Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на цифров фотоапарат

Featured Replies

Off-topic

Гизмо стана ми стана интересно как някаква девойка, която няма хабер от фотография (а камо ли от видеозаснимане) и си търси сапунерка ще тръгне да си преточва mini DV касетата на компа, после ще я отваря с Виртуал дуба, за да си харесва кадри за снимки.

И това всичко вместо обикновена цифрова щракалка за по-малко пари.

По темата - моят съвет за избор : Sony W150, Canon А590, Sony W120. В този ред и според вкуса.

На канона си забравил едно IS след числото. Иначе е стария модел.

п.п. ми много лесно, има си софт с видеокамерата, само свързва кабела както е длъжна да направи и за снимките от съпунерката и клика на бутона - това му е философията. После отваря в програмата файла и почва да си разглежда снимките от филма като ползва я мишката я бутоните на клавиатурата.

Не е по-сложно от колкото да си отвори фотошопа да оправя заешките червени очи от флаша на сапунерката.

• Отговори 118
  • Прегледи 18,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

На канона си забравил едно IS след числото. Иначе е стария модел.

п.п. ми много лесно, има си софт с видеокамерата, само свързва кабела както е длъжна да направи и за снимките от съпунерката и клика на бутона - това му е философията. После отваря в програмата файла и почва да си разглежда снимките от филма като ползва я мишката я бутоните на клавиатурата.

Не е по-сложно от колкото да си отвори фотошопа да оправя заешките червени очи от флаша на сапунерката.

Gizmoto,вече съвсем за мезе взе темата!Спри се малко,бе човек.Кви са тия щуротии дето ги ръсиш?Хората те питат каква сапунерка да си вземат,ти ги пращаш за видеокамери и ДСЛР-и.

Всички сапунери на Канон,Никон,Фуджи ,Панасоник ,Олимпус,Пентакс ,Сони и Самсунг до определената сума все ще правят подобни по качество снимки.Така че избирайте смело,така или иначе след две години ще го смените. :ph34r:

Всички сапунери на Канон,Никон,Фуджи ,Панасоник ,Олимпус,Пентакс ,Сони и Самсунг до определената сума все ще правят подобни по качество снимки.Така че избирайте смело,така или иначе след две години ще го смените. :wors:

Я па ти, ама верно ли бе?

Ето ти един пример за боклуче Фуджи

shumhv6.jpg

FinePix Fuji

ISO 400

F2.8

1/45

На моята сапунерка Канон има ръчни настройки което позволява чрез няколко проби да уцелиш верните параметри, независимо то това какво мисли тъпия апарат за правилно.

Ама нали някой продавач му е казал в магазина че това Фуджи е със супер зум и човека го е купил. Па после що са кофти снимките? Ми щото е Фуджи.

shumhv6.jpg

FinePix Fuji

ISO 400

F2.8

1/45

На моята сапунерка Канон има ръчни настройки което позволява чрез няколко проби да уцелиш верните параметри, независимо то това какво мисли тъпия апарат за правилно.

Ама нали някой продавач му е казал в магазина че това Фуджи е със супер зум и човека го е купил. Па после що са кофти снимките? Ми щото е Фуджи.

Виж сега ,с всеки апарат могат да се направят лоши снимки.Освен това е обработвано с софтуер,който позволява да развалиш снимка от и най-добрите с добавяне на шум.А обобщението че Фуджи правят само боклуци е смешно.Ф 31 ще отнесе твоя канон по всички показатели.Така че явно не искаш да се спреш. cool.gif

P.S.Току що видях ,че и огледално рефлексните могат да шумят като за световно.На 400 ИСО при недостатъчна светлина става бой на цветни и други шумове в сенките.Сигурен съм че с твоето 40 Д можеш да постигнеш тоя Д/ефект,сега светлината е подходяща. cool.gif

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Освен това е обработвано с софтуер,който позволява да развалиш снимка от и най-добрите с добавяне на шум.

Нищо не съм му обработвал аз, само съм изрязъл парче от цялата снимка.

Нищо не съм му обработвал аз, само съм изрязъл парче от цялата снимка.

Дай цялата снимка без да е пипана с софтуер.Едва ли ще е толкова зле.Нали ти казах,свят ми се зави като видях колко шум се получава ,като е лоша светлината,даже и при сензор на рефлекс.

Виж какви отвратни снимки прави бокучавия Никон Д60:

Нали ще се съгласиш,че това е некоректен подход?Иначе и аз само изрязах нещо от снимката,а у на 400 исо мога да ти дам такива отрязъци и Д 60 и от Д 90 ,а и от Канон 450 Д.Това да не би автоматично да ги прави лоши апарати? cool.gif

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Дай цялата снимка без да е пипана с софтуер.Едва ли ще е толкова зле.

Не съм я пипал бе.

Това е снимка на бебе, правена за спомен и с голямо желание да е хубава.

Не мога да ти я дам щото не е моя, а на едни роднини. Представи си че на тях дори не съм им казвал какво мисля за фотоапарата им.

Така се случва на повечето потребители които се изхвърлят да похарчат по една бг заплата за съпонерка и си мислят че тя сама ще може да прави снимки като тези от списанията.

Иначе и аз само изрязах нещо от снимката,а у на 400 исо мога да ти дам такива отрязъци и Д 60 и от Д 90 ,а и от Канон 450 Д.Това да не би автоматично да ги прави лоши апарати? cool.gif

Тука не ти е виновен Д60 ами блендата която е затворена на 5,3 и зума е на 44 мм вместо да си го сложил на 18мм за да отвори на 3,5. А ако му сложиш 50мм фиксиран стандартен обектив като моя да отваря на 1,8 и току виж станала снимката и на лампа при скорост 1/30 от сек. И после като я минеш през НойзНинджа и ще се влюбиш в Д60.

Най-много се радвам когато темата се изроди. Човекът пита за някаква сапунерка за 400 лв. а вие се впускате в академични спорове за рефлектори и т.н.

Редактирано от mocker (преглед на промените)

Не съм я пипал бе.

Не мога да ти я дам щото не е моя, а на едни роднини. Представи си че на тях дори не съм им казвал какво мисля за фотоапарата им.

Така се случва на повечето потребители които се изхвърлят да похарчат по една бг заплата за съпонерка и си мислят че тя сама ще може да прави снимки като тези от списанията.

Тука не ти е виновен Д60 ами блендата която е затворена на 5,3 и зума е на 44 мм вместо да си го сложил на 18мм за да отвори на 3,5. А ако му сложиш 50мм фиксиран стандартен обектив като моя да отваря на 1,8 и току виж станала снимката и на лампа при скорост 1/30 от сек. И после като я минеш през НойзНинджа и ще се влюбиш в Д60.

Ами снимката от фуджито ако я минеш през Нинджата ,няма ли да се оправи?Между другото сбъркал съм за Д90.Много ще е трудно от него да изкараш шумна снимка под исо 1600.

Наистина изместихме темата. :laughing5:

Най-много се радвам когато темата се изроди. Човекът пита за някаква сапунерка за 400 лв. а вие се впускате в академични спорове за рефлектори и т.н.

Не са академични,любителски са! cool.gif

Имам приятел фотограф и от него знам,че в марката Canon има нещо за картината,което при другите марки го няма.Те по принцип са по съпички,но за тези пари мисля,че ще си намериш подходящ.

1. Ами снимката от фуджито ако я минеш през Нинджата ,няма ли да се оправи?

2. Наистина изместихме темата.

1. Пробвах с цел да ги изненадам, но не става защото май не е и на фокус и липсват найстина детайли. Става нещо гладко без очертания все едно че е надут балон лицето.

2. Нищо не сме изместили, нека да си знаят какво ги чака хорицата при покупка на сапунерка. Има много подобни теми ама никои не ги чете като са от по-стара дата. Тука тая ще я видят и нови хора и ще им е от полза.

Oвчарчето Калитко стана масон и Gъzmoto му надена кожухчето като се впусна да спасява фотофорума. Тук получваш "Пулицър" за ремикс и 8 точки бонус от мен, за което твоето IQ става108.

Самсунга беше пример за дамата която в крайна сметка си купи сапунерка сони. На нея й обяснявах тогава че за малко повече пари може да има видеокамера с която да прави филми. И понеже тя така и така няма никога да седне да се учи да прави снимки, от по 25 кадъра на секунда в VirtualDub може да си вади снимки с изражение което да й допада най-много. Сапунерка не може да прави по 2 снимки на секунда продължително (както го могат рефлексите) и няма как да улови непредвими пози. Ставаше въпрос за снимки които да си ги гледа на телевизора. Та основната идея беше че между сапунерка и видеокамера Mini DV е по-добре да избере видеото. А ако има достатъчно кинти тогава може и двете да си купи.

И двата видове шум се оправят добре с НойзНинджа, ама ти като нямаш цифров рефлекс и не ги знаеш тия софтуери щото не ти трябват. Ти си по теорията, назубрена от руски сайтове, предъвкана и подхвърлена по форумите на еврит. Нал тъй бе Гъзмовото ми.

Надявам се не си плешив, защото фотоапаратите в моя живот са повече от космите ти на аватара. Пак те питам (пиша бавно сега, за да схванеш въпроса) - колко вида шум има и ти кой точно бориш? Елегантно ти напомням, че шум има и при лентата.

снимка_­http://img301.imageshack.us/img301/7218/shumhv6.jpg

FinePix Fuji

ISO 400

F2.8­

1/45

Твоята сапунерка Канон 590IS e един ташак. Предходните 570 и 580 са по-удачни за любителски снимки. Канон се усра с G10, защото G9 остана по-удачен, така и за твоята сапунерка. Набиване на пиксели на една и съща площ и оптика води до заблуда форумните гъзмовци.

Не съм я пипал бе.

Поредни алабализми. Пипал си я с Nikon Capture NX. Всеки EXIF Viewer го доказва. D60 е чудото, което с нищо не превъзхожда по-евтиния D350. Жалко за клизмата, която си преживял, за да спестиш 300 евро. Та по този път не вярвам, че си броил 50$ за НойзНинджа. Постоянно го изтъкваш и така въвеждаш в заблуждение неопитния фотолюбител, не че ти си.

На този пазар има 10 програми за борба с шума. Лидер е Noiseware Professional, защото няма равен в крайния резултат и не защото Neat Image или Noise Ninja по-лошо понижават шума, а защото само Noiseware го премахва с най-малки загуби в малките детайли (коси, ресници, пух, козина, полусенки). Друг е въпроса за кривите ръчички на Gъzmoto, който си мисли, че като цъкне с замах само един НойзНинджа и шума е в Канзас. На практика превръщаш всяка снимка, особено лицата в "пластмаса" или "пластилин" (виж прикачената снимка), настъпва някакъв недодялан ретуш. Да, можеш да снимаш тъща си и да я прекараш през нинджата. Гарантирам подмладяване с 10 години. Нещо повече шумо-понижението в повече случай прави снимката стерилна, но затова говори предишен опит с аналоговите. Гланцови блокчета важат само за пуберските сайтове.

Вариант с размиване на каналите в LAB е далеч по-качествено в борбата с шума отколкото прехвалената ти Noise Ninja. Като узрееш - ще схванеш, така де тепърва имаш рефлекс и аз съм много горд от това. Един ден като ритнеш камбаната и ти отлеят восъчна фигура, напиши в завещанието отпред да сложат ламповия ти усилвател, за ориентир, да знам къде да се снимам за спомен.

с здраве и на русата Магда също, преведи й го ако обичаш и яж ябълки с мед, помага..нали се сещаш

post-3366-1234621103_thumb.jpg

Като узрееш - ще схванеш, така де тепърва имаш рефлекс и аз съм много горд от това.

Аз моето момченце имам рефлекс от 1990г., руски Зенит 12.

Прави снимки за чудо и за приказ.

Вярно е че в твоята глава има доста смущаващи шумове, щом като само ми четеш постовете и бращулевиш несвързани тъпотии.

здравейте, кой измежду Canon 1000D и Nikon D60 да избера ?

Никон Д90 :computer2:

В такъв случай ми дължиш 1000 лв., защото другите 1000 вече съм ги приготвил !! angry.gif

Доста са близки като качества и двата апарата.Ако искаш Live View и Timelapse recording by USB cable and PC,Канона е твоя апарат.Иначе можеш да вземеш и Никона.Ако намериш някъде все още Д 80 /мисля че последно го гледах за 1000 лв. с китака /бих ти препоръчал него.А ако изчакаш още няколко месеца или си го купиш от бяла държава Никон Д 90 ще ти струва 1500 или по малко .А разликата е доста голяма между него и тия детон си ги набелязал. cool.gif

a, това вече е друго нещо. Мерси. Иначе и 450D ми споменаваха, но 1400...любител съм и мисля, че ни си залужава чак толкова пари да давам...

a, това вече е друго нещо. Мерси. Иначе и 450D ми споменаваха, но 1400...любител съм и мисля, че ни си залужава чак толкова пари да давам...

За какво всъщност ти трябва огледално рефлексен апарат?Имай пред вид ,че не можеш да очакваш чудеса от китовите обективи,независимо от марката.Тези апарати за които говорим са си любителски,професионалните са доста по солени като цена.

здравейте, кой измежду Canon 1000D и Nikon D60 да избера ?

Според мене виж и прецени какъв обектив ще искаш да си купуваш допълтително и после прочети тестовете за моделите и на двете марки тук:

http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-...ew--test-report

аз имам този модел и ми върши работа. Екнивалента при Канона е по-евтин но тестващия нещо не го е харесал.

http://www.photozone.de/canon-eos/160-cano...-report--review

А ако купиш само фотоапарата без китовския зум няма да сбъркаш, защото са прекалено тъмни тия 18-55мм.

Според мене виж и прецени какъв обектив ще искаш да си купуваш допълтително и после прочети тестовете за моделите и на двете марки тук:

http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-...ew--test-report

аз имам този модел и ми върши работа. Екнивалента при Канона е по-евтин но тестващия нещо не го е харесал.

http://www.photozone.de/canon-eos/160-cano...-report--review

А ако купиш само фотоапарата без китовския зум няма да сбъркаш, защото са прекалено тъмни тия 18-55мм.

Абе тъмни са.Ама за 100 лева толкова дават.По-добре тъмна снимка отколкото никаква.А човека още не е казал защо му е апарата,ти го пращаш да си купува твърди стъкла .Китовите обективи са универсалния компромис.Като поснима и разбере накъде го влече сам ще си избере.Ако реши да се ориентира към пейзажи с тоя 50 мм ще е доста с вирзани ръце.Един приятел така се ориентира към дългите обективи и си продаде китака/или изобщоне го купи/.Снима предимни с 70-300.Наложило му се да снима един мост/малко сеско мостче/ дето нямало как да се отдалечи достатъчно.Познай колко снимки успял да направи?.....0! ;)

Абе тъмни са.Ама за 100 лева толкова дават.По-добре тъмна снимка отколкото никаква.

Я виж тука колко е добре тъмна снимка в сравнение с по-светла. Тъмната е правена с китовския обектив 18-55мм на отвор Ф3.5 при 18мм. Другата е правена с 50мм обектив отворен на Ф1.8. А ако китовския трябваше да е на 50 или 55мм за портрет, тогава отваря на Ф5.6 и става снимка на "бой на негри в тъмна нощ", т.е. много, ама много тъмно.

f18nx4.jpg

f35tr2.jpg

снимките ги звех от друг форум, човека който ги е качил там беше обяснил че фокуса го е правил на бързо ръчно.

А човека още не е казал защо му е апарата,ти го пращаш да си купува твърди стъкла .

Ми ние нормалните човеци си купуваме фотоапарати за да си снимаме най-вече близките ни хора за спомен.

Китовите обективи са универсалния компромис.Като поснима и разбере накъде го влече сам ще си избере.

Да и като разбере че си е похарчил парите за боклук, после ще бъде много късно. На кого ще го продаде като и другите са се прецакали да си го купят понеже китовете ги продават с най-лошия възможен зум на съответната марка. Моя китовски зум не мога да го продам до като е в гаранция апарата щото ако се развали трябва цялия кит да пратя в комплект. Е, аз поне не съм го плащал, 300евро за апарата заедно със 18-55мм зума си е като да си купиш само фотоапарата когато не е в промоция без никакъв обектив.

А човека още не е казал защо му е апарата,ти го пращаш да си купува твърди стъкла

Mи за всичко - пейзажи, хора, каквото ми хареса. All Rounder ako ви говори нещо...

Mи за всичко - пейзажи, хора, каквото ми хареса. All Rounder ako ви говори нещо...

Прочети тогава тестовете за 18-55мм зумовете на двете марки и разбери че с тях ще можеш да си правиш само пейзажи, защото като ги сложиш на 55мм и им се влошават качествата т.е. няма да е рязък а ще прави размити или замъглени снимки в сравнение с един 50мм обектив.

Кое ти е по-важно, хората - гадже, дечица, приятели или пейзажите?

А на 18мм обектива прави изкривявания и то доста големи. Като си го купиш снимай в тесен коридор и виж после как са наклонени стените. Лицата на хората няма да съответстват на това което са.

Една от най-важните причини поради която се охарчват потребителите за рефлекси е че, оптиката им ще е по-добра от тази на сапунерките.

Има специализирани форуми за всяка от двете марки. Иди и чети там какво разправят потребителите. Не знам адреси на инглиш щото си ходя на френски форуми, но ще ги намериш лесно. Там ще разбереш че е по-добре първо да си избереш обектив и после да си потърсиш някъде на промоция възможно по-евтин апарат. Щото фотоапаратите остаряват (морално) а обективите на Никон например от 1960г. още дето са купени пак можеш да си ги слагаш на цифровите рефлекси.

Знам че звучи разочароващо, но продавач вероятно няма да ти я каже тази болезнена истина, а ще гледа да ти продаде нещо.

Тука едни продавачи от големите магазини бяха слагали снимки (в една друга тема за сапунерки) правени вътре в един от магазините и направени така че да разбереш за кой точно става въпрос. От продавач по-добре акъл не взимай, ами чети из Интернета, без пари е познанието.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.