Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за следната конфигурация?

Featured Replies

Ми това май надхвърля цената на предните оферти :) То така можеш да стигнеш и до 1000$ :eek:

Това изглежда почти добре, само дето има някаква недомислица с това:

Memory KINGSTON DDR 256MB/400 x 2

На едноканален процесор за какво по дяволите са му 2х256MB?!?! Вземи си 1х512MB и си готов.

Освен това, ако си се ориентирал към Самсунг, единственото свястно е NF серията, друг е въпросът, че е по-скъпа. Все пак тези очи са ти за цял живот, така че умната.

<{POST_SNAPBACK}>

Едноканален процесор!? Сега ако кажеш, че ще му трябва двупроцесорно дъно за да подкара двуканална рам ще падна.

Както и да е.

По темата...

Явно не можеш или не искаш да дадеш повече от 600-700лв за компютър. Голяма грешка ще направиш ако вземеш евтинки компоненти за да спестиш някой лев, повярвай ми няма да спестиш нищо! По скоро ще платиш 2 пъти по висока цена.

Нека да се включа в конфигорирането...

Явно си решил да взимаш АМД, правилно решение, но сокет 754 скоро ще излезне от производсво(ако не се лъжа вече е излязъл), по-добре вземи 939.

Дъна със сокет 939 с лопата да ринеш, но това не значи че всички стават за нещо. Тук мога да ти препоръчам Asus или Giga-byte и тъй като и двете фирми имат голямо разнообразие от модели, мисля че сам можеш да избереш някое, което ти е по финансовите възможности. Мисля, че няма смисъл да споменавам предимсвата на Asus, но мога да ти кажа какви са слабостите на Giga-byte. И двете фирми работят с чипсетове на nVidia & VIA. За предпочитане е да вземеш нещо с чипсет на nVidia. Giga-byte дъната имат един недостатък, който за едва ли може да се брои за такъв в твоя случай - имат пасивно охлаждане на чипсета. Тъй като голяма част от дъната със сокет 939 поддържат само PCI-Exspress ще трябва да се изръсиш поне с $120 за видео карта, ако искаш да играеш нормално игри, всяка друга видео карта ще ти върши работа за филми, и дори за игри, но ако си запален по игрите повече от колкото по филмите ще трябва да се бръкнеш малко. Една свестна конфигурация(без монитор) с маркови компоненти ще ти излезе около 700-750лв минимум. Помисли добре преди да купиш нещо, колкото по-добра(по-скъпа) конфигурация си вземеш толкова по-малко пари ще ти излезне.

Успех!

Една свестна конфигурация(без монитор) с маркови компоненти ще ти излезе около 700-750лв минимум. Помисли добре преди да купиш нещо, колкото по-добра(по-скъпа) конфигурация си вземеш толкова по-малко пари ще ти излезне.

Успех!

<{POST_SNAPBACK}>

Че то тая конфигурация е около 800 лв без монитор. Съгласен съм, че конфигурацията трябва да бъде по-добра, че да не се налага ъпгрейд поне година. Още стотина лева mi_taka и си готов :eek:

Едноканален процесор!? Сега ако кажеш, че ще му трябва двупроцесорно дъно за да подкара двуканална рам ще падна.

<{POST_SNAPBACK}>

Посочи ми къде говоря за двупроцесорно дъно, моля. Какъв е смисълът да се вземат 2 памети за с.754?

По неофициални данни Сокет 754 ще бъде задържан до края на следващата година.

Посочи ми къде говоря за двупроцесорно дъно, моля. Какъв е смисълът да се вземат 2 памети за с.754?

<{POST_SNAPBACK}>

Ами човека иска да се набута с няколко долара. Защо да му пречим cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Ти ми посочи къде пише, че 754 не поддържа двуканална памет. И къде го видя това чудо "едноканален" процесор?

Редактирано от Maverick (преглед на промените)

Ти ми посочи къде пише, че 754 не поддържа двуканална памет. И къде го видя това чудо "едноканален" процесор?

<{POST_SNAPBACK}>

с.754 - едноканален

с.939 - двуканален

Това, че ще сложи две платки памет няма да направи с.754 система двуканална. Така не само, че ще плати повече, но и ще забави системата с 1-2% заради усложненото адресиране на двойното повече чипове.

с.754 - едноканален

с.939 - двуканален

Това, че ще сложи две платки памет няма да направи с.754 система двуканална. Така не само, че ще плати повече, но и ще забави системата с 1-2% заради усложненото адресиране на двойното повече чипове.

<{POST_SNAPBACK}>

Играем си на думи и се отклоняваме от темата.

с.754 ще тръгне с двуканална памет, това колко ще се забави системата е друг въпрос, за това препоръчах 939.

@Maverick, нищо лично, но s754 неподържа двуканален достъп до паметта, докато 939 подържа. Това е една от основните разлики между двато сокета. Друг е въпроса, каква е ползата от двуканален режим на достъп до паметта при АМД базирани системи. Както всички знаем контролера на паметта при сокет 754 и 939 е вграден в самия процесор, а ползата от двуканалния режим при стария сокетA беше едва 5%.

На система безирана на сокет 754 наистина няма смисъл да се купуват две плочки. Както казаха преди мен, освен да даде няколко долара вповече и да си заеме още един слот, да намалите, дори и с малко, овърклок възможностите, друго няма да направите.

@Maverick, това, че s754 e едноканален, го пише на всеки сайт на производителите правещи дъна за този сокет,. На всеки сайт занимаващ се с тестове на хардуерен и във всеки квалитетен хардуерен форум, било то българск или чужд.

Понятия като "двуканална памет" и "едноканален процесор" няма, няма и да има. Има дъна които подържат двуканален достъп до паметта и двуядрени процесори.

@nickfox, просто не си прав за TFT LCD-тата. TFT LCD с 12мс respons time е предостатъчно да играеш, която и да е игра без Ghosting. Единствения проблем с TFT LCD-тата е native резолюцията (тоест ако пуснеш на различна от 1280х1024, картината изгрежда доста кофти), която за една 17'ка e 1280x1024 за 15"ките е 1024х768. Нали се сещаш, колко малко, от какъв клас и колко струват видео картите, които могат да рендират 3Д на High детайли с приличен FPS за нормален gaming на 1280х1024 cool.gif .

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.