Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Статистика - Кой още ползва IE6?

Featured Replies

Здравейте. Може би темата ще ви се стори, глупава, но никак не е.

В момента правя сайт и, както винаги, IE6 ми създава големи главоболия. Отделям над 90% от нужното време именно на този браузър.

Искам да попитам - достъпна л ие някаква статистика за това какъв процент от хората в българия все още ползват internet explorer 6? В W3C има статистика в световен мащаб и виждам, че ползваемостта спада драстично, което е радващо. Но как стои въпросът за Бълагрия?

Благодаря.

Докато се поддържа хр ше има и ие6. Хората не разбират, даже повечето не знаят че броузъра им се нарича ИЕ. За тях тва е просто синьото Е с което се "влиза" в интернет. То и пише Интернет на него. Жалко но факт!

Може би, повишеното ползване се дължи на изключените по подразбиране обновления. Все е едно дали защото дразнят или заради пиратски софтуер.

Потърпи още малко, скоро всички ще минат на Windows 7 и нещата ще си дойдат на мястото. Нещата могат да се задвижат, още докато го разработваш.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Никой ;)

Сега сериозно наистина е жалко,че повече хора ползват браузера на чичо Бил...изключение правят почти всички ,който са регистрирани във форуми като калдейта и пр,защо всеки малко грамотен човек е чул ,че с лиско или опера си по-защитен отколкото с ИЕ :baby:

• Автор

Благодаря за мненията ви.

наистина е жалко, но един обикновен интернет потребител наистина не го бърка какво ползва. Работа на нас, уеб дизайнерите е да се погрижим той да не остане разочарован. Яд ме е, че пропилях 3 дена да търся ПЕРФЕКТНИЯТ начин да използвам прозрачността на png-тата в ie и го намерх. Плюсовете превъзхождат минусите с милиарди проценти. Вече мога да се радвам на background-repeat, background-position, до пикселче. Единственият проблем е, че фиксът добавя ненужни елементи, кото утежняват малко кода, но е поносимо в сравнение с другите, които се лутат из нета.

Погледни го от добрата страна, едни "cross-browser" винаги са в плюс към профила ти :) Иначе не смятам, че вече толкова хора използват IE6 1-2% от потребителите на ie ползват верися по ранна от 7, бях го мярнал в някакво българско блогче, но ще те излъжа къде точно...

Редактирано от Hyperion (преглед на промените)

• Автор
Погледни го от добрата страна, едни "cross-browser" винаги са в плюс към профила ти :lol6: Иначе не смятам, че вече толкова хора използват IE6 1-2% от потребителите на ie ползват верися по ранна от 7, бях го мярнал в някакво българско блогче, но ще те излъжа къде точно...

Дори така да е... кофти би се почувствал всеки собственик на сайт, който знае, че някой влиза и моментално излиза, заради помията, която вижда под ie :wub:

Дори така да е... кофти би се почувствал всеки собственик на сайт, който знае, че някой влиза и моментално излиза, заради помията, която вижда под ie :wub:

не е виновно браузърчето, а "шефчето", което е писало калпав код, бате, за ония години ИЕ6 всички го гледахме като извънземно! а ето една реална статистика за ползването му, за да замълчат всички хейтъри

Опенсурса си е опенсурс. Бил да си гледа работата. FireFox FTW

• 1 месец по-късно...

В момента правя сайт и, както винаги, IE6 ми създава големи главоболия. Отделям над 90% от нужното време именно на този браузър.

Искам да попитам - достъпна л ие някаква статистика за това какъв процент от хората в българия все още ползват internet explorer 6? В W3C има статистика в световен мащаб и виждам, че ползваемостта спада драстично, което е радващо. Но как стои въпросът за Бълагрия?

Благодаря.

Аз използвам http://getclicky.com/86094 брояч. Има много екстри, включително и това да ти показва, кой с какъв браузър е.

• 2 седмици по-късно...
Може би, повишеното ползване се дължи на изключените по подразбиране обновления. Все е едно дали защото дразнят или заради пиратски софтуер.

Потърпи още малко, скоро всички ще минат на Windows 7 и нещата ще си дойдат на мястото. Нещата могат да се задвижат, още докато го разработваш.

Windows 7 ще навлезе най-рано през края на 2010.

А според мен, разумните хора ще преминат на него едва към 2011-2012г., когато няма да имат избор да са на по-стари версии.

Просто си изведи един стилов лист, който да е само за IE браузъри и cross-browser проблема ти е решен.

Аз ползвам така наречения лиско, а сестра ми ползва IE6 и съм забелязал че някой сайтове праявт големи проблеми с браузера от 3-4 години.И аз се дразня че доста сайтове вече имат претенций с кое да с еотварят и с кое не.

Помислете за всички, дори и за тези които не са запознати с всички нови версий на програмите за браузване.

Аве и да го искате и да не го искате - Windows e най-използваната операционна система, респективно - Internet Explorer е най-използвания бразуер.

• 2 седмици по-късно...

K-meleon

Лисици, Птички, всичко се сговняса. При едини същи отворени страници хамелеончето ми харчи до 5 пъти по-малко рам в сравнение с лисугера.

Никой :hush:

Сега сериозно наистина е жалко,че повече хора ползват браузера на чичо Бил...изключение правят почти всички ,който са регистрирани във форуми като калдейта и пр,защо всеки малко грамотен човек е чул ,че с лиско или опера си по-защитен отколкото с ИЕ :)

Тук не говорим за сигурност ( @ adXok - нито пък за толерантност към ресурсите), а за съвместимост с уеб стандартите. В това отношение виждам голям напредък в седмицата спрямо шест. Осем не съм пробвал, ползвам си Opera, с нея проблемите (когато изобщо ги има) са не заради несъвместимост, а обикновено заради неграмотно писани сайтове.

Иначе и според мен решението е в отделен .css за IE6 и туйто.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Ако направите проверка какви са най новите релийзи на експи в замунда ще видите че почти всички са барани и ие6 е заменен със ие7. На много от тях слат допълнителен софтуер включително лиско и/или опера. Така че и пиратите ръботят по въпроса за погребението на ие6.

Не... според мен старите браузъри, особено тези на M$, трябва да се забранят със закон, тъй като не спазват или не поддържат стандартите, губят времето на уеб дизайнерите, и в крайна сметка - спъват развитетието на нета като цяло.

Започнах да "изневерявам" на ИЕ с Гугаловия КРОМ (Chrome). Бързичък и точен и най-важно не прави "номера'"...

:)

Благодаря.

Не... според мен старите браузъри, особено тези на M$, трябва да се забранят със закон, тъй като не спазват или не поддържат стандартите, губят времето на уеб дизайнерите, и в крайна сметка - спъват развитетието на нета като цяло.

Да, но нали се сещаш, че това е трудно да стане, поради няколко причини:

1. Това със стандартите засяга тесен кръг от хора, т.е. кодери/програмисти/дизайнери, крайния потребител в повечето случаи не го интересува по какъв начин е била свършена работата от компанията/човекът, кой(и)то е наел. Него го интересува крайния резултат - работи ли, значи всичко е наред.

2. От Windows 95, до днес няма операционна система създадена от M$, която да не използва като основен бровзер IE. А както всички знаем в "света на операционните системи", чичковците от M$ са монополисти, което искренно се надявам да се промени в следващите години, но не съм много позитивно настроен.

3. В днешно време, повечето младежи (а и не само) ползващи компютри и интернет, хич не ги интересува с какво разгелждат поредния сайт за запознанства, с какво си четат пощата и т.н. За тях няма нищо друго освен синята иконка, която често бива наричена 'интернет'. Но за това не са виновни хората, виновни са учителите по компютърните предмети в училище, че вместо да научат учениците на нещо, което ще им бъде полезно, те ги учат на някакви пълни глупости, прочетени от книги/списания от '90.

4. Internet /5 резултат/

(Не искам да бъда разбран погрешно и някой да се обиди от написаното, просто изказвам мнение).

krisku добре ти отговори, но ще добавя - не е виновен крайният потребител, че ползвал ИЕ6, Сафари или друг браузър, а кухите wanna-be "дизайнери", дето едно 200к сайтче не могат да напишат читаво, та да се визуализира нормално в какъвто и да е браузър. Аре ся всички да се съобразяваме... Затова, като си платиш пари на убедизайн фирма (не българска), тя ти прави сайта универсален откъм браузър-енджини, крос-платформено издържан и т.н., а като платиш на Гошко или Тошко от съседния блок - дърво. Той Гошко го правил "за ФФ", ама Тошко го правил "за ИЕ"... Смешна история. Да не говорим, че скоро "браузърните войни" ще са само относно системни ресурси, защото на мода идват или 100% флаш сайтове, които се визуализират еднакво под каквото и да е, или 100% джава или минималистичната вълна от млади кодери, които работят само чист html.

krisku добре ти отговори, но ще добавя - не е виновен крайният потребител, че ползвал ИЕ6, Сафари или друг браузър, а кухите wanna-be "дизайнери", дето едно 200к сайтче не могат да напишат читаво, та да се визуализира нормално в какъвто и да е браузър. Аре ся всички да се съобразяваме... Затова, като си платиш пари на убедизайн фирма (не българска), тя ти прави сайта универсален откъм браузър-енджини, крос-платформено издържан и т.н., а като платиш на Гошко или Тошко от съседния блок - дърво. Той Гошко го правил "за ФФ", ама Тошко го правил "за ИЕ"... Смешна история. Да не говорим, че скоро "браузърните войни" ще са само относно системни ресурси, защото на мода идват или 100% флаш сайтове, които се визуализират еднакво под каквото и да е, или 100% джава или минималистичната вълна от млади кодери, които работят само чист html.

Съгласен! След като клиента е коректен, то и фирмата-изпълнител на проекта също трябва да е. В България за жалост фирмите, пишещи качествен код (макар, че понятието "качествен код" звучи малко non-sens) се броят на пръсти. Иначе не мисля, че Flash-базираните сайтове ще се наложат бързо, но определено взеха да се появяват повече, особено след като Google обяви, че вече индексира Flash сайтове. Единственото лошо нещо за този момент е, че тези сайтове не предлагат толкова прецизна SEO-оптимизация, което от своя страна в днешно време е недопустимо. Всеки иска да е първи, всеки иска да е над останалите. Трудно е да гадаем бъдещето, защото ще станем като William Henry, който през '81 е казал: "640K RAM ще са достатъчни за всички операции извършвани на PC". ;-)

Лично аз отдавна съм погребал ИЕ. Понастоящем със с фф3 и пробвам алфата на о10 чат-пат.

как може толкова години от МСофт да не направят нещо по въпроса за бъгавия си браузер? Да, ползват го хора които просто искат да си прочетата пощата и т.н., с 2 думи хора които дори не знаят че има алтернативи. Да кажем в сравниение с хилядите добавки , разширения, гаджети и т.н на фф опера , как баче ти Бил да си мисли че някой "осъзнат" потребител ще му ползва бозата. Аз например със с изключително бавен интернет достъп и добавката на лисицата за блокиране на рекламни и флаш банери ми е изключително полезна. Да не говорим за сигурността която предлагат, в сравнение с ИЕ.

ИЕ ще бъде най-използван, заради потребители които и представа си нямат за какво става дума. А относно ИЕ6, както казаха, докато се поддържа ХР ще го има и него. /отделно ако майкрософт спре поддръжката му, ще се намерят ентусиасти които да изкарат неофициален СП както с windows 98 ли беше.../

IE6 вече е погребан!

Всъщност това, че го ползват само неопитни потребители не е и напълно вярно, защото познавам няколко човека, занимаващи се доста сериозно (и можещи естествено) с уеб-програмиране, които ползват Internet Explorer. Ползват го не защото е по-добър от останалите, а защото им е писнало от някакви си деца, които щом чуят за Firefox примерно веднага почват да говорят колко по-добър браузер бил, а всъщност и те самите си нямат представа какво казват с това, но продължават и продължават. Защо аджеба като IE e толкова калпав браузър продължава да се оплюва? С плюене нищо не се постига. И защо постоянно се говори за това, колко по-добър бил Firefox от IE? Къде забравяме Opera, Safari, родилият се скоро Chrome от Google? Не казвам, че Firefox не е добър браузър, дори напротив - перфектен е според мен, но цялата история с браузърите е адски тъпа. Не говоря за разработчиците, които хвалят Firefox, при тях е ясно защо го правят - отворен код, а който е запознат с основните концепции на отворения код ще се сети, че:

отворен код + повече програмисти работещи върху проекта = по-добър краен продукт

(това по лично наблюдение е вярно във над 80% от свободния софтуер)

P.S.: Излъга ли се някой да отвори сайта за погребението на IE6 през IE6? Какво се случи? ;-)

P.P.S: Този сайт е създаден от наше момче - българин.

Редактирано от krisku (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.