Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми вентилатор.

Featured Replies

Трябва ми вентилатор 80мм за захранване,но да е на истина тих.Не ме интеренсува да свети важното е да е качествен и възможно най-тих.

Правя тема тука че все не мога да улуча на подходящ и искам да знам някой, който ползва даден вентилатор да каже мнението си и да ми го препоръча.

Питам се дали NOISBLOCKER са подходящи?

няма значение колко пари ще е.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

• Отговори 58
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Noiseblocker са подходящи като тишина, но дали ще бъдат подходящи и ще охлаждат достатъчно добре захранването ти ? Т.е. , те са вентилатори за кутии, обикновенно с не много голяма мощност ( става дума за 80 мм вентове) , а оттук и по-малък въздушен поток.

Погледни на стария ти вент колко Аmp пише и търси с подобни показания, за да може да ти създаде подходящия Airflow.

От тези глидам винаги да има поне два броя в офиса като за размер 80 мм. Ако намалеят поръчвам/купувам незабавно. Като минимална цена и максимално качество са моят избор. Стават и за захранвания и за кутии и за всичко :P

А за мен ? Ето кутията Цък

Мисля да взема 1 отзад 80мм и отстрани 120мм като натиснете на снимката се вижда по добре отстрани мястото

Аз мисля да си взема този http://www.dekada.com/catalog/arctic-fan-8l-80mm-p-171.html или 12см му вариант.

80-та става само за кутия , в 99% от стандартните захранвания не става, по-широка е- 38.5мм , трябва да е 20-25мм.

cool.gif

• Автор
От тези глидам винаги да има поне два броя в офиса като за размер 80 мм. Ако намалеят поръчвам/купувам незабавно. Като минимална цена и максимално качество са моят избор. Стават и за захранвания и за кутии и за всичко :rolleyes:

Мислите ли че този е подходящ,защото ако не предложите друг горепосочения ще купя.

• Автор

Ето,че мина време купих един NOISBLOCKER 1600 rpm и съм оставял компа да работи дни наред.После го мъчих с игри и 3D марк 5 часа и не създава пороблеми.Въздуха излизащ от захранването не е топъл а като го отворя,радяторите на захранването може да ги пипнеш с ръка без да се опариш,някъде има няма 30 градуса макс.Та според мен намерих нещо тихо и да върши работа.

Редактирано от ivan_252 (преглед на промените)

тамън и аз щех да пускам тема и гледам вече има ... моя комп е с Интел Дуал Коре 3.2 Гх има някъв вентилатор ТИТАН ама бръмчи че няма на къде повече ... като не играя .... като не влизам в страници си4ко е наред шума е търпим (1000-1200 рпм) но като дигне 40 градуса минава на 3200 рпм и направо е ужас... нетърпимо е моля дайте ми някакво предложение... за нов вентилатор... някаде докам 50 кинта :sobbing:

тамън и аз щех да пускам тема и гледам вече има ... моя комп е с Интел Дуал Коре 3.2 Гх има някъв вентилатор ТИТАН ама бръмчи че няма на къде повече ... като не играя .... като не влизам в страници си4ко е наред шума е търпим (1000-1200 рпм) но като дигне 40 градуса минава на 3200 рпм и направо е ужас... нетърпимо е моля дайте ми някакво предложение... за нов вентилатор... някаде докам 50 кинта :P

Смени само перката. www.dekada.com имат готини перки. Гледаш колко сантиметра е твоята и готово.

80-та става само за кутия , в 99% от стандартните захранвания не става, по-широка е- 38.5мм , трябва да е 20-25мм.

cool.gif

Процента е доста по-нисък и подобен проблем се появява само със страрите захранвания. Всичко по-ново има достатъчна ширина а и перките вече не ги правят толкова широки. Но това е по-малкият проблем. Перката на видимия е с без регулатор на оборотите, а предложеното от мен е с термо-датчик и регулиране на скороста и с близо два пъти по-голям капацитет на пълна скорост ;)

Tия двата определено не са от тихите, но търпи ли се шумът от тях, понже ми трябва един вентилатор, който да духа много, ама да мога да го изтрая http://www.dekada.com/catalog/fan-80mm-aluminum-p-338.html http://www.dekada.com/catalog/fan-80mm-led...blue-p-342.html

Металика не е много шумен(проверен), не се лепи прах по него, с лагери е => е твоят избор.

Mерси, вероятно днеска-утре ще го поръчам.

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Tия двата определено не са от тихите, но търпи ли се шумът от тях, понже ми трябва един вентилатор, който да духа много, ама да мога да го изтрая http://www.dekada.com/catalog/fan-80mm-aluminum-p-338.html http://www.dekada.com/catalog/fan-80mm-led...blue-p-342.html

Металика не е много шумен(проверен), не се лепи прах по него, с лагери е => е твоят избор.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

• Автор

И аз съм за металика.Моето охлаждане на процесора е xigmatexs s963 и на максимални обороти си е доста шумно,но иначе като то намалиш заспива.

Сега въпроса. http://www.dekada.com/catalog/arctic-fan-9...92mm-p-197.html -това тихо ли е и възможно ли е да го монтирам на моето охлаждане.....- http://www.dekada.com/catalog/cooler-heatp...s963-p-403.html

искам просто да намеря по-ефективен вентилатор за да паднат температурите на процесора повече.Пък и да е по тихо,че моят на 2800 рпм е убиец.

Да, ще стане.

Смени само перката. www.dekada.com имат готини перки. Гледаш колко сантиметра е твоята и готово.

сигурен ли си че ще се получи ?

• Автор
сигурен ли си че ще се получи ?

Ми човека е споменал само някякъв TITAN(имам на видеото титан и си е шумничко найстина).Как да знаеме дали ще стане.При повечето охлаждания подмяната на преката е напълно възможна,но нищо не се знае.Ако снима охлаждането може да се разберем или,ако каже моделчето.

ми за 50 кинта....

http://www.dekada.com/catalog/freezer-7-pr...p-54.html-иначе това предполагам,че ще му свърши работа

другия варянт е като моето охлаждане,само че то е шумно на високи обороти,аз лично съм ги заключил на 2000 и не шуми въобще ,ама ако ги пусна 2800 се чува в съседните стай.(инфо-Процесора ми е E2180 2.0 GHZ и държи 30 градуса до 35)

Какъв модел е процесора ти и ще мога да ти помогна повече.При тебе е възможна да грее повече процесора и да ти създава проблеми ниските обороти на перката.

Моделът и клокваш ли все пак?

Ми човека е споменал само някякъв TITAN(имам на видеото титан и си е шумничко найстина).Как да знаеме дали ще стане.При повечето охлаждания подмяната на преката е напълно възможна,но нищо не се знае.Ако снима охлаждането може да се разберем или,ако каже моделчето.

ми за 50 кинта....

http://www.dekada.com/catalog/freezer-7-pr...p-54.html-иначе това предполагам,че ще му свърши работа

другия варянт е като моето охлаждане,само че то е шумно на високи обороти,аз лично съм ги заключил на 2000 и не шуми въобще ,ама ако ги пусна 2800 се чува в съседните стай.(инфо-Процесора ми е E2180 2.0 GHZ и държи 30 градуса до 35)

Какъв модел е процесора ти и ще мога да ти помогна повече.При тебе е възможна да грее повече процесора и да ти създава проблеми ниските обороти на перката.

Моделът и клокваш ли все пак?

такаа с тия 3 снимки ще ти се изясни кво е положението ... бях го водил на сервиз ...нещо за Рам.... и казвам на тоя моя човек че имам проблеми с ШУМА... той каза ... тряя да се сложи 1 голяма перка на решетката отзаде която да сменя въздуха вътре и 1 по голям и по безшумен за процесора....

ето Снимките....

http://pic-bg.net/files/jy76sw0362d3smyja7a8.bmp

http://pic-bg.net/files/25iymi2nxh7fe69gea02.jpg

http://pic-bg.net/files/xc51297qc2us4alykvew.jpg

Много е дразнещ шума /// Не е клокван бачка си както си е... //// вентилатора до колкото измерих е 80 мм ....

Редактирано от felix123 (преглед на промените)

тамън и аз щех да пускам тема и гледам вече има ... моя комп е с Интел Дуал Коре 3.2 Гх има някъв вентилатор ТИТАН ама бръмчи че няма на къде повече ... като не играя .... като не влизам в страници си4ко е наред шума е търпим (1000-1200 рпм) но като дигне 40 градуса минава на 3200 рпм и направо е ужас... нетърпимо е моля дайте ми някакво предложение... за нов вентилатор... някаде докам 50 кинта :rolleyes:
Искаш навярно да кажеш охладител.Xigmatek Cooler Heatpipe Direct Touch HDT-S963-47.55лв. с ДДС или Xigmatek Cooler Heatpipe Direct Touch HDT-SD964- 55.04лв. с ДДС .Първият е с три хийтпайпа,вторият -с четири.Налични са в "Декада".
Искаш навярно да кажеш охладител.Xigmatek Cooler Heatpipe Direct Touch HDT-S963-47.55лв. с ДДС или Xigmatek Cooler Heatpipe Direct Touch HDT-SD964- 55.04лв. с ДДС .Първият е с три хийтпайпа,вторият -с четири.Налични са в "Декада".

Здравей мики маус,

Аз имам едно дебело подозрение, че човека всъщност иска просто да му се намали гюрултията. А няма клок (какво беше това по дяволите, че не се сещам в момента :rolleyes: ) и едно стандартно боксче ще му свърши перфектна работа, за стара кошница - толкова и се полага, нещо като това И трябва да се поогледа за температурите в кутията... sad.gif

Но ако е мераклия - нека да вземе предложеното от теб и да опита да ги промени леко тия 3.2 ГХц :P А с тоя Титан са го понабутали здраво ама ще го пазиме в тайна laugh.gif

• Автор

Първото което трябжа да напрвиш е да сложиш един вентилатор на кутията.

http://www.dekada.com/catalog/120mm-nbblac...-pwm-p-472.html

след това купи горепосоченто охлаждане или http://www.dekada.com/catalog/alpine-7-gt-lga775-p-397.html или нещо от този сорт на тази марка.

Здравей мики маус,

Аз имам едно дебело подозрение, че човека всъщност иска просто да му се намали гюрултията. А няма клок (какво беше това по дяволите, че не се сещам в момента ;) ) и едно стандартно боксче ще му свърши перфектна работа, за стара кошница - толкова и се полага, нещо като това И трябва да се поогледа за температурите в кутията... sad.gif

Но ако е мераклия - нека да вземе предложеното от теб и да опита да ги промени леко тия 3.2 ГХц ;) А с тоя Титан са го понабутали здраво ама ще го пазиме в тайна laugh.gif

Много е възможно да си прав,наведе ме на мисълта за смяна на охладител фразата"някаде докам 50 кинта",защото ми се видяха множко за вент.Не,че няма такива,просто не свързвам Noiseblocker Multiframe S-Series или подобен с нищо от горната конфигурация.А при тая негова "печка" и прежалени "някаде докам 50 кинта" cool.gif ,не мисля предложението си за неуместно.Е,той ще си реши.
Здравей мики маус,

Аз имам едно дебело подозрение, че човека всъщност иска просто да му се намали гюрултията. А няма клок (какво беше това по дяволите, че не се сещам в момента ;) ) и едно стандартно боксче ще му свърши перфектна работа, за стара кошница - толкова и се полага, нещо като това И трябва да се поогледа за температурите в кутията... sad.gif

Но ако е мераклия - нека да вземе предложеното от теб и да опита да ги промени леко тия 3.2 ГХц ;) А с тоя Титан са го понабутали здраво ама ще го пазиме в тайна laugh.gif

kmvasilev , процесора е Presler ! И в момента на Default честоти без натоварване държи 40 гр. при 3200 rpm ! Тоя Colermaster, дето си го посочил ...... е по-зле и от Titan-a в момента cool.gif С 3-pin е и ше си бачка постоянно на 4000 rpm. Чувал ли си изобщо какво се получава ? Шумът е по-голям от шума на прахосмукачка, работеща в същата стая cool.gif

За тоя процесор си трябва едва ли не Топ охладител - посочените от мики маус ще се справят горе долу при по-поносим шум ! Всичко друго е безсмислено ! Особенно охлаждане за 18 лв. на Arctic Cooling Alpine 7 GT !

И задължително вентове на кутията. Според големината на отворите, един отпред вкарващ и един отзад вадещ горещия въздух.

Не знам дали колегата визира теб,но показаният 120мм нойзблокър направо го купувай за странично "вкарващ",а отзад сложи един или по-добре два такива,които да "вадят".Само да те предупредя,че изобщо не са чак толкова безшумни,колкото ги описват,имай едно наум,че "80мм "вент и "безшумен"рядко попадат в едно изречение.

kmvasilev , процесора е Presler ! И в момента на Default честоти без натоварване държи 40 гр. при 3200 rpm ! Тоя Colermaster, дето си го посочил ...... е по-зле и от Titan-a в момента cool.gif С 3-pin е и ше си бачка постоянно на 4000 rpm. Чувал ли си изобщо какво се получава ? Шумът е по-голям от шума на прахосмукачка, работеща в същата стая cool.gif

За тоя процесор си трябва едва ли не Топ охладител - посочените от мики маус ще се справят горе долу при по-поносим шум ! Всичко друго е безсмислено ! Особенно охлаждане за 18 лв. на Arctic Cooling Alpine 7 GT !

И задължително вентове на кутията. Според големината на отворите, един отпред вкарващ и един отзад вадещ горещия въздух.

начи благодаря на всички че отговорихте... Признателен съм ве ;) 1 малко пояснение .... когато компа не е в режим на работа поддържа 35-37 градуса при 1200-1300 рпм но когато пусня да поцъкам малко ЦС температурата скача веднага ... (направил съм си от БИОС при достигане на 40 градуса да преминава на по силен режим 2300-400)... след 2-3 сек явно че тия 2300 оборота не могат да охладят добре... минава на МАХ спеед на вентилатора (3600 рпм ) и става 1 бръмчалня... дето никаде я няма... няма ли да стане по добре ако сложа 1 голяма ПЕрКа на Решетката отзаде дето да сменя въздуха вътре... и съответно с това да се разкарам с тоя ТИТАН ...

:P

Здравей мики маус,

Аз имам едно дебело подозрение, че човека всъщност иска просто да му се намали гюрултията. А няма клок (какво беше това по дяволите, че не се сещам в момента :) ) и едно стандартно боксче ще му свърши перфектна работа, за стара кошница - толкова и се полага, нещо като това И трябва да се поогледа за температурите в кутията... sad.gif

точно това искам да намаля Шума без да ми прегрява.... праих си 1 проба оставих да работи само на 1500 рпм и си влизам под Уиндоус да си поцъкам игрица ЦС напримерно... (Пуснал съм СПЕЕД ФАН за да следя директно температурато докато сам под Уина ) само след 5-20 мин процесора вече беше на близо уникалните 50 градуса малко множко но...

(1 приятел си докара процесора до 101 градуса и как не изгоря не знам ;) )

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.