Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми вентилатор.

Featured Replies

Държи " 35-37 градуса при 1200-1300 рпм" сега, през зимата. А през лятото ? cool.gif

Написал съм какво да направиш.

• Отговори 58
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Държи " 35-37 градуса при 1200-1300 рпм" сега, през зимата. А през лятото ? cool.gif

Написал съм какво да направиш.

лятото едва ли но последно да питам ... да сложа ли 1 голяма перка на решетката ...дайте ми предложение

а и това с пиновете тва са опциите на превключване до колкото разбирам, така ли е?

ето каква схема измислих

http://pic-bg.net/files/tkvtwocqq2c5t5rn7sn5.jpg

дали ще е добре... ?

и съответно 1 по тих за Процесора...

Редактирано от felix123 (преглед на промените)

kmvasilev , процесора е Presler ! И в момента на Default честоти без натоварване държи 40 гр. при 3200 rpm ! Тоя Colermaster, дето си го посочил ...... е по-зле и от Titan-a в момента cool.gif С 3-pin е и ше си бачка постоянно на 4000 rpm. Чувал ли си изобщо какво се получава ? Шумът е по-голям от шума на прахосмукачка, работеща в същата стая cool.gif

За тоя процесор си трябва едва ли не Топ охладител - посочените от мики маус ще се справят горе долу при по-поносим шум ! Всичко друго е безсмислено ! Особенно охлаждане за 18 лв. на Arctic Cooling Alpine 7 GT !

И задължително вентове на кутията. Според големината на отворите, един отпред вкарващ и един отзад вадещ горещия въздух.

С 4-пина е перката и при всички положения е по-добра от стандартния бокс или титанчето. Не му видях дъното или не го е постнал за да видя дали то пък няма да е някое дръвце. Юнака има проблемче с охлаждането. На проца и на кутията. Вероятно. Не се знае как е захранването му, дъното му... А и ако имаше чак такъв проблем с тия процове Интел щеше да слага в бокса направо по някое хигсматиче или каквото е там по за 50 лева и нагоре. Поне за това ще се съгласиш ли :) Няма смисъл от наливане на 50-60 лева но както си реши. А и по принцип всички тези процчета дето се мяркат по форума са минавали през мен и то по много пъти. Както и да е, спирам се със спама, мир и любов и лека нощ на всички :sobbing:

С 4-пина е перката и при всички положения е по-добра от стандартния бокс или титанчето. Не му видях дъното или не го е постнал за да видя дали то пък няма да е някое дръвце. Юнака има проблемче с охлаждането. На проца и на кутията. Вероятно. Не се знае как е захранването му, дъното му... А и ако имаше чак такъв проблем с тия процове Интел щеше да слага в бокса направо по някое хигсматиче или каквото е там по за 50 лева и нагоре. Поне за това ще се съгласиш ли :huh: Няма смисъл от наливане на 50-60 лева но както си реши. А и по принцип всички тези процчета дето се мяркат по форума са минавали през мен и то по много пъти. Както и да е, спирам се със спама, мир и любов и лека нощ на всички ;)

нещо не можах да схвана кво искаше да кажеш ?

тоя вентилатор ТИТАНа Си е ебахти боклука ся оставих кутията отворена играх половин час ЦС 1.6 дигна само 39 Градуса... Ще пробвам да напрая първо въздушния поток тогава ще му мисля за ТИТАНа

Аз бих ти предложил следния вариант:

1.Взимаш предложената по-горе перка -17лв.

2.Взимаш един редуктор от 80(или92)мм на 120мм ~4-7лв.

и си монтираш перката в/у радиатора на Титана, ако ти е шумно или не охлажда перката отива на кутията и си купуваш нов охладител.

Редактирано от androns (преглед на промените)

С 4-пина е перката и при всички положения е по-добра от стандартния бокс или титанчето. Не му видях дъното или не го е постнал за да видя дали то пък няма да е някое дръвце. Юнака има проблемче с охлаждането. На проца и на кутията. Вероятно. Не се знае как е захранването му, дъното му... А и ако имаше чак такъв проблем с тия процове Интел щеше да слага в бокса направо по някое хигсматиче или каквото е там по за 50 лева и нагоре. Поне за това ще се съгласиш ли ;) Няма смисъл от наливане на 50-60 лева но както си реши. А и по принцип всички тези процчета дето се мяркат по форума са минавали през мен и то по много пъти. Както и да е, спирам се със спама, мир и любов и лека нощ на всички ;)

Е-е, къде ги видя тия 4 пина ?

Проблем с тия процесори няма ( от гледна точка на Интел), що се отнася до самия процесор. И на компанията изобщо не и пука дали бокса е шумен или не. Важното е процесора да си стои в някакви температурни граници, а с цената на какъв шум не е важно.

А тия Cooler master-и ..... освен че тежат няма и 100-ина гр., освен че вдигат шум като за световно .... на всичкото отгоре и не охлаждат като хората ( лично съм пробвал почти всички разновидности). За да постигне въздушен поток от 79 CFM перката наистина ще излети. От тази гледна точка наистина боксовите охлаждания, не че са по-малко шумни, поне охлаждат що годе добре.

Е-е, къде ги видя тия 4 пина ?

Цък

Fan Speed - 0~4200±10% R.P.M.

Noise - 19 dbA (Min.) - 42 (Max)

Важна е топлопроводимостта на тялото на охладителя и добрият и контакт с охлаждания обект. Самата перка е предмет на подмяна и замяна. Както и регулирането на оборотите и дори ако няма друг начин с някакво съпротивление каквито влизат в пакетите на много перки. Не че е голям зор и сам да си вземеш едно от някакъв млад техник за 20 стотинки sad.gif

Лек и успешен ден на всички :)

Цък

Fan Speed - 0~4200±10% R.P.M.

Noise - 19 dbA (Min.) - 42 (Max)

Важна е топлопроводимостта на тялото на охладителя и добрият и контакт с охлаждания обект. Самата перка е предмет на подмяна и замяна. Както и регулирането на оборотите и дори ако няма друг начин с някакво съпротивление каквито влизат в пакетите на много перки. Не че е голям зор и сам да си вземеш едно от някакъв млад техник за 20 стотинки sad.gif

Лек и успешен ден на всички :)

Точно топлопровидомостта му куца, единствено и само алуминий с тегло дори и под 100 гр. Самата перка е специфична и трябва доста играчка да пригодиш друга.

И за да не спорим излишно, предлагам ти следното: постави го този охладител на горещ Интелски процесор, пробвай и ако останеш доволен от охлаждането и шума - плащам ти го аз cool.gif

Точно топлопровидомостта му куца, единствено и само алуминий с тегло дори и под 100 гр. Самата перка е специфична и трябва доста играчка да пригодиш друга.

И за да не спорим излишно, предлагам ти следното: постави го този охладител на горещ Интелски процесор, пробвай и ако останеш доволен от охлаждането и шума - плащам ти го аз cool.gif

кои от тия перки е най добра да си зема ... http://www.dekada.com/catalog/cpu-coolers-c-27.html предложете ми някаква...

само да попитам каква Духаща мощност тряя да има новия вентилатор... предложете нещо м/у другото kokomil видя ли ,как съм измислил въздушния поток .. добре ли е имаш ли забележки?

• Автор
кои от тия перки е най добра да си зема ... http://www.dekada.com/catalog/cpu-coolers-c-27.html предложете ми някаква...

само да попитам каква Духаща мощност тряя да има новия вентилатор... предложете нещо м/у другото kokomil видя ли ,как съм измислил въздушния поток .. добре ли е имаш ли забележки?

http://www.dekada.com/catalog/freezer-7-pro-pwm-p-54.html - бих заложил на това,защото е на реномирана марка и е доказан като охладител.

Защо спамиш с това?

Редактирано от ivan_252 (преглед на промените)

http://www.dekada.com/catalog/freezer-64-p...1ec478a49e6121e - бих заложил на това,защото е на реномирана марка и е доказан като охладител.

Защо спамиш с това?

благодаря за предложението сиг ли си че ще е напълно безшумен защото точно това целя безшумие :)

• Автор
благодаря за предложението сиг ли си че ще е напълно безшумен защото точно това целя безшумие :)

Не знам как е на високи обороти,колкото вентилатора на тази марка съм имал не мога да се оплача че са шумни.

Имам на кутията подобно изпълнение като вентилатор на тази марка(външно са почти 1-1 с този на горепосоченото охлаждане на акселеро) и мога да кажа,че направо съм удивен колко е тих на 2600 rpm.Едвам се чува на тези високи обороти при това звука не е натрапчива пииии.....ами се чува как просто духа въздуха.

Убеден съм в качеството и ,че няма да го чуваш при нормална работа,но при високи обороти не знам как е.

Другото което можеш да направиш е да купиш XIGMATEX hdt-s963 47 ЛВ е в декада,аз лично го купих от мултирама за 42 лв.- http://www.dekada.com/catalog/cooler-heatp...1ec478a49e6121e пп има и xigmatek s964 които е малко по-добър,но и по скъп

Вентилатора е шумен при това доста(на XIGMATEK s963,s964).На високи обороти-2900 рпм,но ако ги заключиш от БИОСА на 2000 няма да имаш проблем,при това по-хубавото е,че всеки друг вентилатор 92 мм става.Така че,ако си недоволен от фабричния винаги може да го смениш с какъвто ти пожелаеш,докато това е невъзможно при Фризера .

Не знам как е на високи обороти,колкото вентилатора на тази марка съм имал не мога да се оплача че са шумни.

Имам на кутията подобно изпълнение като вентилатор на тази марка(външно са почти 1-1 с този на горепосоченото охлаждане на акселеро) и мога да кажа,че направо съм удивен колко е тих на 2600 rpm.Едвам се чува на тези високи обороти при това звука не е натрапчива пииии.....ами се чува как просто духа въздуха.

Убеден съм е качествено и ,че няма да го чуваш при нормална работа,но при високи обороти не се знае.

Другото което можеш да направиш е да купиш XIGMATEX hdt-s963 47 ЛВ е в декада,аз лично го купих от мултирама за 42 лв.

Вентилатора е шумен при това като доста.На високи обороти-2900 рпм,но ако ги заключиш от БИОСА на 2000 няма да имаш проблем,при това по-хубавото е,че всеки вентилатор 92 мм става.Така че,ако си недоволен от фабричния винаги може да го смениш с какъвто ти пожелаеш,докато това е невъзможно при Фризера 64 про.

начи казваш че до 2600 не се чува такаааа... моя процесор като се натовари ... и (напраил съм го от биос) минава на 3800рпм ....нещо толкова тихо колкото казваш само че на 2900=3000 рпм :) такова ветрило ми трябва... :computer2:

• Автор

Ми незнам колко грее процесора ти на на мен лично с Dual-Core E2180 2.0GHZ ми работи и бeз вентилатор на 50 градуса с XIGMATEX s963.С вентилатор стават на 29.

Няма как да не чуваш един вентилатор над 2500 рпм,затова ти предлагам големи охлаждания за да караш на по-ниски обороти.

Много е ясно и че с най-малкото охлаждане може да охлаждаш,важното е да е тихо и на бавни обороти и да охлажда добре .

Ми незнам колко грее процесора ти на на мен лично с Dual-Core E2180 2.0GHZ ми работи и биз вентилатор на 50 градуса с XIGMATEX s963.С вентилатор стават на 29.

Няма как да не чуваш един вентилатор над 2500 рпм,затова ти предлагам големи охлаждания за да караш на по-ниски обороти.

Много е ясно и че с най-малкото охлаждане може да охлаждаш,важното е да е тихо и на бавни обороти и да охлажда добре .

то ако искам да го охладя ще ми трабват поне 1 дето работи докам 2200 рпм и 1 на към 1000 ... ако сменя моя с някой който е безшумен до примерно 2000 оборота ... направя вентилатор,който да изкарва топлия въздух и на капака точно срещу проца сложа 1 на к1м 1200 оборота...

|

|малък вентилатор,който е закачен за капака ==>> следва вентилатора на процесора Х и след това самия процесор под алуминиевия блок

|

и 1 който е точно до процесорния,който да вади затопления въздух даже може да се получи и без смяна на Боховия Фан// може ли да се получи

а,ами примерно ако от 2 места 'наливам' въздух и от 1 изкарвам тва проблем ли ще е ///

при никаква работа под Уин седи на около 1500 рпм на около 32-34 градуса

лека работа следваща стъпка оборотите се дигат до кам 2500 температура докам 37-40

след това след като явно не може да се охлади минава на МАХ обороти от 3500рпм (който е в състояние да те проглуши ако си в близост до кутията) тия 3500 оборота ги стигам като играя нещо а на мене целта ми е да е безшумен при силничко натоварване

:yanim:

Аз ти предлагам TITAN TTC-NK34TZ. Намира се от 22-ва лева до 30-ет.

Сменяш му перката с две хубави 92mm и заспива cool.gif .

След това взимаш два купешки вентилатора от 120mm и ги пускаш на 5V, колкото да раздвижват въздуха в кутията, друго не ти трябва.

• Автор
то ако искам да го охладя ще ми трабват поне 1 дето работи докам 2200 рпм и 1 на към 1000 ... ако сменя моя с някой който е безшумен до примерно 2000 оборота ... направя вентилатор,който да изкарва топлия въздух и на капака точно срещу проца сложа 1 на к1м 1200 оборота...

|

|малък вентилатор,който е закачен за капака ==>> следва вентилатора на процесора Х и след това самия процесор под алуминиевия блок

|

и 1 който е точно до процесорния,който да вади затопления въздух даже може да се получи и без смяна на Боховия Фан// може ли да се получи

а,ами примерно ако от 2 места 'наливам' въздух и от 1 изкарвам тва проблем ли ще е ///

при никаква работа под Уин седи на около 1500 рпм на около 32-34 градуса

лека работа следваща стъпка оборотите се дигат до кам 2500 температура докам 37-40

след това след като явно не може да се охлади минава на МАХ обороти от 3500рпм (който е в състояние да те проглуши ако си в близост до кутията) тия 3500 оборота ги стигам като играя нещо а на мене целта ми е да е безшумен при силничко натоварване

:yanim:

Виж човек новите охлажданя са някъде до 2800 рпм макс,а мойто рядко минава и 2000 рпм дори и под-тавар(но наистина ти си с два мегабайта кеш и високи честоти на процесора).Това че винтилатора ти при лека работа е феноменалните 2500 рпм,който обикновенно от хубаво охлаждане никога не достигат.

Това което си го намислил ще свали 4- 5 градуса,не повече.На снимката самоият ти радиатор на вентилатора е малък и при това само алуминиев.

Така температури до 60 градуса не трябва де те притесняват.Не ми е понятно как така вентилатор 2500 рпм- 40 градуса на лек товар????

Вместо да се даваш парите за сто вентилатора,купи едно охлаждане,заклучи му оборотите на 2000 рпм от биоса и забрави тая работа.

Направи нещо такова като долу на снимката.

untitled.bmp

Този cool.gif ( при условностите в по-предния ми пост) .

BTW, ivan_252 ти е посочил Arctic Cooling Freezer 64 Pro , който не става на LGA 775 !

Схемата ти за охлаждане е класическата cool.gif така че, действай според нея.

• Автор

Само да допълня XIGMATEK s963 охлажда добре,но трябва да го заключиш от биоса на 2000 рпм щото почва да става шумен.

Този cool.gif ( при условностите в по-предния ми пост) .

BTW, ivan_252 ти е посочил Arctic Cooling Freezer 64 Pro , който не става на LGA 775 !

Схемата ти за охлаждане е класическата cool.gif така че, действай според нея.

http://www.dekada.com/catalog/freezer-7-pro-pwm-p-54.html

това съм искал да кажа сори за грешката.Така де знаех за охлаждането,но не знаех името му и така стана грешката

Само да допълня XIGMATEK s963 охлажда добре,но трябва да го заключиш от биоса на 2000 рпм щото почва да става шумен.

http://www.dekada.com/catalog/freezer-7-pro-pwm-p-54.html

това съм искал да кажа сори за грешката.Така де знаех за охлаждането,но не знаех името му и така стана грешката

Е,директ тъча срещу фризера,на една цена-изборът е ясен...Виж,онзи на снимката от предишният ти пост срещу s963-много ясно,че S1283,дори и с обърнатият наопъки спойлер... :cant believe:

Понеже и на мен ми предложиха такъв вентилатор няма ли да му свърши работа този
Ще ти свърши работа,точно колкото и боксовия,та в тази връзка-защо ще го сменяш?Или си купил трей процесор?
  • Автор

Знам,че е наопаки,но някой били ми обяснил за какво служи,защото от няколко дни съм го обърнал и няма разлика.(

Та за какво служи,че така и не мога да разбера?

Какво намесваш S1283 :hush: ех доста си приличат,щях да си го купя,но нямаше как да го събера в малкото ми кутийче

Знам,че е наопаки,но някой били ми обяснил за какво служи,защото от няколко дни съм го обърнал и няма разлика.(

Та за какво служи,че така и не мога да разбера?

Какво намесваш S1283 :cheers: ех доста си приличат,щях да си го купя,но нямаше как да го събера в малкото ми кутийче

Спойлера,когато е насочен да отклонява въздуха надолу(както преди да го обърнеш cool.gif )обдухва мосфета,а сега само пречи на въздушният поток.При мен s1283 стига точно до там на задният вентилатор,докъдето стига охладителя на показаната от теб снимка... biggrin.gif 963-ката на другият ми компютър е доста по-надолу.От твоят компютър ли е снимката?
  • Автор

Да от моят компютър е. Може ли да побликуваш снимки от твоя комп. По късно ще побикувам снимки на целя комп да ми дадеш съвети за вентиацията.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.