Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Виртуална машина- въпрос

Featured Replies

Благодаря ти,но от това което чета май е най добра Vitrual PC на Microsoft

Когато инсталирам програмата тя не разпознанава ли моята ОC

Когато инсталираш Microsoft Virtual PC 2007 SP1 естествено,че ти разпознава Операционната система.

- Инсталиране на ОС на виртуалната машина/може да инсталираш няколко/ може да стане от записан на диска ISO файл на избраната от тебе ОС или от реалното ти дисково устройство,както каза и capnemo но пък се питам ако нямаш диск който не е с активирана ОС тогава за да го направиш трябва записаният файл ISO да го запишеш като бутващо CD с някоя записвачка - Неро,Шампоана и т.н така,че този ИСО файл ти трябва.

Също така от ИСО файл инсталацията тече по бързо - все пак е на харда ти.Така поне мисля но съм го правил и по двата начина и разликата е минимална.

Защо да не пробваш БЕТА 7 на Майкрософт? Не мислиш ли,че така най добре се запознава човек с даден продукт - когато почва да го ползва още със всичките му бъгове и участва в подобряването му?

Защо ти препоръчвам да инсталираш няколоко ОС на Виртулната машина?

ОТГОВОР: За да видиш разликата,в поведението на програмите.

След чистата инсталаци си запиши файла на виртуалният диск New Virtual Machine Hard Disk.vhd някъде,може и на ДВД,че после да не си играеш с преинсталация.Не,че е вредно напротив но пък губиш време :rolleyes: На виртуалката не е нужно да ползваш противозачатъчни - просто триеш дяла и съдаваш нов,като избираш добавяне на дял,а не създаване на нов това е.

• Отговори 62
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Имам 1 въпрос !

Когато инсталираме програмата и създадем виртyaлната машина примерно при мен ще бъде в "D"!

Защо трябва да правим ISO диск!

Горе-доло разбирам,но не трябва ли тя сама да си направи ОC!!!!

Аз искам да съм си с Виста,не искам бета на Windowс7 нито харесвам XP.

Как трябва да стане това?

Не си схванала идеята, няма да бъде в D:. Когато създаваш нова виртуална машина ти й заделяш част от харддиска, независимо от кой дял, това е просто един файл. Когато инсталираш нова виртуална машина, без значение каква е ОС, тя вижда този файл като истински харддиск, празен и неформатиран. Добре е да сложиш папката с тези файлове на най-свободния си дял.

Можеш да инсталираш от диск, можеш и от .iso файл, което е по-бързо.

Програмата не може сама да си направи ОС, трябва да създадеш нова виртуална машина с нужните настройки и тогава да инсталираш каквато ОС ти е нужна.

Това каква виртуална ОС ще инсталираш няма връзка с реалната ОС, стига да е технически възможно.

...

На виртуалката не е нужно да ползваш противозачатъчни - просто триеш дяла и съдаваш нов,като избираш добавяне на дял,а не създаване на нов това е.

Даже и по-лесно може - затваряш програмата, изтриваш файла на виртуалния харддиск и го заменяш с резервно копие, направено преди това. Програмата няма и да разбере, че е подменен.

Така и не успях да се препоря с инсталацията на Нортон и Касперски на виртулната си машина.Някой има ли подобен проблем?Може би нещо греша?

Касперски се инсталира но пък после хоп и забива тотално,Нортон пък хич и не довършва инсталацията си sad.gif

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Така и не успях да се препоря с инсталацията на Нортон и Касперски на виртулната си машина.Някой има ли подобен проблем?Може би нещо греша?

Касперски се инсталира но пък после хоп и забива тотално,Нортон пък хич и не довършва инсталацията си sad.gif

Опитай с AVG - под VMware, WIndows 7 - никакви грижи

• Автор

Нортон 2009 я имам инсталирана на Virtual Box- няма никакъв проблем!

Опитай с AVG - под VMware, WIndows 7 - никакви грижи

Под Уиндоус 7 и Виста не съм пробвал мерси за идеята ще го сторя :ph34r:

Дай акъл за нещо под Линукс,което ще работи.

Искам да пробвам новата Мандрива ,коя виртуална машина ще ми препоръчаш?

Ползвам Microsoft Virtual PC. За мен е ок. Ползвам я с ThinApp на VMware за виртуализиране на програми. Моята версия е някаква портабъл, но си върши работата добре, щом я ползвам две години или повече ;)

Под Уиндоус 7 и Виста не съм пробвал мерси за идеята ще го сторя :sobbing:

А наистина ли ти трябва антивирусна във виртуалната машина, освен ако не искаш да я тестваш? Нали точно това е проблемът на автора на темата - антивирусната на хоста спира и това, което стига до виртуалната ОС.

Ако питаш коя програма за виртуални машини работи под Линукс, виж VirtualBox и VMWare Workstation.

Иначе Мандрива я имам във VirtualBox под XP, работи добре.

А наистина ли ти трябва антивирусна във виртуалната машина, освен ако не искаш да я тестваш? Нали точно това е проблемът на автора на темата - антивирусната на хоста спира и това, което стига до виртуалната ОС.

Ако питаш коя програма за виртуални машини работи под Линукс, виж VirtualBox и VMWare Workstation.

Да именно затова.Уиндоус 7 го сложих от любопитство лъжа ли се или е нещо средно между Виста и Линукс? biggrin.gif

Мерси за съвета ще пробвам Мандривата на VirtualBox

Под Уиндоус 7 и Виста не съм пробвал мерси за идеята ще го сторя :whist:

Аз съм фен на VMware, даже и в службата я ползваме и не мога да се оплача от стабилност и производителност

VMWare Workstation.е платена, сървър версията е безплатна

Аз съм фен на VMware, даже и в службата я ползваме и не мога да се оплача от стабилност и производителност

VMWare Workstation.е платена, сървър версията е безплатна

Инсталирах VirtualBox и Мандривата и всичко е ОКС.Мерси много за съветите :rolleyes:

Ще пробвам и VMware обезателно.

559973Z.jpg

Да пробвам ли сега нещо в темата за ловенето biggrin.gif

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Инсталирах Microsoft Virtual PC, защото и аз реших да оставя намира същинската система от всекидневните си опити да я прецакам....

Имам проблем обаче с драйверите за мрежовата карта и не мога да подкарам интернет на виртуалките.

Инсталирах XP и Vista Home, но те са със някакви свои драйвери на мрежовата карта- intel, а графичната е някаква - S3....

Пробвах да ги ънинстална и да сложа моите от диска за дъното, но неще......

Моите са Мрежовата- Realtek RTL8139

Видео карта- NVIDIA Ge Force 6100+ inforce 405

С БТК ADSL съм...

Опитах се да намеря инфо, тук в Калдата и на други места, но не намерих информация....

Бихте ли ми препоръчали друга програма за виртуална машина, която да поддържа моите драйвери... ( или поне посока, къде да прочета)...

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Инсталирах Microsoft Virtual PC, защото и аз реших да оставя намира същинската система от всекидневните си опити да я прецакам....

Имам проблем обаче с драйверите за мрежовата карта и не мога да подкарам интернет на виртуалките.

Инсталирах XP и Vista Home, но те са със някакви свои драйвери на мрежовата карта- intel, а графичната е някаква - S3....

Пробвах да ги ънинстална и да сложа моите от диска за дъното, но неще......

Моите са Мрежовата- Realtek RTL8139

Видео карта- NVIDIA Ge Force 6100+ inforce 405

С БТК ADSL съм...

Опитах се да намеря инфо, тук в Калдата и на други места, но не намерих информация....

Бихте ли ми препоръчали друга програма за виртуална машина, която да поддържа моите драйвери... ( или поне посока, къде да прочета)...

Мога да ти кажа как е при VirtualBox - във виртуалната Windows машина се инсталират VBoxGuestAdditions, които добавят нужните драйвери за мрежова карта, звук, видео и пр. Не се инсталират никакви други драйвери. Съответно се избира NAT свързаност и един от предложените типове адаптери - PCnet-PCI II за XP, Intel PRO 1000/MT за Vista и 7.

Предполагам и при VirtualPC има такива добавки, ако не мини на VirtualBox.

В добавка на dixi искам да уточня, добавките за Virtual PC се инсталират за виртуалната машина от Action -> Install or Update Virtual Mashine Additions или от десен АLT+I.

В добавка на dixi искам да уточня, добавките за Virtual PC се инсталират за виртуалната машина от Action -> Install or Update Virtual Mashine Additions или от десен АLT+I.

Благодартя, това също не го знаех, направих го, но няма промяна.. Ето какво съобщение ми излиза, кгато ънинстална драйвера на виртуалката и пробвам да сложа моя от оригиналния диск:

562336j.jpg

Не мога да подкарам интернета........ пробвах да спра Local Area Connection на истинската машина, рестартирах няколко пъти, махах драйвера на Intel, опитвам се да сложа моя, но след като натисна инсталирай, просто нищо не се случва.....При рестарт с махнат драйвер на Intel, пак си взема него автоматично

Справих се с проблема, след като прочетох това СофтВизиа:"Ръководство: Virtual PC срещу VirtualBox, съпоставка между двете"от Night Raven - доста полезно сравнение, благодаря и на него и на отзовалите се в тази тема.

Бих препоръчал да изберете Shared Networking (NAT) и да ползвате споделен интернет, което не само е лесно за настройка (т.е. то НЯМА какво да се настройва, просто си работи автоматично)

Това е трябва да се чете, но все няма време.То кое по-напред...... biggrin.gif

П.П. Нещо азз ли не съм в ред, или има обединяване на форумите - не мога нито да дам линк от kaldataaaaa, нито да и напиша само името, след запис става на Калдата

Ето пак.... там бях написал СофтВизиаааааа, само че на латиница а излезе kaldataaaaa,.... Кво става тука, да не би нещо от незнание да се изложа ( сефте), ама е доста странно...

Da ne bi, drugiqt forum tuk da e tabu......

...

Съответно се избира NAT свързаност и един от предложените типове адаптери - PCnet-PCI II за XP, Intel PRO 1000/MT за Vista и 7.

...

Наистина е хубаво да се чете...

...

П.П. Нещо азз ли не съм в ред, или има обединяване на форумите - не мога нито да дам линк от kaldataaaaa, нито да и напиша само името, след запис става на Калдата

...

Има филтър за някои URL-та.

stefanvalja, има доста ръководства из нета за Microsoft Virtual PC 2007. Ако ти се занимава oщe, виж това (от Microsoft): Using Microsoft® Virtual PC 2007 for Application Compatibility.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Инсталирах VirtualBox и Мандривата и всичко е ОКС.Мерси много за съветите :P

Ще пробвам и VMware обезателно.

559973Z.jpg

Да пробвам ли сега нещо в темата за ловенето biggrin.gif

Разбрах, че Мандрива е тествана и работи и на VMware.

Въпроса ми е дали ще стане, и дали някой е пробвал да я сложи на MS Virtual PC.

Въпроса ми е след като е тествана и работи с нещо, защо трябва да се правим на интересни с друг, и то доста по-млад продукт?

Въпроса ми е след като е тествана и работи с нещо, защо трябва да се правим на интересни с друг, и то доста по-млад продукт?

Ами защото аз избрах за себе си Virtual PC, и не искам да инсталирам друга специално заради Мандривата. От два дни се занимавам с MS Virtual PC, и още нея не съм научил, камо ли друга. Ще пробвам и ще напиша за резултата.

P.P. Мисля, че не се правя на интересен....., просто питам защото съм начинаещ и може някой с повече опит да ми спести часове пробвания и четене...нали за това е този форум.

НЕ РАБОТИ Тествал съм варианта,стартира LIFE CD инсталатора и дотам.Но със всички версии на Майкрософт работи безотказно :speak:

Въпросът ми е защо те е домързяло да прочетеш, че MS Virtual PC не поддържа Линукс.

Въпросът ми е защо те е домързяло да прочетеш, че MS Virtual PC не поддържа Линукс.

Не ме мързи, ве хора. Аз вървя по вашите стъпки ( на хората от този форум ). Просто нямам време - цял ден на работа, вкъщи с малко дете....

Но ми е интересно, и бързам да науча всичко, ама не става с бързане....

За около 1 година единствено разбрах, че колкото повече научавам, толкова повече стават неща неизвестни за мен.........

Не ме мързи, ве хора. Аз вървя по вашите стъпки ( на хората от този форум ). Просто нямам време - цял ден на работа, вкъщи с малко дете....

Но ми е интересно, и бързам да науча всичко, ама не става с бързане....

За около 1 година единствено разбрах, че колкото повече научавам, толкова повече стават неща неизвестни за мен.........

Това е една много стара истнина (принципът на Зенон от Елея). И все пак си помисли дали да не заложиш на VMware, Като първи стъпки няма много големи разлики, но навлизайки на вътре ще се убедиш колко мощен продукт е

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.