Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Виртуална машина- въпрос

Featured Replies

Имам една питанка към спецовете тук: значи инсталирана ми е виртуална машина Virtual Box. Антивирусната на реалния ми компютър е Авира, а на виртуалната машина...да речем "Х". Забелязвам обаче, че винаги когато се опитвам да отварям някакъв линк или файл през виртуалката и очаквам антивирусната "Х" да реагира, това не се случва, защото първо реагира Авирата и естествено блокира това, което се сваля. И така излиза, че реално не мога да проверя способностите на "Х", защото заразата вече е спряна от Авирата. Така ли трябва да бъде, или имам пробив във виртуалката, или пък нещо не е настроено както трябва?

• Отговори 62
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

мисля си че ако си насторил мрежовата карта в мостов режим не би трябвало да се засича от локалната антивирусна, освен ако не е интегрирана със защитната стена. АКо е последното мисля че трябва някак си да изключиш този интерфейс от наблюдение

Не съм спец но при Microsoft Virtual PC 2007 няма проблем. Единствено при атака към IP адреса на VIRTUAL MASHINE се намесва Kaspersky в останалите случаи всичко си върви перфектно.При инсталиран обаче Кав и Комодо това изобщо не се случва с Виртуалната машина,че се питам защо така ...Както и имам проблеми с инсталиране на продуктите на Kaspersky и Symantec на Microsoft Virtual PC sad.gif

Сори за офтопика.Пробвай тази и виж дали ще е същото.Затова писах коментара си :cheers:

• Автор
Не съм спец но при Microsoft Virtual PC 2007 няма проблем. Единствено при атака към IP адреса на VIRTUAL MASHINE се намесва Kaspersky в останалите случаи всичко си върви перфектно.При инсталиран обаче Кав и Комодо това изобщо не се случва с Виртуалната машина,че се питам защо така ...Както и имам проблеми с инсталиране на продуктите на Kaspersky и Symantec на Microsoft Virtual PC sad.gif

Сори за офтопика.Пробвай тази и виж дали ще е същото.Затова писах коментара си :cheers:

Пробвал съм Virtual PC, но при инсталацията на Windows XP не ми "хваща" интернета и реално не мога да я ползвам и затова се отказах от нея. При Virtual Box този проблем го няма, но е ужасно, ама ужасно бъгава и се налага по няколко пъти да се стратира за да се зареди в крайна сметка Уидоуса....а както се оказва и..."пропуска" информация към реалния компютър. sad.gif От както помня, май винаги е било така- заразата първо се хваща от антивируса на реалния компютър....с Бит Дефендер като бях беше същото... sad.gif

мисля си че ако си насторил мрежовата карта в мостов режим не би трябвало да се засича от локалната антивирусна, освен ако не е интегрирана със защитната стена. АКо е последното мисля че трябва някак си да изключиш този интерфейс от наблюдение

Не знам как стават тия неща. Инсталирал съм я по нормалния начин и нищо друго не съм пипал. Какво имаш впредвид под "интергрирана със защитната стена". Авирата има пълен достъп до всичко, разрешен от защитната стена на основния компютър....

Не знам как стават тия неща. Инсталирал съм я по нормалния начин и нищо друго не съм пипал. Какво имаш впредвид под "интергрирана със защитната стена". Авирата има пълен достъп до всичко, разрешен от защитната стена на основния компютър....

Извини ме, но щом не знаеш какво е мостов решим и какво означава интегриран продукт защо си тръгнал да си правиш експерименти и да тестваш антивирусни решения?

• Автор
Извини ме, но щом не знаеш какво е мостов решим и какво означава интегриран продукт защо си тръгнал да си правиш експерименти и да тестваш антивирусни решения?

какъв е проблема? значи щом не знам какво е "мостов режим" да не ползвам антивирусна програма. Лелееее ше трЕбва да изкарам второ висше, за да мога да си инсталирам АВ програма, че на всичко отгоре да я тествам. Ти знаеш ли как проектира сграда? Сигурно незнаеш. Е тогава що тестваш /живееш/в сграда...ами ако ти падне на главата? Не може така да се разсъждава....!

какъв е проблема? значи щом не знам какво е "мостов режим" да не ползвам антивирусна програма. Лелееее ше трЕбва да изкарам второ висше, за да мога да си инсталирам АВ програма, че на всичко отгоре да я тествам. Ти знаеш ли как проектира сграда? Сигурно незнаеш. Е тогава що тестваш /живееш/в сграда...ами ако ти падне на главата? Не може така да се разсъждава....!

Е, имам идея как се смята устойчивостта на стграда. Но това е друга тема. Прочети какво е мостов режим. Виж какви са ти настройките на виртуалната машина. замисли се над въпроса каква е идеята на интегриран продукт за защита (антивирусна и защитна стена) Нали имаш антивирусна, за какво ти е друга щом първата хваща нещата преди тази във виртуалната машина

Engineer, защо не ползваш за тестове RETURNIL - платената версия става за тестване на програми които изискват рестарт, подходяща е за това което искаш да направиш( можеш да махнеш Avira, да сложиш "X", и след края на сесията да си в началната точка). Прочети темата в Калдата, или се обърни за съдействие към някой по-запознат ( Androcure06, Tanganika и др.)

• Автор
Engineer, защо не ползваш за тестове RETURNIL - платената версия става за тестване на програми които изискват рестарт, подходяща е за това което искаш да направиш( можеш да махнеш Avira, да сложиш "X", и след края на сесията да си в началната точка). Прочети темата в Калдата, или се обърни за съдействие към някой по-запознат ( Androcure06, Tanganika и др.)

Благодаря! Тази програма ме заинтригува....ще я пробвам. Дано се намери и някое серийниче за пълната версия..? cool.gif

Благодаря! Тази програма ме заинтригува....ще я пробвам. Дано се намери и някое серийниче за пълната версия..? cool.gif

Не ти е нужна платената единствения и плюс е че може да запазва сесиите след рестарт.Тази програма е непреодолима за нито един вирус защото всичко се случва във оперативната памет далеч от харда.С нея може да си ползваш компютъра като учебна кола не можеш по никакъв начин да навредиш на ОС след рестарта си "прероден" laugh.gif

Не ти е нужна платената единствения и плюс е че може да запазва сесиите след рестарт.Тази програма е непреодолима за нито един вирус защото всичко се случва във оперативната памет далеч от харда.С нея може да си ползваш компютъра като учебна кола не можеш по никакъв начин да навредиш на ОС след рестарта си "прероден" laugh.gif

Нещо не разбрах. Защо виртуалните машини да не предлагат по-добри възможности от предложената програма?

Нещо не разбрах. Защо виртуалните машини да не предлагат по-добри възможности от предложената програма?

Не съм ползвал виртуална машина но от това което чета е трудно да се ползва за опити,тестовете не са реални има конфликти едната програма изпреварва другата и т.н.При Returnil няма абсолютно никакви проблеми и всичко което се случва е реално защото програмата прави огледално копие на целия дял "С".

Не съм ползвал виртуална машина но от това което чета е трудно да се ползва за опити,тестовете не са реални има конфликти едната програма изпреварва другата и т.н.При Returnil няма абсолютно никакви проблеми и всичко което се случва е реално защото програмата прави огледално копие на целия дял "С".

Е, аз мога да твърдя че във виртуална машина мога да направя много повече неща. Това че някой не чете документацията, не мисли и иска да прави нещата с next->next->finish си е негов проблем

Добре, Танганика...., може ли тогава да се изпълни с RETYRNIL следното нещо ( предполагам с безплатната версия едва ли):

1. Включваш защитата на Ретърнил...

2.Ънинсталваш старата си антивирусна програма ( новата няма да се инсталира иначе)

3. Рестарт

4. Инсталираш новата антивирусна програма.

5. Рестарт ( заради новата програма)

6. Тестваш новата програма

7. Излизаш от сесията и все едно нищо не си правил - т.е. отново си със старата антивирусна програма.

Androcur06 мисля, че е доста запозната с програмата,(щом тя отвори темата за нея) би ли обяснила на неведующите........

П.П. Ще преместя поста си в другата тема

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Е, аз мога да твърдя че във виртуална машина мога да направя много повече неща. Това че някой не чете документацията, не мисли и иска да прави нещата с next->next->finish си е негов проблем

Защо не напишеш упътване със снимки как се инсталира,ползва и настройва оптимално за да не създава проблеми ще бъде полезно за много потребители с удоволствие ще я ползвам и аз.Доколкото знам е за 64 bit версии или информацията ми е грешна.

Защо не напишеш упътване със снимки как се инсталира,ползва и настройва оптимално за да не създава проблеми ще бъде полезно за много потребители с удоволствие ще я ползвам и аз.Доколкото знам е за 64 bit версии или информацията ми е грешна.

Аз говоря за VMware, има официално ръководство, колко хора, които имат проблеми са го прочели. Ще спретна по-нататък нещо за оптимизиране

Аз говоря за VMware, има официално ръководство, колко хора, които имат проблеми са го прочели. Ще спретна по-нататък нещо за оптимизиране

Аз имах точно нея предвид виртуалната машина.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=62414&hl=

Както спомена nikssi, малко програми за виртуални машини не "пропускат". Не винаги това зависи от системните мрежови настройки. Например Parallels си прави собствена "Host-Guest Virtual NIC" и засега при мен не пропуска. Според мен (и nikssi) най-добре до момента се справя Windows Virtual PC. За съжаление за VMware не мога да кажа същото, защото докладваните пропуски към поддръжката при мен са невероятно много. За тест на антивирус VMware не става, дано подобрят нещата. VirtualBox също не е подходящ за целта, пак мое мнение...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Както спомена nikssi, малко програми за виртуални машини не "пропускат". Не винаги това зависи от системните мрежови настройки. Например Parallels си прави собствена "Host-Guest Virtual NIC" и засега при мен не пропуска. Според мен (и nikssi) най-добре до момента се справя Windows Virtual PC. За съжаление за VMware не мога да кажа същото, защото докладваните пропуски към поддръжката при мен са невероятно много. За тест на антивирус VMware не става, дано подобрят нещата. VirtualBox също не е подходящ за целта, пак мое мнение...

Искаш да кажеш Microsoft Virtual PC ?

И аз за момента съм най-доволен от нея.

Искаш да кажеш Microsoft Virtual PC ?

И аз за момента съм най-доволен от нея.

Да, прав си за името. Най-точно е Microsoft Virtual PC (2007 Service Pack 1). Благодаря за забележката.

Да, прав си за името. Най-точно е Microsoft Virtual PC (2007 Service Pack 1). Благодаря за забележката.

БИНГО :rolleyes: Пробвах на нея Windows 7 :questions: перфектно работи.Дори си инсталирах Avira без проблем.Обаче нещо ми няма звука и прехвърлянето на файлове от компа към виртуалката нещо не става sad.gif

Това да е проблема само - имам си и CD biggrin.gif

Ужасно грешиш.Нямаш представа какви са възможностите там.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...soft+Virtual+PC

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Имам 1 въпрос !

Когато инсталираме програмата и създадем виртyaлната машина примерно при мен ще бъде в "D"!

Защо трябва да правим ISO диск!

Горе-доло разбирам,но не трябва ли тя сама да си направи ОC!!!!

Аз искам да съм си с Виста,не искам бета на Windowс7 нито харесвам XP.

Как трябва да стане това?

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Имам 1 въпрос !

Когато инсталираме програмата и създадем виртyaлната машина примерно при мен ще бъде в "D"!

Защо трябва да правим ISO диск!

Горе-доло разбирам,но не трябва ли тя сама да си направи ОC!!!!

Аз искам да съм си с Виста,не искам бета на Windowс7 нито харесвам XP.

Как трябва да стане това?

Не е задължително да инсталираш от ИСО файл, можеш да инсталираш от истински диск в реалната ти СД/ДВД (поне VMware го може)

Не е задължително да инсталираш от ИСО файл, можеш да инсталираш от истински диск в реалната ти СД/ДВД (поне VMware го може)

Благодаря ти,но от това което чета май е най добра Vitrual PC на Microsoft

Когато инсталирам програмата тя не разпознанава ли моята ОC

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.