Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конвертиране от FAT32 към NTFS?

Featured Replies

Mod. Edit:

Писането на MAJMUNICA тук е забранено:

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения написани на латиница или само с главни букви се изтриват без предупреждение.

Това е едно от правилата, които е хубаво да прочетеш!

iovi

Редактирано от iovi (преглед на промените)

• Отговори 57
  • Прегледи 24,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• примерно с partition magic 8 или с командата CONVERT, отиваш в START>RUN>пишеш CMD и натискаш ENTER-a След което пишеш: CONVERT D: /FS:NTFS (в случая конвертираш дял Д).После ще ти поиска ре

• Разбира се че не. Convert е правен да запазва данните - иначе нямаше да има смисъл от него. Самото форматиране е относителна операция,когато говорим за Quick Format. Единственото с което се характер

• Като отвориш My Computer ще видиш всички дискове с имената им. Например System (C:) - името на диск C: е System Всъщност в командата е изпуснат един празен символ CONVERT D:/FS:NTFS трябва да е CON

Публикувани изображения

mene mi ishe "convert cannot run because the volume is in use by another process. Convert may run if this volume is dismounted first. ALL OPENED HANDLES TO THIS VOLUME WOULD THEN BE INVALID.

would you like to force a dismount on this volume кажете кво да правя ???

не го откачай, дай му да го направи при следващия рестарт

mene mi ishe "convert cannot run because the volume is in use by another process. Convert may run if this volume is dismounted first. ALL OPENED HANDLES TO THIS VOLUME WOULD THEN BE INVALID.

would you like to force a dismount on this volume кажете кво да правя ???

1.Пиши на кирилица

2.

Ако се опитате да преобразувате том в NTFS, в командния ред ще се появи следното съобщение за грешка:

Convert cannot run because the volume is in use by another process. ("Convert не може да стартира, защото томът се използва от друг процес.") Convert may run if this volume is dismounted first. ("Convert може да бъде задействан, само ако този том бъде първо изключен.") ALL OPENED HANDLES TO THIS VOLUME WOULD THEN BE INVALID. ("ТОГАВА ВСИЧКИ ОТВОРЕНИ МАНИПУЛАТОРИ КЪМ ТОЗИ ТОМ ЩЕ БЪДАТ НЕВАЛИДНИ.") Would you like to force a dismount on this volume? ("Искате ли да изключите този том?") <Y/N ("Да/Не")>

Този проблем възниква, когато на тома, който искате да преобразувате, има файлове, които се използват в момента. Това включва файлове, към които се осъщестгвява достъп по мрежата.

За да разрешите този проблем, използвайте някой от следните методи: • Затворете всички програми, които използват файловете, намиращи се на устройството, след което в командния ред въведете y, за да преобразувате устройството в NTFS.

• В командния ред въведете Y.

Получавате следното съобщение за грешка:

Convert cannot gain exclusive access to the буква на устройство drive, so it cannot convert it now. ("Convert не може да получи ексклузивен достъп до устройство (буква на устройство), поради което в момента преобразуването не може да бъде извършено.") Would you like to schedule it to be converted the next time the system restarts? ("Желаете ли да насрочите преобразуване на устройството да бъде извършено при следващото рестартиране на системата?") <Y/N ("Да/Не")>

Въведете Y в командния ред. Томът или устройството се преобразува в NFTS при следващото рестартиране на вашия компютър.

http://support.microsoft.com/kb/307881/bg

• 1 година по-късно...

Здравейте! Искам да попитам обратната опрерация (от NTFS към FAT32) по същият начин ли се прави? И има ли нужда от преминаване пак на FAT32?

Здравейте! Искам да попитам обратната опрерация (от NTFS към FAT32) по същият начин ли се прави? И има ли нужда от преминаване пак на FAT32?

Промяната на файловата система не е проблем с програма като акронис, например, но FAT32 подържа по малък размер файлове и ако сваляш нещо голямо, ще получиш обикновено съобщение, че не е възможно да бъде записано.

Промяната на файловата система не е проблем с програма като акронис, например, но FAT32 подържа по малък размер файлове и ако сваляш нещо голямо, ще получиш обикновено съобщение, че не е възможно да бъде записано.

Благодаря!
  • 6 месеца по-късно...

с командата CONVERT, отиваш в START>RUN>пишеш CMD и натискаш ENTER-a

След което пишеш: CONVERT D: /FS:NTFS (в случая конвертираш дял Д).После ще ти поиска рестарт и вече си NTFS-зиран

Ето ти и малко инфо по-въпроса

http://www.microsoft.com/technet/prodtechn...convertfat.mspx

Успех! ;)

ПП Упссс... явно tao ме е изпреварил ;)

Здравейте,

Направих горепосоченото с external hard drive-a ми и вижте какво изписа накрая:

Какво значи това Data error (cyclic redundancy check)и трябва ли да се притеснявам?

Иначе в Properties на drive-a ми пише вече NTFS.

OS ми е Windows 7.

Благодаря Ви предварително!

post-273431-082477900 1276779526_thumb.j

Здравейте,

Направих горепосоченото с external hard drive-a ми и вижте какво изписа накрая:

Какво значи това Data error (cyclic redundancy check)и трябва ли да се притеснявам?

Иначе в Properties на drive-a ми пише вече NTFS.

OS ми е Windows 7.

Благодаря Ви предварително!

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-vista/Check-your-hard-disk-for-errors

Пробвай първо с това дали ще изскочи проблем.

• 8 месеца по-късно...

Ще ме извинявате, но и аз имам проблем! "Access Denied as you do not have sufficient privileges. You have to invoke this utility running in elevated mode." :bday19:

Ще ме извинявате, но и аз имам проблем! "Access Denied as you do not have sufficient privileges. You have to invoke this utility running in elevated mode." :bday19:

Какво и защо стартираш, че излиза това съобщение ?

Това ми е личния компютър с единствен Screen, смисал не е разделчн, предполага се че трчбва да сам аднинистратор. :S

P.S. Извинете за неграмотното писане, но не сам свикнал с тая фонетика! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Редактирано от Mario Mladenov (преглед на промените)

Това ми е личния компютър с единствен Screen, смисал не е разделчн, предполага се че трчбва да сам аднинистратор. :S

P.S. Извинете за неграмотното писане, но не сам свикнал с тая фонетика! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

не се предполага, намерете управлението на потребителите и вижте дали сте част от групата Administrators

Токущо създадох този "Admin", за да сам мигурен ,че имам администраторски User, но доколкото виждам и този с които сам в момента е Администраторски.

post-296798-0-15093800-1300614600_thumb.

Токущо създадох този "Admin", за да сам мигурен ,че имам администраторски User, но доколкото виждам и този с които сам в момента е Администраторски.

проверете дали админ или кйто и да е там потребител е пълен собственик на диск D

Съжалчвам, но сам доста неграмотен това си нямам никаква представа от каде да го видя. :angry:

Сигурен ли си, че трябва да конвертираш файловата система от FAT32 ?

Откъде разбра, че тя е в този формат ?

За да стартираш командата с необходимите права - десен бутон на Command prompt от старт менюто - Run as administrator.

Но първо провери, каква е файловата система !

Ми мисля, че е Fat 32 защото не мога да тегля фаилове по-голями от 4ГБ. Ако знаете откаде мога да я проверя ще бъде добре. Предварително благодаря!

Ми мисля, че е Fat 32 защото не мога да тегля фаилове по-голями от 4ГБ. Ако знаете откаде мога да я проверя ще бъде добре. Предварително благодаря!

Натисни бутона Старт и напиши в полето diskmgmt.msc. Изчакай да се отвори Disk management и виж какво пише срещу диска в колоната File system.

Нали за Windows 7 става дума ? Кой ли пък е форматирал диск с FAT32 ?

Натисни бутона Старт и напиши в полето diskmgmt.msc. Изчакай да се отвори Disk management и виж какво пише срещу диска в колоната File system.

Нали за Windows 7 става дума ? Кой ли пък е форматирал диск с FAT32 ?

Става дума за Виста!

post-296798-0-65912300-1300626757_thumb.

Става дума за Виста!

В менюто Старт - Accessories юракни с десен бутон на Command prompt, избери Run as administrator и в конзолата след това изпълни командата :

CONVERT D: /FS:NTFS !

Супер! Това се получи :help: , но ново двадесет http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif . "An incorrect volume label was entered for this driver." Прочетох всичко написано до тук по този проблем, но при мен не се получава! Опитх и с D:,Work само Enter, но без резултат.

Супер! Това се получи :mad: , но ново двадесет http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif . "An incorrect volume label was entered for this driver." Прочетох всичко написано до тук по този проблем, но при мен не се получава! Опитх и с D:,Work само Enter, но без резултат.

post-296798-0-82021000-1300655168_thumb.

Супер! Това се получи :help: , но ново двадесет http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif . "An incorrect volume label was entered for this driver." Прочетох всичко написано до тук по този проблем, но при мен не се получава! Опитх и с D:,Work само Enter, но без резултат.

Label не е буквата на диска, а името му

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.