ей така, да има.

Конфигурацията ми е следната:

Дънна платка: Asus P5VD2-VM (http://jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=528272)

Процесор: Intel C2D E4500 2.2GHz

Видео: GeForce 9600GT 512MB GDDR3/256bit Galaxy

RAM: 1GB DDR2/800MHz A-Data+2GB DDR2/800MHz Kingston

HDD: 320GB SATA2/16MB cache HITACHI

Аудио: Creative Audigy SE 7+1

DVD-RW: Nec

Camera: A4tech PK-835

Bluetooth (USB)

От Варна съм.

Ако има знаещи и смятат, че може да ми свършат тази услуга, нека да ми пишат ЛС или на [email protected], skype: angelovarna.

Парички - колкото кажете (в рамките на разумното естествено).

Редактирано от angelovarna (преглед на промените)

• Автор

Почти всички Хакинтош релийзи пробвах и нито един не ми е разпознал досега харда. Причината мисля, че се корени в глупавия контролер за харда на дъното. Интересното е, че като имах ATA HDD се виждаше и нямаше проблеми. Но след като си купих този и стария го продадох.... нещата не стават sad.gif

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

На отделни - HDD e SATA, а записвачката IDE =>2 отделни кабелата. Джъмперите също са си ок.

То ако не бяха ок други проблеми щеше да имаш :blink:

Виж това: link

Дъното е подобно на твоето, така че едва ли ще има големи разлики в BIOS-ите.

От бързата справка, която направих с потенциално опасният гугъл, май проблемът е в sata дискът, защото не си единственият, който се оплаква.

Лесен вариант: Ubuntu с OSX тема, global menu, compiz и cairo-dock

Редактирано от xwhisper (преглед на промените)

• Автор

Ох бях на Убунту и го бях направил доста... подобен на OSX но... само на вид. А ми липсват Photoshop-a, Indesign-a и т.н., с които работя и от вкъщи sad.gif

На Deluxa е по-различен БИОС-а, бях търсил по темата за подобни асус-ки дъна и бърникане по биос но... няма шанс да забраня контролера на hdd, единственото, което ми разрешава е да сменя от ide na ahci и това е. Когато бях с 120GB ATA SAMSUNG... нямах такъв проблем.

Обмислям смяна на дъното, но ще е след няколко месеца чак.

GIMP, Scribus, Inksape ако не си претенциозен

Или wine ако си (InDesign вървят по-старите версии)

В най-краен случай може да се пробваш с виртуална машина за Мак

• Автор

На виртуална машина съм подкарвал OSX и при заделени 3GB RAM за виртуалната машина се появява непоносимо забавяне и сеч... не се търпи просто.

Убунту и Сузе за мен са страхотни дистрибуции ползвал съм ги като втора ОС (Windows-a винаги си го държа като първа понеже... няма как с конфигурация за над 1к лева човек да не си пусне някоя игра докато конфигурацията още се води нова), особено като ме засърби крастата за нещо по-различно.

GIMP - досега на няколко пъти съм се заигравал ей така от интерес да го разгледам, но друго си казва стоенето пред Photoshop от версия 6 насам.

На мнение съм, че ми е малко рано за Линукс, въпреки, че с ползването проблеми нямам.

• 2 месеца по-късно...

Дънната ти платка е с много кофти чипсет - според мен се ъпгрейтни до някое с Интел чипсет. Знам че е малко крайно, като решение но аз лично това те съветвам. Според мен ще имаш проблеми с тази ВИА под МАК дори и да го подкараш.

Значи по мое мнение ако ще мислиш да ползваш МасОS не трябва да се хвърляш на много нов хардуер - според мен си вземи нещо изпитано като Р965 или Р35 чипсет за да нямаш проблеми с намирането на драйвери за лан-а и звука. За малко пари ти препоръчвам това -> http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=39853

Аз лично имах големи проблеми с подкарването на АТи видеокарти /специално АСУС Х1300Про сайлънт, АСУС 1650 сайлънт и една 3870/ . В крайна сметка си взех това -> http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=36492 и тя с малък трик тръгна.

Днеска си инсталнах IDeneb 10.5.5 v.1.3 от първия път на дъното което ти препоръчах и си тръгна звука , лана и видеото /NVidia GF6600/ - всъщност не тръгна втората LAN карта но тя за момента не ми трябва. Единствено трябва да се инсталира за ICH8 драйвера че инак го дава Unknown. Мога да ти пратя необходимия драйвер който се инсталира елементарно с Кext Helper-a.

Редактирано от Bi11y (преглед на промените)

Допуснал съм грешка - инсталирах 10.5.5 на въпросното дъно но не бях закачал на изхода тонколонки. Оказа се че има някакъв проблем със звука - уж е разпознат но няма никакви звуци. Ще се опитам да реша проблема.

Намерих работещ драйвер за аудиото , както и драйвер който да разпознае и 2-рата мрежова карта.

• Автор

Дъно искам да си купя не само заради Хакинтош-а, а и за да не се налага да го сменям след година-две :rolleyes: това е и причината за да гледам за нещо по-ново. До момента ме спъва само контролера на Асуското ми дъно. В момента, в който си взема новото дъно ще обявя старото за продажба...за около 50тина лева, ако има мераклии да му се радват :yanim:

Значи по мое мнение ако ще мислиш да ползваш МасОS не трябва да се хвърляш на много нов хардуер - според мен си вземи нещо изпитано като Р965 или Р35 чипсет за да нямаш проблеми с намирането на драйвери за лан-а и звука. За малко пари ти препоръчвам това -> http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=39853

965?!? В неделя изредих всички дистрибуции и все греда. Просто си иска снобарските машини за по 5 бона..тва е...

Angelovarna .. не се занимавай с глупости! Закачи си една виста и кретай. Ако искаш да ръчкаш можеш да се пробваш с Gentoo и ше имаш денонощна играчка поне 3 месеца. biggrin.gif

Не винаги е необходима снобарска машина за да тръгне Mac OS (въпреки, че е най-добре с такава).

На моята дърта щайга (дъно GA-8IPE1000-G, процесор P4/3GHz, видео NVIDIA 6600, 1GB RAM) тръгнаха и Tiger, и Leopard (ъпдейтнати са до 10.4.11 и 10.5.6). По-скоро е въпрос на късмет дали наличният хардуер е съвместим.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

До момента съм подкарал IDeneb 10.5.5 v.1.3 на GB945GZM , ASUS P5E, GB EP35-DS4 и ASUS P5B Premium. До момента ми се опъна един гигабайт с P965-DQ6 - направих само 1 опит и не ми се занимаваше. Премиума на АСУС ми трябваха 5 инсталации за да я инсталирам вече без проблем.

В общия случай дъната от една и съща серия примерно 965 на Гигабайт или АСУС са с едни и същи звукови и мрежови карти - не би трябвало да има проблем да се инсталират и близките като модели дъна.

965 не е чак толкоз стар чипсет за Core 2 Duo - предлага добра производителност.

Колкото до Windows - има много простотии в него че напоследък чак ме дразнят. Не може да закачиш нова мишка и МАК-а да я разпознае и работи за 1 секудна а Бозата да мисли поне 5-10 секунди за да си инсталне тъпите драйвери. Това не важи само за мишките - все пак съществува проблема изобщо да има драйвери,но винаги може при закупуването да се съблюдава да се взема подходящ хардуер.

Windows 7 дано да е изключение но докато не излезе Service Pack 1 до момента уиндоусите бяха доста зле и беше по-добре да се изчака и да се ползва предходната версия.

Редактирано от Bi11y (преглед на промените)

• Автор

Вистата ме влудява още при пускане на компютъра - прави зареждане близо 3 минути. Вярно, позадържа се вече на харда и събра големи "бюджетни" излишъци в регистрите ;) ама това не е оправдание. Чист Windows 7 ми зарежда за минута и половина, близо 2. А компютъра ми смея да кажа е с актуален хардуер... ръснах се общо около 2000лева за тази машина (с инвестиции започнали от преди година и половина).

Mac-чета от време на време ходя да поразцъквам из магазините и ми прави впечатление бързото стартиране на приложенията, гладката работа и всичко е чистичко и спретнато (естествено на оригинална машина).

Не е като IE7/8, който зависва при зареждане на някои страници с флаш анимации поради неизвестни причини (като се издразня достатъчно си пускам Opera), медия плейър да ми се стартира всеки път за по 10секунди и куп други дребни и дразнещи неща.

Вистата ме влудява още при пускане на компютъра - прави зареждане близо 3 минути. Вярно, позадържа се вече на харда и събра големи "бюджетни" излишъци в регистрите ;) ама това не е оправдание. Чист Windows 7 ми зарежда за минута и половина, близо 2. А компютъра ми смея да кажа е с актуален хардуер... ръснах се общо около 2000лева за тази машина (с инвестиции започнали от преди година и половина).

Mac-чета от време на време ходя да поразцъквам из магазините и ми прави впечатление бързото стартиране на приложенията, гладката работа и всичко е чистичко и спретнато (естествено на оригинална машина).

Не е като IE7/8, който зависва при зареждане на някои страници с флаш анимации поради неизвестни причини (като се издразня достатъчно си пускам Opera), медия плейър да ми се стартира всеки път за по 10секунди и куп други дребни и дразнещи неща.

Какво толкоз си инсталирал че ти зарежда 3 минути ? Прекалено бавно ми се вижда...

Хакинтоша също си работи много добре - аз съм много доволен.

• Автор

Utorrent, Photoshop, Dreamweaver,Adobe Professional, KMP, Safari,Opera, TuneUp Utilities 2009, ApexDC++, Office 2007, Nero, Daemon Tools, FLV to Avi conv, O&O Defrag, Skype, MSN Live Messenger,Bluesoleil - това е :rolleyes:

От всичките тези със системата се стартират само: страничната лента с три елемента (часовник, времето, бележки) и Bluesoleil (което ми е блуутута).

• 2 седмици по-късно...

абе хора всичко си варви под хакинтош. имо последен релийз на iDeneb 10.5.6 и на и iPC 10.5.6 който има доста повече драйвери включени в пакета. Аз лично имам проблем само с лан картата и Intel WiFi 4965 въпреки че имам дривери кехтове и готови паккаге за инсталация. И затова го махнах. Иначе бих го сложил и само Mac OS X. Имам оригинални драйвери за DJ-ските ми неща но уви този нет нестава. http://djbastard.com това ми е сайта. Кофигурацията ми и следната Лаптоп Acer 5920G CPU T7300 FSB 800mhz 4MB cache, 4 GB Ram DDR2 x667mhz, chipset Intel P965M express, Nvidia 8600M GT 256 Ram. Hdd 2,5'' 320 7200 rpm 16 Mb cache. Realtec ALC 888s, lan BCM5787M, iwi4965. това са важните неща но само нета за сега не тръгва.

• Автор

Ей, тази сутрин успях с инсталацията. Ползвах iDeneb 10.5.6 (от замунда). Обаче: не ми тръгнаха звука и интернета. Лан-картата ми бе разпозната, но с автоматичното вземане на IP не се справяше, с ръчното му въвеждане - също греда.

Интернета ми е от БТК.

Затова забърсах инсталацията и в момента пиша от Виста.

• 1 месец по-късно...

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.6#Asus

ето тук проверяваш става ли твоето дъно.Там където пише 10.5.6 сменяш

с 10.5./3,4,5,6,7/ и виждаш коя ОС става за твоята платка.

Другия вариант е първо си харесваш дъно от този сайт и действаш.

Моя милост направи така и не си блъсках главата с всички неволи при

инсталация на МАК. Успех.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Моето дъно Gigabyte EP43-S3L не фигурира в списъка, но има едно, почти същото (по-скъпата му версия) - EP43-DS3L. ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.