Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за части до 1400лв!

Featured Replies

Айде зими за 1444лв...

Носи на клок, ще трае поне 2 годинки преди да се задъха с каквото и да било...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Така ето аз съм този за който е въпросната машинка. Досега само четях мненията понеже не бих казал че съм кой знае колко вещ, но след като от 7 годишна възраст седя по компютри си мисля,че имам някаква представа за нещата. Не разбирам защо толкова се чепкате. Нека поясня за какво точно иде реч:

Искам 4 ядрен процесор(без значние АМД или Интел)

4Гб рам (за предпочитане crossair, но може и adata)

дъно с pci-e 2.0 ddr2 на 1066mhz без SLI подходящо за клок до 20%-30%.

видео - може да се смеете но съм посмъртен фен на NVIDIA, затова предпочитам 9800GX2. Някой в темата каза че била боклук. Еми гледах game тестове където я сравняваха с 4870, GTX260, 9800GTX и да ви кажа направо ги прати в небитието тези карти.

За хард и тем подобни - имам си и кутия и записвачка и флопи и 1000000 други нещица по сегашната ми конфигурация. Искам да я сменя защото вече направо не мога да ги трая сегашните характеристики макар че за преди 2 години бяха супер. (ще вметна че дъното ми е ам2 сокет и сли). А относно парите надявам се родителските тела да ми отпуснат тази сума в близкия 1 до 2 месеца, затова започнах да разпитвам насам и натам да сортирам колкото се може повече мнения и да взема най-доброто от тях. Ето защо моя колега и приятел Daredevil666 реши да пита вас.

Всичко най-хубаво ви пожелавам и спорна работа.

Така ето аз съм този за който е въпросната машинка. Досега само четях мненията понеже не бих казал че съм кой знае колко вещ, но след като от 7 годишна възраст седя по компютри си мисля,че имам някаква представа за нещата. Не разбирам защо толкова се чепкате. Нека поясня за какво точно иде реч:

Искам 4 ядрен процесор(без значние АМД или Интел)

4Гб рам (за предпочитане crossair, но може и adata)

дъно с pci-e 2.0 ddr2 на 1066mhz без SLI подходящо за клок до 20%-30%.

видео - може да се смеете но съм посмъртен фен на NVIDIA, затова предпочитам 9800GX2. Някой в темата каза че била боклук. Еми гледах game тестове където я сравняваха с 4870, GTX260, 9800GTX и да ви кажа направо ги прати в небитието тези карти.

За хард и тем подобни - имам си и кутия и записвачка и флопи и 1000000 други нещица по сегашната ми конфигурация. Искам да я сменя защото вече направо не мога да ги трая сегашните характеристики макар че за преди 2 години бяха супер. (ще вметна че дъното ми е ам2 сокет и сли). А относно парите надявам се родителските тела да ми отпуснат тази сума в близкия 1 до 2 месеца, затова започнах да разпитвам насам и натам да сортирам колкото се може повече мнения и да взема най-доброто от тях. Ето защо моя колега и приятел Daredevil666 реши да пита вас.

Всичко най-хубаво ви пожелавам и спорна работа.

Ами, като си посмъртен фен на Невиждам нищо от тая гадна филтрирана Невидия, не вземай тая смешна карта, а си вземи друга nVidia, и не гледай какви да е тестове, тая е смешна.За захранване, щом няма лев, си вземи от Плешивия (Plesio) Chieftec GPS 550W.Не харесвам чифтетата, но за тия пари няма по-добро, от това ОЕМ изпълнение на Delta Electronics, Inc. По-добро и надеждно е от FSP Bluestorm, и струва също толкова-около 120 лв.За четириядрен хората ти казаха, че не е необходимо, и повишава консумацията на машината.Единствено Supreme Commander е за четириядрен, дава към 7 кадъра в секунда отгоре.Четириядрен, дори и най-скромният да е, е само за професионална и тежка работа, най-често инженерни и/или графични обработки.Гледайки филм и записвайки диск и сваляйки от интернет едновременно, ползваш няколко процента само от едното ядро.Допълните ти разходи са НАПРАЗНИ.Разбирам, да си некой паралия, за да си начешеш егото, но...Нямаш пари за едно читаво захранване, и се хвъркяш като градски гъзар на къса пола, в случая, на четириядрен, и ще дадеш 250 лв отгоре за НИЩО?!Е, нямам думи...За игри двуядреният е по-добре, тъй като има по-висока тактова честа на ядро.Игрите, неизползващи ядра 3 и 4, а само първо и второ, ще ти вървят по-добре заради високата скорост на всяко ядро, особено с Невидия.Ако, например, имаш да пренасят 3T багаж, дали ще си наемеш евтин микробус 3,5T, или TIR 20T, работата и крайният резултат ще са АБСОЛЮТНО ЕДНАКВИ.По-просто от това не мога да го обясня.В ниския ценови клас процесорите и на ATI, и на безИНТЕЛект са на кантар, няма голямо значение кой ще вземеш.И горещо те съветвам да си вземеш 4850, тъй като е много по-евтина, а картината и филтрирането засенчват жалката ти nVidia с недотам нереалните й кадри в секунда.Колкото до твоята карта, щом не вярваш на мен, като компютърен експерт, ето ти доста качествено и професионално четиво.Не забравяй, каквато и карта да вземеш, скоро ще е за хвърляне.Аз винаги препоръчвам на начинаещите карта от среден, или най-много среден-към-висок клас.Ето и експертно мнение за картата, от най-високо ниво, не е мое:

"Абе изобщо и въобще това за момента са пълни глупосто с двучиповите решения - същата работа като да сложиш втора карта и да направиш SLi или CF, само с тази разлика, че ще е малко по-добре, заради по-ниските латентностти, иначе си остава основния проблем с ползата от тези технологии в приложенията. Много игри уж, ама човек като се хване да си направи един списък при кои наистина има полза се оказва, че нещо не са особено достатъчно, за да оправдаят тази по-висока цена на хардуера. Пак ще излезнат поредните масови тестове само с игри, които поддържат CF или SLi и ЮЗЪРЪТ ще кълве като шаран и ще набива здраво кинти за благото на AMD и NV и ще си "играе" само на мракове, за да гъделичка неудволетвореното си самочувствие от покупката

Иначе на NV решението с тип "сандвич" е възможно най-дърварското - имам още пресния спомен от онази пародия на видеокарта- 7950GX2, която на дифолт прегряваше, пък какво остава за клок. AMD поне са го измислили интелигентно с два чипа на платката, което позволява адекватно охлаждане и много по-безпроблемен клок. "

Други казват, че само безмозъчен би си я купил, с което съм напълно съгласен. Картата е огромна на размери, не знам каква кутия имаш, но може да се наложи да махнеш ВСИЧКИ кабели, за да я сложиш.Цък.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Ами, като си посмъртен фен на Невиждам нищо от тая гадна филтрирана Невидия, не вземай тая смешна карта, а си вземи друга nVidia, и не гледай какви да е тестове, тая е смешна.За захранване, щом няма лев, си вземи от Плешивия (Plesio) Chieftec GPS 550W.Не харесвам чифтетата, но за тия пари няма по-добро, от това ОЕМ изпълнение на Delta Electronics, Inc. По-добро и надеждно е от FSP Bluestorm, и струва също толкова-около 120 лв.За четириядрен хората ти казаха, че не е необходимо, и повишава консумацията на машината.Единствено Supreme Commander е за четириядрен, дава към 7 кадъра в секунда отгоре.Четириядрен, дори и най-скромният да е, е само за професионална и тежка работа, най-често инженерни и/или графични обработки.Гледайки филм и записвайки диск и сваляйки от интернет едновременно, ползваш няколко процента само от едното ядро.Допълните ти разходи са НАПРАЗНИ.Разбирам, да си некой паралия, за да си начешеш егото, но...Нямаш пари за едно читаво захранване, и се хвъркяш като градски гъзар на къса пола, в случая, на четириядрен, и ще дадеш 250 лв отгоре за НИЩО?!Е, нямам думи...За игри двуядреният е по-добре, тъй като има по-висока тактова честа на ядро.Игрите, неизползващи ядра 3 и 4, а само първо и второ, ще ти вървят по-добре заради високата скорост на всяко ядро, особено с Невидия.Ако, например, имаш да пренасят 3T багаж, дали ще си наемеш евтин микробус 3,5T, или TIR 20T, работата и крайният резултат ще са АБСОЛЮТНО ЕДНАКВИ.По-просто от това не мога да го обясня.В ниския ценови клас процесорите и на ATI, и на безИНТЕЛект са на кантар, няма голямо значение кой ще вземеш.И горещо те съветвам да си вземеш 4850, тъй като е много по-евтина, а картината и филтрирането засенчват жалката ти nVidia с недотам нереалните й кадри в секунда.Колкото до твоята карта, щом не вярваш на мен, като компютърен експерт, ето ти доста качествено и професионално четиво.Не забравяй, каквато и карта да вземеш, скоро ще е за хвърляне.Аз винаги препоръчвам на начинаещите карта от среден, или най-много среден-към-висок клас.Ето и експертно мнение за картата, от най-високо ниво, не е мое:

"Абе изобщо и въобще това за момента са пълни глупосто с двучиповите решения - същата работа като да сложиш втора карта и да направиш SLi или CF, само с тази разлика, че ще е малко по-добре, заради по-ниските латентностти, иначе си остава основния проблем с ползата от тези технологии в приложенията. Много игри уж, ама човек като се хване да си направи един списък при кои наистина има полза се оказва, че нещо не са особено достатъчно, за да оправдаят тази по-висока цена на хардуера. Пак ще излезнат поредните масови тестове само с игри, които поддържат CF или SLi и ЮЗЪРЪТ ще кълве като шаран и ще набива здраво кинти за благото на AMD и NV и ще си "играе" само на мракове, за да гъделичка неудволетвореното си самочувствие от покупката

Иначе на NV решението с тип "сандвич" е възможно най-дърварското - имам още пресния спомен от онази пародия на видеокарта- 7950GX2, която на дифолт прегряваше, пък какво остава за клок. AMD поне са го измислили интелигентно с два чипа на платката, което позволява адекватно охлаждане и много по-безпроблемен клок. "

Други казват, че само безмозъчен би си я купил, с което съм напълно съгласен. Картата е огромна на размери, не знам каква кутия имаш, но може да се наложи да махнеш ВСИЧКИ кабели, за да я сложиш.Цък.

ХХаххахах същата карта я имам на разположение страхотна е игри на макс играя и не прегрщва изобщо!!!

Единствено Supreme Commander е за четириядрен, дава към 7 кадъра в секунда отгоре.Четириядрен, дори и най-скромният да е, е само за професионална и тежка работа, най-често инженерни и/или графични обработки.

Еми тази игра е от най-играните от мен. И за "най-често инженерни и/или графични обработки." - да правя и такива неща. Все пак следвам за авиационен инженер и използвам сумати и такива програми коя от коя по тежки!!!

Fixt00l е прав, като си фен на нвидия чакаш още един месец и ще излезне гтх250 на поносима цена ще е иначе за процесора мога да ти кажа че като чиста изчислителна мощ q6600&e8400 са на едно ниво, а е8400 има значително преимущество при игри и за клок.

Аз кат те виждам къв инженер си...., за тва не ходя на доктор

И КСТ да си приятелю, полза нема... Повярвай ми, знам ги какво учат КСТ-то... Нищо което да си струва... Хората ти казват да не се хващаш с енвидия, щото за твоя ценови клас няма нищо, което да си заслужава парите... харесаната от тебе карта беше добра, когато беше топмодел. Сега вече нещата са други и на половината цена можеш да си вземеш подобна производителност... Мисля... Не спори с тях, щото ти поиска съвет... При еднакви резултати няма значение кое ще вземеш, ма да даваш луди пари за нищо не си струва... За това ти казаха - недей с енвидия... поне не за сега... Един бог знае ко ще стане ако смъкнат цени или изкарат нови модели...

Ydimov е прав, завърши, и тогава си engineer, аз, като свалям некоя голяма мацка, хваля ли се, че вече съм я *****, след като сме излизали два пъти само, например :hush: Рибата е още в морето, а ти лук режеш (народна мъдрост). Нека ти напомня, че, макар това да е доброволен форум, има хора с изключително задълбочени познания, макар да не сме много, и никой не ни плаща време, нерви и умствен труд.Това, което се опитвам да кажа е, да уважаваш и цениш това нещо, и да помислиш върху подхода си.Аз може да съм остър и крайно директен, но такъв ме харесват много хора, и модератори Hardware нямат против.Моята работа години наред беше, като компютърен експерт, да казвам лаконично и разбираемо неудобната истината на хората, право в очите, тежка или приятна, такава, каквато никъде и никой няма да я разбере и каже.Не претендирам да имам царски обноски.Но е чисто самоубийство с четириядрен и мощна, двуглава карта, нали си голям баровец, а със захранване като последния измекярин.Ако мислиш, че ще блеснеш в нечии други очи, освен в своите, имам новини за теб, приятелю, ще постигнеш строго обратния ефект.Относно програмите, би ли дал конкретни имена и примери, както и разяснение по колко часа на денонощие (някои експерти работят неуморно по мащабни проекти, за кратко и аз бях сред тях, но парите винаги не ми се нравят) смяташ да правиш rendering, encoding, и подобни тежки операции? Все пак, нека видим дали въпросните ти програми са оптимизирани и за 4 ядра, много от тях са рядкост.Не можех да повярвам на очите си, когато видях как никой от тежката артилерия енкодъри не поддържаше повече от 2 ядра-Grassvalley Canopus Procoder 3, Cinema Craft Encoder, (Mainconcept донякъде, но отстъпва на тия двата), HCE, Quenc дори...В крайна сметка, гениалната идея бе да стартирам и довърша едновремнно два проекта, и чак тогава като втори user да пусна, и на всеки от двата user process да задам affinity, съответно на ядра 1 и 2, а на втория-3 и 4 :ph34r::wub::idea::ph34r:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.