Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няколко въпроса за ъпгрейт на RAM.

Featured Replies

В момента съм с 1х1ГБ-800.Има ли видима полза от 2х2гб при положение ,че съм с ХР.

Има ли осезателна разлика м-ду 2х2ГБ на 800 и същата на 1066. Т.е. коя е за предпочитане.

При варианта 1х4ГБ запазва ли се двуканалният режим.Дъното ми е GA-P35-DS3L с CPU E-7200.

При варианта 1х4ГБ запазва ли се двуканалният режим.

Да ама ще трябва да я срежеш с ножицата посредата и да сложиш по една половинка на слот за да ги ползваш и двата, чат ли си?

(ей да не вземеш да я срежеш найстина че ще станеме за смях)

Редактирано от Gizmoto (преглед на промените)

Така според мене най-добре вземи още една платка от 2 гб 800мгхз и остани с 3гб и си ползваш дуъл чанела и експириънса ти зсича всичката рам, а с толкова рам нямаш проблеми и да минеш на виста, въпреки че е по-тежка производителността на виста е по-голяма от тази на XP.

П.С.А и така ще ти се размине по-леко от гледна точка на финансова част ( ако вземеш тая рам само 38лв :baby: )

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Има полза, ще усетиш видима разлика. На както каза vidimiq най-добре още една платка 2гб 800мгхц

• Автор

Искате да кажете ,че при варианта 1ГБ-800 +2ГБ-800 ще се запази дуал ченъла.Мислех, че трябва да са еднакви -примерно-2х1гб или 2х2 гб или 4х1гб.

За да работи дуал ченълът задължително платките трябва да са 2. А това, че са с различно количество рам не е никакъв проблем., т.е. 1+2 те устройва прекрасно. Трябва просто да поставиш новата платка в правилния слот, понеже слотовете са по двойки.

Редактирано от danku (преглед на промените)

• Автор

OK,ще сложа още една 2гб и ще махна едната от 1гб.Това предполагам е добър вариант-2GB DDR2 800 KINGSTON HYPER X.Двете по 1гб също са KINGSTON .

Не ти ТРЯБВА повече РАМ за ХР! Посочи ми едно приложение, което използваш, да изисква повече от 1ГБ на ХР!

Този 1 ГБ РАМ отгоре няма да ти се отрази абслоютно никак върху производителността на системата!

Редактирано от piro2004 (преглед на промените)

Не ти ТРЯБВА повече РАМ за ХР! Посочи ми едно приложение, което използваш, да изисква повече от 1ГБ на ХР!

Този 1 ГБ РАМ отгоре няма да ти се отрази абслоютно никак върху производителността на системата!

Тежкото приложение се нарича ИГРА.

Тежкото приложение се нарича ИГРА.

Добре, кажи моля ти се, човека е с 2ГБ РАМ при ХР, като си стартира системата да кажем, че 500МБ се използват от стартовите програми и остават 1.5ГБ РАМ.

Та коя е играта която няма да се подкара с толкова памет??

(Ако е с Виста добре, то само тя ползва 1ГБ рам.)

Редактирано от piro2004 (преглед на промените)

Добре, кажи моля ти се, човека е с 2ГБ РАМ при ХР, като си стартира системата да кажем, че 500МБ се използват от стартовите програми и остават 1.5ГБ РАМ.

Та коя е играта която няма да се подкара с толкова памет??

(Ако е с Виста добре, то само тя ползва 1ГБ рам.)

Тя ще се подкара ама как ще върви.Има игри които искат 3.5Гб РАМ и т.н. въпреки че на макс вървят и на 2гб рам,но ако погледнем в перспектива примерно след 1 година,тези 4 гб рам ще са нещо нормално дори ще са малко,а и цената има на ддр2 няма да падне повече от това,така че какво му пречи.При РАМ-та е колкото повече толкова повече.Моето XP ми хаби от 550 до 750.

Никак, ама друг път. А и ще има достатъчно рам за да мине на виста.

Според мен ако искаш да увеличиш производителността на системата си вземи 2х1GB на 1066MHz. Но варианта не е от най-евтините, за това може да продадеш старата си рам :rolleyes:

• Автор

Искате да кажете ,че 1066 е варианта.Щото ми казаха в магазин ,че нямало никакаво значение дали ще е 800 или 1066.Важен бил обема- т. е. да е 4гб .

Искате да кажете ,че 1066 е варианта.Щото ми казаха в магазин ,че нямало никакаво значение дали ще е 800 или 1066.Важен бил обема- т. е. да е 4гб .

Ако земеш 2x2 адата няма да имаш проблем да я клокнеш до към 1000 и аз съм с такава много добре се представя и за цената си е супер.Аз с мойто процесорче я държа на 890 някъде sad.gif А и дървеното ми дъно може да не може повече biggrin.gif

Много пъти е казвано-по-добре 2х2 800 отколкото 2х1 1066. :)

Вземи си още 2гб на една плочка и си ползвай дуала ,а ако имаш средства си вземи направо 2х2 и си продай старата... cool.gif

• Автор

Имам 3 варианта -

2х2гб-A-DATA на 800-KIT

2х2гб-A-DATA на 1066-KIT

2х2GB DDR2 800 KINGSTON HYPER X-която не е KIT.

Коя е най -удачно да взема.

• Автор

2х2гб-A-DATA на 1066-KIT-Tова ще е най -вероятно.А има ли някакви разновидности ,щото на едно място гледах-

A-DATA -Витеста и A-DATA GAMER едишън.Последната нямам идея каква е.Може би е с по-добри таиминги.

Не е с по-добри тайминги, просто работи с по-малко напрежение. Дори таймингите на "+" серията са 5-5-5-15 срещу 6-6-6-18 на G серията - по-ниските тайминги са за сметка на по-виското напрежение ( 1.9 - 2.1 В за 1066 Мхц за "G" серията срещу 2.1 - 2.3 В за 1066 Мхц на серията "+" ) Другата им серия " Х " пък има модули с честота на 800 Мхц .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.