Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ВЕДАическа БългАрия- НЕ е абрахамска или еллинска!

Featured Replies

Да мета ли, или ще пишете по темата... :rolleyes:

А, има и по-старо.

Засега няма какво да пиша повече...... Дойдох, видях че Урко пак говори приказки от Индийските Хиляда и една нощи с Души, насмях се със смешките и оплитанията му.... и мисля да почивам до следващото което ме заинтригува cool.gif

Урко, поздравче biggrin.gif , песента е на братчедите ти айряни от Романеще laugh.gif .. Хубава е, мелодична, лека ...

http://vbox7.com/play:9d67c5c0

:angry:

.. Салае ла ла лааааа :P

Редактирано от Diin (преглед на промените)

• Отговори 78
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор
Засега няма какво да пиша повече...... Дойдох, видях че Урко пак говори приказки от Индийските Хиляда и една нощи с Души, насмях се със смешките и оплитанията му.... и мисля да почивам до следващото което ме заинтригува cool.gif

Урко, поздравче biggrin.gif , песента е на братчедите ти айряни от Романеще laugh.gif .. Хубава е, мелодична, лека ...

http://vbox7.com/play:9d67c5c0

:angry:

.. Салае ла ла лааааа :rolleyes:

нямаш отговор за НАЙ-СТАРОТО ЗЛАТО В СВЕТА, неподготвен си, .... :P въпреки, че не ти харесва да е Варнеснкия Некрополис?...

Окей-предлагам ти алтернатива: ЧЕРНОТО ЗЛАТО НА ПУСТИНЯТА! <ahttps://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_wink.gif' alt=';)'> Гледал ли си го този нефилим?... cool.gifhttp://www.vbox7.com/play:1e0d8662

black-barrack-house.jpg

ПС: Значм, че спийкваш Инглиш, но все пак да ти заостря вниманието, че 'barracks' е казарма- бараки. ;)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Пост-вам между-временно кратък лист на някои български имена на географски понятия от САНСКРИСТКО-АРЙАНСКИ про-изход с кратко пояснение.

========================

towns:

Varna - lit. "colour" named after "Varna-ashrama-dharma"- spiritual caste system

Pulpu(l)Deva = Plov-div, div=dev, the Thracian city of "all devas".

Devnya

Devin

Peshtera

Mezdra

Madara(the root is Mada=Mata=Ma, Mother, as in 'Mada-gascar' or 'suMatra')

Klisura(Sura=Surya, Sun)

Radomir(sufux 'ir', like in 'Pamir', 'Kashmir')

Yakoruda(ruda=raudra-rudra, 'red')

Mura

Kneja

Vidin(Vidja)

Kali-acra

Karnobat

Kalofer

rivers:

Yantra named after "Sri Yantra" VEDIC sacred geometry

Tunja

Maritza

Struma

Mesta

Ogosta

Iskar(sufux 'ir', like in 'Pamir', 'Kashmir')

Vacha

Arda

Mountains:

Rhodopa

Rila

Pirin(named after Perun with Svarog, identical to "IndRa with Svarga")

Stranja

lake:

Aryana

-----------------

The Latin word for MEAT 'Carne' is associated to 'Kali' (and 'Kala')

"Ayran" is a milk drinк for the Aryans, who were milk and yoghurt admirers

Хм,от къде е това инфо?

или пак Ю-рата се прави на откривател!?

• Автор
Хм,от къде е това инфо?

или пак Ю-рата се прави на откривател!?

Твоята информация е КУР-Анна, моята е ИЗВЪН нея :angry:

Окей-предлагам ти алтернатива: ЧЕРНОТО ЗЛАТО НА ПУСТИНЯТА!

Аз може ли да се възползвам biggrin.gif

"Разсякох вълните на ума, докато не се препънах в Мистерията. И знаех, докато там стоях слисан пред Твоя тъмен огън, че само още крачка и завинаги ще бъда заличен.

Ти направи тази крачка в мен и двата свята стопиха се в един."

• Автор
Хм,от къде е това инфо?

............ ohmy.gif

ПС: Скъпа Али, току що твоята нежна мюсли-душичка ми напомни да проверя за асоцииране на латинското "carne"(месо) с Kali (&Kala), но и с турското 'КАРА'. Кали изисква кървави(карма-зъ)жертовопринушения, които трупат КАРМА, или както ти се изразяваш за това-ГРЯХ(грЯХ-ве)!

КАЛИ на санскрит значи 'ЧЕРНО'(оттук в българския език -КАЛ), но на турски ти ще ми кажеш КАРА какво е, ако не можеш питай шпагата... biggrin.giflaugh.gif

Асоциирай колкото си искаш,на мен цялата тема ми звучи измислено.

Ще ти се Бг да е ВЕДАическа

• Автор
Асоциирай колкото си искаш,на мен цялата тема ми звучи измислено.

Ще ти се Бг да е ВЕДАическа

знам, скъпа Али, cool.gif затова ти казах, че си в КУР-Анна... там е доста тясно... но всеки си определя cool.gif КУР Ана ЗАДЪЛЖАВА да си 'террорист'. Ако не си терорист, значи си вън от КУР анът. Терорът е ЗАДЪЛЖЕНИЕ за ВСЕКИ мюсли, писан в КУРанът. http://www.youtube.com/watch?v=l2OYSqxjWF8

Затова терминът'добър мюсли' е 'добро пожелание', но първата крачка е ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ КУР Ана. Иначе самата дума 'миролюбив мюсли' е противо-КУРанна! :headphones: Противоречи на доктрината от КУР Ана!

за ВЕДАическа Бг пише БГ(Бхагавад Гита). Говорим за фактология, за анализи, а не само за 'добри пожелания' от рода на тези на "Шпагата". cool.gif

знам, скъпа Али, cool.gif затова ти казах, че си в КУР-Анна... там е доста тясно... но всеки си определя cool.gif КУР Ана ЗАДЪЛЖАВА да си 'террорист'. Ако не си терорист, значи си вън от КУР анът. Терорът е ЗАДЪЛЖЕНИЕ за ВСЕКИ мюсли, писан в КУРанът.

Затова терминът'добър мюсли' е 'добро пожелание', но първата крачка е ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ КУР Ана. Иначе самата дума 'миролюбив мюсли' е противо-КУРанна! :super: Противоречи на доктрината от КУР Ана!

за ВЕДАическа Бг пише БГ(Бхагавад Гита). Говорим за фактология, за анализи, а не само за 'добри пожелания' от рода на тези на "Шпагата". cool.gif

Хайде стига фъфли глупости,

ти за обекта на твоите въжделения Кришна не можеш да ми обясниш,

камо ли за Исляма..

Не съм наци и за мене болшинството от днешните б'ългари' са се сдухали. А и от всички съседи на България турците са най-дружелюбни.

:super:

И аз не съм наци, ама би ли ми казал как стигна до този извод?

U.Ra-то, както винаги си кара по Водолейски му - не обяснява добре и мисли, че на другите трябва да им е ясно това, за което той си мисли и си говори.

Можеше просто да даде линк към това например:

http://www.helium.com/items/668269-the-old...aeological-find

Тук пише, че най-голямото и същевременно най-старото злато в света е открито във Варна. Дори пише, че това откритие обяснява защо преди 6500 години Варна се е превърнала в родно място на европейската цивилизация.

Можеше да даде линк и към Wikipedia. Аз сега ще извадя част от текста от там:

http://en.wikipedia.org/wiki/Varna_Necropolis

The gold of Varna started touring the world in 1973; it was included in "The Gold of the Thracian Horseman" national exhibition, shown at many of the world's leading museums and exhibition venues in the 1970's. In 1982, it was exhibited for 7 months in Japan as "The Oldest Gold in the World - The First European Civilization" with massive publicity, including two full length TV documentaries.

Ето част от това злато:

bulgarias_world_oldest_gold_treasure.jpg

mankinds_oldest_gold.jpg

И в youtube има филмчета с лошо качество, явно правени от хора, които са посетили изложбата на най-старото злато в света:

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

А иначе -оня "турчин от Германия", дето ровил в Турция да търси майка си и баща си-ми провери дали преди това не продавал дьонер в Кьолн?... ;)cool.gif

Ето ти ПЪРВАТА реплика на ристенина-камариер- объркан и сконфузен :P ...dazed and confused:

и питах него, пак и тебе-де е по-старото злато от ВАРНЕНСКИЯ НЕКРОПОЛИС, ма срещам само LOW ABRAMIC PASSION.

Бат Гойко,

излез от шатрата,твойти веди са написани 700 г преди Христос ,пък дотогава са предавани от учители на неграмотници ,докато се ограмотят и после тия дето са запомнили нещо са почвали да повтарят кат папагали , на други неграмотни и так далше ,панимаеш!

Докато

през 1965 година се появи Абхау Чаран Де Бхактиведант Свами Прабхупада -
.

Тъй ,че ведите и по точно следствието кришнаририте ,не са интересни в темата за така наречените "ТРАКИ"

понеже(Същите) са мого по стари .

"Тракийската култура е на повече от 3000 г преди Христос.

И прикачването им сега се ивършва от един психоболен мормон ли борбон ли е не знам -казва се Гайд(или по нашенски гайдарски)

СЕГА за ЗЛАТОТО ти посочих линк или адрес да видиш ,но ти като истински кришнар си глух и невиждащ за друго освен това което ти е написал Абхау Чаран Де -то

Ето ти пак ЛИНКА ако искаш ГО отвори,или се обърни към Учителя си да ТИ го прочете и го повтаряй цяла вечер ,и тогава ,ако имаш желание отговори

http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=9&id=8492

Най-голямата загадка за науката представлява обаче откритият едва преди 15 години и разкопан по-малко от 5 % от повърхността комплекс, състоящ се от 5 (пет) съоръжения, подобни на Стоунхендж. Този комплекс се намира на едно голо плато в Горна Месопотамия, без всякаква растителност, отдалечен на много десетки километри от вода. Неговите стели не е било нужно да бъдат пренасяни от далече, понеже са изрязани от местната скала. А как са изрязани не може да каже никой, тъй като не са намерени в околността никакви отпадъци от рязането, нито каквито и да било следи от инструменти - а археолозите го датират според проби с радиовъглеродния метод (С14) на "приблизително 10 000 години пр. Хр.", т.е. поне 5 000 години от откриването на първите метали, с които обаче твърдият камък не може да се обработва. И там ръководителят на разкопките е дълбоко убеден, че един ден ще открие някакви погребения, макар че в тази местност в радиус поне от 50 км никога не са живеели хора и дори животни. А строителите на въпросния комплекс, наричан от местното население Гюбекли тепе, след като са си свършили работата, за която са го построили, са донесли земя от няколко десетки километра разстояние и са го заринали с нея, за да не се виждат никакви следи от него.

Най-забавни обаче са приказките, които археолозите разправят за тези съоръжения

.

Какви турци ,какви туркини те Гонят!!!

П.п. само да кажа ,че ако ведите са били толкова стари колкото им се приписва там трябва да пише за този обект,НО ...даже и ДЕ-то не споменава нищо,хехехе

• Автор

Хайде стига фъфли глупости,

ти за обекта на твоите въжделения Кришна не можеш да ми обясниш,

камо ли за Исляма..

;)

Скъпа Али cool.gif

да ти нашепна нещо под секрет: :P

За доктрината на саламът се казва, че "Not every terrorist is a musile , but every muslie is a terrorist " :P

Самата КУР Аннна КУРникова ЗАДЪЛЖАВА четците си ДА БЪДАТ ТЕРОРИСТИ в името на Алла Пугачева към куфарите.

Ще се крием за фередже ли?... cool.gif

Ю-рата-пак навлизаш в притеснителна фаза,щом чак за ВЕДАическа България се замечта!

Типичен мушрикин си ти,да си жив и здрав и по-леко с асоцияциите за в бъдеще

• Автор
Ю-рата-пак навлизаш в притеснителна фаза,щом чак за ВЕДАическа България се замечта!

Типичен мушрикин си ти,да си жив и здрав и по-леко с асоцияциите за в бъдеще

kiss.gif ММММММММ! на Али! :P

Ще се опитам да ти ходатайствам за Градината. vacation1.gif (Познай тези топки горе на палмата какво са?... laugh.gif , зодия Дева-72 броя много ги 'кльопат')

Дори "East of Eden"!

Водолей съм, а там имало много вода, чувам.... ;)

ПС: харесваш ли групата "Оейзис"?... cool.gif

jihad-jannah-al.jpg

jihad-jannah-al.jpg

Ти не вярваш ли на теориите, че американците сами са си съборили Световния търговски център? Аз мисля, че е възможно. Много очевидци съобщават за експлозии - от експлозиви, които са чули преди самолетите да се разбият в Св. търговски център. Пожарникарите също са видели две взривни устройства вътре в една от сградите. На видеото при разрушаването на сградата се вижда, че има експлозии на отделните етажи и именно заради това те падат. Ще потърся видеото в youtube.

А вярно ли е, че авторите на подобни теории, филми и книги - за това, че арериканците сами са си разрушили Свеговния търговски център са били преследвани и някои от тях избягали в чужбина?

• Автор
Ти не вярваш ли на теориите, че американците сами са си съборили Световния търговски център? Аз мисля, че е възможно. Много очевидци съобщават за експлозии - от експлозиви, които са чули преди самолетите да се разбият в Св. търговски център. Пожарникарите също са видели две взривни устройства вътре в една от сградите. На видеото при разрушаването на сградата се вижда, че има експлозии на отделните етажи и именно заради това те падат. Ще потърся видеото в youtube.

А вярно ли е, че авторите на подобни теории, филми и книги - за това, че арериканците сами са си разрушили Свеговния търговски център са били преследвани и някои от тях избягали в чужбина?

бин Ладен 'американец' ли е?... защо се хвали САМ, че той има пръст в играта?... :)

Твоята терминология е като на един стар комунист- дели ги на 'руснаците' и 'американците'.

Кой са 'американците'?.... :line dance:

бин Ладен 'американец' ли е?... защо се хвали, че той има пъст в играта?... :)

Сусама Бил Гладен съществува ли наистина? Жив ли е в момента? Той ли го е извършил? :line dance:

• Автор
Сусама Бил Гладен съществува ли наистина? Жив ли е в момента? Той ли го е извършил? :)

Дори е роден на 10 март- Риби. :line dance:

Извършили са го тандема терористи "юдеинът Буш и мюслито Бин"(бизнес и религиозни партньори).

Потърпевши в играта са американците :beer:

Гледах последното ти видео в youtube. Чудех се защо в своите картинки, както и в това видео много често слагаш своя снимка, на която ти тече кръв от лицето. Защо не направиш нещо по-красиво със снимката си, а трябва да си слагаш кръв?

• Автор
Гледах последното ти видео в youtube. Чудех се защо в своите картинки, както и в това видео много често слагаш своя снимка, на която ти тече кръв от лицето. Защо не направиш нещо по-красиво със снимката си, а трябва да си слагаш кръв?

Червило имаш ли?... ;)

Слагам ИЗКУСТВЕНА кръв за да покажа, че официално съм от абрахамска държава, НО в случая пасва на 'target group-а'- шайвитата. :P

Други въпроси?.... biggrin.gif

Червило имаш ли?... ;)

Слагам ИЗКУСТВЕНА кръв за да покажа, че официално съм от абрахамска държава, НО в случая пасва на 'target group-а'- шайвитата. :P

Други въпроси?.... biggrin.gif

Да, имам още един въпрос. Онова момиче с белите дрехи твоята приятелка ли е?

• Автор
Да, имам още един въпрос. Онова момиче с белите дрехи твоята приятелка ли е?

Аз да не съм собственик, че нещо да е "мое", бе Муш-море! biggrin.gif Може да се каже, че "АЗ СЪМ НЕИН", тъй като е зодия "Телец"(с девиз "Аз имам" biggrin.gif ), а името и е "ARdoniа". Сега да не се втурнеш в гуглето да я търсиш?.... :scared::lol6:

Аз да не съм собственик, че нещо да е "мое", бе Муш-море! biggrin.gif Може да се каже, че "АЗ СЪМ НЕИН", тъй като е зодия "Телец"(с девиз "Аз имам" biggrin.gif ), а името и е "ARdoniа". Сега да не се втурнеш в гуглето да я търсиш?.... :scared::lol6:

Е, нали не правиш секс или аз не разбрах, че имаш нещо друго придвид?! Как така това ти е приятелката, ако не правите секс? Тя не се ли сърди??? Или, тъй като и тя си е отдала страстта на Кришна и тя не прави секс? Или правите, ама не и извънбрачен?

Тя като е Телец като мен би трябвало също да има материални, плътски желания.

Тя като е Телец като мен би трябвало също да има материални, плътски желания.

:) вярваш ли ми, че има и телци, които го израстват...? biggrin.gif

:lol6: вярваш ли ми, че има и телци, които го израстват...? biggrin.gif

Ти от тях ли си? cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.